< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Bourgogne
 • Natuurpark de Morvan
 • Veel waterplezier
 • Beroemde wijngaarden
 • Rustige weggetjes
 • 5 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok, mecanicien en kinderbegeleider
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt Arnay-le-Duc

  Je wordt in de loop van de middag verwacht op de camping in Arnay-le-Duc, waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. De camping heeft een heerlijk zwembad en ligt aan een strandje met een meer. Je kunt een mooie wandeling van ongeveer 2 km om het meer maken. Ook het plaatsje Arnay-le-Duc is een bezoek waard.

 • 2

  Arnay-le-Duc, rustdag of rondrit Arnay-le-Duc 35 km

  De rondrit brengt je ten noorden van Arnay-le-Duc. Je fietst over kleine weggetjes, door een overwegend agrarisch gebied met vriendelijke dorpjes. Het landschap is licht glooiend. Tussen Châtellenot en Arconcey zijn er mooie uitzichten op de lager gelegen omgeving.

  Je stijgt 566 meter en je daalt 566 meter. 

 • 3

  Arnay-le-Duc - Meursault, 42 km

  Je fietst het eerste deel van de etappe langs akkers en velden, afgewisseld door stukjes bos. Af en toe is er een klimmetje. Na 30 km start een lange afdaling en begeef je je tussen de wijngaarden. Een laatste klimmetje brengt je in Meursault, midden in het wijngebied van de Bourgogne.

  Je stijgt 552 meter en daalt 660 meter.

 • 4

  Meursault, rustdag of rondrit Beaune 17 km

  Deze korte rondrit brengt je via de Voie Verte in Beaune, waar je de oude, levendige binnenstad kunt bezoeken. Het Hospice de Beaune is een prachtige tussenstop. Na dit bezoek fiets je via dezelfde bewegwijzerde route terug naar Meursault.

  Je stijgt 224 meter en daalt 224 meter.

 • 5

  Meursault, rustdag of rondrit La Voie des Vignes 37 km

  De rondrit naar Santenay en Chagny start met de fietsroute ‘Voie Verte La Voie des Vignes', van Beaune naar Santenay. Je fietst over kleine wegen door de vele wijngaarden. Na Santenay volg je een fietspad langs het Canal du Centre tot bij Chagny, waar je even kunt bijkomen van de inspanningen. Tenslotte keer je via rustige wegen terug naar Meursault.

  Je stijgt 350 meter en daalt 350 meter.

 • 6

  Meursault - Réservoir de Panthier 41 km

  Een etappe met veel hellingen. Vanaf Meursault klim je naar Crepey, gelegen op een hoogte van circa 600 meter. In de afdaling na het dorp heb je mooie uitzichten op de omgeving. Vervolgens fiets je een stukje langs het Canal de Bourgogne, waarna een klim je bij het pittoreske Châteauneuf brengt. Hier staat een prachtig kasteel. Op het eind van de etappe volgt de afdaling naar het stuwmeer van Panthier en de camping.

  Je stijgt 876 meter en daalt 754 meter.

 • 7

  Réservoir de Panthier, rustdag of rondrit Réservoir de Panthier 33 km

  Je fietst naar Pouilly-en-Auxois via het Canal de Bourgogne. Op 1 km na het stadje vind je La Capitainerie in de Port de Plaisance, waar je een boottocht kunt maken op het kanaal, dat deels door een tunnel voert. Via een noordelijke route keer je terug. Een klimmetje geeft je mooie uitzichten op het Réservoir de Panthier.

  Je stijgt 487 meter en daalt 487 meter.

 • 8

  Réservoir de Panthier, rustdag of rondrit Commarin 13, 39 of 41 km

  De kortste rondrit brengt je bij Commarin, waar je het kasteel en zijn tuinen kunt bezoeken.

  De middellange rondrit maakt nog een lusje ten oosten van Commarin. Halverwege fiets je een stukje op het onverharde fietspad langs het Canal de Bourgogne. Je stijgt en daalt 601 meter.

  De langste route gaat niet over het onverharde fietspad. Je blijft op de weg en gaat nog wat verder heuvelopwaarts. Je wordt beloond met mooie uitzichten op de omgeving. Je stijgt en daalt 782 meter.

 • 9

  Réservoir de Panthier - Saulieu, 45 km

  Tijdens deze etappe fiets je opnieuw op kleinere wegen door een groene omgeving (landbouw of bos). Bij Pouilly-en-Auxois loopt het fietspad bovenop het Canal de Bourgogne, dat hier verdwijnt in een tunnel. In Chailly sur Aramançon start een 5 km lange klim. Na de top, op weg naar het pittoreske Mont St. Jean, zijn er mooie uitzichten op de omgeving. Vervolgens krijg je een opeenvolging van kortere klimmetjes. Ten slotte start de 7 km lange, maar niet zo steile slotklim naar Saulieu.

  Je stijgt 768 meter en daalt 613 meter.

 • 10

  Saulieu, rustdag of rondrit stuwmeer St. Agnan 37 km

  Je fietst in het natuurpark van de Morvan naar het stuwmeer van St. Agnan. In vergelijking met de vorige dagen is dit een relatief vlakke rondrit. De route gaat via veelal kleine wegen door prachtige stukjes bos, afgewisseld met kleine dorpjes of landbouwgebied.

  Je stijgt 573 meter en daalt 573 meter.

 • 11

  Saulieu - Lac des Settons, 40 km

  In het Parc Naturel Régional du Morvan ga je langs kleine meertjes en in een overwegend bosrijke omgeving naar het stuwmeer van Les Settons. De kleine, fietsvriendelijke weggetjes gaan voortdurend op en neer.

  Je stijgt 755 meter en daalt 700 meter.

 • 12

  Lac des Settons, rustdag of rondrit stuwmeer Les Settons 15 km

  Deze korte en vlakke rondrit brengt je in 15 km rondom het stuwmeer van Les Settons. Tijd voor waterplezier!

  Je stijgt en daalt 165 meter.

 • 13

  Lac des Settons, rustdag of rondrit natuurpark Morvan 38 km

  De rondrit in het natuurpark van de Morvan kent een mooie start langs het Lac des Settons. Daarna fiets je door een heuvelachtig, bosrijke omgeving. Via de dorpjes Ouroux-en-Morvan en Montsauche keer je terug naar de camping.

  Je stijgt 676 meter en daalt 676 meter.

 • 14

  Lac des Settons - Arnay-le-Duc, 45 km

  Met de laatste etappe verlaat je het Parc Naturel Régional du Morvan. Ook vandaag fiets je in een overwegend bosrijke omgeving. In het begin moet je even wat klimmen maar al snel volgt een lange afdaling. Vervolgens fiets je door de vallei van de Ternin. Om in Savilly te komen, moet je weer omhoog. Tot aan Arnay-le-Duc blijft de route heuvelachtig.

  Je stijgt 661 meter en daalt 890 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie en kun je op eigen gelegenheid terug naar Nederland reizen.

Fietsvakantie Frankrijk - Bourgondië families

Niet boekbaar

Naar boven