< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Je wordt onderweg begeleid door een Nederlandstalige deskundige reisbegeleider die in principe ook mee fietst met de groep. De Nederlandse begeleider kan ook toelichting geven over achtergrondinformatie, maar is niet gerechtigd in Thailand uitleg in het openbaar te geven (alleen voorbehouden aan Thaise geaccrediteerde gidsen). Dit geldt niet voor Laos. De Nederlandse begeleider beheert ook namens de groep de groepspot.

Zowel in Thailand als in Laos fietst of reist er ook een lokale gids (Engelstalig) mee. Zijn of haar eerste verantwoordelijkheid is een correcte organisatie van de reis volgens programma in samenwerking met de reisbegeleider. Daarnaast geven zij naar eigen inzicht uitleg over tempels die bezocht worden of andere interessante zaken onderweg. Dit laatste is echter geen verplicht onderdeel van hun taak.

 Beste reistijd

Het klimaat van Noord-Thailand en Laos is subtropisch. De beste tijd van het jaar voor fietsreizen is half oktober tot en met half maart. Het klimaat is in die periode droger en koeler. De temperatuur varieert van 25-30 ºC overdag tot 15 ºC ‘s nachts. De hoeveelheid neerslag is naar verhouding weinig, en het aantal uren zonneschijn relatief hoog. Dit heeft als nadeel dat de lucht nevelig kan zijn, waardoor het zicht verminderd. De maanden april tot juni zijn heet en in de zomer (half juni t/m half oktober) is het regentijd. De regentijd heeft als voordeel dat de temperatuur daalt maar de luchtvochtigheid hoog is. In Laos kom je in de bergen merkbaar lagere temperaturen tegen dan in de steden. Per 1000 m hoogtestijging kun je 7 ºC aftrekken van de temperatuur op het basisniveau (= 300 m boven zeeniveau).

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze fietsvakantie is een echte fietsreis met 13 etappes. Het Thailand gedeelte is qua lange klims en etappe afstanden nergens zwaarder dan niveau 2 tot 3 (wel hier en daar een steile helling). Laos wordt door alle deelnemers als niveau 3 tot 4 ingeschat, de eerste etappe van Luang Prabang naar Kiou Kha Cham, indien helemaal uitgereden, zelfs als niveau 5. Voor deze etappe is transport beschikbaar voor het laatste deel. Een goede conditie is vereist.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Thailand: tijdens de treinreis reis je 2e klasse sleepers (airconditioned). Onder accommodatie vind je hier meer informatie over.

Laos: er wordt in Laos ook anderhalve dag per boot gereisd. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen overdekte charterboot waar voor iedereen plus alle bagage en fietsen voldoende ruimte is. Tegenwoordig beschikken de meeste boten over comfortabele stoelen. Lunch aan boord wordt als picknickmaaltijd meegenomen. Koffie en thee wordt vrij verstrekt. Drank (frisdrank, bier) is ook aan boord aanwezig (tegen betaling). De boot beschikt over een eigen toilet en een klein zonnedek.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Thailand & Laos

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!