< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fietsen met een groep op vijf Griekse eilanden
 • Eeuwenoude marmergroeves op het groene Naxos
 • Rhodos, werelderfgoed
 • Spectaculair vulkaaneiland Santorini
 • Pittoresk Paros en onorthodox Syros
 • 5 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Volgwagen op de route
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Huurfiets inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt Rhodos

  Je wordt opgehaald van het vliegveld van Rhodos en gaat naar je hotel in Kalavarda (soms wijken we uit naar Fanes of Theologos). De hotels liggen circa 1 km van het strand.

 • 2

  Rhodos - Santorini, 42 km + overtocht

  Door het bosrijke binnenland van Rhodos fiets je naar dorpen als Maritsá en Pastída voor een koffiepauze op een aangenaam dorpsterras. Via sluiproutes fiets je Rhodos-stad binnen, waar vijf markante zuilen wachten op een kleine fotosessie. Daarna daal je af naar de haven, waar je met de boot naar Santorini vertrekt. De aankomst is na middernacht. De fietsen blijven achter in de haven. Je wordt van de haven naar je hotel gebracht.

 • 3

  Santorini, rondrit Oia, 34 km

  Eerst halen we de fietsen op van de haven. Daarna fiets je naar de hoofdplaats Fira, die spectaculair op de rand van de krater ligt. Deze krater is ontstaan bij de uitbraak van de vulkaan rond 1600 v.C. Je fietst deels over de kraterrand naar Oia. Ook hier zijn de witgepleisterde huizen fraai op de kraterrand gedrapeerd. Daarna daal je af naar de oostkust waar stille stranden je uitnodigen. Op het eind moet je nog even flink klimmen.

 • 4

  Santorini, 35 km, overtocht, Naxos, 10 km

  's Ochtends fiets je naar het gezellige Pyrgos, de zwarte stranden van Perivoli en de opgravingen van Akrotiri. Je daalt daarna zeer spectaculair af naar de haven aan de voet van de steile kraterwand. De veerboot brengt je in drie uur naar Naxos, een oase van rust na het zeer levendige Santorini. Een korte fietstocht voert je in de badplaats Agia Anna, waar je logeert in luxe studio's op een stil deel van een camping. Deze camping ligt direct aan zee.

 • 5

  Naxos, rondrit Dimitra-tempel, 43 km

  De tocht begint makkelijk door het vrijwel vlakke kustgebied. Een aantal wegen is onverhard, maar dat levert nauwelijks moeilijkheden op. Vanaf Agiassos fiets je geleidelijk omhoog het binnenland in, waar aan de voet van de berg Zas de prachtige opgravingen van de tempel van Dimitra liggen. Hierbij is ook een klein museum. Via mooie dorpen als Sangri en Vivlos keer je terug naar Agia Anna.

 • 6

  Naxos, rustdag

  Het goudgele strand van Agia Anna ligt er uitnodigend bij voor deze rustdag. Naar het mooie hoofdstadje van Naxos is er een frequente busdienst tot laat in de avond vanuit Agia Anna. In het oude deel van de stad is een netwerk van steegjes aan de voet van de akropolis.

 • 7

  Naxos, rondrit rondrit Potamia-dal en Marmergroeves, 60 km

  Vandaag fiets je de koninginnerit op Naxos. Eerst fiets je door het Potamia-dal met drie prachtige dorpjes naar het hart van het eiland. Hier liggen op een plateau vol olijf- en fruitgaarden mooie dorpen, waarvan vooral Filoti met zijn mooie platanenplein tot de verbeelding spreekt. Een mooie geleidelijke klim langs de flanken van de Zas brengt je in Apíranthos, het hoogste punt tijdens deze reis. Op de terugweg kom je door het gebied waar al eeuwenlang het mooiste marmer van Griekenland wordt gedolven. De marmergroeves zijn indrukwekkend. Ook heel mooi zijn de Kourosbeelden: deze zo goed als complete beelden zijn nooit op hun bestemming aangekomen en liggen nog in hun oude groeves.

 • 8

  Naxos, 33 km, overtocht naar Paros

  In de ochtend fiets je dwars het eiland over via mooie dorpen als Vivlos, Melanes en Engares. De tocht eindigt aan de haven. Hier neem je de boot die je in één uur naar Paros brengt. Je hotel ligt middenin het netwerk van steegjes van de hoofdplaats Parikia, tussen de witgepleisterde huizen en de kerkjes met blauwe koepels.

 • 9

  Paros, rondrit Naousa en Lefkes, 41 of 51 km

  Vandaag staat de belangrijkste route van Paros op het programma. Die gaat eerst naar de Kolymvithres, markante rotsen met kleine zandstrandjes. Naoussa is de belangrijkste vissershaven van Paros. Via een vlakke route gaat het zuidwaarts naar Piso Livadi. Het slot van de route gaat door het binnenland. Hier ligt het mooie bergdorp Lefkes met prima taverna's voor een heerlijke Griekse lunch.

 • 10

  Paros, rondrit Antiparos 35 km, overtocht naar Syros

  In de ochtend staat er een tocht naar het buureilandje Antiparos op het programma. Hier kun je een erg mooie druipsteengrot bezoeken. In de namiddag vaar je naar Syros. Dat is een bijzonder eiland omdat het overwegend rooms-katholiek is en niet orthodox. Ook de bouwstijl van de hoofdstad Ermoupoli wijkt af van het blauwwitte van de Cycladen en is eerder grijsrood zoals Korfoe of Nafplio. Ermoupoli en de tweede stad Ano-Syros zijn gebouwd tegen steile heuvelflanken. Het hotel ligt in Ermoupoli, dichtbij het centrum.

 • 11

  Syros, rondrit Galasos en Piskopi, 35 km

  De rondrit doet eerst de zuidkust aan en slingert dan door de binnenlanden naar de mooiste badplaats van Syros, Galasos. Op de terugweg bezoek je twee prachtige dorpen, Danakós en Piskopió.

 • 12

  Syros, rustdag

  Tijdens de rustdag kun je je in Ermoupoli vermaken. Dit is niet alleen de hoofdstad van Syros maar ook van de Cycladen. Het is een levendige stad met veel winkels, een aangename boulevard en een netwerk van steegjes en (lange) trappen. In het museum kun je de kunstschatten bewonderen die zijn gevonden bij de diverse archelogische opgravingen op de Cycladen.

 • 13

  Syros, rondit Chroussa, 31 of 50 km, nachtboot naar Rhodos

  Deze dagtocht begint met spectaculaire uitzichten op Ermoupoli en Ano Syros. Daarna klim je naar een van de mooie dorpen in het binnenland, Chroussa. De kerk van Faneromeni ligt heel markant op een van de hoogste punten. De tocht eindigt met een retourrit naar het noorden. Dit is veel bergachtiger dan het zuiden en er zijn indrukwekkende uitzichten op de buureilanden Mykonos en Tinos. De boot vertrekt rond 11 uur 's avonds. Op de veerboot logeer je in een luxe cabine met eigen badkamer.

 • 14

  Rhodos, rustdag of stadswandeling

  Je kunt lekker uitslapen op de boot die rond 10 uur in Rhodos-Stad arriveert. Het hotel ligt vlakbij het middeleeuwse centrum. Er is een prachtige stadswandeling beschikbaar die niet alleen alle highlights aandoet (uit de tijd van de Kruisvaarders, uit de Turkse en uit de Italiaanse periode), maar ook langs onbekende plekjes gaat in de volledig onder UNESCO-bescherming staande binnenstad.


 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Als je vliegtuig 's avonds vertrekt, dan is er vandaag nog een fietstocht naar Kalavarda. Deze slingert kriskras langs de westkust. Je wordt vanuit Kalavarda (of bij een ochtendvlucht vanuit Rhodos-Stad) naar het vliegveld gebracht.

Fietsvakantie Griekenland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Informatiedag Zwolle
Zaterdag 7 oktober 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.