< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Bangkok

  Vandaag begint je fietsavontuur naar Thailand. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Bangkok

  image

  Na aankomst op het vliegveld word je per busje vervoerd naar het hotel in Bangkok. Er zijn er geen activiteiten gepland op deze dag dus je kunt lekker uitrusten van je lange reis of de straten van Bangkok verkennen.

 • 3

  via de Damnoen Saduak naar Ratchaburi, 64 km

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 1,5 uur naar Amphawa. Daarna fietsen we langs orchideeën en kanalen voordat we aankomen bij een van de vele drijvende marktjes in Damnoen Saduak. Hier verhandelen lokale bewoners verse producten vanaf kleine bootjes. Na vers fruit te hebben ingeslagen, fietsen we verder naar Ratchaburi.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Suan Phung / bezoek Kaew Chan waterval, 71 km

  image

  We stappen vandaag op de fiets naar Suan Phung waar we halverwege de middag aankomen. We gaan direct door naar de Kaew Chan waterval (ook wel de Nine-Level Waterfall genoemd) voor een verfrissende duik, voordat we aankomen bij onze accommodatie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Kanchanaburi, 90 km

  image

  We fietsen vanuit de accommodatie naar Kanchanaburi, het grootste dorp in deze westerse provincie. Vooral bekend vanwege de beroemde brug over de rivier Kwai. Tijdens de rit over een rustige weg beklimmen we kleine heuvels en komen we verschillende boerderijen tegen die tapioca, maïs en suikerriet produceren. Na een welverdiende duik in het zwembad van het resort brengen we een bezoek aan de nachtmarkt van Kanchanaburi. Hier kun je terecht voor een aantal van de beste Thaise gerechten uit West-Thailand.

  image

  Kanchanaburi is beroemd om zijn natuurschoon met prachtige watervallen, maar vooral ook vanwege de heftige geschiedenis. De wereldberoemde ´Bridge over the River Kwai´ is een enorme bouwonderneming geweest. Zeker als je bedenkt onder welke armoedige omstandigheden dit treintraject, de beruchte Birma spoorlijn, ooit is aangelegd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Kanchanaburi / bezoek Hell Fire Pass museum en Krasae grot, 53 km

  image

  Vandaag wordt een dag waarbij fietsen en geschiedenis centraal staan. Per bus rijden we naar het Hellfire Pass oorlogsmuseum. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wensten de Japanners een veilige bevoorradingsroute tussen het voormalige Birma (Myanmar) en Siam (Thailand) en lieten een 400 kilometer lange spoorlijn aanleggen. Midden door de Thaise jungle en bergketens. In helse omstandigheden werden krijgsgevangenen gedwongen deze weg uit te graven. Na de bouw kreeg de Birma-spoorlijn de naam 'Death Railway' omdat er meer dan 100.000 levens verloren gingen bij de aanleg.
  Hierna fietsen we verder heuvelafwaarts naar een vallei met een prachtig landschap. We fietsen af en toe over onverharde wegen.

  image

  Na de lunch fietsen we naar de Krasae grot die langs delen van de oude spoorlijn en de Deck of Cards brug loopt. Deze spoorlijn wordt nog steeds gebruikt voor toeristentreinen. Vanaf hier laten we onze fietsen achter en rijden we, in zo'n 1,5 uur, per trein terug naar de Kanchanaburi brug. De rit eindigt bij de brug over de rivier de Kwai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Ayuthaya / nachttrein naar Chiang Mai, 45 km

  image

  In de ochtend hebben we een twee uur durende rit van Kanchanaburi naar Ban Lad Nam Khem, gelegen aan de rand van de provincie Ayutthaya. Vervolgens rijden we door rijstvelden naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand. Na de lunch in een lokaal restaurant aan de rivier, gaan we met de fiets op pad om de oude hoofdstad Wat Na Pra Man, Wat Maha Thad en Wat Pra Si San Phet te ontdekken. Hierna maken we ons klaar voor de nachttrein naar Chiang Mai. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Chiang Mai / vrije dag / bezoek Wat Phrathat Doi Suthep tempel

  image

  Na aankomst met de trein kun je meteen de stad verkennen. Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en erg populair onder vele reizigers. Binnen de voormalige stadsmuren- en poorten bevindt zich een levendig centrum met vele tempels, lokale restaurants en gezellige markten waar je heerlijk kunt rondslenteren en souvenirs kunt kopen.

  image

  Aan het eind van de middag bezoeken we de Wat Phrathat Doi Suthep tempel. De tempel wordt ook wel "Doi Suthep" genoemd, naar de berg waarop de tempel gebouwd is. Dit gouden heiligdom buiten de stad is te bereiken via een bijzondere ‘slangentrap’ waarna je wordt beloond met mooi uitzicht. In de avond kun je in een van Chiang Mai's vele restaurants gaan eten of breng een bezoek aan de nachtbazaar.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Doi Mae Salong via de grotten van Chiang Dao, 60 km

  image

  Na het ontbijt vertrekken we vanuit een buitenwijk van Chiang Mai al fietsend naar de Chiang Dao. Dit plaatsje staat bekend om zijn enorme grottenstelsel in een van de hoogste bergen van Thailand. We bezoeken een van deze mythische grotten met prachtige formaties van druipsteen, heilige Boeddhabeelden en andere religieuze afbeeldingen. Na het bezoek aan de grotten rijden we verder naar de bergtop Doi Mae Salong. Deze berg wordt omringd door theeplantages en ligt midden in een prachtig glooiend landschap.

  image

  Na het bezoek aan de grot rijden we naar het Zuid-Chinees aandoende bergdorp Mae Salong, gelegen tussen de theevelden. De regio staat bekend om zijn Chinese theehandelaren en je kunt hier genieten van een kopje thee in een traditioneel theehuis met uitzicht op de bergen. In de namiddag kun je een lokale markt bezoeken met ambachtelijke producten van de verschillende bergstammen uit de omgeving.

  Let op: soms sluiten de markten in het laagseizoen vroeg.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Golden Triangle via Mae Sai, 84 km

  image

  Na een busrit van ongeveer een uur, worden we onderaan de berg afgezet. Vanaf hier fietsen we naar de grensstad Mae Sai, de meest noordelijke stad van Thailand. Vervolgens fietsen wer langs de grens tussen Thailand en Birma naar het hart van de Gouden Driehoek. Hier komen de grenzen van Thailand, Birma en Laos samen. Het gebied was vooral berucht vanwege de opiumhandel, met de Mekong als belangrijke smokkelroute.  Aan het eind van de rit maken we een kleine boottocht over de beroemde Mekong rivier.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Chiang Rai, 88 km

  image

  Na het ontbijt maken we een korte rit naar de 'Hall of Opium'. Het is een expositie en informatiecentrum waarin men een goed beeld neerzet van de lange en boeiende geschiedenis van opium. De fietsrit voert ons vervolgens via achterwegen en door lokale dorpjes voordat we aankomen in Chiang Rai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Chiang Mai / bezoek Wat Rong Khun, 56 km

  image

  De laatste fietsdag van dit Thaise fietsavontuur is aangebroken. We brengen vandaag een bezoek aan één van Noord-Thailand's meest beroemde tempels, namelijk de witte tempel, ook wel "Wat Rong Khun" genoemd. Vervolgens rijden we door glooiend landschap en nemen we halverwege de middag afscheid van onze fietsen en het fietsteam. Per bus rijden we daarna terug naar Chiang Mai.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Chiang Mai / vrije dag

  image

  Voor de liefhebbers van de Thaise keuken is een kookworkshop zeker een aanrader. Of  krijg je geen genoeg van de prachtige tempels, bezoek dan Chiang Mai's oudste tempel; Wat Chiang Man. 's Avonds kun je je goed vermaken op de gezellige avondmarkt, waar je allerlei lekkers kunt eten en de meest uiteenlopende handgemaakte voorwerpen vindt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht Chiang Mai - Bangkok - Amsterdam

  image

  Helaas zit ons Thaise avontuur er op. We vliegen vandaag via Bangkok naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Fietsvakantie naar het noorden van Thailand
 • Bezoek aan de kleurrijke steden Bangkok en Chiang Mai
 • Bezoek aan de beroemde River Kwai inclusief
 • Afwisselende vormen van vervoer: fiets, bus, vliegtuig, boot en trein
 • Ideale afwisseling tussen natuur en cultuur
 • Mooie fietsroutes over vooral kleine weggetjes
 • Overnachtingen in goede middenklasse hotels
 • Goede afwisseling tussen lange en kortere etappes

Fietsvakantie Thailand (hotel)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven