< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Trèbes (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Trèbes reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Trèbes. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Trèbes (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Trèbes. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdagavond (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Trèbes bedraagt ongeveer 18 uur. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.

  Reisdata: 7 juli & 21 juli
  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 12.15 uur Amsterdam
  • V 13.30 uur Utrecht
  • V 15.00 uur Breda
  • A 9.00 uur Trèbes

  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 20:00 uur Trèbes
  • A 13.30 uur Breda
  • A 14.30 uur Utrecht
  • A 15.30 uur Amsterdam

  Reisdatum: 11 augustus
  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 10.00 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 6.30 uur Trèbes

  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23:59 uur Trèbes
  • A 15.00 uur Breda
  • A 16.30 uur Utrecht
  • A 17.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt in Trèbes

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Trèbes. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een gezellig terrasje pakken in Trèbes of een bezoek brengen aan het nabijgelegen Carcassonne en zijn wereldberoemde burcht (fietspad langs het Canal du Midi, circa 15 km). 's Avonds schuif je aan voor het diner.


 • 2

  Trèbes - Lagrasse, 49 km

  Als je de machtige vestingwallen van Carcassonne achter je hebt gelaten, doemt er al snel een heuvellandschap voor je op. De eerste col is een klim van zo'n 6 km met de top op 400 m. Prachtige uitzichten zijn je beloning. Je komt daarna door bossen, open velden en wijngaarden. Tot besluit fiets je door een lange kloof met imponerende rotswanden naar de terrasjes van La Grasse.

  Je stijgt 668 meter en daalt 567 meter.

 • 3

  Lagrasse, rustdag of rondrit Lagrasse 70 km

  De rondrit van vandaag biedt gevarieerde landschappen. Wijngaarden worden afgewisseld met kale rotsen en rode aarde. Durban, het verst gelegen dorpje, wordt gedomineerd door de ruïnes op de heuvel. In Villerouge les Termens is het schitterend gerestaureerde kasteel te bezoeken. 

  Je stijgt (en daalt) 767 meter.


  In La Grasse zelf is het 18e eeuwse klooster een bezoek meer dan waard. Op circa 10 min fietsen van de camping vind je strandjes aan de rivier.

 • 4

  Lagrasse - Caudiès-de-Fenouillèdes, 73 of 88 km

  Vandaag fiets je door de uitgestrekte bossen in het dal van de Orbieu. Je klimt daarna naar de landelijke Col de Redoulade, maar dat is geen lange of steile klim.
  Als je de korte route neemt, zie je na Soulatge de indrukwekkende Katharen-burchten Peyrepertuse en Queribus hoog boven het landschap uittorenen. 

  Je stijgt 512 meter en daalt 792 meter.


  De lange route brengt je naar de Gorges de Galamus. Ook al buitengewoon spectaculair.

  Je stijgt 857 meter en daalt 1183 meter.

 • 5

  Fenouillèdes, rustdag of rondrit Caudiès 65 km

  Deze rondrit gaat rond het bergmassief van de Bugarach en eindigt in de steile kloof van Galamus. Soms moet je even flink op de pedalen, maar daar krijg je spectaculaire uitzichten voor terug.

  Je stijgt (en daalt) 1251 meter.


  De camping heeft een zwembad, dus je kunt ook lekker luieren en zwemmen.


 • 6

  Caudiès-de-Fenouillèdes - Sirach, 70 km

  Vandaag fiets je van een Romeins aquaduct naar het stuwmeer van Caramany en zijn moderne stuwdam. De weg slingert door wijngaarden en 'garrigue' (laag struikgewas). Na zo'n 30 km heb je een geweldig uitzicht over de Pyreneeën, met de Canigou (2784 m) als meest markante punt. Je passeert de Prieuré de Marcevol, een magnifiek middeleeuws bouwwerk waar vroeger pelgrims konden overnachten. Een lange afdaling brengt je tot aan de voet van de Canigou.

  Je stijgt 1125 meter en daalt 1036 meter.

 • 7

  Sirach, rustdag of rondrit Canigou 43 km

  De rondrit voert je over de hellingen van het Massif du Canigou. Na 4 km zie je al de abdij St.Michel-de-Cuxa opdoemen. Een bezoek waard. Vervolgens klim je door naar Fillols en Vernet-les-Bains. In beide dorpjes kun je linksaf gaan voor een fikse klim (tot 2100 m). De rondrit gaat echter rechtsaf. Je daalt weer af naar het hoofddal en de camping. Op de terugweg passeer je het middeleeuwse stadje Villefranche-de-Conflent. Voor liefhebbers van grotten: tussen Vernet-les-Bains en Villefranche-de-Conflent kun je de grotten van Canalettes bezoeken.

  Je stijgt (en daalt) 957 meter.


  Je kunt vanaf de camping diverse wandelingen maken. Je kunt ook met een 4WD-busje naar de refuge op de Canigou (2150m). Vandaar is het nog 1,5 uur wandelen naar de top (2784m).

 • 8

  Sirach - Quillan, 65 of 73 km

  Deze geweldige maar zware rit gaat over de prachtige Col de Jau (1506 m). Na 6 km begint de weg langzaam te stijgen. Je fietst door het mooi gelegen Molitg-le-Bain. Als het steiler wordt (5-7 %) neemt een berglandschap de overhand. Achter zie je nog eenmaal de Canigou. Na de Col de Jau daal je af door de prachtige Gorges de St. George en de Defilé de la Pierre Lys.

  Je stijgt 1572 meter en daalt 1680 meter.


  Als je de Col de Jau wilt vermijden, neem je de langere route via de Col de Roque Jalèze (981 m), de Col de Aussières (1031 m) en de Defilé de la Pierre Lys. Minder hoog, maar ook veel klimwerk!

  Je stijgt 1585 meter en daalt 1693 meter.

 • 9

  Quillan, rustdag of rondrit Quillan 43 km

  Deze rustige rondrit gaat door een bosrijke omgeving. De route volgt eerst de rivier de Aude om vervolgens kalmpjes de heuvels in te klimmen. De uitzichten zijn weer fraai.

  Je stijgt (en daalt) 682 meter.


  Voor de betere fietser is het mogelijk om op deze rustdag naar de Port de Pailhères (2001 m) te klimmen. Het is een klim van 15 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,2 %.  Zwaar! 


  Vanuit Quillan kun je kanoën en raften door de Gorges waar je gisteren doorheen bent gefietst.

 • 10

  Quillan - Aigues Vives 69 of 84 km

  Op weg naar Aigues Vives fiets je eerst door enige kloven. Langs de rivier de Rebently rij je door de Défilé de Joucou en d’Able. De weg voert hier door korte tunnels en rotsen hangen ver over de weg. Na Espezel klim je het smalle dal uit en bereik je het plateau van Sault. Het landschap is nu sterk veranderd. Je fietst weer door velden en dennenwouden.

  Je stijgt 883 meter en daalt 726 meter.


  De lange route neemt je vanaf het plateau van Sault mee naar Montségur en zijn beroemde Katharen-vesting.

  Je stijgt 1310 meter en daalt 1198 meter.

 • 11

  Aigues Vives - rustdag of rondrit Mirepoix 42 km

  Over een licht heuvelachtig parcours fiets je door maïsvelden en eikenbossen langs oude boerengehuchten naar Mirepoix. In het centrum van dit pittoreske stadje zijn de voorgevels van de middeleeuwse huizen op houten palen gebouwd. Ze overkappen zo de trottoirs. De overdekte markt en de 13-eeuwse kathedraal maken het plaatje af. Leuke terrasjes ook!

  Je stijgt (en daalt) 518 meter.

  Liever niet fietsen? Je kunt ook met de bus naar Mirepoix.

 • 12

  Aigues Vives - rustdag of rondrit Montségur 53 km

  Vandaag kun je naar Montségur, het Kathaarse bolwerk. Je fietst naar de Col de Montségur en wandelt dan nog een half uurtje om bij de indrukwekkende burcht te komen.

  Je stijgt (en daalt) 840 meter.


  Je kunt ook lekker gaan zwemmen in het nabijgelegen meer.
 • 13

  Aigues Vives - Limoux, 52 km

  Je volgt een vlakke weg naar het Lac de Montbel om vervolgens de heuvels in te fietsen naar Puivert. In de afdaling naar dit stadje zie je het machtige kasteel van Puivert met zijn vierkante torens. Een lange klim zorgt daarna weer voor heerlijke vergezichten. Een hele lange afdaling brengt je tot in Limoux. 

  Je stijgt 509 en daalt 772 meter.


 • 14

  Limoux - Trèbes, 60 km

  De route voert je nog eenmaal door de grootse natuur van de Corbières. Je fietst door smalle dalen. Hier en daar torent een ruïne hoog boven je uit. Aan het eind van de tocht zie links de Pyreneeën en recht voor je de Cité van Carcassonne. Vandaar is het nog maar een klein stukje naar de camping. Een waardig afscheid van een fantastisch gebied.

  Je stijgt 817 meter en daalt 892 meter.
 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.     


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Ariège en Corbières
 • Prachtige kloven, spectaculaire vergezichten
 • Kastelen van de Katharen
 • Cité van Carcassonne
 • Heerlijke wijnen uit de Corbières
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Frankrijk - Ariège en Corbières

Niet boekbaar

Naar boven
 

Fiets- en Wandelevent 13 april
De Hoep, Castricum


Speciaal voor alle fiets- en wandelliefhebbers; een dag die volledig in het teken staat van onze fiets- en wandelreizen.

 • Woon een van de presentaties bij over onze reizen
 • Stel al je fietsvragen aan de aanwezige experts
 • Maak kennis met de wereld van GPS 
 • Maak een mooie wandeling of fietstocht in de omgeving