< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Cahors (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de Fietsbus naar Cahors reizen.

  Let op: ‘dag 1’ van de reis in deze reisroute is de dag dat de reis op bestemming begint, d.w.z. het landarrangement. Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Cahors. Kies je voor de fietsbus, dan heb je heen en terug 1 dag extra reistijd. Je vertrekt dus één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland en je arriveert op ‘dag 1’ van de reis in Cahors. Op de terugweg vertrek je op dag 15 van de reis en ben je één dag later weer terug in Nederland. Als je kiest voor de fietsbus, wordt je reis dus in totaal 2 dagen langer.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Cahors (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op maandag vanuit Nederland en komt op dinsdag (dag 1) aan in Cahors. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op dinsdag (dag 15) en kom je op woensdag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Cahors bedraagt ongeveer 14 uur. De bus zal rond 8.00 uur in Cahors aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek maandag / aankomst dinsdag

  • V 14.45 uur Amsterdam
  • V 16.00 uur Utrecht
  • V 17.30 uur Breda
  • A 10.00 uur Cahors


  Terugreis: vertrek dinsdag / aankomst woensdag

  • V 21.30 uur Cahors
  • A 14.00 uur Breda
  • A 15.30 uur Utrecht
  • A 16.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Cahors

  Je wordt in de loop van de middag verwacht op de camping in Cahors, waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. Je kunt in het zwembad van de camping aangenaam bijkomen van de reis. De camping ligt op circa 2 km van het centrum van Cahors. De oude binnenstad is zeer de moeite waard! 's Avonds schuif je aan voor het diner onder de luifel.

 • 2

  Cahors - Montcuq, 38 km

  De wegen slingeren zich door de bossen, wat landbouwgebied en prachtige zonnebloemvelden. Na een klim bereik je Labastide-Marnhac, een oude bastide (een soort vestingstadje) waar je bij kunt bekomen van de geleverde inspanningen. Via het pittoreske St Cyprien arriveer je in het levendige stadje Montcuq. Pak hier lekker een terrasje voordat je naar de nabij gelegen camping fietst!

  Je stijgt 582 meter en je daalt 550 meter. 

 • 3

  Montcuq, rustdag of rondrit Église de Rouillac , 14 of 24 km

  Vandaag kun je gaan zwemmen in het Lac Saint Sernin - Plan d’eau de Montcuq (ca. 2 km van de camping) of een bezoek brengen aan het gezellige kunstenaarsstadje Montcuq.

  Natuurlijk kun je ook gaan fietsen. Een korte maar pittige rondrit brengt je bij de Église de Rouillac, een kerkje uit de 12e eeuw met opmerkelijke muurschilderingen. De langere route gaat ook nog langs het middeleeuws kerkje van Montlauzun. Je moet extra klimmen, maar je wordt rijkelijk beloond met prachtige uitzichten op de immens mooie natuur.

  Je stijgt (en daalt) 261 of 458 meter.

 • 4

  Montcuq - Montaigu de Quercy, 25 km of 36 km

  Je vervolgt je weg door het heuvellandschap ten zuiden van de rivier de Lot. Een heerlijk groene, bosrijke omgeving. Er zijn 2 langere, niet zo steile klimmetjes. In de aankomstplaats Montaigu de Quercy kun je nog even genieten van een terrasje voordat je aan de slotklim naar de camping begint. Je kunt vandaag eventueel kiezen voor een iets langere route (met extra klimmetjes).

  Je stijgt 293 of 468 meter en daalt 224 of 429 meter.

 • 5

  Montaigu de Quercy, rustdag

  Je kunt vandaag lekker zwemmen in het meer op de camping of rondslenteren in Montaigu de Quercy. De camping ligt 2 km van het centrum. Het middeleeuwse vestingstadje heeft een mooi kasteel en leuke kleine straatjes en pleintjes.

 • 6

  Montaigu de Quercy, rondrit Fauroux, 40 km of 61 km

  De kortste rondrit voert je via kleine weggetjes langs dorpjes en kerkjes. Je fietst door het bosrijke heuvellandschap waarbij het ene klimmetje het andere opvolgt. Zonnebloemen en lavendel zorgen voor extra kleur. De uitzichten zijn fantastisch. Halverwege wacht een mooie schaduwrijke lunchplaats bij het riviertje La Séoune.

  Je stijgt (en daalt) 624 meter.

  Als je een sportieve uitdaging zoekt, kun je de lange rondrit doen. Na Fauroux klim je naar de vestingstad Lauzerte. Je kunt het fraaie middeleeuwse centrum bezoeken en er genieten van een terrasje.

  Je stijgt (en daalt) 1006 meter.

 • 7

  Montaigu de Quercy - Fumel, 33 km

  Je start de dag met een 4 km lange maar niet zo steile klim. Na de afdaling heb je een mooi zicht op Tournon d’Agenais. Deze vestingstad uit de 13de eeuw ligt bovenop een heuvel en is echt een bezoek waard. Je fietst vervolgens door een open en relatief vlak landschap richting Fumel, dat aan de rivier de Lot ligt. Je bereikt de camping in Fumel via een Voie Verte, een fietspad over een oude spoorweg.

  Je stijgt 276 meter en daalt 407 meter.

 • 8

  Fumel, rondrit Bonaguil, 23 km of 38 km

  Fumel is een gezellig druk dorp met winkels en terrasjes, dus misschien heb je zin om daarnaartoe te gaan. Ook het grote zwembad van de camping lokt... Of een stukje fietsen misschien? De kortste rondrit brengt je bij het kasteel van Bonaguil. Het imposante kasteel uit de 15e eeuw is een absolute aanrader. Aan de voet van het kasteel vind je Ministoria, een museum dat je door de Franse en wereldgeschiedenis voert met meer dan 10.000 miniatuurbeeldjes. De langere rondrit maakt na het kasteel van Bonaguil nog een noordelijke lus via de dorpen Sauveterre la Lémance, Blanquefort sur Briolance en Saint Front sur Lémance.

  Je stijgt (en daalt) 332 of 598 meter.

 • 9

  Fumel, rondrit Saint Sylvestre sur Lot, 50 km

  De Véloroute ‘Vallée du Lot’ brengt je ten zuidwesten van Fumel. De goed bewegwijzerde fietsroute in de vallei van de Lot loopt over kleine weggetjes en is behoorlijk vlak. Bij Saint Sylvestre steekt je de Lot over en via de andere oever keer je terug naar Fumel.

  Je stijgt (en daalt) 471 meter.

 • 10

  Fumel - Puy l’Évêque, 21 km of 36 km

  De kortste variant van deze etappe volgt het bewegwijzerde traject van de Véloroute ‘Vallée du Lot’. Je fietst via een nagenoeg vlak parcours in de vallei van deze rivier naar Puy l’Évêque, dat tussen de wijngaarden van Cahors ligt.

  Je stijgt 132 meter en daalt 118 meter.

  De langere etappe keert eerst een stukje terug naar Monsempron-Libos en Liboussou om daar de Lot over te steken. Vervolgens fiets je over glooiende heuvels. Onderweg heb je mooie uitzichten op de lager gelegen vallei van de Lot. Een lange afdaling brengt je terug bij de rivier. Via de bewegwijzerde fietsroute ‘Vallée du Lot’ ga je naar Puy l’Évêque.

  Je stijgt 417 meter en daalt 391 meter.

 • 11

  Puy l’Évêque, rustdag

  Puy l’Évêque heeft een mooi historisch centrum met kleine straatjes en gezellige pleintjes. Je kunt er ook een kasteel en enkele kerkjes bewonderen. De camping heeft een zwembad en er is een klein zandstrandje aan de Lot. Maar misschien wil je op deze rustdag liever een van de wijngaarden bezoeken, zoals die van Château du Cayrou? Vooral de rode Cahors-wijnen zijn geliefd in Frankrijk. Ze zijn licht en fruitig.

 • 12

  Puy l’Évêque, rondrit 34 km, 52 km of 87 km

  De rondrit brengt je in het heuvellandschap ten noorden van Puy l’Évêque. De dag start met een 7,5 km lange maar niet zo steile klim. Je arriveert in Frayssinet le Gélat, een pittoresk middeleeuws plaatsje waar je een terrasje kunt pakken. De kortste variant gaat daarna door een bosrijke omgeving terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 533 meter.

  De langere rondrit gaat verder naar het noorden, tot aan de middeleeuwse bastide van Villefranche du Périgord. De route slingert zich door het historische centrum en na een welverdiend terrasje keer je via de kleine bastide van Montcabrier terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 791 meter.

  De langste variant van de rondrit maakt na Villefranche du Périgord nog een extra noordoostelijke lus via de middeleeuwse dorpen Cazals, Marminiac en Besse. Een zware variant met veel hoogtemeters!

  Je stijgt (en daalt) 1407 meter.

 • 13

  Puy l’Évêque - Cahors, 48 km of 53 km

  De eerste helft van de laatste (en langste) etappe volg je grotendeels de bewegwijzerde fietsroute ‘Vallée du Lot’. Je fietst langs de Lot en de wijngaarden van Cahors over een lichtglooiend terrein. Bij Luzech verlaat je de rivier en volgt er een zware klim (2,3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,5%). Er volgt nog een tweede klim van 3 km maar die is minder steil. Het klimmen wordt beloond met een prachtig uitzicht op Cahors. Je kunt de zwaarste klim vermijden door nog een stukje verder langs de Lot te fietsen. Bij Douelle verlaat je dan de rivier en start je de slotklim. Ook hier is de beloning voor de geleverde inspanningen het prachtige uitzicht op Cahors.

  Je stijgt 695 of 627 meter en daalt 667 of 597 meter.

 • 14

  Cahors, rustdag

  Deze laatste dag van de fietsreis kunt u besteden om het fraaie stadje Cahors nog eens uitgebreid te bezoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).


Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Vallei van de Lot
 • Zachtwitte kalkplateaus, statige rivier
 • Eeuwenoude bastides, gezellige terrasjes
 • Bossen, wijngaarden, zonnebloemen
 • Altijd een zwemgelegenheid dichtbij
 • 5 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok, mecanicien en kinderbegeleider
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels

Fietsvakantie Frankrijk - Vallei van de Lot (families, alle leeftijden)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Frankrijk - Vallei van de Lot (families, alle leeftijden)
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven