< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Hanoi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Aankomst Hanoi

  Na aankomst op de luchthaven van Hanoi word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Je verblijft in totaal twee nachten in Hanoi.

 • 3

  Hanoi, rondrit ca. 18 km.

  Vandaag is er alle gelegenheid om indrukken op te doen van de hoofdstad van Vietnam. Je kunt de fietsvakantie beginnen met een half daagse rondrit door het vredige platteland van Hanoi. Kenmerkend voor Hanoi zijn de meren in en rond de stad. Het centrum ligt rond het Hoan Kiem meer, genoemd naar de legende van het ‘teruggenomen zwaard’. Ook kun je het historische hart van Hanoi verkennen in de Old Quarter. Laat je daar op de stoep verrassen door de eindeloze bedwelmende geuren en smaken. De afbeelding op de achterkant van het honderdduizend Vietnamese dồng bankbiljet kun je in deze stad ook in het echt bekijken. Deze literatuurtempel was de eerste universiteit in Vietnam en haar traditionele architectuur is goed behouden.

 • 4

  Transfer Ha Noi – Ha Long Tour (bootexcursie)

  Geniet van het platteland van de Red River Delta terwijl je van het hotel naar ‘de baai van de dalende draak’, Ha Long Bay, wordt gebracht. Vreemd gevormde rotsen rijzen hier op uit de zee en creëren samen met de vissersboten een prachtige panorama. Begin van de middag ga je aan boord van een traditioneel zeilschip, om na een korte briefing een van de meest natuurlijke wonderen van Vietnam te verkennen. Honderden van de kalkstenen eilanden hebben hun naam te danken aan hun unieke vorm, herken je ze? Ontdek de verborgen plekken vanuit een kayak in de buurt van het eiland Bo Nau, waar vele kraanvogelkolonies leven. Eind van de middag cruiset de boot naar Soi Sim eiland. Hier vind je tijd om te relaxen op het strand en een frisse duik te nemen. Of zoek het hoger op om dat schitterende panorama uitzicht van Ha Long Bay vast te leggen. Je overnacht aan boord van het schip.

 • 5

  Transfer Ha Long – Ha Noi, nachttrein Hué

  Na een ontbijtje bij zonsopgang, wordt koers gezet naar de populaire Sung Sot Grot, ook wel bekend als de verassingsgrot én een van de mooiste grotten in Ha Long Bay. Eenmaal teruggekeerd op de boot, kun je je opfrissen en uitchecken. Vervolgens neemt de cruise je mee om de baai verder te ontdekken, langs het visdorpje Ba Hang, Dog Island en meer. Tijdens de terugweg naar de haven kun je aanschuiven aan een traditionele Vietnamese lunch. Begin van de middag kom je weer aan wal en word je teruggebracht naar Hanoi. Vanavond overnacht je in de treincabine op weg naar Hué.

 • 6

  Hué rondrit ca. 30 km.

  Na aankomst in Hué word je naar het hotel gebracht. Nadat de fietsen gereed zijn gemaakt, is er alle tijd om trapsgewijs de historische stad te verkennen. Deze voormalige keizerstad was tijdens de Nguyen-dynastie de hoofdstad van Vietnam. Het hart van de stad werd gedomineerd door de immense citadel, gebouwd op last van de keizer. De fietsrit gaat naar deze aloude Keizerlijke Stad, waar je te voet de Verboden Paarse Stad kunt ontdekken. Veel van de gebouwen die tijdens de Vietnamoorlog zijn gesneuveld, zijn de afgelopen jaren in authentieke stijl herbouwd. Tot slot gaat de rondrit langs de keizerlijke pracht en praal bij het graf van keizer Tu Duc.

 • 7

  Hué – Lang Co, 70 km.

  Vandaag kan het fietsen echt beginnen. Fietsend langs de kust, langs kleine baaien en langs de ‘Herenigingsexpres’ (de trein die Noord en Zuid met elkaar verbindt), gaat de rit het zuiden in. De wegen zijn voornamelijk vlak en gemakkelijk. Later op de dag zul je een aantal klimmetjes op je weg vinden. Na de fietstocht arriveer je aan de strandkant van Lang Co. Hier zal de nacht worden doorgebracht, maar eerst is de welverdiende verkoeling te vinden in zowel de zee als het zwembad.

 • 8

  Lang Co – Hoi An, 90 km.

  De ochtend begint met een klim van 10 km naar de top van Hai Van Pass, de klimatologische grens tussen het noorden en zuiden van Vietnam. Het schitterende uitzicht op de zee en het landschap vanaf deze Wolkenpas is je beloning. Na de top volgt een spannende afdaling door de drukte van Danang richting het prachtige Hoi An. Vroeger was Hoi An een belangrijke handelspoort en tegenwoordig is het een beschermd gebied van het Werelderfgoed. Je verblijft drie nachten in Hoi An.

 • 9

  Hoi An. vrije dag

  Op deze vrije dag kun je Hoi An bekijken. Het is niet voor niets dat velen Hoi An als het meest feeërieke plaatsje beschouwen van Vietnam. De stad neemt je mee terug naar het uiterlijk en de sfeer uit het rijke handelsverleden, waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Zo is de Chinese tempel Assembly Hall zeker een bezoekje waard. De Japanse overdekte brug is beroemd als het hedendaagse symbool van Hoi An, het is één van de weinige houten boogbruggen die bewaard is gebleven. Hoi An staat bekend om haar ontelbare kleding- en schoenenzaakjes. Het maatwerk is spotgoedkoop en vaak met één dag klaar. Maatwerk en haastwerk lijken goed samen te gaan in Hoi An, maar houd er rekening mee dat het pak niet in één keer perfect is. Circa 5 km vanaf Hoi An kun je onder een palmboom genieten van het uitgestrekte strand en de lokale zeevruchten.

 • 10

  Hoi An - Optionele fietstocht door het platteland (Halve dag & Hele dag)

  Duik dieper de stad in of zoek de uitgestrekte stranden op onder de palmbomen. In de omgeving rondom Hoi An is het goed fietsen. Je kunt een fietstocht door het platteland ondernemen van een halve of een hele dag. Geniet van een vreedzame verkenning van de dorpen rond Hoi An, fietsend door rijstvelden en langs smalle landwegen. Een boottocht door het waterpalmenbos is bij de tour inbegrepen, hierbij is te zien hoe de locals hun eigen dak en huis maken van deze plant. Verderop fiets je naar een lokale boerderij in het dorp Tra Que. Na een korte kookles kun je vervolgens de lokale specialiteiten proeven tijdens de lunch. Tot zover de tour van een halve dag (excl. lunch). Ga je voor een hele dag, dan neemt de fietsrit je nog mee naar een aardewerkdorpje Thanh Ha en naar Cam Kim, waar ambachtelijke bedrijven voorzien in houtsnijwerk en matten weven.

 • 11

  Hoi An – Tam Ky, ca. 70 km.

  De dag begint met een boottocht om de overkant van Thi Bon Rivier (Parfumrivier) te bereiken. Vervolgens fietsen we langs een rustgevende weg met de kust aan de ene en viskwekerijen aan de andere kant. Je overnacht in Tam Ky, een geweldige plaats om de toeristische massa even te ontlopen.

 • 12

  Tam Ky – Sa Huynh, ca. 89 km.

  Vandaag fiets je terug langs de kust om via een binnenweg naar het terrein van een van de vele donkere monumenten van de Vietnamese Oorlog, My Lai te trekken. Het bloedbad van My Lai betekende een keerpunt in de oorlog toen deze gruwelheden van de Amerikanen bekend werden in het Westen. Het monument staat als een groot anti-oorlog standpunt. Na hier stil bij te hebben gestaan, wordt de fiets in de bus geladen en word je naar het resort gebracht in Sa Huynh.

 • 13

  Sa Huynh – Quy Nhon, ca. 107 km.

  De fietstocht van vandaag is één van de beste van de reis. Een transfer brengt je naar het zuiden, om de drukke snelweg te vermijden. Hiervandaan fiets je geheel op kleine binnenwegen, terwijl je rijstvelden, dorpjes, zoutlandbouw en een stel prachtig verlaten stranden passeert. Er wordt geluncht bij een klein lokaal restaurant voordat je verdergaat naar Quy Nhon. Fietsend over de 3 km lange brug kom je Quy Nhon binnen.

 • 14

  Quy Nhon – Nha Trang, ca. 72 km.

  Vandaag is de laatste fietsdag, welke eindigt met een klim naar de top van de grote bergpas, Deo Ca. Na een welverdiende pauze, worden de fietsen ingeladen en wordt er afscheid genomen van de chauffeur en de mecanicien. Vervolgens kom je laat in de middag aan in Nha Trang. Je verblijft twee nachten op deze populaire strandbestemming.

 • 15

  Nha Trang. vrije dag

  Deze vrije dag kun je invullen om te genieten van het zon-, zee- en strandleven in Nha Trang. Verkies je liever iets actiefs boven het uitwaaien en relaxen op het strand? Verdiep je dan in de Vietnamese onderwaterwereld tijdens een snorkelexcursie naar het natuurreservaat tussen de eilandjes voor de kust. Op de boulevard zijn tal van restaurants en terrassen, waar je heerlijk kunt eten tussen de lokale bevolking.

 • 16

  Vlucht Nha Trang – Ho Chi Minh City (HCMC)

  Na een korte vlucht naar Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon), volgt een transfer naar het centraal gelegen hotel. Het is de grootste stad en eveneens het commerciële hart van Vietnam. Je hebt hier drie dagen vrij te besteden om voor de laatste keer de indrukken van Vietnam te proeven.

 • 17

  Ho Chi Minh City

  In het westen van Ho Chi Minhstad ligt het ondergrondse netwerk van handgegraven tunnels, de Cu Chi tunnels. In de jaren zestig en zeventig gebruikte de Vietcong deze in hun strijd tegen de Amerikanen. Het bezoek aan de Cu Chi tunnels gaat vaak gepaard met een bezoek aan de enorme en kleurrijke tempel van de Cao Dai in het plaatsje Tay Nigh. Het caodaïsme komt alleen in deze streek voor en verenigt verschillende aspecten van grote wereldgodsdiensten. Houd er rekening mee dat je al snel een hele dag op pad bent. En er is nog zo veel meer. Cholon, het Chinatown van Ho Chi Minhstad staat vol met tempels en markten. Hier is ook de grootste overdekte markt te vinden, de Ben Thanh markt. Het ligt op loopafstand van andere hoogtepunten zoals de Notre-Dame kathedraal, het Herenigingspaleis en het War Remnants oorlogsmuseum. Na een indrukwekkende dag in Ho Chi Minh kun je aanschuiven in een sfeervol lokaal restaurant.

 • 18

  Ho Chi Minh Stad – Optionele Mekong Delta Tour (1dag)

  Optioneel kun je vandaag met een lokale gids de machtige Mekong verkennen. Het rivierengebied bestaat uit vele honderden kleine waterwegen en diverse grote rivieren en wordt beschouwd als de rijstkom van Vietnam. Observeer het rivierleven, varend op brede en smalle zijrivieren. Bezoek boomgaarden en steekproducten, en laat je ook de gelegenheid om een van de vele lokale lekkernijen te proeven niet ontglippen. Zo kun je als lunch de olifantenoorvis proeven voor je verder gaat. De drijvende markten, uitgestrekte rijstvelden en lokale dorpjes tijdens deze toer, geven een blik in het Vietnamese leven. Het einde van de middag keer je terug naar Ho Chi Minh.

 • 19

  Vlucht Ho chi Minh - Amsterdam

  Je wordt naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Amsterdam.

 • 20

  Aankomst op Schiphol

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door Vietnam.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Fietsvakantie door Vietnam met verblijf in hotels
 • Meefietsende reisbegeleider
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Originele route met perfecte afwisseling tussen inspanning en ontspanning
 • Huurfiets inbegrepen
 • Rustdagen bij Nha Trang, Hoi An en Hanoi
 • Bezoek aan de bruisende wereldstad Ho Chi Minh City
 • Bezoek aan de handgegraven Cu Chi tunnels
 • Verken Ha Long Bay per traditioneel zeilschip
 • Nachttrein van Hanoi naar Hué
 • Je fietst 6 etappes in 20 dagen
 • Binnenlandse vlucht Nha Trang – Ho Chi Minh City

Fietsvakantie Vietnam

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.