< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband door de Dordogne
 • Kinderbegeleiding, kok en mecanicien
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Bezoek aan de prachtige oude stad Sarlat
 • Bezemwagen en bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 4 etappes in 15 dagen
 • Bezoek aan de bedevaartsplaats Rocamadour
 • Bezoek aan het vestingstadje Domme

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt in Souillac/Pinsac

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. Het centraal gelegen en goed bereikbare Souillac is een goed start- en eindpunt voor deze fietsreis. Vergeet niet bij aankomst of vertrek het oude klooster en de bijzondere kathedraal te bezoeken.

 • 2

  Pinsac, vrije dag of rondrit 47 km.

  De rondrit rondom Souillac zal je een indruk geven van wat er zoal te zien is de twee komende weken. Het verste doel is het gehucht Rignac, met een oude Romaanse kerk. Hoewel het traject niet te moeilijk is, is het heuvelachtig en fiets je langs velden en door bossen. Helaas zijn er hier geen terrasjes, tenzij je via Blagour terug fietst. Wel tref je talloze picknickplekjes. In Souillac zijn weer voldoende restaurantjes en terrasjes. De tocht vormt een leuke begintocht van je vakantie.


 • 3

  Pinsac - Sarlat, 49 km.

  De eerste etappe van Pinsac naar Sarlat is 49 km en niet al te moeilijk. Nadat je de Dordogne over bent gestoken is het landschap heuvelachtig en fiets je door een mooie landschappelijke streek. Na de tweede Dordogne oversteek is het via Carlux meer klimmen en daal je af naar de camping, vlak voor Sarlat.

 • 4

  Sarlat, vrije dag, stadswandeling of rondrit, 44 km.

  Een rondrit met als doel de mooiste tuinen van de Perigord, Les Jardins d’ Eyrignac. Hier kun je een collectie van 300 groene sculpturen en 50.000 planten bezichtigen. Dit alles is verdeeld over 200 hectare privébos met daarin een 7 km lang wandelpad.


  Stadswandelingen door de middeleeuwse binnenstad zijn mogelijk. Door het plaatselijke Offie du Tourisme is een Nederlands beschreven rondwandeling door het prachtige stadje Sarlat uitgezet. Je kunt deze wandeling op eigen gelegenheid maken en langs alle belangrijke gebouwen lopen. De start van de wandeling is bij het plaatselijke office du Tourisme aan de Rue Tourny. In Sarlat is vrijwel iedere dag markt en de straatmuzikanten zorgen voor een vrolijke noot. Vanaf de camping is het ongeveer een kilometer lopen naar de stad.


 • 5

  Sarlat - Salviac, 47 km.

  Als je Sarlat achter je laat, fiets je al snel weer in de groene heuvels van de Dordogne. Beynac-et-Cazenac is een schitterend stadje om rond te wandelen en je kunt hier ook naar het kasteel klimmen. Via Bouzic kom je bij een uitkijktoren te Moncalou. Je kunt hier even omhoog lopen om te genieten van een geweldig uitzicht.


 • 6

  Salviac, vrije dag of rondrit, 50 km.

  Salviac is een leuk en oud Frans dorpje. De ouderwetse wasplaats wordt nog steeds gebruikt. Rond 12.00 uur en 18.00 uur drinkt de lokale bevolking een aperitief bij het gezellig barretje, “Le Quercy” Op deze dag kun je een keuze maken uit diverse excursie mogelijkheden:


  • Grottes de Cougnac, 3 km boven Gourdon. Hier zijn eigenlijk twee grotten; één met prehistorische rotstekeningen (ca. € 3,- p.p. voor groepen, duur: ±1 uur) en één met stalagmieten en stalactieten.

  • Het atelier/museum van de schilder/beeldhouwer Zadkine in Les Arques. Dit is zeer de moeite waard en goed in te passen in een dagtochtje van ongeveer 35 km.
  • Er zijn diverse wandelroutes rondom Salviac.
  • Bij Cazals (7km) en Degagnac (4 km) liggen twee zwemmeertjes met strand, waar je de mogelijkheid hebt om te waterfietsen of om gewoon lekker te luieren.
  • Uiteraard is er ook een korte en lange rondrit voor je uitgezet.


