< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband tussen Aveyron, Lot en Tarn
 • Ontdek heerlijk heuvellandschap tussen ruige rivieren
 • Bewonder St Antonin, Figeac, Rodez, Albi
 • Adembenemende uitzichten, rustige wegen
 • Keuze uit korte en lange etappes
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Saint-Antonin-Noble-Val (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Saint-Antonin-Noble-Val reizen.

  Let op: ‘dag 1’ van de reis in deze reisroute is de dag dat de reis op bestemming begint, d.w.z. het landarrangement. Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Saint-Antonin-Noble-Val. Kies je voor de fietsbus, dan heb je heen en terug 1 dag extra reistijd. Je vertrekt dus één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland en je arriveert op ‘dag 1’ van de reis in Saint-Antonin-Noble-Val.. Op de terugweg vertrek je op dag 15 van de reis en ben je één dag later weer terug in Nederland. Als je kiest voor de fietsbus, wordt je reis dus in totaal 2 dagen langer.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Saint Antonin Noble Val (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  image

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Saint Antonin Noble Val. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Saint Antonin Noble Val bedraagt ongeveer 15 uur. De bus zal rond 9.30 uur in Saint Antonin Noble Val aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 15.30 uur Amsterdam
  • V 16.30 uur Utrecht
  • V 18.00 uur Breda
  • A 9.30 uur Saint Antonin Noble Val


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 20.30 uur Saint Antonin Noble Val
  • A 11.30 uur Breda
  • A 13.00 uur Utrecht
  • A 14.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt in Saint-Antonin-Noble-Val

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Saint-Antonin-Noble-Val. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een gezellig terrasje pakken in het buitengewoon fraaie dorp, zwemmen in het zwembad van de camping of kanoën op de Aveyron. 's Avonds schuif je aan voor het diner.


 • 2

  Saint-Antonin-Noble-Val - Villefranche-de-Rouergue, 61 km of 82 km

  Je fietst stroomopwaarts langs het riviertje de Bonnette en arriveert in het oude stadscentrum van Caylus, waar je de hal en het kerkje van Notre Dame kunt bewonderen. Even later, in Lacapelle Livron, kom je bij de merkwaardige Ancienne Commanderie des Templiers. Bij de kapel heb je een fantastisch uitzicht op de vallei. Na de afdaling start een 6 km lange klim en vervolgens slingert de route zich door een bosrijke omgeving in een heerlijk heuvellandschap, veelal op erg kleine wegen. De oude pittoreske dorpjes met een kerkje of een markthal die zo typisch zijn voor deze streek volgen elkaar snel op. Na ruim 60 km arriveer je bij de koninklijke bastide Villefranche-de-Rouergue, dat net als Saint-Antonin-Noble-Val aan de Aveyron ligt.

  Je stijgt 785 meter en daalt 671 meter.


  De langere etappe maakt nog een lusje bij Beauregard. Je fietst een stukje naar het noorden en bij Varaire krijg je fantastische uitzichten op de verder gelegen vallei van de Lot. Via Limogne en Quercy fiets je naar Laramière, waar je terugkomt op het traject van de kortere etappe.

  Je stijgt 1047 meter en daalt 934 meter.

 • 3

  Villefranche-de-Rouergue, rustdag of rondrit 55 km

  In het levendige oude stadscentrum van Villefranche-de-Rouergue vind je vele bezienswaardigheden: de imposante kerk Collegiale Notre-Dame, het grootste klooster van Frankrijk Chartreuse Saint Sauveur, het Chapelle des Pénitents Noirs... Ook de kleine straatjes, pleintjes en terrasjes zijn een bezoek meer dan waard.


  Kies je voor de rondrit dan geniet je van de vallei van de Aveyron en het prachtige, op een heuveltop gelegen dorpje Najac. In het oude centrum met zijn kleine straatjes, pleintjes en kerkjes kun je genieten van een welverdiend terrasje. Boven het dorp schittert het kasteel uit de 13de eeuw.

  Je stijgt (en daalt) 1004 meter.

 • 4

  Villefranche-de-Rouergue - Figeac, 62 km of 87 km

  Vandaag verlaat je de rivier de Aveyron. Na een lange klim van 7 km en nog 2 klimmetjes van 2,5 km bereik je Villeneuve, een pittoreske bastide met een erg mooie toren. Tussen Ambeyrac en Capdenac fiets je in de vallei van de Lot. Na de brug over de rivier krijg je nog een pittige slotklim naar Lunan en via een afdaling bereik je de camping bij Figeac.

  Je stijgt 926 meter en daalt 975 meter.


  De langere etappe gaat na Villeneuve meer westwaarts en zoekt de rivier de Lot op bij Salvagnac Cajarc. De vallei is hier op haar mooist en de route kent vele uitzichtpunten. Bij Ambeyrac kom je terug op het traject van de kortere etappe.

  Je stijgt 1290 meter en daalt 1341 meter.

 • 5

  Figeac, rustdag of rondrit, 49 km

  Ook Figeac is weer een prachtige stad met vele oude gebouwen, smalle straatjes en pleintjes. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld Place Vival, Place des Écritures, Église Notre Dame du Puy en de Église Saint Sauveur. Natuurlijk kun je vandaag ook gewoon lekker luieren aan de rand van het zwembad.


  Liever op de fiets? De rondrit start met een 4 km lange klim en een afdaling naar de rivier de Célé. Daarna begint er een erg lange klim (15 km). Het tweede deel van de rondrit daal je vooral af, met hele mooie uitzichten op de valleien. Onderweg kun je het middeleeuwse dorpje Cardaillac bekijken. Voordat je de camping bereikt, kun je nog Figeac bezoeken of er genieten van een welverdiend terrasje.

  Je stijgt (en daalt) 884 meter.

 • 6

  Figeac - Conques, 55 km of 80 km

  Je start de etappe met een 4 km lange klim en na 10 km krijgt je nog een tweede, gelijkwaardige klim te verwerken. Daarna volgt een afdaling met fantastische uitzichten op de vallei van de Lot. Je volgt de rivier ruim 20 km tot even voor Grand Vabre. Na een aantal pittige klimmetjes volgt een afdaling, waarbij je een magnifieke zicht hebt op het tegen een steile helling gelegen, middeleeuwse Conques.

  Je stijgt 1001 meter en daalt 958 meter.


  De langere variant brengt je via pittig klimwerk bij Maurs. Onderweg krijg je prachtige uitzichten op de verder gelegen valleien van de Célé en de Lot. In het middeleeuwse Maurs kun je de 14e eeuwse abdij van Saint Césaire bezoeken of genieten van een welverdiend terrasje. Daarna fiets je naar de Lot, waar je op het traject van de kortere etappe komt.

  Je stijgt 1590 meter en daalt 1536 meter.

 • 7

  Conques, rustdag of rondrit, 55 km

  Je kunt weer kiezen vandaag. Fietsen, zwemmen, luieren, het stadje bezoeken? Conques is een belangrijke stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Het dorpje ligt tegen een steile helling en heeft mooie oude vakwerkhuizen met leistenen daken. Heel mooi is ook de imposante Romaanse abdijkerk Sainte Foy.


  De pittige rondrit met veel klimwerk brengt je in de heuvels ten oosten van Conques. Na een eerste steile klim daal je af naar de Lot en alweer krijgt je prachtige uitzichten op deze vallei. Je fietst langs de rivier naar Entraygues. Het middeleeuwse stadje huisvest een bijzondere 13de eeuwse brug en een kasteel maar is tevens een ideale plaats om een terrasje te pakken. Daarna is het klimmen geblazen, met 3 langere klimmen. Ook hier zijn de uitzichten weer de beloning. Onderweg passeer je Sénergues, een kleine dorpje met een kasteel. Er wacht een lange afdaling en op het einde van deze fantastische rondrit kun je nog Conques bezoeken.

  Je stijgt (en daalt) 1234 meter.

 • 8

  Conques - Rodez, 65 km, 72 km of 81 km

  De twee kortste varianten van deze etappe kennen een rustige aanloop. Je fietst stroomopwaarts in de valleien van de Dourdou en de Duzou. In de dorpjes Pruines en Mouret is er een kasteeltje. Nadat je de rivier de Dourdou hebt overgestoken, start een 6 km lange klim. Daarna blijft de route op en neer gaan. Je fietst door kleine middeleeuwse dorpjes. Na 51 km krijgt je de eerste uitzichten op het grotere Rodez. Om de drukte te vermijden, fiets je om de stad heen naar de camping aan de rivier de Aveyron.

  Je stijgt 1214 meter en daalt 900 meter.


  De iets langere etappe maakt na Pruines een ommetje via Villecomtal. In deze 13e eeuwse bastide kun je het kasteel en de oude straatjes bezoeken of genieten van een terrasje.

  Je stijgt 1284 meter en daalt 982 meter.


  De langste variant start met een pittige klim naar de Point de Vue du Bancarel, waar je een geweldig uitzicht hebt op Conques. Bij St Cyprien kom je terug op de routes van de kortere etappes.

  Je stijgt 1668 meter en daalt 1556 meter.

 • 9

  Rodez, rustdag of rondrit, 47 km

  De grote stad Rodez huisvest een prachtig historisch centrum, gelegen op een heuveltop. De kathedraal Notre Dame domineert de stad met zijn 87 meter hoge toren. Er zijn enkele goede musea (vooral het Musée Soulages is een aanrader).


  De rondrit brengt je via een drietal klimmetjes naar het hoger gelegen Lac de Pont de Salars. Je kunt in het stuwmeer een frisse duik nemen of bij het stadje genieten van een terrasje. Na het verlaten van het meer klim je nog een klein stukje verder en via een 13 km lange afdaling, met erg mooie uitzichten op Rodez en de weidse omgeving, bereik je opnieuw de camping.

  Je stijgt (en daalt) 713 meter.

 • 10

  Rodez - Villefranche-de-Panat, 54 km, 66 km of 73 km

  Een rit door een open landschap brengt je via het Lac de Pareloup naar het Lac de Villefranche-de-Panat. Het eerste deel van de etappe kent behoorlijk wat klimwerk. Bij het stuwmeer van Pareloup kun je zwemmen of genieten van een terrasje. Het laatste deel gaat op en neer over kleine wegen. Na 54 km bereik je de camping aan het stuwmeer van Villefranche-de-Panat.

  Je stijgt 1009 meter en daalt 811 meter.


  De langere etappes gaan verder langs het Lac de Pareloup tot bij Salles Curan. Daarna kom via een prachtig bos weer op het traject van de kortere etappe.

  Bij het Lac de Villefranche-de-Panat kun je ook nog een extra ommetje maken. Je fietst dan om het meer heen en bereikt de camping via het stadje Villefranche-de-Panat.

  Je stijgt 1193 of 1271 meter en daalt 997 of 1067 meter.

 • 11

  Villefranche-de-Panat, rustdag of rondrit 70 km

  Je kunt zwemmen in het stuwmeer of in het zwembad van de camping. Lekker lui!


  De rondrit van vandaag is pittig. Na enkele korte klimmetjes start een lange afdaling met erg mooie uitzichten op de Gorges des Raspes du Tarn. Je volgt daarna de rivier de Tarn tot aan Saint-Rome-de-Tarn, een leuk historisch plaatsje met restaurantjes en terrasjes. De terugweg loopt ook door de vallei van de Tarn, maar dan ietsje verder van de rivier. Een flinke klim brengt je bij de dorpjes St Victor en Melvieu. De slotklim naar Villefranche-de-Panat is stevig (ruim 8 km, waarvan 5 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 9%).

  Je stijgt (en daalt) 1499 meter.

 • 12

  Villefranche-de-Panat - Albi, 73 km of 82 km

  In het eerste deel van deze etappe zitten enkele korte klimmetjes maar na 40 km zet je de afdaling in naar de rivier de Tarn. Daarbij krijgt je prachtige uitzichten op de vallei en de weidse omgeving. Het pittoreske Ambialet is een ideale plaats om even te bekomen van de inspanningen. Daarna volg je de Tarn tot aan Albi via de bewegwijzerde Véloroute Vallée du Tarn.

  Je stijgt 645 meter en daalt 1206 meter.


  De langere etappe maakt een ommetje via Réquista. Na een mooie afdaling met prachtige uitzichten op de vallei van de Tarn fiets je langs de rivier via Ambialet naar Albi.

  Je stijgt 665 meter en daalt 1225 meter.

 • 13

  Albi, rustdag of rondrit , 39 km

  Albi heeft 50.000 inwoners en je vindt hier allerlei leuke winkels. De kathedraal Sainte Cecile domineert het oude centrum. Het gotische bouwwerk aan de Tarn werd gebouwd tussen 1282 en 1480 en is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Ook de 12e eeuwse Pont Vieux is bijzonder. In het voormalig bisschoppelijk paleis Palais de la Berbie zit het Musée Toulouse Lautrec.


  Hoewel Albi voldoende bezienswaardigheden heeft om meerdere dagen te vullen, is er voor de fietsliefhebbers toch een kleine rondrit uitgezet ten noorden van de grote stad. Na 3 km laat je de stadsdrukte achter je en al snel volgt er een eerste pittig klimmetje (slechts 900 m lang maar met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%). Bij de top zijn er mooie uitzichten op Albi en omgeving. Even verder, bij Cagnac les Mines, kun je een bezoek brengen aan de bijzondere kerk Notre Dame de la Drêche of aan het Musée Mine, dat is gewijd aan de vroegere mijnbouw. Vervolgens slingert de route zich door het heuvellandschap om uiteindelijk weer af te dalen naar de Tarn en Albi.

  Je stijgt (en daalt) 482 meter.

 • 14

  Albi - Saint-Antonin-Noble-Val, 74 km

  De laatste etappe voert je van de Tarn weer terug naar de Aveyron. In Albi loopt de route door het historisch centrum. Bij Marssac verlaat je de Tarn. Daarna fiets je door een mooi heuvellandschap met land- of wijnbouw en pittoreske dorpjes. Halverwege start een 10 km lange klim door een erg mooie, bosrijke omgeving. Een afdaling met fantastische uitzichten op de vallei van de Aveyron brengt je bij de rivier. Je fietst door de magnifieke Gorges de l’Aveyron, een meer dan waardige afsluiting van deze reis.

  Je stijgt 972 meter en daalt 1011 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds vertrekt naar Nederland.     

Fietsvakantie Aveyron, Lot en Tarn

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Fietsvakantie Frankrijk Aveyron, Lot, & Tarn
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Evenementenagenda 2017

 • Kom 7 okt. naar Zwolle, 22 okt. naar Amsterdam of 26 nov. naar Utrecht
 • Maak kennis met ons wereldwijde aanbod
 • Ontdek onze verschillende type reizen
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Profiteer van unieke acties

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.