< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Bourg-en-Bresse

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Bourg-en-Bresse reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Bourg-en-Bresse. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Bourg-en-Bresse (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht

  Fietsbus Nederland - Bourg-en-Bresse (retour)

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.

  De reistijd met fietsbus vanaf Maastricht naar Bourg-en-Bresse bedraagt ongeveer 9 uur, de bus zal rond 07.00 uur in Bourg-en-Bresse aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten.


  Heenreis, vertrek vrijdag / aankomst zaterdag
  V 18.00 uur Amsterdam
  V 19.15 uur Utrecht
  V 20.45 uur Eindhoven
  V 22.15 uur Maastricht
  A 07.00 uur Bourg-en-Bresse


  Terugreis, vertrek zaterdag / aankomst zondag
  V 21.30 uur Bourg-en-Bresse
  A 06.30 uur Maastricht
  A 08.00 uur Eindhoven
  A 09.30 uur Utrecht
  A 10.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:
  Amsterdam: NS Sloterdijk
  Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Bourg-en-Bresse

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping bij Bourg-en-Bresse. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een bezoek brengen Bourg-en-Bresse, met zijn bezienswaardige binnenstad. Je zult overal afbeeldingen van de beroemde "Poule de Bresse" tegenkomen. Deze stad is namelijk vooral bekend om de kwaliteit van zijn pluimvee en dat willen ze weten ook.

 • 2

  Saint Etienne-du-Bois - Nantua, 50 km

  Je verlaat al snel het vlakke platteland van St.Etienne en klimt naar de indrukwekkende Gorges de l’Ain. Na 8 km kondigt de eerste haarspeldbocht zich aan. De klim tussen km 15 en 21 is lang maar niet overdreven steil. De weg is helaas een beetje druk, want dit is een populaire weg. Bij Corveissiat (km 23) ziie je  een voor deze regio zo kenmerkende ‘Réculée’, een hoge rotswand in de vorm van een halve cirkel, uitgesleten door de rivier. Van daar daal je  af naar de Ain en na een klim uit de kloof (3km) fiets je over rustige wegen naar Nantua.Je stijgt 864 meter en daalt 611 meter.

 • 3

  Nantua, rustdag of rondrit 56 km

  Bos, weiden, uitdagende klimmen, fraaie uitzichten en nog meer bos. Dat staat vandaag op het programma. Je kunt nu écht kennismaken met de Jura en start gelijk met een lange en pittige klim (7 km) om daarna meteen weer lang af te dalen (ook 7 km). Op km 21 volgt een klim van 8 km. Aan het Lac Genin kun je  lekker picknicken, maar pas op: direct hierna volgt nog een stevige klim van 2 km. De laatste 10 km daal je  weer en bijna aan het eind, op het steilste stuk, heb je een mooi uitzicht op het meer van Natua. Je stijgt en daalt 1196 meter.

 • 4

  Nantua - Chézery-Forens, 51 km

  Het venijn zit vandaag in het begin van de dag. Je klimt vanaf het meer van Nantua omhoog en klimt verder over twee cols van rond de 1150 meter alvorens af te dalen naar Bellegarde. Hierna volgt een rustige klim naar Chézery-Forens. De route gaat over rustige D-wegen en na de helft van de rit kom je het Parc Natural Regional du Haut-Jura binnen. Je rijdt veelal door bosgebieden. 1189 meter stijgen en 1090 meter dalen

 • 5

  Chézery-Forens, rustdag of rondrit 71 km

  Vandaag ga je  naar het Parc Naturel Régional du Haut-Jura. De weg begint gelijk bij de start omhoog te lopen. Je fietst door de vallei van de Valserine, met mooie uitzichten op de bergen rondom. Een stevige klim brengt je uit de vallei en naar de weiden en de koeien met bellen van de hoogvlakte. De weg gaat dan weer omhoog, dan weer omlaag. In het derde kwart van de etappe voert bos (beuken, berken en dennen) de boventoon. Een afdaling met mooie uitzichten voert je weer terug naar de camping.Je stijgt en daalt 1281 meter

 • 6

  Chézery-Forens - Lac-des-Rouges-Truites 74 km

  Bij deze etappe ga je het eerste deel (opnieuw) vooral klimmen. Je fietst naar een hoogte van ca. 1200 m. Na de Col de la Croix de la Serra (1049 m) volgt een lange afdaling naar Saint Claude. Het stadje is beroemd om zijn pijpen en heeft een mooie kathedraal. Daarna klim je uit het rivierdal. Vanaf km 60 volgt een derde lange klim. De route loopt veelal door een bosrijke omgeving, met mooie uitzichten op de valleien. Het laatste deel van de etappe fiets je door de noordzijde van de Jura, met zijn open landschap en hooggelegen weiden. De melk van de koeien die je ziet, wordt verwerkt tot kaas, waarvan de Comté en de Morbier het bekendst zijn. Je kunt de kaas kopen in zg. Fruitières (zo worden in deze streek de coöperatieve kaaswinkels genoemd). Je kwam er al een tegen in Chézery-Forens, maar daar heette de kaaswinkel gewoon Fromagerie. Je stijgt 1623 meter en daalt 1300 meter.

 • 7

  Lac-des-Rouges-Truites, rustdag of rondrit 66 km

  Klein-Siberië, zo wordt de streek waar u vandaag doorheen fietst wel genoemd. In dit open en hooggelegen landschap kan het ’s winters guur en koud zijn. Vooral langlaufers komen dan aan hun trekken. Het is in de zomer een heerlijk gebied om te fietsen, met weiden, moerassen, wat gehuchten en een enkele uitdagende klim.jJe stijgt en daalt 995 meter.

