< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Souillac (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Souillac reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Souillac. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Souillac (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  Cycletours fietsvakanties fietsbus

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Souillac. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Souillac bedraagt ongeveer 13 uur. De bus zal rond 6.30 uur in Souillac aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 15.15 uur Amsterdam
  • V 16.30 uur Utrecht
  • V 18.00 uur Breda
  • A 06.30 uur Souillac


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23.30 uur Souillac
  • A 11.30 uur Breda
  • A 13.00 uur Utrecht
  • A 14.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Souillac (Lanzac)

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. In Souillac kun je het oude klooster en de bijzondere kathedraal bezoeken, voordat je 's avonds aanschuift voor het diner.

 • 2

  Souillac (Lanzac) , rustdag of rondrit Rignac 47 of 81 km

  De rit rond Souillac geeft je een indruk van wat er zoal te zien is de komende twee weken.

  Bij de korte variant is het verste doel het dorpje Rignac, met een oude Romaanse kerk. Hoewel het traject niet moeilijk is, is het wel heuvelachtig. Je fietst langs velden en door bossen.

  Je stijgt (en daalt) 769 meter.


  Bij de lange route ga je naar het dorpje Nadaillac, met een monumentale vestingkerk. Ook deze rit is eenvoudig maar wat heuvelachtig.

  Je stijgt en daalt 925 meter.

 • 3

  Souillac (Lanzac) - Sarlat, 53 of 73 km

  Nadat je op de korte variant de Dordogne over bent gestoken, wordt het landschap heuvelachtig en fiets je door een mooie landelijke streek. Na de tweede oversteek van de Dordogne is het via Carlux (met mooi kasteel) wat klimmen voordat je afdaalt naar de camping.

  Je stijgt 733 meter en daalt 658 meter.


  De lange variant brengt je in het vriendelijke stadje Gourdon. Niet veel verder heb je de mogelijkheid om de schitterende grotten van Cougnac te bezoeken. Tot de rivier de Dordogne fiets je langs boomgaarden en velden. Na Carlux fiets je door een golvend landschap naar de camping.

  Je stijgt 1186 meter en daalt 1101 meter.

 • 4

  Sarlat, rustdag, rondrit Les Jardins d'Eyrignac of Lascaux, 44 of 70 km

  Op de korte route ga je naar de mooiste tuinen van de Perigord, Les Jardins d’ Eyrignac. Hier kun je een collectie van 300 groene sculpturen en 50.000 planten bezichtigen. Dit alles verdeelt over 200 hectare privébos, met daarin een 7 km lang wandelpad.

  Je stijgt (en daalt) 605 meter.


  De lange route brengt je naar Montignac, waar de beroemde grot van Lascaux 2 kunt bezoeken. Lascaux 2 is een exacte kopie van de originele grot, 200 meter verderop, waarin prehistorische muurschilderingen gevonden zijn van 17.000 jaar oud. De afbeeldingen van paarden, bizons, herten en beren zijn uniek.

  Je stijgt (en daalt) 1243 meter.


  Geen zin om te fietsen? In Sarlat is vrijwel iedere dag markt en de straatmuzikanten zorgen voor een vrolijke noot.

 • 5

  Sarlat - Salviac, 47 of 57 km

  Als je op de korte route Sarlat achter je hebt gelaten, fiets je al snel weer in de groene heuvels van de Dordogne. Beynac-et-Cazenac is een schitterend stadje om rond te wandelen. Je kunt hier ook naar het kasteel klimmen. Via Bouzic kom je bij een uitkijktoren in Moncalou. Je kunt hier even omhoog lopen om te genieten van een geweldig uitzicht.

  Je stijgt 683 meter en daalt 666 meter. 


  De lange etappe heeft een rustig karakter. In het begin en aan het eind is er wat serieus klimwerk. St.Cyprien is een stadje met vele winkeltjes. In Berbiguières zijn de gebrandschilderde ramen van het kerkje het bezichtigen waard.

  Je stijgt 839 meter en daalt 885 meter.

 • 6

  Salviac, rustdag

  Salviac is een leuk oud Frans dorpje. Vlakbij liggen de prehistorische grotten van Cougnac (3 km). Bij Cazals (7km) en Degagnac (4 km) zijn meertjes waar je kunt luieren, zwemmen en waterfietsen. Er zijn daarnaast diverse wandelroutes rondom Salviac. Uiteraard hebben we ook een korte en lange rondrit voor je uitgezet. Zie daarvoor de beschrijving van morgen.

 • 7

  Salviac, rustdag of rondrit Catus of Bonaguil, 50 of 76 km

  De korte rondrit begint langs het riviertje de Ourajoux. Een vlakke rit door het schitterende rivierdal. Net na Catus ligt het mooie zwemmeer Lac Vert. De tocht wordt vanaf St.Medard sterk heuvelachtig. Je komt nog langs Les Arques, bekend om haar drie Romaanse kerkjes en het zeer aparte museumpje van Zadkine.

  Je stijgt (en daalt) 656 meter.


  De lange rondrit brengt je naar het geweldige kasteel van Bonaguil. De eerste 30 km gaan over een licht heuvelachtig parcours. Na de afslag naar het kasteel kom je pittige heuvels tegen. De terugweg is niet altijd even makkelijk maar voert je door een prachtig natuurgebied.

  Je stijgt (en daalt) 1122 meter.

 • 8

  Salviac - Rocamadour, 47 of 84 km

  De korte route brengt je via het mooie stadje Gourdon naar een van de hoogtepunten van deze tocht, Rocamadour. Via de Causse de Gramat bereik je dit pelgrimsoord, dat tegen de wand van een kloof is gebouwd.

  Je stijgt 781 en je daalt 679 meter.


  De lange etappe is wat heuvelachtig, met vele korte klimmetjes tot je uiteindelijk op het plateau komt. Vervolgens daal je af naar Gramat en ga je naar Rocamadour. Je fietst weer door een geweldig, afwisselend landschap.

  Je stijgt 1057 en je daalt 1006 meter.

 • 9

  Rocamadour, rustdag

  Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk, dus grijp je kans om hier rond te wandelen. Het dorp is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad bereik je een reeks van kapellen met fresco's en een kerk. Via een trap, waarin vele fossielen van mariene herkomst zichtbaar zijn, kom je onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.

  Je kunt ook voor een rondrit kiezen. Zie daarvoor de volgende dag.

 • 10

  Rocamadour, rustdag of rondrit Lacave of Gramat, 41 of 69 km

  De korte rondrit is een gemoedelijke tocht met geweldige uitzichten in de kloof van de rivier de Ouysse. In een zijdal kun je nog even een versterkte boerderij bezichtigen of gewoon aan de rivier gaan liggen. In Lacave zijn schitterende grotten te bezichtigen en daarna fiets je weer rustig door een kronkelend dal terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 461 meter.


  De lange tocht heeft een spectaculair begin, langs de diep ingesneden rivier de Ouysse. Verderop fiets je over glooiende hellingen naar Labastide-Murat. In het levendige dorpje Gramat kun je een terrasje pakken. Via schilderachtige weggetjes kom je terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 1021 meter.

 • 11

  Rocamadour - Bretenoux, 42 of 66 km

  De korte route gaat langs de befaamde Gouffre de Padirac, een imposante grot waar je met een lift in gaat en met een bootje weer uit komt. Je daalt spectaculair af door een smalle kloof naar Autoire, weer een juweel van een dorpje. De laatste kilometers naar St- Céré zijn even druk, maar het stadje is een bezoek waard. Je kunt hier heerlijk slenteren door de kleine straatjes. Via een heuvelachtig parcours fiets je via kleine gehuchten naar Bretenoux, aan de rivier de Céré.

  Je stijgt 633 meter en daalt 753 meter.


  In de lange en pittige etappe wisselen velden, bossen en boerengehuchten elkaar af. In Rignac is de oeroude plataan in het kleine dorpscentrum een echte aanrader. Op de helft van het parcours maak je een flinke klim van 7,5 km naar een hoogte van 620 meter.

  Je stijgt 1180 en daalt 1299 meter.

 • 12

  Bretenoux, rustdag of rondrit Beaulieu 68 km

  Je kunt op deze rustdag door Bretenoux slenteren. Het is een leuk oud dorpje met café's en winkeltjes. Je kunt ook het Châteaux Castelnau bezoeken, op ongeveer 2,5 km van de camping. Liever relaxen aan het water? Er is een klein strandje aan de Dordoge met zwemgelegenheid(3 km).


  De rondrit laat je een mooi gedeelte van het dal van de Dordogne zien. In Beaulieu kun je een terrasje pakken en een bezoek brengen aan de prachtig kerk in het centrum.

  Je stijgt (en daalt) 829 meter.

 • 13

  Bretenoux, rustdag of rondrit Castelnau of Gorges de la Cère, 37 of 66 km

  Op de korte rondrit kom je langs de Gouffre de Padirac. Een mooie gelegenheid om de grot te bezoeken. Vervolgens fiets je naar Loubressac, waar je heerlijke uitzichten hebt. Je kunt daarna het Chateau Castelnau bezoeken, een prachtig middeleeuws kasteel waar tal van activiteiten worden georganiseerd.


  De lange tocht voert je naar het mooiste stuk van de Cère, een zijrivier van de Dordogne. Via vele kleine dorpjes bereik je de kloof die deze rivier heeft uitgesleten. De afdaling is spectaculair. De klim na het passeren van de smalle brug is niet mis. Eenmaal boven kun je vanuit het dorpje Camps naar het uitzichtpunt 'Rocher du Peintre' fietsen om van het uitzicht te genieten.

  Je stijgt (en daalt) 1147 meter.

 • 14

  Bretenoux - Souillac (Lanzac), 43 of 62 km

  Een absoluut hoogtepunt van de korte etappe is het dorpje Carenne, met haar prachtige, gerestaureerde klooster.

  Je stijgt 476 meter en daalt 503 meter.


  De lange etappe heeft als hoogtepunten Curemont, met haar drie kastelen, en het fraaie middeleeuwse Martel.

  Je stijgt 1047 meter en daalt 1075 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.


Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Dordogne
 • Historisch Rocamadour en Sarlat
 • Grotten Lascaux
 • Ruige kalkformaties, snel stromende rivieren
 • Iedere dag keuze uit korte of lange route
 • 5 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok, kinderbegeleider en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Fietsvakantie Frankrijk - Dordogne families (vanaf 12 jaar)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving