< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Thailand (hotel)

Al fietsend door het land van de lach

Waarom deze reis?

 • Fietsvakantie van Noord- naar Zuid Thailand
 • Veel maaltijden inclusief
 • Relaxte afsluiting op paradijselijk Koh Samui
 • Mooie fietsroutes over vooral kleine weggetjes
 • Afwisselende vormen van vervoer: fiets, bus, vliegtuig, boot en trein

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Thailand

Route 20 daagse fietsvakantie Thailand (hotel)

Tijdens deze avontuurlijke fietsvakantie door Thailand ontdek je het land van de glimlach wel op een heel bijzondere manier. Al fietsend reis je van het bergachtige noorden naar het tropische zuiden. Fiets over het rustige platteland, langs Boeddhistische tempels en door tropische bossen. Afsluitend op een wit zandstrand, en jouw Thailand ervaring is compleet. De fietsafstanden variëren tussen de 60 en 115 km per dag. Sommige stukken leggen we af met de trein of de bus en naar Koh Samui varen we met een ferry. We overnachten in comfortabele hotels, zodat je altijd weer uitgerust aan een nieuwe fietsdag begint. Een prachtige, 'andere' reis door Thailand, voor de echte avonturiers.

 1. Dag 1 - vlucht Amsterdam – Bangkok
 2. Dag 2 - vlucht naar Chiang Mai
 3. Dag 3 - Chiang Mai / stads-fietstocht
 4. Dag 4 - naar Lamphum, 64 km
 5. Dag 5 - naar Lampang, 64 km
 6. Dag 6 - naar Thoen, 115 km
 7. Dag 7 - naar Si Satchanalai, 106 km
 8. Dag 8 - naar Sukhothai, 90 km
 9. Dag 9 - Sukhothai / rondrit, 60 km
 10. Dag 10 - naar Phitsanulok, 89 km / nachttrein naar Bangkok
 11. Dag 11 - Bangkok / vrije dag
 12. Dag 12 - trein naar Hua Hin / naar Pranburi, 40 km
 13. Dag 13 - naar Prachuap Khri Khan, 68 km
 14. Dag 14 - naar Ban Krut, 70 km
 15. Dag 15 - naar Bangburd, 70 km
 16. Dag 16 - naar Chumphon, 70 km
 17. Dag 17 - met de ferry naar Koh Samui
 18. Dag 18 - Koh Samui / vrije dag
 19. Dag 19 - Koh Samui / vrije dag
 20. Dag 20 - vlucht Koh Samui - Bangkok - Amsterdam
Bekijk Route Thailand, 20 dagen

De glimlach achter de rijstvelden

Ga mee op dit fietsavontuur door Thailand, het land van de glimlach. De Thai zijn zeer gastvrije mensen en lachen de hele dag. We fietsen door betoverend landschap: groene rijstvelden, azuurblauwe zee, goudgele strand en prachtige jungle. Thailand is ontzettend divers, dit maakt het ook tot een prettige fietsbestemming. De overheerlijke Thaise keuken en ruim assortiment aan souvenirs maakt dit tot een ideale vakantiebestemming voor iedereen.

Fietsen door rijstvelden en langs tempels. En Bangkok, druk Bangkok.

We starten de reis in het mooie en relaxte Chiang Mai. Het is de tweede grootste stad van Thailand, maar binnen de stadswallen helemaal niet zo druk. Op de fiets is de leukste manier om deze stad en al haar tempels te ontdekken. Door een heuvelachtig en groen landschap fietsen we vervolgens verder naar het zuiden, via kleine dorpjes, rijstvelden, Nationale parken en het historische Sukothai. De waanzinnige uitzichten en uitgestrektheid zullen je niet snel vervelen. In Bangkok, de drukke hoofdstad van Thailand, ervaar je de geuren en kleuren van het Aziatische leven. Drukbezette eetstalletjes met heerlijk Thais eten, overvolle winkels en de chaos in het verkeer vormen een contrast met de serene rust die je de afgelopen dagen hebt ervaren.

Terug naar de rust, langs de kust naar Koh Samui

Na de drukte van Bangkok fietsen we verder langs de kust naar beneden. Je wordt getrakteerd op indrukwekkende vergezichten over de lange kustlijn van Thailand. We fietsen langs de kalksteen rotsen van het Sam Rui Yot Nationaal park, en als we mazzel hebben zien we er misschien wel apen aan de rotsen hangen. De afstanden zijn goed te doen hier in het zuiden, vooral als je je bedenkt dat je straks heerlijk kan relaxen op het strand van tropisch Koh Samui.

Fietsvakantie Thailand (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven