< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt op camping nabij Eindhoven

  In de loop van de middag word je op de camping nabij Eindhoven verwacht. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers.

  Indien je met de trein naar Eindhoven reist, verzorgt de begeleider om 16.00 uur een bagagetransfer van het NS-station Eindhoven naar de camping.
  Je herkent de begeleider op het stationsplein aan het witte bagagebusje met het logo van Sawadee of Cycle Tours. Vervolgens fiets je naar de camping (circa 15 km). Als je een huurfiets hebt geboekt, kun je meerijden met de begeleider.


 • 2

  Eindhoven - Diest, 78 km

  Deze eerste etappe voert je langs de Dommel België in. Je trekt door het landschap van Kempen, met zijn bossen en heidevelden naar het charmante stadje Diest.

 • 3

  Diest - Namen, 90 km

  Nadat je Diest verlaten hebt, voert deze etappe over de IJzerenwegroute. Dit is een oude spoorwegbedding tussen Diest en Tienen. Na Hoegaarden, bekend van zijn witbieren, volg je weer een spoorwegbedding tot aan de stijlvolle stad Namen.

 • 4

  Namen - Wanlin, 60 km

  Na Namen fiets je een heel stuk langs de Maas tot aan Dinant. Hierna zal je ook voor het eerst wat klimmetjes tegen komen. Glooiend door de lage Ardennen, komen we door leuke plaatsen als Celles en Houyet aan in het dorpje Wanlin.

 • 5

  Wanlin - Jamoigne, 84 km

  Vanaf Wanlin fiets je door een bosrijk gebied, dat typisch is voor de Ardennen. Het begin van de etappe moet er geklommen worden, met een lange afdaling als beloning. Hierna glooit de route verder door kleine dorpjes naar Bertrix. Na een mooi slot door de bossen kom je uiteindelijk in het dal van de Semois, in Jamoigne.

 • 6

  Jamoigne - Verdun, 91 km

  Na uit het dal van de Semois geklommen te zijn, rijden we Frankrijk binnen. Er volgt een lange afdaling tot aan de abdij van Orval, die bekend is om haar trappistenbier. Na het dorp Avioth, een heel klein dorp met een enorme basiliek, fiets je naar de vestingstad Montmédy. Het laatste deel van deze etappe fiets je weer door het dal van de Maas tot in Verdun.

 • 7

  Verdun, rustdag

  De welverdiende rustdag is gepland in deze historische plaats om even stil te staan bij de verschrikkingen die hier hebben plaatsgevonden. Door de jaren heen zijn hier de nodige veldslagen geweest om zijn strategische ligging. De bekendste hiervan is de "slag om Verdun" in de Eerste Wereldoorlog, waar honderdduizenden soldaten het leven lieten. Een aantal monumenten van deze veldslagen zijn nog te bezoeken in de stad of in de buurt.

 • 8

  Verdun - Mandres-aux-Quatres-Tours, 66 km

  In deze relatief eenvoudige etappe volg je tot St. Mihiel het dal van de Maas. Na St. Mihiel klim je uit het dal naar de Côte de Meuse, de enige noemenswaardige klim van de dag. Hierna is het slechts dalen door een rustig gebied naar Mandres.  

 • 9

  Mandres-aux-Quatres-Tours - Domrémy-la-Pucelle, 60 km

  Een mooie etappe door het dal van de Maas. Af en toe klim je het dal uit, met een mooi uitzicht over het dal. De Maas is hier een stuk nauwer dan bij vorige etappes. De bestemming van vandaag is Domrémy, waar het geboortehuis van Jeanne d'Arc staat.

 • 10

  Domrémy-la-Pucelle - Langres, 97 km

  Vandaag staat er een  pittige etappe qua afstand en klimwerk op het programma. De schoonheid van de tocht maakt veel goed. Zo fiets je bijvoorbeeld door het stadje Grand, een oud stadje, waar een Romeins amfitheater en mozaïeken bewaard zijn gebleven. Na dorpjes als Andelot, Bourdons en Mandres komen we aan in Langres, 'de poort van de Bourgogne'. De prachtige vestingstad ligt op een plateau  met een weids zicht over de omgeving.

 • 11

  Langres - Pontailler-sur-Saône, 84 km

  Na het verlaten van Langres fiets je naar een hoogvlakte met mooie vergezichten. Het blijft glooien tot Heilley, waarna je een lange afdaling stroomafwaarts het kanaal tussen de Marne en Saône volgt. Uiteindelijk aangekomen in het dal van de Saône, rijd je het dorpje Pontailler-sur-Saône binnen, de bestemming van vandaag.

 • 12

  Pontailler-sur-Saône - Beaune, 70 km

  De route van Pontailler naar Beaune gaat door een autoluw gebied, veelal door het bos. Af en toe loopt de weg licht op, maar echt klimmen is dit niet te noemen. Het eerste wat opvalt als je Beaune nadert zijn de wijngaarden waar de Bourgogne bekend om staat.

 • 13

  Beaune, rustdag

  Voor veel reizigers die van noord naar zuid trekken is Beaune bij uitstek de plek voor een rustdag. Niet alleen vanwege het feit dat je "halverwege" het zuiden bent. Het is een erg levendig dorp dat bekend staat om zijn uitzonderlijke wijnen. Een bezoek aan het Hôtel-Dieu is zeker de moeite waard.

 • 14

  Beaune - Cluny, 80 km

  Een eenvoudige etappe tussen de beroemde wijngaarden van de Bourgogne door. Halverwege de etappe kom je op de welbekende "voie verte", de aangelegde fietspaden die exclusief voor fietsers en wandelaars zijn. Hier fiets je ruim 40 kilometer op tot aan je eindbestemming van vandaag: Cluny. Cluny staat vooral bekend om haar klooster, dat binnen de kerk en politiek een grote rol heeft gespeeld. Dit klooster heeft ook voor grote bloei in de wijnbouw gezorgd in de hele Bourgogne.

 • 15

  Cluny - Pouilly-sous-Charlieu, 77 km

  Na Cluny trekken we het heuvellandschap weer in. De etappe begint glooiend tot Trambly. Hier volgt een pittige klim naar de Col de la Croix d'Auterre. Hierna volgt uiteraard ook een lange afdaling tot aan La Clayette. Na een eventueel bezoek aan het sfeervolle dorpje Charlieu, fiets je het dal van de Loire in naar Pouilly-sous-Charlieu.

 • 16

  Pouilly-sous-Charlieu - Noirétable, 76 km

  Deze etappe kent twee gezichten. Je fietst eerst 20 kilometer vlak langs de Loire naar Roanne; een aardige stad om koffie te drinken. Na Roanne rijd je het dal uit en kom je langzaam voor het eerst écht in de bergen. De natuur is hier erg mooi. Na het stuwmeer klim je gestaag naar Les Essarts op ruim 900 meter hoogte. Hierna volgt een steile afdaling naar St. Just, om uiteindelijk in een glooiend landschap in Noirétable uit te komen.

 • 17

  Noirétable - Marsac-en-Livraidos, 64 km

  Je begint vandaag gelijk met een pittige klim naar Vollore. Na een afdaling en tijdje glooiende weg, krijg je na Brugeron een tweede klim voor de kiezen naar St. Pierre. Het uitzicht op het fantastische landschap is de beloning. Na St. Pierre volgt een lange afdaling door het bos naar Ambert, in de brede vallei van de Dore. De laatste 10 kilometer zijn door deze vallei tot onze eindbestemming.

 • 18

  Marsac-en-Livraidos - Le Puy, 78 km

  Na een rustige 10 kilometer door het dal van de Dore, klimmen we naar La Chaise Dieu. Het begint licht, maar wordt steeds een stukje zwaarder naar een hoogte van boven de 1000 meter. Vanaf La Chaise Dieu fiets je over een mooie hoogvlakte, om vervolgens geleidelijk af te dalen naar een welverdiende rustdag in Le Puy.

 • 19

  Le Puy, rustdag

  Le Puy-en-Velay is één van de hoogtepunten tijdens deze reis. De stad dankt zijn ontstaan aan de merkwaardige resten van een vulkaan. De stad is al vanaf oudsher ingericht om goden te eren. Het is ook een startpunt van de 'Via Podiensis', de pelgrimsroute naar Santiago. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan de Saint-Michel D'Aiguilhe, een prachtig kerkje bovenop een 85 meter hoge vulkaankegel met bovendien een geweldig uitzicht over de stad en zijn omgeving.

 • 20

  Le Puy - Langogne, 85 km

  Je verlaat Le Puy en trekt de bergen weer in. Over een oude spoorwegbedding fiets je geleidelijk omhoog langs het Loiredal. Richting Salettes keer je weer terug naar het dal van de Loire middels een lekkere afdaling. Vanaf hier nemen we afscheid van de Loire en volgt er een lange klim. Met 1242 meter, even voorbij St. Paul de Tartas, komen we op het hoogste punt van deze reis. Na een heerlijke afdaling kom je aan in Langogne.

 • 21

  Langogne - St. Ambroix, 96 km

  Het aantal kilometers dat vandaag op de planning staan, kunnen je wellicht afschrikken. Geen zorgen, na 20 kilometer op de hoogvlakte begint de afdaling naar Les Vans. Deze heerlijke afdaling door een bos, langs een snelstromend riviertje, is ruim 40 kilometer! In Les Vans kun je voor het eerst de Provençaalse sfeer ervaren. Niet alleen door de uitstraling van het stadje, ook de temperatuur zal er hoger liggen dan op de hoogvlaktes. Na een korte steile klim, rest je nog een relatief eenvoudige 20 kilometer naar de camping in St. Ambroix.

 • 22

  St. Ambroix - Avignon, 79 km

  Vanuit St. Ambroix fiets je door het dal naar Boisson. Na een klim naar het dorpje Vendras, fiets je door een oer-Provençaals landschap van mooie dorpjes en wijngaarden. Één van die dorpjes is Tavel, beroemd om zijn rosé. Door de stad van de kardinalen van Villeneuve-les-Avignon, kom je aan in Avignon, de stad van de Pausen.

