< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 4 etappes in 15 dagen
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband aan de voet van de Pyreneeën
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Bezoek pelgrimstadje St. Jean Pied de Port
 • Iedere dag keuze uit een korte of lange route
 • Wandelen door de schitterende kloof Gorges de Kakuetta
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar St. Jean Pied de Port (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar St. Jean Pied de Port reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in St. Jean Pied de Port. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Plage de Moliets (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Plage de Moliets. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Plage de Moliets bedraagt ongeveer 15 uur. De bus zal rond 05.30 uur in Plage de Moliets aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 11.45 uur Amsterdam
  • V 13.00 uur Utrecht
  • V 14.30 uur Breda
  • A 05.30 uur Plage de Moliets


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 01.30 uur Plage de Moliets
  • A 16.30 uur Breda
  • A 18.00 uur Utrecht
  • A 19.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3 (P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt St. Jean-Pied-de-Port

  Je wordt op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je bijkomen van de reis of het gezellige stadje bezoeken.

 • 2

  St. Jean-Pied-de-Port, rustdag of rondrit Col d'Ispeguy 39 of 61 km


  Je fietst via een grotere weg naar St. Étienne de Baïgorry. In dit dorp start de 8 km lange klim naar de Col d’Ispéguy. Hierbij maak je 510 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3%. De top gelegen op 672 meter is tevens de grens met Spanje. Je keert via dezelfde weg terug naar de camping en kunt genieten van de fantastische uitzichten op de vallei.


  De lange route maakt na de Col d’Ispéguy en de terugkeer naar St. Étienne de Baïgorry nog een lus naar het noorden. Je fietst door een agrarisch gebied afgewisseld met mooie stukjes bos en klein dorpjes. Na het dorpje Ossès worden kleinere weggetjes opgezocht en volgen er enkele kortere klimmetjes.

 • 3

  St. Jean-Pied-de-Port - Sauveterre de Béarn, 48 km

  De eerste etappe kent een pittige start. Na 3,5 km volgen kort op elkaar 3 klimmetjes van 2,3 km, 1,6 km en 2,6 km. Je fietst in een prachtige bosrijke omgeving en bereikt zo de Col des Palombières (337 m). Via een smallere weg daal je af, hier is het opletten geblazen. Vervolgens loopt de route door de vallei van de Joyeuse naar St. Palais waar je even kunt bekomen van de inspanningen. Na St. Palais fiets je even over een drukkere weg om daarna over rustigere wegen Sauveterre de Béarn te bereiken. Dit plaatsje is gelegen aan de rivier Le Gave d’Oloron.

 • 4

  Sauveterre de Béarn, rustdag of rondrit Salies de Béarn 51 km

  De rondrit start met een relatief vlakke aanloop door de vallei van Le Gave d’Oloron. Bij Carresse, na 19 km, ga je een stukje stijgen en middels een afdaling bereik je Salies de Béarn. Het pittoreske plaatsje heeft zijn ontstaan te danken aan de zoutbron in het midden van de stad, die voor rijkdom zorgde. Eerst door de winning van het zout zelf en later door het bouwen van thermale zoutbaden waar de bourgeoisie van Frankrijk op af kwam. Bij het Office de Tourisme kun je de brochure “Béarn des Gaves - visite des 4 cites” halen en een stadswandeling maken. Na een bezoek aan de stad klim je naar een plateau van circa 200 meter. De weg blijft ruim 7 km heuvelachtig, en een mooi uitzicht op het omliggend heuvellandschap is je beloning. Ten slotte brengt een afdaling je terug in Sauveterre de Béarn.

 • 5

  Sauveterre de Béarn, rustdag of wandeling 5, 9 of 11 km

  Vanuit Sauveterre de Béarn zijn er diverse wandelingen in de directe omgeving mogelijk. Bij het Office de Toursisme zijn deze routes inclusief informatie en kaartje verkrijgbaar (€ 0,50 per route, Frans- en/of Engelstalig). Chemin de la Chapelle, 5,4 km.
 Deze wandeling laat je de geschiedenis van de stad Sauveterre zien, je komt onder andere langs de kerk Saint-André en de Chapel de Sunarthe. Je wandelt zelfs nog een stukje over de route naar Santiago de Compostelle.

Tour de Sauveterre, 9,2 km.
 Je ontdekt het lokale erfgoed van Sauveterre en komt op één van de hoogste uitzichtpunten van de streek. Hier kun je onder meer de verder gelegen Pyreneeën aanschouwen.

Boucle de la Porte du Sel, 10,7 km.
 Een makkelijke wandeling op kleine paden door mooie stukjes bos en met prachtige uitzichten op de weidse omgeving.

 • 6

  Sauveterre de Béarn - Aren, 32 of 57 km

  Vanaf de camping maak je direct de keuze voor de korte of de lange route. 
De korte etappe loopt door een overwegend landbouwgebied. Je fietst op zeer rustige wegen langs tal van kleine dorpjes. Het parcours is licht heuvelachtig, eerder vlak te noemen. Halverwege kun je het Domaine de Laàs bezoeken, een 12 ha groot landgoed met tuinen en een kasteel. De lange route heeft niet alleen meer kilometers, maar kent ook veel meer klimwerk. Korte en langere klimmetjes wisselen elkaar af. Je fietst door een landbouwgebied, afgewisseld met mooie stukjes bos. Je krijgt hierbij mooie uitzichten op de lager gelegen vallei of de daarachter liggende Pyreneeën.

 • 7

  Aren, rustdag of rondrit Aren 28 of 46 km

  Rondrit Aren, 28 of 46 km.De kortere rondrit start met 2 klimmetjes (2,1 km en 1,2 km) en hierbij krijg je mooie uitzichten op het omringende heuvellandschap. Daarna is het veelal afdalen naar de camping, waarbij je door een overwegend agrarisch gebied met af en toe een stukje bos fietst.

  Indien je voor de langere route kiest, dan verlaat je na 9,9 km de korte route. Je maakt dan nog een westelijke lus via Cardesse. Na Cardesse dient er stevig geklommen te worden en sommige klimmetjes zijn steil te noemen. Je fietst over kleine weggetjes en daalt vervolgens terug naar Navarrenx.

 • 8

  Aren, rustdag

  Een bezoek aan het nabij gelegen Navarrenx is de moeite waard. Het is een schitterende vestingstad met een zeer mooie binnenstad. De stadswandeling aan de hand van de brochure “Béarn des Gaves - visite des 4 cites” is zeer de moeite waard. Op woensdag- en zondagmorgen is er markt in Navarrenx.

 • 9

  Aren, rustdag

  Deze dag staat er niets op het programma. Uiteraard heeft de reisleiding altijd een goede tip. 

 • 10

  Aren - Suhare, 38 km

  De etappe naar Mauléon kent een vlakke aanloop over landelijke wegen. Na 11 km krijg je achtereenvolgens 3 kortere klimmetjes door een prachtige bosrijke omgeving. Na een pauze of een terrasje in het dorpje Barcus start de 3 km lange klim die je op een hoogte van circa 400 meter brengt. Ten slotte volgt een mooie afdaling die nog even wordt onderbroken door nog een kort klimmetje van 1,2 km.

 • 11

  Suhare, rustdag of rondrit Suhare 48 km

  Deze pittige rondrit met veel klimwerk brengt je door het fantastische heuvellandschap van het noordwestelijke deel van de Baskische provincie Soule. Bij het verlaten van Mauléon start een 7,5 km lange, maar niet zo steile klim. Na de afdaling en het dorpje Pagolle volgt een zeer pittige klim (2,6 km) met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% en zelfs stukjes tot 15% naar een top van ca. 400 meter. De uitzichten zijn hierbij je beloning. Het laatste deel van deze mooie tocht brengt je langs het pittoreske dorpje Aussurucq alvorens terug te keren naar de camping.

 • 12

  Suhare, rustdag of rondrit met wandeling Gorges de Kakuetta 48 km (fietsen) + 4 km (wandelen)

  Je fietst tot de Gorges de Kakuetta stroomopwaarts langs de rivier Le Saison. Tot even voorbij Tardets (op 10,6 km) loopt de route langs een drukkere weg. Het tweede deel echter gaat over rustige wegen. De eerste 20 km zijn eerder vals plat te noemen (slechts 150 hoogtemeters), de laatste 7,5 km zijn het begin van de klim naar de Col de Soudet. Hierbij stijg je nog eens 200 meter (gemiddeld stijgingspercentage van 2,6 %).

  De Gorges de Kakuetta is een schitterende smalle en diepe kloof. Er ligt een parcours van 2 km (heen en terug 4 km). Voor de wandeling trek je ongeveer 2 uur uit. Stevige schoenen zijn aan te raden, er moet namelijk ook over rotsen geklauterd worden. Onderweg kom je langs een mooie waterval en op het einde bevindt zich ook een grot (zaklamp meenemen).

  Na een bezoek aan de indrukwekkende kloof keer je via dezelfde weg terug naar de camping, wat dus voornamelijk afdalen is.

 • 13

  Suhare - St. Jean-Pied-de-Port, 48 km

  Een mooie bergetappe brengt je terug in St. Jean Pied de Port. De eerste klim van de dag is naar de Col d’Osquich (495 m). Je klimt 5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van ongeveer 6%. Als beloning heb je prachtige uitzichten. Er volgt een leuke afdaling over een goede asfaltweg. Bij het dorpje Bunus ga je de kleinere wegen opzoeken en even later start de 3 km lange en zeer pittige klim naar de Col de Gamia (503 m, gemiddeld stijgingspercentage ca. 10% !). Wees voorzichtig in afdaling op de smalle weg. De route maakt via Aincille en Çaro nog een kort ommetje, waarna je vervolgens terugkeert in St. Jean-Pied-de-Port. 

 • 14

  St. Jean-Pied-de-Port, rustdag of rondrit

  Voor de echte liefhebbers van het klimwerk is er vandaag de mogelijkheid om een aantal hoge Pyreneeëncols te beklimmen. 

  Uiteraard kun je deze dag ook een frisse duik in de rivier nemen en het pelgrimsstadje bezoeken.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.

Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!