< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Bourg-en-Bresse (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Bourg-en-Bresse reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Bourg-en-Bresse. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Bourg-en-Bresse (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam / €245,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht / €245,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven / €245,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht / €245,00 per persoon

  Fietsbus Nederland - Bourg-en-Bresse (retour)

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.

  De reistijd met fietsbus vanaf Maastricht naar Bourg-en-Bresse bedraagt ongeveer 9 uur, de bus zal rond 07.00 uur in Bourg-en-Bresse aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten.


  Heenreis, vertrek vrijdag / aankomst zaterdag
  V 18.00 uur Amsterdam
  V 19.15 uur Utrecht
  V 20.45 uur Eindhoven
  V 22.15 uur Maastricht
  A 07.00 uur Bourg-en-Bresse


  Terugreis, vertrek zaterdag / aankomst zondag
  V 21.30 uur Bourg-en-Bresse
  A 06.30 uur Maastricht
  A 08.00 uur Eindhoven
  A 09.30 uur Utrecht
  A 10.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:
  Amsterdam: NS Sloterdijk
  Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Bourg-en-Bresse

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping bij Bourg-en-Bresse. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een bezoek brengen Bourg-en-Bresse, met zijn bezienswaardige binnenstad. Je zult overal afbeeldingen van de beroemde "Poule de Bresse" tegenkomen. Deze stad is namelijk vooral bekend om de kwaliteit van zijn pluimvee en dat willen ze weten ook.

 • 2

  Bourg-en-Bresse - Matafelon Granges, 56 km

  Je begint je fietsvakantie door de Haut-Jura met een heuvelachtige rit, eerst door typisch Frans platteland met vele dorpjes en velden. De 2e helft van de dag slinger je route zich pittoresk langs de oevers van Ain. 

  Je stijgt 631 meter en daalt 488 meter.

 • 3

  Matafelon Granges, rustdag of rondrit

  Rondrit vanuit Matafelon Granges

  De hoogtemeters worden langzaam maar zeker meer tijdens de etappes van deze fietsvakantie. Vandaag staat een relatief vlak rondje op het prorgamma. Er is voldoende gelegenheid voor een koffiestop of een terrasje.uiteraard is er voor de liefhebber ook een lange route beschikbaar.

 • 4

  Matafelon Granges - Chézery-Forens, 50 km

  Je kunt vandaag uit 2 verschillende routes kiezen. Beide zijn 50 kilometer lang. Het verschil zit in de hoogtemeters. Beide routes starten redelijk vlak en de licht blijft dat ook min of meer. Bij de zware route moet je na Oyonnax twee fikse beklimmingen overwinnen. Beide routes gaan over rustige D-wegen en bij beide routes kom je na de helft van de rit het Parc Natural Regional du Haut-Jura binnen. Je rijdt veelal door bosgebieden hier.

  Lichte route: 634 meter stijgen en 454 meter dalen.
  Zware route:1383 meter stijgen en 1203 meter dalen

 • 5

  Chézery-Forens, rustdag of rondrit 72 km

  Rondrit door het bosrijke gebied van de Jura. Een eerste klim (14.4 km) brengt u bij de Col de Cuvéry (1178 m)… daarna fietst u meer dan 6 km op het Plateau de Retord. Na de afdaling start de tweede klim (10.7 km, 1015 m). Als beloning voor het vele klimwerk zijn er fantastische zichten op de vallei van de Valserine.
 • 6

  Chézery-Forens - Morbier 74 km

  Bij deze etappe door het Parc Naturel Régional du Haut-Jura ga je de eerste 20 km vooral klimmen. Je fietst naar een hoogte van ca. 1200 m. Dan blijft het wat op en neer gaan. Na de Col de la Croix de la Serra (1049 m) volgt een lange afdaling naar Saint Claude, een stad de moeite waard om te bezichtigen met leuke musea en een mooie kathedraal. Nadien verlaat je het rivierdal en dient er dus opnieuw geklommen te worden (minder pittig). De route loopt veelal door een bosrijke omgeving en vooral in het tweede deel zijn er mooie zichten op de valleien


 • 7

  Morbier, rustdag of rondrit 72 km

  Het traject van de rondrit bevindt zich volledig in het Parc Naturel Régional du Haut-Jura. De eerste helft is een opeenvolging van korte klimmetjes, doch geen van allen zijn echt steil. Je fietst opnieuw in een bosrijke omgeving of een landbouwgebied, en langs het Lac d’Abbaye. Na Saint Laurent de Grandvaux, waar je kunt genieten van een terrasje volgt een langere klim naar een skigebied. Ook deze kent geen steile stukken. Onderweg zijn er vele kleine dorpjes.