 • 23

  Avignon, rustdag

  Geniet van een rustdag in het sfeervolle Avignon. In deze vestingstad, kun je uren lang slenteren door sfeervolle straatjes binnen de stadsmuren. Breng daarnaast een bezoek aan het Palais des Papes of de beroemde Pont 'd Avignon. Een dagje uitrusten op de camping is natuurlijk ook mogelijk na de zware etappes van de afgelopen dagen.
  Voor de boekers van de 24-daagse reis eindigt de route vandaag. De nieuwe deelnemers van de 10-daagse reis sluiten zich vandaag bij de groep aan.

 • 24

  Avignon - Cardet, 90 km

  Bij het verlaten van Avignon fiets je een stuk door het dal van de Rhône. Dit dal verlaat je echter vrij snel om weer westwaarts te fietsen. Je klimt vanuit het dal licht om vervolgens weer af te dalen naar het dal van de Gard. In het stadje Remoulins kun je het beroemde Romeinse aquaduct de Pont du Gard bezoeken. Na Remoulins kom je door een licht glooiend landschap uiteindelijk uit in Cardet.

 • 25

  Cardet - St. André-de-Sagonis, 78 km

  De eerste kilometers zijn in deze etappe licht oplopend. Tot St. Hippolyte du Fort staat dit allemaal niet in verhouding tot wat je de afgelopen week voor de kiezen hebt gehad. Na St Hippolyte, een aardig stadje, worden de klimmetjes weer iets lastiger. De rest van de dag gaat op en af, waar de laatste klim naar het gehucht Les Lavagnes de pittigste is. Het uitzicht is hier fantastisch. Na een afdaling komen we aan in St. André.

 • 26

  St. Andre-de-Sagonis - Colombiers, 83 km

  Vandaag rijden we een eenvoudige etappe. Je fietst door een landschap dat typisch is voor de Languedoc. Lichtgolvend met hier en daar een dorpje genesteld op een heuveltje. Tjirpende krekels en wijnranken zover het oog reikt. Via het sfeervolle stadje Pézenas rijd je naar de kust. Na een duik in zee rijd je langs het beroemde Canal du Midi naar de stad Béziers. Béziers is een hele rustige stad in deze tamelijk toeristische streek. Na Béziers rijd je langs een prachtig stukje van het Canal du Midi naar Colombiers.

 • 27

  Colombiers - Tuchan, 87 km

  Een lange, vlakke etappe door de Languedoc. Er zitten 2 korte venijnige klimmetjes in, voor je bij de Col d'Extrême komt. De naam doet zich niet echt eer aan, want héél extreem is hij niet. Op de top heb je zicht op het Katharenkasteel: Château d'Aguilar. Na een korte afdaling kom je in Tuchan.

 • 28

  Tuchan - Maureillas-las-Illas, 92 km

  De Pyreneeën naderen. Door de Corbièresstreek begin je langzaam weer steviger te klimmen. Het begin is nog tamelijk vlak tot Estagel. Na Estagel klim je gestaag richting Bélesta. De Catalaanse invloeden zijn al duidelijk te merken in deze dorpen. Na een afdaling kom je in een brede vallei, die tijdelijk de druk van de benen haalt. Na een lange, niet steile klim daal je af naar de camping.

 • 29

  Maureillas-las-Illas - Garriguella, 56 km

  Pas in de laatste etappe doen we Spanje aan. Hier moet je echter nog wel een pittige col over. Je fietst vanaf de camping gedurende 8 kilometer naar het dorp Las Illas. De eerste 4 kilometer zijn niet steil. Na Las Illas klim je, met een aantal haarspeldbochten, nog 4 kilometer steil naar de top. Dit is tevens de grens waar je Spanje in rijdt. Na een geweldige afdaling over goed asfalt daal je Spanje in. Vervolgens fiets je door een brede vallei naar Figueres. Na een bezoek aan dit leuke stadje, rijd je naar de eindbestemming van deze reis: Garriguella.

 • 30

  Garriguella, ’s avonds vertrek naar Nederland

  Je kunt voor de fietsbus 's avonds vertrekt het stadje Garriguella bezichtigen. Uiteraard kun je ook bijkomen van de lange reis en een plons in het zwembad nemen op de camping

  De fietsbus is bij de reis inbegrepen.

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 21:30 uur Garriguella
  • A 15.00 uur Breda
  • A 16.30 uur Utrecht
  • A 17.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je uit wilt stappen.

 • 31

  Aankomst in Nederland

  Vandaag arriveer je weer in Nederland na een uitdagende fietsreis.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Bezoek op rustdagen de indrukwekkende steden Verdun, Beaune, Le Puy en Avignon
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 23 etappes in 31 dagen
 • Terugreis met de fietsbus is inbegrepen
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Onbegrensd fietsen van Nederland naar Catalonië
 • Ontdek de veelzijdigheid van de franse natuur en cultuur
 • Afwisselende fietstochten door de lage Ardennen, Bourgogne, Languedoc, Aude en Catalonië

Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven