Uitgebreide reisroute van de Fietsvakantie Griekenland - Cycladen (hotel)
< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt Rhodos

  Na aankomst op het vliegveld van Rhodos is er een groepstransfer naar het hotel in Kalavarda geregeld (soms wijken we uit naar Fanes of Theologos). De hotels liggen circa 1 km van het strand.

 • 2

  Rhodos, rondrit Apollona, 48 km

  Door een groen dal klim je naar Salakos aan de voet van de groene bergrug Profitis Ilias. Daarna fiets je om deze bergrug heen over een panoramaweg door de dorpen Apollona en Platania. Eleousa is een voormalige Italiaanse nederzetting en niet ver buiten dit dorp ligt Fountoukli, de oudste byzantijnse kapel van Rhodos.

 • 3

  Rhodos, Kalavarda - Rhodos-Stad, 42 km, overtocht naar Syros

  Door het bosrijke binnenland van Rhodos fiets je naar dorpen als Maritsá en Pastída voor een koffiepauze op een aangenaam dorpsterras. Via sluiproutes fiets je Rhodos-stad binnen, waar vijf markante zuilen wachten op een kleine fotosessie. Daarna daal je af naar de haven, waar je met de boot naar Syros vertrekt. Op de boot beschik je over een cabine met eigen sanitair. Na de middernachtelijke aankomst op Syros slaap je verder in je hotel. Syros is een bijzonder eiland omdat het overwegend rooms-katholiek is en niet orthodox. Ook de bouwstijl van de hoofdstad Ermoupoli wijkt af van het blauwwitte van de Cycladen en is eerder grijsrood zoals Korfoe of Nafplio. Ermoupoli en de tweede stad Ano-Syros zijn gebouwd tegen steile heuvelflanken. Het hotel ligt in Ermoupoli, dichtbij het centrum.

 • 4

  Syros, rondit Chroussa, 31 of 50 km

  Deze dagtocht begint met spectaculaire uitzichten op Ermoupoli en Ano Syros. Daarna klim je naar een van de mooie dorpen in het binnenland, Chroussa. De kerk van Faneromeni ligt heel markant op een van de hoogste punten. Na de badplaats Kini keer je terug in Ermoupoli. Je kunt de tocht uitbreiden met een retourrit naar het noorden. Dit gebied is veel bergachtiger dan het zuiden en er zijn indrukwekkende uitzichten op de buureilanden Mykonos en Tinos.

 • 5

  Boot van Syros naar Paros

  Als de boot pas later op de dag vertrekt, kunt je de rit naar het noorden van Syros maken als je daar gisteren niet aan toe bent gekomen. Je hotel op Paros ligt midden in het netwerk van steegjes in de hoofdplaats Parikia, tussen de witgepleisterde huizen en de kerkjes met blauwe koepels.

 • 6

  Paros, rondrit Naousa en Lefkes, 41 of 51 km

  Vandaag staat de belangrijkste route van Paros op het programma. Die gaat eerst naar de Kolymvithres, markante rotsen met kleine zandstrandjes. Naoussa is de belangrijkste vissershaven van Paros. Via een vlakke route gaat het zuidwaarts naar Piso Livadi. Het slot van de route gaat door het binnenland. Hier ligt het mooie bergdorp Lefkes met prima taverna's voor een heerlijke Griekse lunch.

 • 7

  Paros, rondrit Antiparos, 35 km

  Vandaag staat er een dagtocht op het programma naar het buureilandje Antiparos, waar je een erg mooie druipsteengrot kunt bezoeken. Een frequent varende veerpont brengt je in tien minuten van Pounta op Paros naar het enige echter dorp op Antiparos. Door het binnenland fiets je naar de grot en langs de kust keer je terug naar de veerpont.

 • 8

  Boot naar Naxos, Naxos-Stad - Agia Anna, 12 km

  De veerboot brengt je in minder dan een uur naar Naxos, het grootste en groenste eiland van de Cycladen. Een korte fietstocht voert je van de hoofdstad naar de badplaats Agia Anna, waar je logeert in luxe studio's op een stil deel van een camping. Deze camping ligt direct aan zee, in een paradijselijke gebied.

 • 9

  Naxos, rondrit Dimitra-tempel, 43 km

  De tocht begint makkelijk door het vrijwel vlakke kustgebied. Sommige wegen zijn onverhard, maar dat levert geen problemen op. Vanaf Agiassos fiets je geleidelijk omhoog het binnenland in, waar aan de voet van de berg Zas de prachtige opgravingen van de tempel van Dimitra liggen. Hier is ook een klein museum. Via mooie dorpen als Sangri en Vivlos keer je terug naar Agia Anna.

 • 10

  Naxos, rondrit Potamia-dal en Marmergroeves, 60 km

  Vandaag fiets je de koninginnenrit op Naxos. Eerst fiets je door het Potamia-dal met drie prachtige dorpjes naar het hart van het eiland. Hier liggen op een plateau vol olijf- en fruitgaarden mooie dorpen, waarvan vooral Filoti met zijn mooie platanenplein tot de verbeelding spreekt. Een mooie geleidelijke klim langs de flanken van de Zas brengen je in Apíranthos, het hoogste punt tijdens deze reis. Op de terugweg kom je door het gebied waar al eeuwenlang het mooiste marmer van Griekenland wordt gedolven. De marmergroeves zijn indrukwekkend en ook heel mooi zijn de Kourosbeelden: deze zo goed als complete beelden zijn nooit op hun bestemming aangekomen en liggen nog in hun oude groeves.

 • 11

  Naxos, rustdag

  Het goudgele strand van Agia Anna ligt er uitnodigend bij voor deze rustdag. Vanuit Agia Anna is er tot laat in de avond een frequente busdienst naar het mooie hoofdstadje van Naxos. In het oude deel van de stad is een netwerk van steegjes aan de voet van de akropolis.

 • 12

  Naxos, 26 km, overtocht naar Syros

  In de ochtend fiets je dwars over het eiland via mooie dorpen als Vivlos, Melanes en Engares. De tocht eindigt aan de haven. Hier neem je de boot naar Syros (indien er geen rechtstreekse boot is, dan vaar je via Mykonos of Tinos, waar je overstapt op een boot naar Syros). 

 • 13

  Syros, rondrit Galasos en Piskopi, 35 km, boot naar Rhodos

  De rondrit doet eerst de zuidkust aan en slingert dan door de binnenlanden naar de mooiste badplaats van Syros, Galasos. Op de terugweg bezoek je twee prachtige dorpen, Danakós en Piskopió. De boot vertrekt pas rond 11 uur 's avonds. Op de veerboot logeer je in een luxe cabine met eigen badkamer.

 • 14

  Rhodos, rustdag of stadswandeling

  Je kunt lekker uitslapen op de boot die rond 10 uur in Rhodos-Stad arriveert. Het hotel ligt vlakbij het middeleeuwse centrum. Er is een prachtige stadswandeling beschikbaar die niet alleen alle highlights aandoet (uit de tijd van de Kruisvaarders, uit de Turkse en uit de Italiaanse periode), maar ook langs onbekende plekjes gaat in de volledig onder UNESCO-bescherming staande binnenstad.


 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Als de vlucht 's avonds vertrekt, is er vandaag nog een fietstocht naar Kalavarda. Deze slingert kriskras langs de westkust. Je wordt vanuit Kalavarda (of bij een ochtendvlucht vanuit Rhodos-Stad) naar het vliegveld gebracht.

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fietsen met een groep op vier Griekse eilanden
 • Eeuwenoude marmergroeves op het groene Naxos
 • Rhodos, werelderfgoed
 • Blauwwitte architectuur op het pittoreske Paros
 • Onorthodox Syros, ver weg van massatoerisme
 • 5 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Volgwagen op de route
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Huurfiets inbegrepen

Fietsvakantie Griekenland - Cycladen (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven