< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen


De hotels zijn in de grote plaatsen (Kathmandu, Lhasa, Gyantse, Shigatse) van ongeveer 2 sterren niveau. In alle overige plaatsen wordt geslapen in guesthouses, in principe de beste die ter plaatse voorhanden zijn. Niet in alle guesthouses zijn 2-persoonskamers beschikbaar, er wordt dan met meerdere personen op een kamer geslapen. In de guesthouses moet het sanitair soms gedeeld worden.
In enkele plaatsen (bijvoorbeeld in Lhatse en Tingri) is er geen andere keus dan gebruik te maken van de enige accommodatie die er is. Die kan zeer “basic” zijn. Er moet soms met vier personen in een kamer geslapen worden en de bedden zijn primitief. De dekbedden of lakens kunnen smoezelig zijn en niet schoon. Wij adviseren je een eigen lakenzak en slaapzak (tot 0 graden warmte isolerend) mee te nemen.

Ook de wasvoorzieningen zijn vaak primitief. Een teiltje met warm water is al een relatieve luxe op dergelijke plaatsen. Regelmatig wordt er onderweg gekampeerd. Dit in verband met het ontbreken van acceptabele accommodatie ter plaatse. De organisatie verstrekt alleen 2-persoonstenten (door één persoon te gebruiken in het geval van een boeking op basis van 1-persoonskamer) met een ondermatje. Slaapzakken dienen zelf mee genomen te worden of in Lhasa gehuurd te worden. De lokatie zal altijd in de buurt van een dorp zijn; eten wordt dan verzorgd in plaatselijke restaurants. Er gaat dus geen aparte kampeerstaf mee.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Reis je alleen, dan gaan we er vanuit dat je een kamer deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent indien van toepassing). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_jongen Als je met z’n drieën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). In veel gevallen houdt een driepersoonskamer in dat er een extra bed in een gewone tweepersoonskamer bijgezet wordt.
icon_man icon_man icon_jongen icon_jongen Als je met meer dan 3 personen op reis gaat, dan proberen wij om twee kamers naast elkaar te boeken. We kunnen dit echter niet garanderen.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Wanneer je met zekerheid een 1-persoonskamer wilt hebben kan dit geregeld worden, maar alleen voor verblijf in de hotels in de grotere plaatsen en een 1-persoonstent tijdens het kamperen. Je betaalt daarvoor een toeslag en dient dit bij boeking door te geven.

 Vervoer ter plaatse

Met uitzondering van de vlucht Chengdu-Lhasa gaat alle vervoer over land. Gedurende de hele route van Lhasa naar de grens zal de groep begeleidt worden door twee voertuigen (1 passagiers bus afgestemd op de grootte van de groep en 1 (mini)truck) die zorg dragen voor transport van alle bagage en eventueel fietsen en personen als de situatie dat verlangt). In principe zal zoveel mogelijk van de route gefietst worden. Enkele onderdelen in de reis zullen met transport overbrugd worden indien de afstand of de inspanning als niet verantwoord binnen deze reis beschouwd worden. Deze onderdelen worden vooraf vermeld in het reisschema. De lokale organisatie behoudt zich het recht voor het volgtransport aan te passen aan de grootte van de groep.

Fietsvakantie Tibet & Nepal

Niet boekbaar

Naar boven