 • 8

  Lac-des-Rouges-Truites - Morges 72 of 82 km

  Het eerste deel van de etappe naar Zwitserland en het Lac Léman gaat veelal in stijgende lijn. Na de drukke weg naar Morbier en Morez, beklim je de Montée de Prémanon (1155 m, 7.7 km). Na de grens en de 2 km verder gelegen top van de Col de la Givrine (1232 m) ga je vooral afdalen. Al snel komt het meer inzicht. Het uitzicht op het meer en de daarachter liggende Alpen is spectaculair. Het laatste deel van de etappe fiets je door tal van wijngaarden. Het zal je opvallen dat het in de Zwitserse Jura welvarender en drukker is. Iets drukkere wegen tussen km 49.5 en km 64.8 en bij het binnenrijden van Morges. Je stijgt 1035 meter en daalt 1557 meter. De wat langere variant gaat over stillere wegen en voert door een mooier landschap dan de kortste variant. Iets meer klimmen. Je stijgt 1333 meter en daalt 1854 meter.

 • 9

  Morges, rustdag of rondrit 80 km

  Vanaf de camping begint de weg te stijgen (10.5 km) en even later start de pittige klim naar de Col du Marchairuz (1449 m, 11 km). Na de afdaling fiets je langs het Lac de Joux, waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen. De Vallée du Joux wordt verlaten via een korte klim naar de Col du Mollendruz (1184 m, 4.5 km). Nadien is het veelal afdalen naar het Lac Léman. Je stijgt en daalt 1526 meter.

 • 10

  Morges - Montigny-sur-L' Ain (Monnet-le-Bourg), 91,5 km

  Je fietst vandaag door de Zwitserse weilanden voordat je naar de Col de Mollendruz klimt (6.7 km, 1184m). je daalt daarna een klein stukje af naar het prachtige en toeristische Lac de Joux, waar je lekker kunt uitblazen en picknicken. Aan de Franse kant wacht vervolgens de Col de Landoz-Neuve (6.3 km, 1250m). Eenmaal afgedaald naar Mouthe, gaat het opnieuw 6.6 km omhoog. Dit is een onregelmatige, lichte klim. Daarna gaat het eigenlijk alleen maar naar beneden door een imponerend landschap. Voordat je de camping bereikt, wacht nog een korte klim (2km) bij km 73.7 over een rustig weggetje. Terwijl je door de Franse Jura fietst, zal het opvallen hoeveel rustiger (en minder welvarend) deze streek is in vergelijking met Zwitserland. Je stijgt 1501 meter en daalt 1354meter.

 • 11

  Montigny-sur-L'Ain (Monnet-le-Bourg) , rustdag of rondrit 58 km

  Vandaag wellicht een rustdag aan het zwembad of aan de over van de rivier de Ain die je hier weer tegenkomt. Voor de fietsers vandaag laat de Jura zich van een heel andere kant zien: intiem, charmant en door en door Frans met pittoreske dorpjes, terrasjes en een fraaie abdij. Je bezoekt allereerst de bekendste wijnstreek van de Jura, die rond het dorp Château-Challon. Het dorp ligt heel mooi op een heuvel. Vervolgens fiets je naar Baume-les-Messieurs, waar een eeuwenoude abdij fraai omsloten wordt door een imposante Réculée, een rotswand in een halve cirkel. Via het platteland bereik je het Lac de Chalain, waar je een frisse duik kunt nemen. Je stijgt en daalt 722 meter

 • 12

  Montigny-sur-L'Ain (Monnet-le-Bourg) - Condes, 64 km

  Door glooiende weilanden en bossen fiets je langs de rand van de Jura. Boerderijen en gehuchten bepalen het landschap. Na 33km wordt het landschap heuvelachtiger en ruiger. Je fietst langs het Lac de Vouclans (met leuke picknickplekjes) naar Moirans-en-Montagne, een gezellig toeristendorp. Van daar af daal je naar de camping in  Condes. De afdaling is soms erg steil, maar vergeet niet van het uitzicht te genieten!Je stijgt 775 meter en daalt 989 meter.

 • 13

  Condes, rustdag of rondrit 70 km

  Je kunt bij de camping zwemmen in het stuwmeer Lac de Coiselet. Aan het meer kun je ook surfplanken en zeilbootjes huren.  Als je toch wilt fietsen ligt er een volgende uitdaging te wachten. Een laatste rondrit voor klimmers? Het eerste deel is niet mis. Vanaf de start loopt de weg omhoog en de eerste serieuze klim volgt na 8 km, de Montée de Lect (7 km). In 2010 ging de Tour-karavaan je voor. De klim naar Les Crozets is ook uitdagend (8 km). Daarna is het met de stevige klimmen gedaan en volgt een lange afdaling (km 31 tot 38). Je vervolgt je weg rond het Lac de Vouclans, dat grotendeels verborgen blijft achter bergruggen en bossen. Vanaf km 57 daal je af naar de camping.  Je stijgt en daalt 1135 meter.

 • 14

  Condes - Saint-Etienne-du-Bois (Bourg en Bresse) 51 km

  De eerste helft van de etappe volg je de prachtige Gorges de l’Ain. Een heel ontspannen ritje, totdat je de kloof verlaat. Dan is het even stevig klimmen (tussen km 26 en 29). Een lange afdaling en rustige weggetjes door het boerenland brengen je terug naar het startpunt van deze reis: Saint-Etienne-du-Bois.Je stijgt 595 meter en daalt 680 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Haut Jura
 • Volop zwemgelegenheid in vele meren
 • Prachtige natuur in Parc Naturel Régional du Haut-Jura
 • 2 landen in 1 reis, Frankrijk en Zwitserland
 • Mondaine badplaatsen aan het Meer van Genève
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Frankrijk Families Haut Jura (vanaf 16 jaar)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven