< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Je fietst 5 etappes in 15 dagen
 • Kinderbegeleiding, kok en mecanicien
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband langs de Loire
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Fietsen door de tuin van Frankrijk
 • Bezoek het kasteel van Kuifje
 • Campings met zwemgelegenheid
 • Bezemwagen en bagagevervoer is geregeld

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Bléré (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Bléré reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Bléré. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Bléré (retour)

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Bléré. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Bléré bedraagt ongeveer 10 uur. De bus zal rond 06.30 uur in Bléré aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek maandag / aankomst dinsdag

  • V 18.15 uur Amsterdam
  • V 19.30 uur Utrecht
  • V 21.00 uur Breda
  • A 05.30 uur Bléré


  Terugreis: vertrek dinsdag / aankomst woensdag

  • V 01.00 uur Bléré
  • A 09.30 uur Breda
  • A 11.00 uur Utrecht
  • A 12.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Bléré

  De startplaats van je reis ligt even ten oosten van de departementshoofdstad Tours, te midden van de mooiste kastelen van het Loire gebied. Je wordt in de loop van de middag verwacht op de camping, waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. Vandaag heb je de tijd om de camping en Bléré te verkennen.

 • 2

  Bléré, rustdag of rondrit Bléré 32 of 36 km

  Bléré, rondrit, 36 km.
  Deze rondrit volgt een lichtglooiend parcours en onderweg zul je weinig in de schaduw fietsen. De route gaat door een landbouwgebied, afgewisseld met een stukje bos. Regelmatig zie je een wijngaard liggen. De Citadel in Loches en de Romeinse brug in Isle Augen zijn mooie bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. 


  Bléré, rondrit Amboise, 32 km.
  Deze rondrit brengt je via heuvelachtige landelijke weggetjes naar Amboise waar je het prachtige kasteel kunt bezichtigen en tevens een leuke wandeling kunt maken door de sfeervolle winkelstraatjes. Vervolgens ga je terug naar Bléré via het plaatsje St. Martin de Beau. De terugweg is iets drukker omdat de route hier en daar over iets minder landelijke wegen gaat. Als je naast het fietsen nog een andere activiteit wilt ondernemen, dan kun je in de omgeving van dit mooie stadje een wandeling langs de Cher maken of een stukje kanoën of roeien.

 • 3

  Bléré – St. Aignan, 42 km

  Deze etappe start met een onverhard pad langs de rivier de Cher. Al gauw maak je kennis met het Château de Chenonceau, een kasteel gebouwd over de rivier. Daarna blijf je de Cher volgen. Na een bezoek aan het pittoreske Montrichard volgt er een klimmetje en daarna bevind je je tussen de wijngaarden. Na Thésée fiets je via een vlak parcours naar Saint-Aignan. De middeleeuwse straatjes, de schilderachtige huizen, een traditioneel Renaissancekasteel en de charmante binnenplaatsjes zijn kenmerkend voor dit stadje in de Loire-streek. In dit middeleeuwse stadje kun je onder meer het kasteel, een prachtig kerkje en andere gebouwen bezoeken die uit die tijd dateren.

 • 4

  St Aignan, rustdag of bezoek Zoo Parc de Beauval

  Vandaag een dag speciaal voor de kinderen. Op 3 km van de camping ligt het dierenpark ‘Zooparc de Beauval’. Het dierenpark is zeer de moeite waard. Je kunt er gemakkelijk een dag vertoeven. Van witte tijgers tot Afrikaanse olifanten, van okapi’s tot koala’s, je vindt ze allemaal in een van de belangrijkste dierentuinen van Frankrijk. Het park is dagelijks geopend vanaf 9.00 uur tot het invallen van de duisternis.

 • 5

  St. Aignan, rustdag of rondrit Valençay 29 of 46 km

  De rondrit brengt je naar Valençay waar je een prachtig kasteel kunt bezoeken. Voor de kinderen is er een park met een kinderkasteel en het Grote Labyrint van Napoleon. Je begint met een lichte klim in de vallei van de Galerne. Na Châteauvieux staat weer wat klimwerk op het programma. In de buurt van Valençay rijd je door het mooie bos van Gâtine. Na een bezoek aan het kasteel fiets je over landelijke wegen terug naar de camping. Vind je 46 km te lang, dan kun je de kortere rit van 29 km nemen. Je komt dan niet langs het Château de Valençay.

 • 6

  St. Aignan – Romorantin, 40 km

  Een nagenoeg vlakke etappe brengt je naar Romorantin. De eerste kilometers fiets je door een gebied met veel wijngaarden. Op ongeveer driekwart van de route vind je Château du Moulin. Na een eventueel bezoek aan dit kasteel fiets je door een bosrijke omgeving naar Romorantin.

 • 7

  Romorantin, rustdag

  Als je vandaag even lekker wilt relaxen, dan kun je gebruik maken van het gemeentezwembad dat naast de camping ligt. Via een mooi wandelpad langs de rivier kom je bij een ietwat grotere speeltuin in het park (10 minuten loopafstand). In Romorantin kun je ook het automuseum Matra en het Musée de Sologne bezoeken (gecombineerd entreeticket mogelijk).

 • 8

  Romorantin, rustdag of rondrit Romorantin 45 km

  Vandaag kun je een rondrit maken ten zuidoosten van Romorantin. Je fietst in een veelal bosrijke omgeving die wordt afgewisseld met een aantal kleinere Franse dorpjes. Na Maray krijg je een prachtig zicht op de vallei van de Cher.

 • 9

  Romorantin – Bracieux, 43 km

  Bij deze nagenoeg vlakke etappe fiets je door een bosrijk gebied bezaaid met vele vijvers. Vooral tussen Fontaines en Sologne en Bauzy zie je ze volop. In Bracieux bevindt zich een overdekte marktplaats uit de 16e eeuw, gesteund door 24 pilaren.

 • 10

  Bracieux, rustdag

  Als je vandaag toe bent aan een dagje ontspannen op de camping heb je daarvoor voldoende mogelijkheden. Zo is er vlak naast de camping een gemeentezwembad. Daarnaast is er een tennisveld, volleybalveld, speeltuintje en zijn er twee tafeltennistafels. Kortom: de kinderen vermaken zich wel!

 • 11

  Bracieux, rustdag of rondrit Chateaux à Vélo 36 km

  Deze rondrit brengt je bij de kastelen van Chambord en Villesavin. Je fietst op de bewegwijzerde fietsroutes van ‘Châteaux à Vélo’ (wit-groene bordjes). Door het bos van Boulogne rijd je zo naar het majestueuze kasteel van Chambord. Daarna volgt er nog een stukje bos (op een onverhard fietspad). Na La Chaussée le Comte verlaat je het bos waarna de route je verder voert over een rustig weggetje langs de bosrand. Even voor Bracieux kun je het 16e eeuwse kasteel van Villesavin bezoeken.

 • 12

  Bracieux – Chaumont, 43 km

  Ook bij deze etappe kun je voor het grootste deel gebruik maken van de bewegwijzerde fietsroutes van ‘Châteaux à Vélo’. Je verlaat Bracieux via het kasteel van Villesavin. Daarna gaat het over rustige wegen en door stukjes bos of langs land- en wijnbouwgebied naar Chaumont sur Loire. Hier kun je het over de Loirevallei dominerende kasteel bezoeken voordat je naar de camping gaat.

 • 13

  Chaumont, rustdag of rondrit Chaumont 23 of 49 km

  Ook in Chaumont vind je weer een schitterend kasteel. Hoog boven het stadje en uitkijkend over de Loire vind je het kasteel van de toenmalige graaf van Blois waar sinds 1992, van juni tot en met oktober, het internationale tuinenfestival wordt georganiseerd.

 • 14

  Chaumont – Bléré, 43 km

  Het eerste gedeelte van deze etappe fiets je langs de Loire. Met een klimmetje kom je op een hoogvlakte waar de landbouw het landschap bepaalt. Elk dorpje is al van verre zichtbaar door zijn eigen watertoren. Later wisselen wijngaarden en koolzaadvelden elkaar af. Na een flinke afdaling kom je weer in het Loiredal en fiets je Amboise binnen, waar cultuur en historie volop aanwezig zijn. Door een bosrijke omgeving bereik je het eind van je bestemming: Bléré.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.

Fietsvakantie Frankrijk

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!