 • 7

  Salviac – Catus 50 km.

  De rit naar onder andere Catus begint langs het riviertje de Ourajoux. Een vlakke rit door het schitterende rivierdal. Net na Catus ligt het mooie zwemmeer Lac Vert. De tocht wordt vanaf St.Medard heuvelachtig over smalle rustige landweggetjes. Les Arques staat bekend om haar drie Romaanse kerkjes en het zeer aparte museumpje van Zadkine (voor de liefhebbers).

 • 8

  Salviac - Rocamadour, 47 km.

  Je fietst via het mooie stadje Gourdon naar het hoogtepunt van deze tocht, Rocamadour. Via de Causse de Gramat bereik je dit pelgrimsoord, wat tegen de wand van een kloof is gebouwd. Een geweldige finale van een afwisselende etappe.

 • 9

  Rocamadour, vrije dag of rondrit, 44 km.

  Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Het is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt leisteenplateau en onderdeel van de Causses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het Heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, kom je onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes. 


  Rondrit Gramat: 44 km.

  Je  kunt het toeristische stadje verlaten door naar Gramat te fietsen, waarbij wel enig klimwerk door het fraaie bos de la Pannonie vereist is..

 • 10

  Rocamadour, vrije dag of rondrit, 41 km.

  Op deze rondrit heb je de mogelijkheid om het klooster van Rocamadour te bezoeken. Daarna is het een gemoedelijke tocht met geweldige uitzichten in de kloof van de rivier de Ouysse tot aan Calès. In een zijdal kun je nog even een versterkte boerderij bezichtigen of gewoon aan de rivier gaan liggen. In Lacave zijn schitterende grotten te bezichtigen en daarna fiets je weer rustig door een kronkelend dal terug naar de camping.

 • 11

  Rocamadour - Bretenoux, 42 km.

  De route gaat langs de befaamde Gouffre de Padirac. Een geweldige grot waar je met een lift ingaat en je met een bootje weer uit komt. Algauw daal je spectaculair af door een smalle kloof naar Autoire, weer een juweel van een dorpje. De laatste kilometers naar St- Céré zijn even druk, maar het stadje is een bezoek waard. Je kunt hier lekker slenteren door de kleine straatjes. Via een heuvelachtig parcours ver boven de snelweg, fietsend door kleine gehuchten, bereik je Bretenoux aan de rivier de Céré.

 • 12

  Bretenoux, vrije dag of rondrit, 68 km.

  Bretenoux is een leuk oud dorpje met een paar aardige café's en winkeltjes. Op ongeveer 2,5 km van de camping ligt Châteaux Castelnau dat je kunt bezoeken. Lopend doe je er ongeveer 30 minuten over. Op circa 3 km is er een zwemgelegenheid: een “strandje” bij de river de Dordogne. Dit is een leuke plek om te relaxen. 


  De rondrit laat je een mooi gedeelte van het dal van de Dordogne zien. Eerst in Beaulieu even een terrasje en een bezoek aan de prachtig kerk in het centrum. Na ruim 30 km vind je een fijne picknickplek aan de rivier de Maronne. Op de terugweg ga je door een heuvellandschap. De tocht is niet echt moeilijk, maar voert door een prachtige natuur.

 • 13

  Bretenoux, vrije dag of rondrit, 37 km.

  Vandaag maak je een korte rondrit maar het is er één die veel tijd kost. Op een heuvel ligt het mooie Loubressac van waaruit je prachtige uitzichten hebt. Je kunt het beroemde Kasteel Castelnau bezoeken om vervolgens af te dalen naar Bretenoux.


 • 14

  Bretenoux - Souillac, 43 km.

  Je steekt tijdens de kortste etappe tweemaal de rivier de Dordogne over. Een absoluut hoogtepunt is het dorpje Carenne, met haar prachtig gerestaureerde klooster. Na de tweede Dordogne oversteek, fiets je onder sterk overhellende rotsen door.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Iedereen kan op eigen gelegenheid terug naar Nederland reizen.


Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven