< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Tibet & Nepal

Fietsen van Lhasa naar Kathmandu

Waarom deze reis?

 • Fietsreis in groepsverband over het dak van de wereld
 • Prachtige route over de Tibetaanse hoogvlakte
 • Maar liefst 16 dagen in Tibet
 • Bezoek het Mount Everest Base Camp
 • Invliegen op Lhasa voor goede acclimatisering alvorens de hoge passen over te gaan

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Tibet

Route 25 daagse fietsvakantie Tibet & Nepal

Deze reis is een begeleide en ondersteunde fietsreis. De begeleiding van de groep bestaat uit een meefietsende reisbegeleider en 1 of meer volgwagens. In principe is iedereen vrij zijn/haar eigen tempo te rijden. In de praktijk zijn de verschillen op vlakke stukken niet al te groot maar kunnen fors oplopen bij beklimmingen. De tijdsplanning van de dag wordt de avond vooraf besproken met de groep. Hoe meer er geklommen moet worden, hoe eerder het tijdstip van vertrek. Onderweg wordt regelmatig gestopt door de voorste volgwagen om deelnemers van water en snacks te voorzien. Tegelijk komt hiermee ook de groep weer even samen. Bij lange beklimmingen houdt de reisleider het overzicht waar iedereen is en past zo nodig koffie/thee stops en lunchplekken aan indien de situatie daarom vraagt. Mochten deelnemers ver achterop raken tijdens een etappe dan is er altijd de mogelijkheid van een transfer naar de plek van overnachting. Tijdens de rustdagen kan iedereen zijn eigen weg gaan. De maaltijden op fietsdagen vinden gezamenlijk plaats. Na het avondeten wordt de etappe van de volgende dag besproken, zodat je weet wat je kunt verwachten en met de reisbegeleider kunt overleggen. Gedurende de hele route van Lhasa naar Kathmandu zal de groep begeleid worden door een of meerdere vervoersmiddelen (meestal 1 minivan en 1 (mini)truck) die zorg dragen voor transport van alle bagage en eventueel fietsen en personen, als de situatie dat verlangd.

 1. Dag 1 - Vlucht naar Chengdu
 2. Dag 2 - Aankomst in Chengdu
 3. Dag 3 - Vlucht Chengdu – Lhasa. Transfer naar de stad
 4. Dag 4 - Lhasa, vrije dag
 5. Dag 5 - Lhasa, acclimatiseren
 6. Dag 6 - Lhasa, Ganden klooster. Per fiets terug naar Lhasa, 61 km.
 7. Dag 7 - Lhasa – omgeving Kamba La, 82 km.
 8. Dag 8 - Omgeving Kamba La – Kamba La pas – Nagartse, 74 km.
 9. Dag 9 - Nagartse - Gyantse, 75 of 103 km.
 10. Dag 10 - Gyantse (4038 m), vrije dag
 11. Dag 11 - Gyantse - Shigatse, 93 km.
 12. Dag 12 - Shigatse -Shab Jiding (3910 m), 59 km.
 13. Dag 13 - Shab Jiding – Lagpa La - Lhatse, 91 km.
 14. Dag 14 - Lhatse – Jia Tsuo La – Baipa, 81 km.
 15. Dag 15 - Baipa - Rongbuk, transfer per bus
 16. Dag 16 - Transport naar Rongbuk via de Langma La pas
 17. Dag 17 - Bezoek Everest Basecamp. Vervoer terug naar Tingri
 18. Dag 18 - Tingri - Sumdo, 59 km.
 19. Dag 19 - Sumdo - Nyalam, 92 km.
 20. Dag 20 - Nyalam - Barabise, 70 km.
 21. Dag 21 - Barbarise - Kathmandu, 90 km.
 22. Dag 22 - Kathmandu, vrije dag
 23. Dag 23 - Kathmandu, vrije dag
 24. Dag 24 - Vlucht naar Amsterdam
 25. Dag 25 - Aankomst Amsterdam
Bekijk reisroute

Deze reis is samengesteld door Cycletours Produkties B.V.

Fietsen over het dak van de wereld

De geïsoleerde ligging, het extreme klimaat en de bijzondere cultuur van Tibet spreken waarschijnlijk tot ieders verbeelding. Op gemiddeld 4000 meter hoogte is het zonlicht intens, de lucht helder en zijn de kleuren van ongeëvenaarde kwaliteit. Voortdurend rij je over hoogvlakten met eenzame besneeuwde pieken in de verte. Deze fietsreis in Tibet is een aaneenschakeling van buitengewone uitdagingen en bijzondere ervaringen. Tijdens deze fietsvakantie breng je een bezoek aan het indrukwekkende Potala paleis en het het azuurblauwe Yamdrokmeer. De droomtocht voor iedere mountainbiker en tourfietser: fietsen over het Dak van de Wereld, van Lhasa naar Kathmandu.

Friendship Highway

De route van Lhasa naar Kathmandu wordt sinds de 60-er jaren de “Friendship Highway” genoemd. China heeft in die jaren meerdere van dergelijke vriendschapswegen aangelegd die het land met zijn buurlanden verbindt. In eerste instantie was deze route onverhard. Door inwerking van weer en wind erosie kon de weg in alle staten van (on)berijdbaarheid verkeren, van tamelijk egaal zand en grind wegdek tot diep uitgesleten moddersporen. Tien jaar geleden is men begonnen met het asfalteren van het wegdek, een proces dat met uitzondering van de route door het Everest Nationaal park nu voltooid is. Maar de weersomstandigheden en het gebruik van de weg door zwaar verkeer, zal ook weer tot nieuwe slijtage lijden. In hoeverre het onderhoud van de weg de slijtage kan bijhouden, is een vraag die momenteel niet beantwoord kan worden. Men moet er rekening mee houden dat delen van de route in de toekomst toch weer in slechte conditie kunnen verkeren.

Het deel van de route voor de grens (m.n. van Nyalam naar Zhangmu) is een route die langs steile bergwanden en langs diepe kloven voert. Het is altijd zaak alert te zijn op het wegdek. De natuurelementen hebben hier vrij spel en kunnen in alle jaargetijden voor problemen op de weg zorgen.

Het deel van de route door Nepal was in het verleden volledig geasfalteerd maar heeft zeer te lijden van achterstallig onderhoud. Ook hier kunnen stukken voorkomen die in slechte staat verkeren. Vooraf of tijdens de reis houden we je op de hoogte van de meeste recente informatie m.b.t. de toestand van de weg.

Fietsvakantie Tibet & Nepal

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving