< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Veynes (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Veynes reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Veynes. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Veynes (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam / €265,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht / €265,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven / €265,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht / €265,00 per persoon

  Fietsbus Nederland - Veynes (retour)

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.

  De reistijd met fietsbus vanaf Maastricht naar Veynes bedraagt ongeveer 13.5 uur. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten.

  Heenreis, vertrek vrijdag / aankomst zaterdag
  • V 11.45 uur Amsterdam
  • V 13.00 uur Utrecht
  • V 15.00 uur Eindhoven
  •V 16.30 uur Maastricht
  • A 06.00 uur Veynes

  Terugreis, vertrek zaterdag / aankomst zondag
  • V 21.00 uur Veynes
  • A 08.30 uur Maastricht
  • A 10.00 uur Eindhoven
  • A 12.00 uur Utrecht
  • A 13.00 uur Amsterdam

  Op- en uitstapplaatsen:

  Amsterdam: NS Sloterdijk
  Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt

  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt in Veynes

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Veynes. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Na aankomst op de camping kun je een bezoek brengen Veynes, uitrusten van de reis op de camping of alvast een "infietsrondje" doen van 68 kilometer. 

 • 2

  Veynes - Lac de Laffrey, 82 km

  De dag start met een 15 km lange klim naar de Col du Festre (1441 m). Daarna is het gelukkig vooralsnog vooral afdalen met hier en daar nog een kort klimmetje. Je fietst door de prachtige kloof ‘Défilé de la Souloise’. De route loopt gaandeweg door een meer open landschap afgewisseld met stukje bos of kleine dorpjes. Een spectaculaire afdaling brengt je bij de rivier Le Drac. Daarna verlaat je de vallei en klimt naar La Mure. Na deze stad stijgt de weg nog een 10-tal km alvorens af te dalen naar het Grand Lac de Laffrey en de camping. Een pittige en erg fraaie eerste fietsdag zit er op. Je stijgt 1250 meter. 

 • 3

  Lac de Laffrey, rustdag of rondrit 62 of 91 km

  Rondrit Col de Morte 62 km.. Na een relatief vlakke aanloop met enkele korte hellingen start de klim naar de Col de Malissol (1153 m, 5.4 km). Na een korte afdaling gaat het weer omhoog naar de Col de la Morte (1370 m), een 11.2 km lange klim waarvan de laatste 3.5 km echt pittig te noemen zijn. Een erg mooie en bochtige afdaling brengt je naar het laatste obstakel van de dag. Op een kleine weg door een bosrijke omgeving klim je tot even voorbij het dorpje Laffrey (975 m, 8.9 km). Onderweg krijg je mooie uitzichten op het lager gelegen Grenoble. Je stijgt 1500 meter

  Rondrit Chamrousse, 91 km. Deze rondrit voor de echte klimgeiten start met een afdaling op een smalle weg door een bosrijke omgeving met uitzichten op het lager gelegen Grenoble. In Séchilienne begint het klimmen. De eerste 10 km op een kleine weg naar de Col du Luitel (1262 m) is met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 9% erg pittig. Daarna blijft het stijgen, minder steil op een bredere weg met beter asfalt en 7 km later bereik je het skioord Chamrousse (1721 m). Met een mooie en lange afdaling waarbij je nogmaals Grenoble kunt zien liggen komt je in een meer bevolkt gebied. Gaandeweg verlaat je de drukte en gaat je weer klimmen (16 km) in de vallei van de rivier Le Drac. Er zijn mooie uitzichten op het Lac de Notre Dame de Commiers. En middels een laatste korte helling bereikt je de camping bij het grote meer van Laffrey. Je stijgt 2400 meter.
 • 4

  Lac de Laffrey - Villard de Lans, 56 km

  Het venijn zit vandaag aan het einde van de dag. dus eerst kun je genieten van een rustig begin met een afdaling naar de vallei van de Drac en de buitenwijken van Grenoble. Na een eerste korte klim plus nog wat afdalen begint dan bij Seyssins de 12 kilometer lange klim over de Route de Saint Nizier naar het plateau van de Vercors. Dit is echt een venijnige klim met percentages rond de 5-6% met uitschieters naar boven 10%, dus doe rustig aan en geniet ook van de schitterende omgeving. De laatste 15 kilometer naar Villard-de-Lans fiets je door een dal op het plateau tussen de hoge bergen links en rechts van je.

