< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Kinderbegeleiding, kok en mecanicien
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Je fietst 5 etappes in 15 dagen
 • Fietsen langs de Atlantische kust
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Médoc
 • Bezemwagen en bagagevervoer is geregeld
 • Bezoek aan de wijnstad St. Emilion

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt in Bayas

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. Bayas is een klein dorpje, niet ver van Libourne en het beroemde wijndorp Saint Emilion. Naast de camping ligt een heerlijk zwemmeer, waar je even lekker bij kunt komen van de reis.

 • 2

  Bayas - Blaye, 48 km.

  Deze glooiende etappe gaat voor 95% over kleine landelijke wegen, waar je regelmatig tussen de wijngaarden met de prachtige wijnchateaus fietst.Het fietsen is uitdagend, zodat Cavignac een aangename stop op deze route kan zijn. Verder kom je onderweg door leuke kleine dorpjes met oude kerken, een terrasje en/of een winkeltje. Tot slot fiets je de schitterende Citadelle van Blaye in, waarbinnen de camping zich bevindt. Vlakbij de camping is er een zwembad waar je na de fietstocht heerlijk kunt ontspannen.

 • 3

  Blaye, vrije dag of rondrit, 30 km.

  Vandaag kun je kiezen uit diverse activiteiten; je kunt de stad Blaye, en de schitterende Citadelle, te voet bezoeken via een wandeling die start bij het Office du Tourisme. Of stap in het toeristische treintje dat langs alle bezienswaardigheden rijdt. Of wat dacht je van een rondvaart door de baai van Blaye? Natuurlijk hebben wij ook nog een fietsroute voor je uitgezet.

 • 4

  Blaye - Bombannes, 53 km.

  De etappe begint met een oversteek met de veerboot van Blaye naar Lamarque (Medoc). De overtocht duurt ongeveer een half uur. Vervolgens gaat het eerste deel over lokale wegen, terwijl het tweede deel via een piste cyclable gaat tot aan de camping in Carcans Plage. In het leuke dorp Lamarque is een oude kerk en het Chateau Lamarque. Op ongeveer 5 km voor Carcans Plage kom je door het plaatsje Maubuisson waar je langs een meer met zandstrand fietst. Het laatste deel van de route gaan deels door het heuvelachtige duingebied waar klimmetjes en afdalingen elkaar afwisselen.

 • 5

  Bombannes, vrije dag of rondrit, 18, 28 of 44 km.

  Rondrit, 18 km. Tijdens deze rondrit kom je langs het strand van het meer van Bombannes, waar je ook kunt midgetgolfen of een keer via een touwbaan door de bomen kunt klauteren.


  Rondrit, 28 km. Mooie rondrit naar het badplaatsje Lacanau Ocean, met de prachtige boulevard. Het eerste deel van deze heuvelachtige rondrit gaat door het bos achter de duinen. Daarna arriveer je in Lacanau Ocean, waar je zeker een wandeling moet maken over de boulevard en eventueel even kunt gaan zwemmen.


  Rondrit, 44 km. Deze rondrit brengt je naar het strand van Hourtin Plage. De route gaat deels over een piste cyclable en deels over een rustige weg. Op de terugweg gaat een deel van de piste cyclable over een stuk mul zand en over een bospad. Wil je dit deel liever niet fietsen, dan is er een alternatief aangegeven in de routebeschrijving.

 • 6

  Bombannes - Arès, 50 km.

  Deze etappe gaat in zijn geheel over een piste cyclable door het duingebied. Je passeert de badplaats Lacanau Plage, waar je een wandeling over de boulevard met zijn leuke winkeltjes en restaurantjes kunt maken. Onderweg heb je diverse malen de mogelijkheid voor een tussenstop om nog even aan het strand te liggen en in zee te zwemmen.

 • 7

  Arès, vrije dag of rondrit, 38 km.

  Op de vrije dag in Arès kun je een bezoek brengen aan het leuke plaatsje Andernos, gelegen op een steenworp afstand van Arès. Andernos heeft een leuke hoofdstraat met diverse winkeltjes. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken langs de haven, met uitzicht op de baai van Archachon. Tussen Arès en Andernos vind je La Conche Saint Brice, een openbaar open lucht zwemgelegenheid met zoet en zout water aan de baai van Archachon. Op de camping is ook een zwembad voor de nodige verfrissing aanwezig. Natuurlijk mag een rondrit niet in ons aanbod ontbreken.


  Rondrit, 38 km. Je fietst vanuit Arès via de piste cyclable in de richting van Cap Ferret. Bij Le Tuc Vert kun je even lekker aan één van de uitgestrekte zandstranden van Cap Ferret gaan zonnen of gewoon door fietsen. Je verlaat het bos en strandgebied bij Le Canon om langs de baai van Archachon terug te fietsen naar Arès. Halverwege kun je de route even verlaten om een bezoek te brengen aan het plaatsje Piraillan, dat bekend staat om zijn oestercultuur.

 • 8

  Arès - Hostens, 57 km.

  Kort na het vertrek van de camping kom je weer op de piste cyclable (fietspad) naar Hostens. De piste cyclable volgt het traject van een oude spoorlijn. In Biganos ga je even van de piste cyclable af door het dorp, om daarna weer terug te keren op de piste cyclable. Je zult deze route overwegend door en langs dennenbossen fietsen en fietst zelfs over een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Je ervaart tijdens deze etappe de eindeloosheid van Les Landes. Je kunt de piste cyclable bij de te passeren dorpjes even verlaten om een bezoekje aan de dorpjes te brengen. Vervolgens fiets je verder over het fietspad naar de camping.

 • 9

  Hostens, vrije dag

  Op 2 km van de camping in Hostens ligt een schitterend merengebied waar de kinderen zich tijdens de vrije dag heerlijk kunnen vermaken. Op het nabijgelegen parkeerterrein staat het Office du Tourisme, voor de nodige informatie over boogschieten, kanovaren, waterfietsen en wandelingen rondom het meer. Ook kun je deze dag gebruiken om een bezoek te brengen aan een “Palombière”. Hier krijg je uitleg over de historie en de tradities van Les Landes.

 • 10

  Hostens - Cadillac, 50 km.

  Na het verlaten van de camping volg je weer de piste cyclable. Het is een etappe over lange rechte stukken door dennenbossen. Verlaat af en toe de piste cyclable om de dorpen te verkennen die aan de piste liggen. Je fietst door Villandraut, daarna richting Budos om vervolgens te arriveren in Cadillac. In het dorp is een gemeentezwembad op loopafstand van de camping.

 • 11

  Cadillac, vrije dag

  Cadillac is een oude bastide aan La Garonne, met nauwe straatjes om door de dwalen. Bezoek bijvoorbeeld het Chateau de Cadillac op deze vrije dag.

 • 12

  Cadillac- Rauzan, 52 km.

  Deze etappe voert je voornamelijk door een landelijk, heuvelachtig gebied, met hier en daar een klimmetje. Je fietst tussen de vele wijngaarden door en bij diverse boerderijen zie je grote bruine houten schuren. In deze schuren worden nog steeds tabaksbladeren gedroogd die in de regio worden verbouwd. De vele kleine dorpjes hebben vaak nog mooie oude kerken en er heerst nog het echte oude Franse dorpsleven. Aan het begin van de route ligt aan de linkerkant van de weg een leuk zwemmeer. Neem dus zwemkleding mee op de fiets voor het geval dat. Eenmaal in Rauzan sta je op een camping met zicht op het hoog gelegen plaatselijke kasteel. In Rauzan zelf vind je verder nog de bijzondere grotten van Celestine, die zeker de moeite waard zijn.

 • 13

  Rauzan, vrije dag of rondrit, 32 km.

  Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de bijzondere Grottes de Celestine en het kasteel van Rauzan. Je kunt ook met de kinderen naar het meer van Blasimon fietsen (5,6 km) om daar te luieren, te zwemmen of te waterfietsen. Wil je deze dag nog actiever zijn, dan kun je de rondrit van 32 km gaan fietsen. De route gaat via Blasimon, een plaatsje met een mooie kerk en een mooi plein met oude gebouwen. Na de rondrit kun je nog relaxen bij het zwembad.

 • 14

  Rauzan - Bayas, 50 km.

  Deze etappe staat in het teken van een bezoek aan het beroemde wijnstadje St. Emilion, en het rondom gelegen wijngebied. St. Emilion is een stadje die op de UNESCO lijst van werelderfgoedlijst staat. De etappe is verder glooiend en voert langs vele wijngaarden en kleine dorpjes. Je zult onderweg ook de nodige verwijzingen zien naar de diverse châteaux. Hierbij gaat het niet om een chateau zoals in Rauzan, maar om wijnboerderijen die men aanduidt met chateau. Bij verschillende wijnchâteaux zijn er proeverijen en kun je de plaatselijke wijn kopen. Tot slot arriveer je weer op de camping in Bayas, waar je weer een heerlijke duik kunt nemen in het naast de camping gelegen zwemmeer.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Iedereen kan op eigen gelegenheid terug naar Nederland reizen.


Fietsvakantie Frankrijk

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.