< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Deze reis wordt samen met onze Nederlandse centrale vertegenwoordiger in Azië georganiseerd, gevestigd in China, in samenwerking met lokale vertegenwoordigers ter plaatse. De reisbegeleider zal in samenwerking met lokale gidsen ter plaatse zorg dragen voor een goed verloop van de reis.

 Beste reistijd

De meest geschikte tijd voor deze reis wordt bepaald door de kou in Tibet. Het grootste gedeelte van Tibet ligt op ongeveer 4000 meter en hoger. Tijdens de wintermaanden is Tibet heel mooi, maar is het reizen ook behoorlijk oncomfortabel. Temperaturen in Lhasa kunnen dalen tot -12º C! De maanden april t/m oktober zijn dan ook het meest ideaal om deze regio te bezoeken. De temperatuur is overdag heel aangenaam (felle zon, redelijk warm 15-20 º C); 's nachts koelt het wel af (tussen de 0 en 5 º C). In de zomermaanden heb je in Nepal te maken met de moesson. In Tibet heb je minder last van de regen, toch kan er in de maanden juli en augustus aardig wat regen vallen.

Klimaatgrafiek Lhasa

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


Deze avontuurlijke fietsreis is niet voor iedereen weggelegd. De etappes verschillen in afstand en zwaarte. Deze reis wordt na de upgrading van het wegdek van de Friendship Highway ingeschaald op een gemiddelde moeilijkheidsgraad van 5 (schaal van 1 t/m 5), rekening houdend met het feit dat niet alle passen met de fiets beklommen hoeven te worden maar met transport kunnen worden overbrugd. Deze reis is voor de fietser met een zeer goede conditie en met ervaring met fietsen in de bergen.
Bij slechte weersomstandigheden (c.q. regen, sneeuwval) waarbij de veiligheid van de deelnemers niet langer gewaarborgd is, heeft de reisleider het recht de fietsetappe af te gelasten en deelnemers vervoer naar de volgende bestemming aan te bieden.


Hoogte en inspanningen


Je moet je er van bewust zijn dat deze reis op grote hoogte uitgevoerd wordt. De gemiddelde hoogte onderweg ligt boven de 4000 meter. Dat heeft tot gevolg dat je al bij de geringste inspanning snel buiten adem bent. Dat is m.n. voelbaar bij beklimmingen van passen. De helling van de beklimmingen zijn overigens niet steil (meestal rond de 4%). Wanneer de route vlak is en er geen tegenwind is, voelt het fietsen zelfs verrassend licht aan. Dat heeft ook te maken met de verminderde luchtweerstand. Ook klimatologische weersomstandigheden kunnen ervoor zorgen dat deze reis als zwaar ervaren wordt. Hierbij valt te denken aan wind en kou. Zaak blijft om onder alle omstandigheden het fietstempo (en dus de versnelling) aan te passen aan de hoogte en het inspanningsniveau dat je aan kan. Probeer nooit uitgeput te raken.

Gezien de grote stijging tijdens de reis is de kans op hoogteziekte helaas niet uit te sluiten. Het is belangrijk om dagelijks minimaal twee liter te drinken. Omdat je bij deze reis hoog invliegt (Lhasa ligt op 3650 m) adviseren wij om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of GGD om te bespreken of je de eerste dagen Diamox kunt slikken. Informeer altijd bij de eigen huisarts of specialist welke medicijnen je mag gebruiken, en in welke dosis! Voor meer informatie verwijzen wij naar:
http://www.hoogteziekte.info/page15.php

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Met uitzondering van de vlucht Chengdu-Lhasa gaat alle vervoer over land. Gedurende de hele route van Lhasa naar de grens zal de groep begeleidt worden door twee voertuigen (1 passagiers bus afgestemd op de grootte van de groep en 1 (mini)truck) die zorg dragen voor transport van alle bagage en eventueel fietsen en personen als de situatie dat verlangt). In principe zal zoveel mogelijk van de route gefietst worden. Enkele onderdelen in de reis zullen met transport overbrugd worden indien de afstand of de inspanning als niet verantwoord binnen deze reis beschouwd worden. Deze onderdelen worden vooraf vermeld in het reisschema. De lokale organisatie behoudt zich het recht voor het volgtransport aan te passen aan de grootte van de groep.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Tibet & Nepal

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!