< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Ardèche en Cevennen
 • Prachtige gorges en kloven
 • Vergezichten en uitdagende klimmen
 • Kano en kajak in de rivieren
 • Iedere dag keuze uit korte of lange route
 • 8 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Millau (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Millau reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Millau. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Millau (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Millau. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdagavond (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Millau bedraagt ongeveer 15 uur, de bus zal rond 06.30 in Millau aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 12.15 uur Amsterdam
  • V 13.30 uur Utrecht
  • V 15.00 uur Breda
  • A 06.30 uur Millau 


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23:30 uur Millau
  • A 13.30 uur Breda
  • A 15.00 uur Utrecht
  • A 16.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Millau

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Millau. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Millau is bekend om zijn moderne, zeer hoge viaduct. Je kunt de gezellige binnenstad bezoeken met zijn pleintjes, kerken en overdekte markthal, voordat je 's avonds aanschuift voor het diner.

 • 2

  Millau - Ispagnac, 74 of 89 km

  Vanuit Millau gaat het via een kleinere weg naar Le Rozier. Hier start de Gorges du Tarn, een prachtige kloof met ruige rotsformaties en verrassende dorpjes.

  In de korte route zijn geen uitgesproken klimmen, eerder veel vals plat terwijl je stroomopwaarts fietst. Je komt door Ste. Énimie, een pittoresk plaatsje met kleine straatjes. Je kunt hier ook een duik in de Tarn nemen.

  Je stijgt 737 meter en daalt 592 meter.


  Voor de lange route klim je bij Les Vignes naar een hoogte van 950 meter. Tijdens de klim, en later bij Le Point Sublime, kun je van een fantastisch uitzicht genieten over de lager gelegen Gorges du Tarn.

  Je stijgt 1291 meter en daalt 1151 meter.

 • 3

  Ispagnac, rustdag of rondrit Gorges du Tarn 61 of 74 km

  Neem je de korte route, dan wacht je vanaf Montbrun een lange klim (9.4 km) naar een hoogte van 980 meter. Hierna blijf je een tijdje op de hoogvlakte fietsen. Na de Col de Coperlac (907 m) daal je af naar Ste. Énimie, waar je kunt genieten op een van de terrassen in het pittoreske dorpje, alvorens terug te keren naar Ispagnac, via de Gorges du Tarn.

  Je stijgt (en daalt) 1090 meter.


  Bij de lange variant ga je na Ste. Énimie nogmaals lang klimmen (9.1 km), nu tot boven de 1000 m.

  Je stijgt (en daalt) 1784 meter.


  Je kunt tijdens deze rustdag ook je fiets laten staan. Je kunt hier bijvoorbeeld mooi kajkken (rustiger en goedkoper dan op de Ardèche).

 • 4

  Ispagnac - Génolhac, 63 of 80 km

  De korte route start net voor Florac met een lange, onregelmatige stijgende weg (27,8 km) naar de Col de la Croix-de-Berthel (1088 m). Na de top, in het Parc National des Cévennes, heb je fantastische uitzichten op de weidse omgeving alvorens af te dalen naar de camping in Pont de Rastel, bij Génolhac.

  Je stijgt 1115 meter en daalt 1323 meter.


  Tijdens de lange route start je ook met een klim bij Florac, maar net voor Cocurès verlaat je de korte route en ga je serieus klimmen naar een hoogte van 1246 meter. Net voor Pont de Montvert kom je weer terug op het parcours van de korte route en start de klim naar de Col de la Croix-de-Berthel (9.4 km /1088 m).

  Je stijgt 1567 meter en daalt 1774 meter.

 • 5

  Génolhac, rustdag of rondrit vallei van de Cèze 47, 64 of 78 km

  De kortste rondrit brengt je via rustige wegen bij de stuwdam van Sénéchas. Daar start een 4.2 km lange klim met enkele steile stukjes. Vervolgens fiets je door de vallei van de Cèze. Via Pont de Brésis en Génolhac keer je terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 1097 meter.


  Bij de middellange route pak je een lange klim (17,2 km) naar de Col du Pré-de-la-Dame (1474 m). De uitzichten onderweg en op de top zijn adembenemend mooi. In Villefort kun je genieten van een welverdiend rustmoment op een terrasje. Daarna fiets je verder in de vallei van de Cèze. Via Pont de Brésis en Génolhac keer je terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 1692 meter.


  De langste route volgt het eerste deel van de middellange route, maar bij Pont de Brésis blijf je in de vallei van de Cèze fietsen. Je pakt daarna nog een aantal kortere klimmetjes voordat via de stuwdam van Sénéchas terugkeert naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 1858 meter.

 • 6

  Génolhac - Ruoms, 60 of 88 km

  Een korte, redelijk vlakke etappe brengt je in de Ardèche. Je fietst veelal op kleine wegen in een overwegend bosrijke omgeving.
  Na 30 km kun je kiezen: doe je de korte of de lange route? Bij de korte variant fiets je al snel door Ruoms, waar je een terrasje kunt pakken. De lange route maakt een noordelijke lus. Na Les Vans start een 15 km lange klim naar een hoogte van 880 meter. De uitzichten zijn weer prachtig. Hiervandaan daal je af naar Lablachère en via Ruoms fiets je naar de camping.

  Je stijgt 539 of 1388 meter en je daalt 795 of 1642 meter.

 • 7

  Ruoms, rustdag of kanoën op de Ardèche

  In Ruoms kun je de rivier verkennen per kano of kajak. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden van 6 tot 18 kilometer. De kanoverhuur is op 200 meter van de camping.

 • 8

  Ruoms - Goudargues, 71 km

  Deze etappe brengt je door de Gorges de l’Ardèche, een absoluut hoogtepunt van je fietsvakantie. Na Vallon Pont d’Arc start een zeer pittige klim (2.8 km, gemiddeld 8.5 %) naar de Col du Serre de Tourre (323 m). De weg blijft daarna wat op en neer gaan. De uitzichten op de gorges zijn fantastisch. Er zijn verschillende uitzichtpunten, die allemaal de moeite waard zijn om bij te stoppen. Na 36 km daal je af naar St. Martin d’Ardèche. Het tweede deel van de route voert je door een bosrijke omgeving, afgewisseld met wijngaarden. Na twee klimmetjes arriveer je in Goudargues.

  Je stijgt 1285 meter en je daalt 1316 meter.

 • 9

  Goudargues - Mialet, 73 of 96 km

  Vandaag ga je terug naar de Cevennen. Na Goudargues krijg je 2 langere klimmetjes (6.9 km en 4.6 km), maar geen van beide zijn steil. Je fietst vooral door de bossen. Na Navacelles is er af en toe een stukje drukkere weg (de grotere stad Alès ligt in de buurt) en volgen er nog een aantal kortere klimmetjes. De lange route maakt na 64 km nog een zuidelijk lusje met een extra klim (7.9 km). De laatste 15 km voeren wederom over kleine wegen, door een zeer mooie en bosrijke omgeving.

  Je stijgt 1189 of 1435 meter en je daalt 1088 of 1336 meter.

 • 10

  Mialet, rustdag of rondrit Lasalle 56 of 86 km

  Op de korte route brengen een paar kortere klimmetjes je na 21 km in St. Jean du Gard. Vervolgens komt er een lange klim (11.6 km). Je fietst op kleinere wegen in een vooral bosrijke omgeving, afgewisseld met enkele pittoreske dorpjes. Vanuit Lasalle klim je nog een stukje verder waarna het in de laatste kilometers voornamelijk naar beneden gaat, met af en toe een kleine klim, alvorens je de camping in Mialet bereikt.

  Je stijgt (en daalt) 957 meter.


  De lange route gaat na Lasalle echt klimmen (7.4 km) naar de Col de Bantarde (624 m). Na een mooie afdaling kom je bij St. Hippolyte du Fort waarna nog enkele kortere klimmetjes volgen. Ook hier blijf je op vooral kleinere wegen fietsen, met veel bos en pittoreske dorpjes.  

  Je stijgt (en daalt) 1669 meter.

 • 11

  Mialet - Le Vigan, 60, 68, 80 of 105 km

  Vandaag een pittige etappe. De kortere routes starten na de brug over Le Gardon met een klim naar de Col du Redarés (381 m), gevolgd door een afdaling naar St. Hippolyte du Fort. Hier gaat de weg weer stijgen en bij de afslag naar Cézas wordt de klim (6.1 km) pittiger. Je fietst nu over kleine wegen en op de toppen zijn de uitzichten fantastisch. Na Sumène krijg je nog een klimmetje naar de Cap de Coste (359 m). Via een afdaling kom je in in Vigan. Als je deze rit wilt verlengen kun je na de afdaling onmiddellijk weer klimmen (7.7 km) naar Roquedur le Haut (600 m), alvorens weer af te dalen naar Le Vigan.

  Je stijgt 1237 of 1606 m, je daalt 1179 of 1549 meter.


  Op de langere, zwaardere routes fiets je via St. Jean du Gard naar de voet van de Col de l’Asclier. Vanaf hier gaat de route vooral over zeer kleine wegen. De klim (12.5 km) naar de Col de l’Asclier (905 m) is pittig. Hier zijn de Cévennen op hun best, met kleine wegen, kleine dorpjes en prachtige valleien. Je pakt ook de 10 km lange klim naar de Col des Vieilles (782 m) mee. Indien je deze rit wil uitbreiden, kun je na de Col des Veilles nog meer 'collen' aan de lijst toevoegen: je gaat opnieuw klimmen en via de Cap de Côte (1189 m) bereik je na 8.7 km de Col de la Lusette (1351 m). Een korte afdaling en klim (1.8 km) brengt je bij de Col de Montals (1305 m), alvorens echt af te dalen naar Le Vigan.

  Je stijgt 1930 of 2658 meter en daalt 1870 of 2592 meter.

 • 12

  Le Vigan, rustdag of rondrit Cirque de Navacelles 58 of 71 km

  Een uitdagende rondrit vandaag. Je start vrijwel onmiddellijk met een lange klim naar Montdardier. Bij Blandas zoek je de Cirque de Navacelles op, een indrukwekkende vallei. Na St. Maurice - Navacelles fiets je door de prachtige Gorges de la Vis, alvorens terug richting Montdardier te klimmen.

  Je stijgt (en daalt) 1333 meter. 


  De langere route maakt na Blandas nog een ommetje via de Cirque de Vissec, ook al een prachtig stukje natuur.

  Je stijgt (en daalt) 1570 meter.


  De omgeving is zo mooi dat het bijna jammer is om de fiets te laten staan, maar als je wilt kun je natuurlijk ook wat luieren op de camping en door het middeleeuwse dorpje Le Vigan slenteren, waar je bijvoorbeeld het Musée Cévenol kunt bezoeken. 

 • 13

  Le Vigan - Meyrueis, 64 of 80 km

  Je start vandaag met een lange klim naar de Col du Minier (1264 m). Na een korte afdaling klim je door naar het dak van deze reis: de Mont Aigoual (1567 m). Na de top daal je vooral af naar de camping.

  Je stijgt 1530 meter en daalt 1096 meter.


  De lange route gaat in de afdaling bij Cabrillac nog een ommetje maken. Via de prachtige Gorges du Tapoul ga je naar de Col de Perjuret (1031 m), alvorens af te dalen naar Meyrueis.

  Je stijgt 1886 meter en daalt 1450 meter.

 • 14

  Meyrueis - Millau, 47 of 89 km

  Via de Gorges de la Jonte fiets je vandaag naar Le Rozier. Daar start een lange klim. Even voor de top (870 m) is er de mogelijkheid om Montpellier le Vieux te bezoeken (1.5 km van de route, met prachtige uitzichten en meerdere toeristische attracties ). Tenslotte volgt een spectaculaire afdaling naar Millau.

  Je stijgt 951 meter en daalt 1277 meter.


  De lange route gaat eveneens via de Gorges de la Jonte. Bij Le Rozier start je dezelfde klim maar je volgt de klim langer. Uiteindelijk krijg je een fantastische afdaling naar Trèves, gelegen in een prachtig dal. Tenslotte fiets je stroomafwaarts langs de Dourbie, een waardige afsluiter voor deze reis.

  Je stijgt 1128 meter en daalt 1446 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.     

Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.