 • 8

  Morbier - Morges 65 of 75 km

  Het eerste deel van de etappe naar Zwitserland en het Lac Léman gaat veelal in stijgende lijn. Na de grens en de 2 km verder gelegen top van de Col de la Givrine (1232 m) gaat je vooral afdalen. Al snel komt het meer inzicht en het laatste deel van de etappe gaat door tal van wijngaarden. Iets drukkere wegen tussen km 42 en km 57, bij het binnenrijden van Morges.

 • 9

  Morges, rustdag of rondrit 80 km

  Vanaf de camping begint de weg te stijgen (10.5 km) en even later start de pittige klim naar de Col du Marchairuz (1449 m, 11 km). Na de afdaling fiets je langs het Lac de Joux, waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen. De Vallée du Joux wordt verlaten via een korte klim naar de Col du Mollendruz (1184 m, 4.5 km). Nadien is het veelal afdalen naar het Lac Léman.

 • 10

  Morges - Champagnole, 78 of 92 km

  De kortste route is gelijk ook de lastigste van de 2. Je moet uiteraard het dal van het Meer van Genève uit en daarbij overwin je tot de helft van de route 2 flinke beklimmingen. Je passeert de oostelijke oever van Lac de Joux. Bij Mont de Saint Sourlin kom je weer in Frankrijk en hoef je alleen nog maar naar Champagnole af te dalen.
  Je stijgt 1433 meter en daalt 1277 meter.

  De langere versie is qua hoogtemeters een stuk minder lastig. Je maakt een ruime boog om het Lac de Joux heen en rijdt eerst door wijnvelden en wat bebouwing en later na de grens tussen Zwitserland en Frankrijk heerlijk rustig door de bossen.
  Je stijgt 971 meter en daalt 910 meter.

 • 11

  Champagnole, rustdag of rondrit

  Vandaag wellicht een rustdag aan het zwembad of aan de over van de rivier de Ain die je hier weer tegenkomt. De niet al te lange en moeilijke rondrit voert je naar het noorden en westen richting het departement Doubs.

 • 12

  Champagnole - Ecrille, 68 km

  De rit van vandaag zou je wel de meren route kunnen noemen. Via kleine plattelandsweggetjes slingert de weg land vele meren zoals Lac Chalain, Lac du Val, Le Gran Lac en Clairveaux les Lacs naar de camping bij Ecrille.
  Je stijgt 757 meter en daalt 897 meter.

 • 13

  Ecrille, rustdag of rondrit

  Je kunt zwemmen in het stuwmeer Lac de Vouglans of in het zwembad van de camping. Bij de Location Bateaux Magic aan het meer kun je surfplanken en zeilbootjes huren. 

  Als je toch wilt fietsen is een rondrit naar het leuke stadje Lons le Saunier aan te raden.

 • 14

  Ecrille - Meillonnas (Bourg en Bresse) 62 km

  De laatste etappe is een mooie afsluiting van deze prachtige reis. Al snel start een klim van naar de bergrug boven Lac de Vouglans. Je beloning zijn de prachtige vergezichten. Daarna volgt een op en neer gaande maar voornamelijk dalende route door mooi Frans platteland met vele verstilde dorpjes. 
  Je stijgt 956 meter en daalt 1100 meter.


 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Haut Jura
 • Volop zwemgelegenheid in vele meren
 • Prachtige natuur in Parc Naturel Régional du Haut-Jura
 • 2 landen in 1 reis, Frankrijk en Zwitserland
 • Mondaine badplaatsen aan het Meer van Genève
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Frankrijk Families Haut Jura (vanaf 16 jaar)

Fietsen op de grens van Frankrijk en Zwitserland

image
15 dagen vanaf € 698
Naar boven