< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Suze La Rousse (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Suze-la-Rousse reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Suze-la-Rousse. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Suze la Rousse (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Suze la Rousse. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdagavond (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Maastricht naar Suze-la-Rousse bedraagt ongeveer 14 uur, de bus zal rond 07.00 in Suze-la-Rousse aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 12.45 uur Amsterdam
  • V 14.00 uur Utrecht
  • V 16.00 uur Eindhoven
  • V 17.30 uur Maastricht
  • A 07.00 uur Suze-la-Rousse


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23:00 uur Suze-la-Rousse
  • A 10.30 uur Maastricht
  • A 12.00 uur Eindhoven
  • A 14.00 uur Utrecht
  • A 15.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  • Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Suze la Rousse

  Je wordt op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping in Suze la Rousse. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers.
  Na aankomst op de camping kun je een bezoek brengen aan het dorp of alvast een tochtje maken in de omgeving. Alvorens 's avonds onder de luifel aan te schuiven voor de maaltijd, kun je ook nog een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 2

  Suze la Rousse - St. Thomé, 58 of 78 km

  Het eerste deel van de etappe kent twee korte klimmetjes en gaat door een groene omgeving met wijngaarden, landbouw of kleine stukjes bos langs de pittoreske dorpjes St. Restitut en La Garde Adhémar. Tussen de grotere plaatsen Pierrelatte en Bourg St. Andéol steek je de Rhône over en zo kom je in de Ardèche. Na St. Montan krijg je op weg naar Larnas een pittige klimmetje van 3,2 km te verwerken. De fantastische omgeving is je beloning.
  De lange route maakt nog een ommetje in het zuidwestelijke deel van de Drôme. Een kort klimmetje brengt je bij het pittoreske Clansayes met zijn bijzondere toren. Daarna fiets je door een landelijk gebied met kleine dorpjes, wijngaarden, olijfbomen of lavendelvelden. Even voor La Garde Adhémar bevind je je weer op het traject van de kortere route.

 • 3

  St. Thomé - rustdag of rondrit St. Thomé 70 km

  Zodra je de camping verlaat, fiets je direct tussen de wijngaarden. In Valvignères start een pittige 4 km lange klim met mooie uitzichten op de lager gelegen vallei. Na de afdaling fiets je stroomafwaarts langs de rivier de Ibie tot bij Vallon Pont d’Arc. In het toeristische plaatsje kun je op een terrasje genieten van een heerlijke verfrissing. Op de weg naar St. Remèze volgt een 7 km lange klim. Ook na dit dorp blijft de weg nog wat op en neer gaan. De laatste 18 km zijn in dalende lijn.

 • 4

  St. Thomé - Vals les Bains, 65 of 84 km

  Via het pittoreske dorpje Alba la Romaine kom je bij de voet van de eerste lange klim van deze reis. Je gaat 16,5 km klimmen en via de Col de Fontenelle (718 m) bereik je de Col du Benas (795 m). Vervolgens daal je af in een erg mooie vallei. Bij het laatste stukje van de afdaling met haarspeldbochten zie je het verder gelegen Aubenas in zijn volle glorie liggen. In St. Privat ga je opnieuw klimmen (6,4 km) en via St. Julien du Serre bereik je het kuuroord Vals les Bains, gelegen in het Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche. De komende week kun je ruimschoots genieten van dit fantastische natuurpark.

  De langere route maakt bij St. Julien du Serre nog een noordelijk lusje naar La Planche de Gourdon. Je fietst hierbij op een kronkelend weggetje door een bosrijke omgeving en na het piepkleine dorpje krijg je mooie vergezichten op de vallei.


 • 5

  Vals les Bain, vrije dag of rondrit 51 km

  De rondrit laat je kennis maken met het Parc Naturel Régional des Monts d’Ardèche. Je start de dag met een 10 km lange klim naar de Col de Genestelle (648 m). Na Antraigues-sur-Volane volgen de Col d’Aizac (643 m, 3,4 km) en de Col de Juvinas (718 m, 2,4 km). De geleverde inspanningen worden ruimschoots beloond met uitzichten over de valleien. Een mooie en bochtige afdaling brengt je bij St. Pierre de Colombier. Er volgt nog 1 klimmetje (4,5 km) om te eindigen met wederom een mooie afdaling naar het kuuroord Vals les Bains.
  Vals les Bains is een leuk toeristisch plaatsje met veel terrasjes en restaurantjes. Het kuuroord is bekend om zijn bronwater (Eau de Vals). In het ‘Parc de l’Intermittente’ bij de Thermen is er een spuitende bron ‘Source Intermittente’. Deze spuit elke 6 uur.

 • 6

  Vals les Bains - St. Pierreville, 61 of 80 km

  De etappe start met de 10,5 km lange klim naar de Col d’Aizac (643 m). Je fietst over kleine en rustige wegen door prachtige valleien met kleine dorpjes. De Col de Genestelle (648 m, 5,6 km) is de tweede top van de dag. In 2 stapjes van 2,2 km en 4,4 km klim je naar de Col de la Fayolle, met zijn 877 m het hoogste punt van deze etappe. In het tweede deel krijg je nog 3 niet heel steile klimmetjes (8,1 km, 2,2 km en 2,9 km) te verwerken alvorens je de camping bij het idyllisch gelegen St. Pierreville bereikt.
  De lange route gaat na St. Julien de Gua nog naar de Col des Croix de Creysseilles (759 m, 6,5 km). Op een heldere dag kun je de Alpen zien liggen. Een mooie afdaling brengt je in de vallei van de Eyrienx. Na St. Sauveur de Montagut krijg je de pittige klim naar de Col de Tauzuc (688 m, 7,4 km) en even later bereik je het idyllisch gelegen St. Pierreville.

 • 7

  St. Pierreville - St. Martial, 63 of 76 km

  Een pittige etappe over voornamelijk kleine wegen met veel klimwerk brengt je naar het meer van St. Martial. Na 3,5 km fiets je stroomopwaarts in de vallei van de Glueyre, het begin van de 13,3 km lange klim naar Col de la Faye (1019 m). Na de afdaling start meteen de 2e klim van de dag: de Col des Fourches (1091 m, 11,5 km). Vervolgens blijf je op deze hoogte verder fietsen. Op een heldere dag kun je de besneeuwde toppen van de Alpen aanschouwen. Via de Col de Mézilhac stijg je naar de Col du Montivernoux (1320 m, 4,5 km). De uitzichten zijn nogmaals de beloning. Ten slotte daal je via de dorpjes Lachamp Raphaël en St. Andéol de Fourchades af naar St. Martial en zijn camping.
  Na de afdaling van de Col de la Faye ga je voor de lange etappe middels 2 kortere klimmetjes en een mooie afdaling naar Le Cheylard, een grotere plaats waar je even kunt genieten van een terrasje. Hier start tevens de klim naar de Col des Fourches (1091 m). Deze gaat in 2 stappen: een zeer pittig eerste deel van 5,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Daarna volgt er een vlak stuk en een minder steile klim van 4,2 km. Daarna volg je opnieuw het traject van de kortere etappe.

 • 8

  St. Martial, rustdag of rondrit St. Martial 56 of 86 km

  De rondrit start met een langere afdaling in de vallei van de Eysse. Bij St.-Martin de Valamas volgt de 14 km lange en zeer mooie klim naar de Col de la Scie (1208 m). Daarna klim je nog verder naar de Col du Viallard, met zijn 1321 m het hoogste punt van de dag. De afdaling wordt af en toe nog onderbroken voor een korte klim. Even voor Borée krijg je mooie uitzichten op de vulkanische pieken.
  De langere rondrit gaat bij St. Martin de Valamas klimmen (11 km) naar St. Jean Roure. De top ligt even voorbij het dorpje. Na St. Agrève daal je verder in een mooie vallei. Even voorbij St. Julien Boutières ga je opnieuw 11 km klimmen. Vervolgens blijf je hoogte winnen en zo arriveer je bij de Col du Viallard (1321 m). Hiervandaan volg je voor de route terug naar de camping dezelfde route als de korte rondrit.

 • 9

  St. Martial - Jaujac, 56 of 91 km

  Je begint de dag met de 10 km lange klim naar de Col du Gerbier de Jonc (1417 m), gelegen bij de gelijknamige bergtop (1551 m). Nadien blijf je hoogte houden en zie je nogmaals de verderop gelegen Alpen. Bij Lachamp Raphaël start een 25 km lange afdaling. Circa 7 km verder kun je de mooie waterval van Ray Pic bekijken. De laatste 7 km naar de camping in Jaujac bestaat uit eem lichte klim.
  De lange route maakt na de Col du Gerbier de Jonc (1417 m) nog een mooie westelijke lus. Je krijgt daarbij tal van korte klimmetjes te verwerken en blijft 48 km boven de 1000 meter fietsen, veelal in een open gebied met adembenemende uitzichten. Na de Col de Baricaude (1257 m) daal je uiteindelijk af naar Burzet, waar je je terug op het traject van de korte route bevindt.

 • 10

  Jaujac, rustdag of rondrit Jaujac 38 km

  Vanaf de camping ga je klimmen naar de La Croix de Bauzon (1365 m). In bijna 19 km overbrug je 930 hoogtemeters. Het is een mooie en gelijkmatige klim met een stijgingspercentage van ongeveer 5 %. Bij de Col de la Croix de Bauzon (1308 m) kun je nog 1 km verder fietsen naar La Croix de Bauzon, een skistation waar je kunt genieten van een terrasje alvorens af te dalen langs dezelfde weg.


 • 11

  Jaujac - Ruoms, 59, 98 of 106 km

  Je verlaat Jaujac al klimmend met de Col de la Croix de Millet (776 m, 6.9 km). Door een mooie bosrijke omgeving daal je via Prunet naar Rocher. Hier start de 2e klim van de dag: de Col du Suchet (483 m, 2,8 km). De Col de la Croix de Rocles (476 m, 1,8 km) is de volgende hindernis. Een lange afdaling brengt je door een mooie kloof. De 4e klim van de dag is erg pittig (3,6 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 %). Je fietst ondertussen door een prachtig wijngebied. Er volgt nog een laatste klimm van 2 km en na het oversteken van de rivier de L’Ardèche bereik je Ruoms.
  De langere route is voor de verzamelaars van ‘collen-bordjes’. Na de eerste 3 cols uit de kortere route start de lange klim naar de Col de Loubaresse (1142 m, 18,3 km). Deze kan uitgebreid worden met de Col de Meyrand (1370 m, 4,0 km), een absoluut hoogtepunt in de reis. Nadien volgen de Col de la Croix de la Femme Morte (1190 m, 3,6 km), de meeneem cols Col du Chap Del Bosc (1169 m) en Col de l’Echelette (845 m), de Col de la Croix Blanche (890 m, 1,1 km) en de Col de Planzolles (507 m). En dit alles met fantastische uitzichten op de lager gelegen valleien.

 • 12

  Ruoms, rustdag

  Het stadje Ruoms is een prima uitvalbasis om de rivier te verkennen per kano of kayak. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden van 6 t/m 18 kilometer. De kanoverhuurder bevindt zich op 200 meter van de camping.

 • 13

  Ruoms, rustdag of rondrit Ruoms 64 of 85km

  Deze rondrit met een vlakke aanloop door de vallei van de Ardèche en de Chassezac brengt je in de heuvels ten westen van Ruoms. Na 21 km krijg je een kort klimmetje naar het mooie dorpje Banne. Vervolgens win je nog wat hoogte en fiets je door een stukje prachtige natuur. Via een leuke afdaling met mooie uitzichten kom je in het grotere Les Vans, waar je in de binnenstad een terrasje kunt pikken. Na Chambonas start de 4 km lange klim naar Payzac. Vervolgens daal je af en via de eerder genoemde valleien keer je terug naar Ruoms. De eerste en laatste 8 km lopen over hetzelfde traject.
  De langere route gaat bij Chambonas nog de bergen in. Een 13 km lange klim brengt je naar een hoogte van ongeveer 850 meter. Vervolgens daal je af naar Payzac, waar je weer aansluit op de kortere route.

 • 14

  Ruoms - Suze la Rousse

  De laatste etappe van de vakantie loopt door de bekende Gorges de L´Ardèche. Je fietst ruim 35 km door dit prachtige natuurfenomeen. Door de vele toeristen zijn de wegen iets drukker. Een pittig klimmetje brengt je bij Col du Serre de Tourre (323 m, 2,8 km). Nadien blijft de weg wat op en neer gaan met prachtig zicht op de Gorges. Er zijn verschillende uitzichtpunten, allen de moeite waard om even te stoppen. Uiteindelijk daal je af naar Saint-Martin-d’Ardèche. Na het oversteken van de rivier L’Ardèche verlaat je ook het gelijknamige departement. Het tweede deel van de route gaat via Pont St. Esprit en het pittoreske Rochegude en laat je onder meer genieten van de vele wijngaarden. Met af en toe nog een klimmetje arriveer je na 83 km in Suze la Rousse.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Je fietst 7 etappes in 15 dagen
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Vivarais
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Fietsen door het onbekende groene hart van Frankrijk
 • Iedere dag keuze uit een korte of lange route
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving