< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Provence
 • Olijfbomen, lavendelvelden en wijngaarden
 • Iedere camping zwemgelegenheid
 • Pauselijk paleis Avignon en Romeinse stad Nîmes
 • Heerlijk zwemmen, kanoën of wandelen
 • 6 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok, mecanicien en kinderbegeleider
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Avignon (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Avignon reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Avignon. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Avignon (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  De reistijd met fietsbus vanaf Maastricht naar Avignon bedraagt ongeveer 15 uur, de bus zal rond 09.00 uur in Avignon aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten.


  Heenreis, vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 12.00 uur Amsterdam
  • V 13.00 uur Utrecht
  • V 15.00 uur Eindhoven
  • V 16.30 uur Maastricht
  • A 06.00 uur Avignon


  Terugreis, vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23.00 uur Avignon
  • A 10.30 uur Maastricht
  • A 12.00 uur Eindhoven
  • A 14.00 uur Utrecht
  • A 15.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  • Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Avignon

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Avignon. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een bezoek brengen aan het centrum van Avignon. Het levendige en oude centrum met veel straatartiesten ligt op loopafstand van de camping. Beroemde hoogtepunten zijn natuurlijk het Palais des Papes uit de 14e eeuw en de Pont de St. Bénézet, de 'halve brug' uit de 12e eeuw. Voordat je 's avonds onder de luifel aanschuift voor de maaltijd, kun je na het bezoeken van de stad ook nog een duik in het zwembad nemen.

 • 2

  Avignon – Remoulins, 36 km

  Van Avignon aan de Rhône, met de bijzondere halve brug Pont St-Bénézet, fiets je naar Remoulins aan de Gardon. Hier zie je de Pont du Gard, het beroemde Romeinse aquaduct uit de 1e eeuw. Deze mooie afwisselende tocht bevat prachtige natuur, maar ook veel historische monumenten.

  Je klimt 402 meter en daalt 391 meter.

 • 3

  Remoulins, rustdag of bezoek Nîmes

  Een bezoek aan de stad Nîmes is een aanrader (op 22 km afstand, per fiets of per bus te bereiken). Deze Romeinse stad met pittoreske straatjes, gezellige pleinen en romantische fonteinen is klassiek en hedendaags tegelijk. Bijzonder zijn het Maison Carrée (2000 jaar oude Romeinse tempel) en Les Arnèses (arena uit de 1e eeuw).

  Mocht je wat dichterbij willen blijven, dan kun je bij Remoulins ook een bezoek brengen aan de Pont du Gard. Op loopafstand van de camping ligt dit indrukwekkende aquaduct uit de Romeinse tijd.

 • 4

  Remoulins, rustdag of rondrit 17 km

  De rit gaat vanuit Remoulins een stukje het achterland in naar St. Hilaire d’Ozilhan en Castillon. Je kunt in deze plaatsjes heerlijk wegdromen in de kleine steegjes en in met bogen overkapte straatjes. Proef de sfeer van het zuidelijk Franse leven op het terras van een café, en geniet van een café au lait of een pain au chocolat.

  Je stijgt (en daalt) 213 meter.

  Op de camping is er naast het zwembad en de rivier ook de mogelijkheid om kano’s te huren en stroomafwaarts te peddelen. Je passeert de Pont du Gard en wordt na circa twee uur opgehaald en teruggebracht naar de camping.

 • 5

  Remoulins – Tarascon, 50 km

  Vandaag een mooie fietstocht met zicht op een aantal kastelen. De weg naar Ecluse de Nouriguier is erg schilderachtig. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Chateau de Beauvoir in Beaucaire. Op bepaalde tijden vindt hier een roofvogelshow in Middeleeuwse stijl plaats.

  Je stijgt 614 meter en daalt 641 meter.

 • 6

  Tarascon, rustdag of rondrit St. Rémy de Provence 35 of 45 km

  Met maar liefst 26 monumentale gebouwen en een middeleeuws kasteel is Tarascon met recht een historische stad te noemen. Je kunt een bezoek brengen aan deze mooi gelegen stad met resten van oude stadsmuren, een 13e eeuwse kerk, statige lanen omzoomd door platanen en een archeologie- en folkloremuseum.


  Ook kun je hiervandaan een rondrit maken richting St. Remy de Provence. De 35 km en 45 km lange routes gaan grotendeels over hetzelfde traject, maar alleen bij de lange route fiets je via St. Rémy de Provence. Vanaf het plein kun je de Van Gogh wandeling maken. Het plaatsje zelf is ook leuk, met allerlei ateliers, leuke winkeltjes en terrasjes waar je even heerlijk kunt genieten van een drankje en een hapje. 

  Je stijgt (en daalt) 331 of 434 meter.

 • 7

  Tarascon – Salon de Provence, 58 km

  Je verlaat deze dag het relatief vlakke gebied van het Rhônedal. Er komen nu klimmetjes, waarbij je beloond wordt met mooie uitzichten. Het landschap is erg indrukwekkend, vooral bij Le Destet en bij Les Baux, een 11e eeuwse vestingstad. Na een inspannende, maar prachtige rit kun je heerlijk afkoelen in het zwembad van de camping in Salon de Provence, de stad van Nostradamus.

  Je stijgt 927 meter en daalt 849 meter.

 • 8

  Salon de Provence, rustdag of rondrit Etang du Berre 46 km

  Je komt vandaag enkele pittige klimmetjes tegen bij de rondrit. Je fietst naar St. Chamas en het meer Étang du Berre. In dit grote meer kun je zwemmen, dus neem zeker zwemkleding mee. Bij de jachthaven zijn er diverse terrasjes. Je ziet rotswoningen in de rotswand boven je.

  Je stijgt (en daalt) 531 meter.

  Een dagje de fiets laten staan kan natuurlijk ook. In Salon de Provence is van alles te doen en te zien. De beroemdste inwoner van de stad was Nostradamus. De astroloog woonde en werd begraven in wat nu de Rue de Nostradamus heet. Hier is een klein museum. Ook de 13e eeuwse kerk St Michel en de 17e eeuwse stadspoort zijn de moeite waard. Daarnaast kun je in de directe omgeving het Château de la Barben bezichtigen.

 • 9

  Salon de Provence - Lourmarin, 41 km

  Het landschap wordt steeds mooier op weg naar Lourmarin. Je fietst naar het 'Parc Naturel Régional du Luberon', met zijn lavendel, olijfbomen en uitgestrekte wijngaarden. Bij aankomst in Lourmarin begrijp je direct dat wij er voor gekozen hebben om hier een dag extra te blijven. Het dorp staat niet voor niets op de officiële lijst van mooiste Franse dorpjes.

  Je stijgt 743 meter en daalt 584 meter.

 • 10

  Lourmarin, rustdag

  Het mooie en gezellige dorpje Lourmarin, met leuke terrasjes en ateliers van allerlei ambachtslieden, is zeker een bezoek waard. Het kasteel van Lourmarin is dagelijks open en ligt op een heuvel omringd door tuinen in een terrasvorm. De beroemde Franse schrijver Albert Camus (1913 – 1960) is in Lourmarin begraven.

 • 11

  Lourmarin, rustdag of rondrit 34 of 68 km

  Er zijn twee rondritten uitgezet. Na 13,7 km maak je de keuze voor de route van 34 km of 68 km. Geniet bij alletwee van vele klimmetjes en afdalingen. De langste tocht komt langs het Etang de la Bonde, waar je kunt zwemmen.

  Je stijgt (en daalt) 497 meter of 685 meter.

 • 12

  Lourmarin – L’Isle sur la Sorgue, 46 km.

  Vanaf de camping begin je met een flinke klim van 10 km naar Bonnieux. Het uitzicht over de Luberon is onovertroffen en alle inspanningen meer dan waard. Na de afdaling wordt het grotendeels een vlakke etappe naar L'Isle-sur-la-Sorgue.

  Je stijgt 462 meter en daalt 645 meter.

 • 13

  L’Isle sur la Sorgue, rustdag of rondrit 15 of 28km

  Voor je terugkeert naar Avignon kun je van deze dag nog een optimale vakantiedag maken. De camping ligt op 20 minuten lopen van het dorpje L'Isle-sur-la-Sorgue. Het was oorspronkelijk een vissersdorp, midden op een eiland in een moerasgebied, en ontstaan aan de oevers van de rivier. De bijnaam ‘klein Venetië’ kreeg het door de drooglegging van het moeras en de aanleg van grachtjes.


  Bij de camping kunnen er kano’s worden gehuurd voor een tocht over de Sorgue.

  Op 5 km van de camping is er een klim- en klauterparcours: Passerelles des Cimes. Er zijn acht verschillende parcoursen van 1,5 tot 2,5 uur.


  Je kunt ook de rondrit fietsen naar Fontaine de Vaucluse. Je kunt genieten van het leven op de 'Colonne' (het centrale plein), een bezoek brengen aan de glasblazerij en het Ecomuseum of de wandeling van 800 meter naar de beroemde bron van de Vaucluse maken. Deze bron is 308 meter diep en de voedingsbron voor de Sorgue. Ook mooi is de klim naar de kasteelruïne. Het stadje is ook bekend omdat de Italiaanse dichter Petrarca hier 16 jaar lang leefde en probeerde te genezen van zijn liefdesverdriet. 

  Je stijgt (en daalt) 457 meter.

 • 14

  L’Isle sur la Sorgue – Avignon, 55 km

  In deze laatste etappe fiets je terug naar Avignon. Je merkt dat de grote stad weer dichterbij komt, doordat de wegen drukker worden. Op de terugweg naar de Pausenstad kom je langs het oude buitenverblijf van de Paus in Châteauneuf du Pape. Op weg naar een van de mooiste wijndorpen van Frankrijk worden de wijnvelden steeds talrijker.

  Je stijgt 268 meter en daalt 330 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.

Fietsvakantie Provence voor families

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.