  Je stijgt 1240 meter.

 • 5

  Villard-de-lans - St-Jean-en-Royans, 43 km

  Na de inspanningen van gisteren heb je wel een korte etappe verdiend en die is er dan ook vandaag. En je daalt ook nog eens meer dan 1500 meter. Alle tijd dus om van de rit en het landschap te genieten. De spectaculaire weg langs de Gorge de la Bourne is in de rotsen uitgehouwen en je passeert ook verschillende open, half-open en dicht tunnels. Pont-en-Roynas in een prachtig stadje om even in uit te rusten. Je blijft de loop van de Bourne volgen totdat deze bij St-Naziare-en-Royans in de Drômeuitmondt. Hierna is het nog ruim 10 kilometer en een kleine klim naar de camping in St-Jean-en- Royans. 

 • 6

  St-Jean-en-Royans, rustdag of rondrit 56 km

  Als je deze dag niet aan het zwembad wilt doorbrengen kun je natuurlijk weer een stukje gaan fietsen. We hebben een korte maar krachtige rondrit van 56 kilometer en 1400 hoogtemeters op het programma voor je. De rit voert je over een aantal cols en is vooral landschappelijk erg interessant. Je bent hier in het gebied waar het Franse verzet zich in WOII verborg en van waaruit ze een ware guerilla oorlog tegen de nazi bezetter voerde. Je zult merken dat het terrein hiervoor uitermate geschikt is. Samenvatting: weidse uitzichten, rustige weggetjes, flink klimmen, hier en daar een mini-dorpje.
  Je stijgt 1400 meter 


 • 7

  St-Jean-en-Royans - La-Chapelle-en-Vercors, 40 km

  Nog korter en even krachtig is het motto voor vandaag. Tot kilomter 25 gaat het gestaag omhoog over in de rotswand uitgehakte weg met spectaculaire uitzichten over de vallei van de St-Jean-en-Royans. Na de Col de la Machine verlaat je de pasweg en blijf je door bossen verder klimmen. Pas na de Col de Chaud Clapier daalt de weg voorzichtig af naar La-Chapelle-en-Vercors. Onderweg de hele dag vergezichten, lege berglandschappen en bossen. 
  Je stijgt 1400 meter.

 • 8

  La-Chapell-en-Vercors - Die 44 km

  Weer een korte etappe vandaag met een duidelijk hoogtepunt. Je fiets een laatste dag door het landschap van de Vercors naar het einde van het plateau bij Rousset. De weg aldoor stijgt licht  totdat je op de Col de Rousset de tunnel in gaat. Na de tunnel heb je een geweldig uitzicht op de vallei van de Drôme en de stad Die in de diepte. Laat het op je inwerken en daal daarna voorzichtig af naar de camping bij de rivier. 

   Je stijgt 770 meter.

 • 9

  Die , rustdag of rondrit 58 km

  Voor wie wil uitrusten is dit een prima dag. je kunt zowel in de rivier de Drôme als in het nabij gelegen zwembad een duik nemen en het stadje Die heeft een fraai centrum en een heel lange historie. Voor de enthousiastelingen hebben we uiteraard een rondrit gemaakt. Je volgt hier eerst de Drôme en klimt later richting St-Benoit-en-Dois en de Col des Pennes. Via Recoubeau en Pont de Quart keer je weer terug in Die. Een heelijk eerste ritje in de Drôme.

  Je stijgt 880 meter.

 • 10

  Die - Saillans 32 of 65 km

  Je vertrekt weer uit het mooie Die en fietst naar het stroomafwaarts aan de Drôme gelegen Saillans. Je hebt de optie tussen een ruige rit over voornamelijk grindpaden van 32 kilometer of een langere over asfalt van 65 kilometer. De kortere route heeft ook minder hoogtemeters maar is door de passages over grind wel lastiger. In beide gevallen is het een mooie rit door  de noordelijke Drôme met veel natuur en weinig dorpjes onderweg. 
  Op de korte route stijg je 610 meter en op de lange 1100 meter..


 • 11

  Saillans , rustdag of rondrit 76 km

  Vandaag wellicht een rustdag aan het zwembad of aan de oever van de rivier de Drôme. Je kunt het leuke stadje Saillans verkennen. Het heeft verschillende galerieën  en een heus museum dat gewijd is aan de zijderups industrie die hier vroeger overal voorkwam. De 76 kilometer langs rondrit gaat door het achterland van de Drôme.  Het is een route die steeds op en neer gaat met paar pittige klimmen en als hoogtepunt de Col Pascalin. Onderweg verschillende kleine stadjes en dorpen waar je kunt uitrusten van je vermoeienissen.

  Je stijgt 1250 meter

 • 12

  Saillans - la-Motte-Chalancon, 54 km

  Tijd om weer een echte klimetappe te gaan doen. Je begint de dag gelijk goed met de meer dan 10 kilometer lange en geleidelijke klim naar de Col de la Chaudiere. Via verschillende kleine cols bereik je uiteindelijk la-Motte-Chalancon. Je rijdt de hele dag over rustige kleine weggetjes door het departement Drôme, een gebied dat veel Nederlanders links laten liggen onderweg naar de Provence. Na vandaag zult je met ons constateren dat dat onterecht is. Dit is nog een stuk authentiek Frankrijk.
  Je stijgt 1477 meter.

 • 13

  La-Motte-Chalancon, rustdag of rondrit 53 km

  Voor wie vandaag wil fietsen hebben we een prachtige rit voor de "coljagers". Een rondrit op kleine, relatief goed geasfalteerde wegen laat je genieten van de natuur van dit mooie stukje van de Drôme Provençale. In 53 km overschrijd je maar liefst 7 cols, allen voorzien van een bordje: Col des Roustans (1028 m, 10.0 km) wat meteen het hoogste punt van de dag is, Col de Vache (887 m, 350 m), Col du Portail (805 m, 1.9 km), Col des Guillens (802 m, 1.0 km), Col de Muse (932 m, 7.5 km), Col de Lescou (819 m, 800 m) en Col de Pré-Guittard (914 m, 3.7 km). Ten slotte brengt een lange afdaling je terug bij La Motte-Chalancon.

  Je stijgt en daalt 1135 meter.

 • 14

  La-Motte-Chalancon - Veynes 65 km

  Vandaag staat een waardige afsluiter van je fietsvakantie in de Vercors en Drôme op het programma. Bij La Charce start op een smalle weg tussen de omringende bergen de lange klim naar de Col de Fays en de Col de Rossas. Hierna daalt het smalle weggetje weer geleidelijk naar Valdrome waarna het laatste obstakel geslecht moet worden, de Col Carabes. Daarna is het heerlijk afdalen naar de bewoonde wereld en het eindpunt Veynes. 
  Je stijgt 1495 meter • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt. Mocht je echt niet genoeg gefietst hebben dan kunnen we je nog een rondrit van 82 of zelfs 100 kilometer voorstellen.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in de Vercors en Drome
 • Authentieke en spectaculaire berggebieden
 • Prachtige natuur in Parc Naturel Régional du Vercors
 • Monumenten van de maquis uit WOII
 • Zwemmogelijkheden in rivieren en meren
 • 8 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Frankrijk - Vercors en Drôme

Fietsen in overweldigende berglandschap

Fietsvakantie Frankrijk - Vercors en Drôme
15 dagen vanaf € 769
Naar boven