< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Fietsvakantie van Noord- naar Zuid Thailand
 • Veel maaltijden inclusief
 • Relaxte afsluiting op paradijselijk Koh Samui
 • Mooie fietsroutes over vooral kleine weggetjes
 • Afwisselende vormen van vervoer: fiets, bus, vliegtuig, boot en trein
 • Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Goede afwisseling tussen lange en kortere etappes
 • Fietstocht door Sukothai Nationaal Park inclusief

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Chiang Mai

  image

  Bij aankomst in Chiang Mai staat je reisbegeleider te wachten en gaan jullie gezamenlijk naar het hotel. De rest van de dag heb je vrij om bij te komen, of om Chiang Mai al een beetje te ontdekken.

  's Avonds is het groepsdiner inclusief, dit is de ideale manier om elkaar en de reisbegeleider en gidsen te leren kennen.

 • 3

  Chiang Mai / stads-fietstocht

  image

  We stappen vandaag voor het eerst op de fiets voor een fietstocht door Chiang Mai. In een rustig tempo leggen we zo’n 20 km af door de ommuurde oude stad. Het historische centrum van Chiang Mai is een verzameling van kleine straatjes, tempels en leuke eettentjes. We komen onder andere langs de Wat Chiang Man, de oudste tempel van Chiang Mai en de oude stadspoort. Na een heerlijke lunch bepaal je zelf de indeling van de rest van je dag.

 • 4

  naar Lamphum, 64 km

  image

  De eerste echte fietsdag van de reis begint vroeg. We fietsen de stad uit en stoppen bij de Wat Umong tempel, ook wel de oerwoud tempel genoemd. Hij is prachtig gelegen, midden op een van de groene heuvels rond Chiang Mai. We fietsen door de botanische tuinen verder het land in. In een rustig tempo vervolgen we onze weg door rijstvelden, langs smalle riviertjes en beboste paden. Aan het eind van de middag arriveren we in Lamphun, onze eindbestemming voor vandaag.

 • 5

  naar Lampang, 64 km

  image

  Met de trein reizen we naar Mae Than Noi, waar we weer op de fiets stappen. De tocht leidt door het Doi Khun Tan Nationaal park en begint wat heuvelachtig. We fietsen door groene valleien en wat bergweggetjes, waarna het terrein steeds vlakker wordt. Het tweede deel van de tocht gaat door het groene boerenlandschap. Het verschil met het heuvelachtige Nationale park en de vlakke route erna zorgen ervoor dat dit een prachtige, afwisselende tocht is. 

 • 6

  naar Thoen, 115 km

  image
  Vandaag hebben we de langste fietsdag van de reis voor de boeg. We staan dan ook vroeg op om de dag fris te beginnen. De route leidt ons door maar liefst drie Nationale parken: Wiang Kosai, Si Satchanalai en het Mae Wa Nationaal park. Onderweg stoppen we geregeld om de prachtige omgeving in ons op te nemen. De ruige bergen op de achtergrond van het vele groen om ons heen zorgen voor mooie foto’s.

   

 • 7

  naar Si Satchanalai, 106 km

  image

  Ook vandaag hebben we een grote afstand te overbruggen, dus de wekker staat weer vroeg. Aan het begin van de dag stijgen en dalen we aardig wat, wat wederom zorgt voor mooie vergezichten. We fietsen langs tempels en Stupa’s die midden uit de natuur op lijken te rijzen. Het tweede deel van de route is vlakker, vooral je benen zullen daar blij mee zijn.

 • 8

  naar Sukhothai, 90 km

  image

  Voor de verandering is de tocht vandaag relatief vlak, waardoor er genoeg tijd is om het landschap in ons op te nemen. Het grootste deel van de dag fietsen we parallel aan de Yom rivier, de grootste waterbron van de provincie. In een rustig tempo naderen we ons einddoel van vandaag, Sukhothai. 

 • 9

  Sukhothai / rondrit, 60 km

  image

  Er staat een lange, maar hele leuke dag op het programma. Uiteraard beginnen we in het Sukhothai Nationaal Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De fiets is het ideale vervoersmiddel om zo de vele oude paleizen, tempels en Boeddhabeelden in het grote park te bewonderen. Hierna fietsen we door naar het zuiden waar we langs het nationale park Ramkhamhaeng rijden. Vervolgens rijden we terug naar het noorden om de dag af te sluiten op het punt waar we begonnen zijn.

 • 10

  naar Phitsanulok, 89 km / nachttrein naar Bangkok

  image

  We overbruggen een wat kortere afstand dan de afgelopen dagen. Fietsend door boomgaarden en langs suikerrietvelden komen we verschillende kleine dorpjes tegen waar het leuk kennis maken is met de vriendelijke Thai. Eenmaal aangekomen in Phitsanulok hebben we een aantal kamers tot onze beschikking om op te frissen, voor we in de nachttrein naar Bangkok stappen. In de trein maak je makkelijk contact met de Thai, en al schommelend op het ritme van de trein val je in slaap.

 • 11

  Bangkok / vrije dag

  image

  In de ochtend komen we aan in Bangkok, waar je de rest van de dag vrij kan besteden. Er is ontzettend veel te doen en er is niet veel tijd. Breng in ieder geval een bezoek aan het Koninklijk Paleis. Maar ook een publieke boottocht over de Chao Praya rivier of de klongs (kanalen) is goedkoop, leuk en de moeite waard. Sluit je dag af bij een eetstalletje op straat, Thaiser dan dit wordt het niet!

 • 12

  trein naar Hua Hin / naar Pranburi, 40 km

  image

  We stappen weer aan boord van de trein richting het kustplaatsje Hua Hin. Vanaf hier fietsen we over kleine wegen die ons langs de kust richting Pranburi voeren. Onderweg fietsen we door kleine dorpjes, waar de inwoners ons weer tegemoet lachen. 

 • 13

  naar Prachuap Khri Khan, 68 km

  image

  De kustlijn van Thailand is lang en mooi, dus maak je op voor nog een dag over rustige weggetjes langs de kust. Een hoogtepunt vandaag is fietsen door het Sam Roi Yot Nationaal Park, langs enorme kalksteen rotsen- en bergen. Als we geluk hebben zien we ook nog de Brillangoer aap, gekenmerkt door de witte ringen rond zijn ogen. Het provinciale stadje Prachuap Khiri Khan is onze eindbestemming vandaag, het ligt aan een prachtig strand en er zijn verbazend genoeg weinig toeristen te zien. 

 • 14

  naar Ban Krut, 70 km

  image

  We fietsen vandaag zowel over verharde als onverharde wegen. Onderweg stoppen we bij het Waghor Aquarium, waar je een goede indruk krijgt van de onderwaterwereld op een paar kilometer afstand. We passeren vandaag het smalste punt van Thailand, dit is slechts 11 km breed. Aan het eind van de middag komen we in Ban Krut aan, wederom een klein kustplaatsje. 

 • 15

  naar Bangburd, 70 km

  image

  Het zuiden van Thailand heeft een divers landschap. Zo fietsen we vandaag door rubber- en fruitplantages. We stoppen op een rubber plantage voor wat uitleg over hoe het rubber van de plant uiteindelijk tot het rubber van onze fietsbanden gemaakt wordt. Met deze kennis rijker fietsen we door tot onze eindbestemming van vandaag, Bangburd.

 • 16

  naar Chumphon, 70 km

  image

  De laatste fietsdag van dit Thaise fietsavontuur is aangebroken. Het is nog een behoorlijk stuk fietsen naar Chumphon, een groter stadje dan die we de afgelopen dagen hebben gezien. De tocht leidt wederom vooral langs de kust, met langs de kant van de weg wuivende palmen. We slapen een nacht in Chumpon voor we morgen met de ferry naar Koh Samui gaan.

 • 17

  met de ferry naar Koh Samui

  image

  Na dagen gefietst te hebben langs de kust met uitzicht op mooie stranden, wordt het nu tijd dat we daar zelf ook van gaan genieten. Met de ferry varen we in de ochtend naar Koh Samui. Nadat we zijn ingecheckt in ons hotel heb je de rest van de dag vrij te besteden.

 • 18

  Koh Samui / vrije dag

  image

  Mooie baaien en kleine vissersdorpen; dat is het binnenland van Ko Samui. Maar ook rondom het eiland is van alles te zien. Bezoek mooie watervallen of maak een boottocht rond het eiland. Je kan hier op prachtige locaties snorkelen en zwemmen. Geniet ervan!

 • 19

  Koh Samui / vrije dag

  image

  De laatste dag van deze prachtige fietsreis is aangebroken. Geniet nog van het strand, de zon en een heerlijke Thaise curry voor we morgen naar huis vliegen.

 • 20

  vlucht Koh Samui - Bangkok - Amsterdam

  image

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Fietsvakantie Thailand (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven