< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband aan voet van Pyreneeën
 • Ook raften en Via Ferrata
 • Groene bossen, ruige rivieren
 • Vestingstadjes als Oloron, Navarrenx en St.Jean-Pied-de-Port
 • Frans Baskenland
 • 4 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok, mecanicien en kinderbegeleider
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar St. Jean-Pied-de-Port (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar St. Jean-Pied-de-Port reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in St. Jean-Pied-de-Port. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Plage de Moliets (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Plage de Moliets. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Plage de Moliets bedraagt ongeveer 15 uur. De bus zal rond 05.30 uur in Plage de Moliets aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 11.45 uur Amsterdam
  • V 13.00 uur Utrecht
  • V 14.30 uur Breda
  • A 05.30 uur Plage de Moliets


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 01.30 uur Plage de Moliets
  • A 16.30 uur Breda
  • A 18.00 uur Utrecht
  • A 19.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3 (P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt St. Jean-Pied-de-Port

  Na aankomst op de camping kun je bijkomen van de reis en het gezellige pelgrimsstadje bezoeken. St-Jean-Pied-de-Port is al eeuwen de plaats waar pelgrims zich verzamelen voor de oversteek door de Pyreneeën, richting Santiago de Compostella.


 • 2

  St. Jean-Pied-de-Port, rustdag of rondrit Col d'Ispeguy 39 of 61 km

  Op de korte route fiets je naar St. Étienne de Baïgorry. Daar start de 8 km lange klim naar de Col d’Ispéguy. Op de top (672 meter) ben je op de Spaanse grens. Je keert via dezelfde weg terug naar de camping en geniet ondertussen van de fantastische uitzichten op de vallei.

  Je stijgt (en daalt) 908 meter.

  De lange route maakt na de Col d’Ispéguy en de terugkeer naar St. Étienne de Baïgorry nog een lus naar het noorden. Je fietst door een agrarisch gebied, afgewisseld met mooie stukjes bos en klein dorpjes. Na het dorpje Ossès worden kleinere weggetjes opgezocht en volgen er enkele kortere klimmetjes.

  Je stijgt (en daalt) 1236 meter.


 • 3

  St. Jean-Pied-de-Port - Sauveterre de Béarn 48 km

  De eerste etappe kent een pittige start. Al na 3,5 km volgen kort op elkaar 3 klimmetjes. Je fietst in een prachtige bosrijke omgeving en bereikt zo de Col des Palombières (337 m). Via een smal weggetje daal je weer af. Vervolgens loopt de route door de vallei van de Joyeuse naar St. Palais, waar je kunt bekomen van de inspanningen. Na St. Palais fiets je over een drukkere weg om daarna over rustigere wegen Sauveterre de Béarn te bereiken. Dit plaatsje is gelegen aan de rivier Le Gave d’Oloron.

  Je stijgt 789 meter en daalt 907 meter.

 • 4

  Sauveterre de Béarn, rustdag of rondrit Salies de Béarn 51 km

  De rondrit start met een relatief vlakke aanloop door de vallei van Le Gave d’Oloron. Bij Carresse, na 19 km, ga je een stukje stijgen. Na een afdaling bereik je Salies de Béarn. Het pittoreske plaatsje heeft zijn ontstaan te danken aan de zoutbron in het midden van de stad, die voor rijkdom zorgde. Eerst door de winning van het zout zelf en later door het bouwen van thermale zoutbaden waar de bourgeoisie van Frankrijk op af kwam. Bij het Office de Tourisme kun je de brochure 'Béarn des Gaves - visite des 4 cites' halen en een stadswandeling maken. Na een bezoek aan de stad fiest je omhoog naar een plateau van circa 200 meter. Je blijft ruim 7 km licht op en neer gaan op deze hoogte, met mooi uitzichten op het omliggend heuvellandschap.  Een afdaling brengt je terug in Sauveterre de Béarn.

  Je stijgt en daalt 750 meter.


 • 5

  Sauveterre de Béarn, rustdag of wandeling 5, 9 of 11 km

  Vanuit Sauveterre de Béarn zijn er diverse wandelingen in de directe omgeving mogelijk. Bij het Office de Tourisme zijn deze routes inclusief informatie en kaartje verkrijgbaar (ongeveer € 0,50 per route, Frans- en/of Engelstalig).


 • 6

  Sauveterre de Béarn - Aren 33 of 57 km

  Vanaf de camping maak je direct de keuze voor de korte of de lange route.

  De korte etappe loopt vooral door landbouwgebied. Je fietst op zeer rustige wegen langs tal van kleine dorpjes. Het parcours gaat licht op en neer. Onderweg kun je het Domaine de Laàs bezoeken, een 12 ha groot landgoed met tuinen en een kasteel.

  Je stijgt 382 meter en daalt 285 meter.

  De lange route heeft niet alleen meer kilometers, maar kent ook veel meer klimwerk. Korte en langere klimmetjes wisselen zich af. Je fietst door een landbouwgebied, afgewisseld met mooie stukjes bos. Je hebt hierbij mooie uitzichten op de lager gelegen vallei en de daarachterliggende Pyreneeën.

  Je stijgt 880 meter en daalt 765 meter.


 • 7

  Aren, rustdag of rondrit Aren 30 of 49 km

  De korte rondrit start met twee klimmetjes en hierbij krijg je mooie uitzichten op het omringende heuvellandschap. Verderop is het veelal afdalen, waarbij je door een overwegend agrarisch gebied met af en toe een stukje bos fietst.

  Je stijgt (en daalt) 298 meter.

  Indien je voor de langere route kiest, dan verlaat je na 18 km de korte route. Je maakt dan nog een westelijke lus via Cardesse. Na Cardesse dient er stevig geklommen te worden. Sommige klimmetjes zijn steil.

  Je stijgt (en daalt) 707 meter.


 • 8

  Aren, rustdag of raften op de Gave d'Oloron

  Als je wilt gaan raften, word je na het ontbijt per bus naar het vertrekpunt voor het raften gebracht. Na een instructie en het uitdelen van de helmen en de pakken begin je samen met de instructeurs aan de 23 km lange raftingtocht. Met je peddel stuur je van links naar rechts op zoek naar de beste, snelste en mooiste lijn door het water. Tijdens deze rafttocht wordt er gestopt voor een barbecue. Rond 17.00 uur ben je weer terug in Aren en kun je terugkijken op een spectaculaire dag.


 • 9

  Aren, rustdag of bezoek aan Oloron en/of Navarrenx

  Geniet van een dagje zwemmen in de rivier of het zwembad. Ook kun je een bezoek brengen aan de vestingstadjes Oloron of Navarrenx. Oloron is ongeveer 10 kilometer fietsen en Navarrenx een kleine 5 kilometer.

 • 10

  Aren - Suhare, 41 km

  De etappe naar Suhare kent flink wat klimwerk. Je ziet - en je voelt in je kuiten - dat je richting de Pyreneeën fietst. De bergen komen dichterbij. Je verblijft op een kleine camping in een rustige omgeving.

  Je stijgt 802 meter en daalt 698 meter.


 • 11

  Suhare, rustdag of rondrit Suhare 48 km

  Deze pittige rondrit met veel klimwerk brengt je door het fantastische heuvellandschap van het noordwestelijke deel van de Baskische provincie Soule. Na Mauléon start een 7,5 km lange maar niet zo steile klim. Na de afdaling en het dorpje Pagolle volgt een zeer pittige klim (2,6 km) met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en zelfs stukjes tot 15% naar een top van ca. 400 meter. De uitzichten zijn hierbij je beloning. Het laatste deel van deze mooie tocht voert je langs het pittoreske dorpje Aussurucq alvorens terug te keren naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 966 meter.


 • 12

  Suhare, rustdag of rondrit met wandeling Gorges de Kakuetta 48 km

  Je fietst tot de Gorges de Kakuetta stroomopwaarts langs de rivier Le Saison. De Gorges de Kakuetta is een schitterende smalle en diepe kloof. Er ligt een wandelparcours van 2 km (heen en terug 4 km). De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Stevige schoenen zijn aan te raden, er moet namelijk ook over rotsen geklauterd worden. Onderweg kom je langs een mooie waterval en op het einde bevindt zich ook een grot (zaklamp meenemen). Na een bezoek aan de indrukwekkende kloof keer je via dezelfde weg terug naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 690 meter.

 • 13

  Suhare - St. Jean-Pied-de-Port 48 km

  Een mooie bergetappe brengt je terug in St.Jean-Pied-de-Port. De eerste klim van de dag is naar de Col d’Osquich (495 m). Als beloning krijg je prachtige uitzichten. Er volgt een leuke afdaling over een goede asfaltweg. Bij het dorpje Bunus zoek je kleinere wegen op en even later start de 3 km lange en zeer pittige klim (gemiddeld 10%) naar de Col de Gamia (503 m). De route maakt via Aincille en Çaro nog een kort ommetje, waarna je vervolgens arriveert in St. Jean-Pied-de-Port.

  Je stijgt 1026 meter en daalt 1129 meter.


 • 14

  St. Jean-Pied-de-Port, rustdag of Via Ferrata

  Vandaag naar de Via Ferrata. Zo'n 'IJzeren Weg' valt een beetje tussen bergwandelen en bergbeklimmen in. Het parcours is uitgezet met kabels, ijzeren trappen en soms bruggetjes. Bij het begin krijg je instructies en word je aan je klimgordel gezekerd. Ook een helm is inbegrepen. Het afleggen van deze Via Ferrata duurt ongeveer twee uur. Het is een spectaculaire tocht met prachtige uitzichten, een belevenis waar je met plezier op zult terugkijken.


 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.

Fietsvakantie Voet van de Pyreneeën - Multi Actief voor families

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!