< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Volgwagen op de route
 • Kos: goudgele stranden, flamingo's en pauwen
 • Met de boot naar rotsachtig Kalymnos met groene oase
 • Nederlandse reisleider
 • Lastros-plateau met een taverna tussen de bergtoppen
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel is geregeld
 • Je fietst 2 etappes in 8 dagen
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Fietsvakantie in groepsverband op Rhodos & Kos
 • Rhodos: Mooie landschappen en monumentale stad

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst op Rhodos

  Je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je hotel gebracht. Afhankelijk van de beschikbaarheid logeer je in Kalavarda of in Theologos. Beide zijn kleine, oude dorpen aan de westkust van Rhodos, waar het door de immer waaiende westenwind in alle jaargetijden aangenaam toeven is.

 • 2

  Kalavarda, rondrit Profitis Ilias, 49 km.

  In het binnenland van Kalavarda en Theologos ligt de markante bergrug van de Profitis Ilias. Deze dagtocht volgt de kam van deze berg in de volle lengte. Deze begint in het vreemde dorp Eleousa met de vervallen maar toch mooie gebouwen van de voormalige Italiaanse garnizoensplaats. Het volgende hoogtepunt is de kapel van Agios Nikolaos Fountoukli, het mooiste Byzantijnse kerkje van Rhodos. Een schaduwrijke weg klimt door de bossen naar een nederzetting met de hotels Elafos en Elafina, gebouwd in een stijl die je eerder in de Alpen zou verwachten dan op Rhodos. De terugweg gaat via het fraaie dorpsplein van Salakos.

 • 3

  Kalavarda – Rhodos-stad, 56 km, boot naar Kos-stad

  De etappe naar Rhodos-stad volgt een traject dat meestal door het binnenland loopt. Hier ligt de vlindervallei Petaloudes, een schaduwrijk beekdal met vanaf medio juni tot medio september duizenden vlinders van het soort Spaanse Vlag. De mooie dorpen als Maritsa en Pastida zijn zeer geschikt voor je lunch. Een bosrijk traject brengt je bovenop de Filerimosheuvel, waar zowel de oudheid (antieke stad) als de middeleeuwen (klooster) hun sporen achterlieten. Via vier haarspeldbochten klim je naar de achterdeur van Rhodos-stad. Over een heuvel vol antieke opgravingen daal je af naar de haven. Hier neem je aan het einde van de middag de boot naar Kos.

 • 4

  Kos – Mastichari 30 km.

  Je kunt vandaag eerst in de bezienswaardige hoofdstad van Kos rondkijken. Restanten uit de antieke tijd slingeren als een lint door de stad. Moskeeën herinneren aan de Turkse periode en andere gebouwen aan de jarenlange Italiaanse invloed. Daarna stap je op de fiets voor de etappe naar Mastichari. Die gaat eerst naar Platanou, het Turkse dorp van Kos met karakteristieke Turkse eethuizen. Achter dit dorp ligt het Asklypion. Dit antieke heiligdom is de bakermat van de geneeskunde. Daarna is de rit helemaal vlak en je komt langs een oude zoutpan, waar tegenwoordig vaak groepen flamingo's neerstrijken. Het eindpunt Mastichari is de kleinste en intiemste badplaats van Kos.

 • 5

  Mastichari, rondrit Plaka, vanaf 29 km.

  Vandaag kun je een mooi deel van Midden-Kos ontdekken. In elk geval bezoek je Andimachia, met zijn gerestaureerde windmolen, en de Plaka, een bos in een kloofdal waar halfwilde pauwen rondlopen. Deze basisroute van 29 km kan worden uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan Magic Beach, de eerste van een reeks wonderschone stranden aan de zuidkust (5 km extra) of aan het kasteel van Andimachia, een gigantisch complex op een heuveltop (7 km extra). Je kunt ook helemaal doorfietsen naar Kefalos, het meest afgelegen dorp van Kos (21 km extra).

 • 6

  Boot Mastichari-Kalymos-Rhodos met rondrit Kalymnos 44 km.

  Met een korte boottocht steek je over naar Kalymnos waar je een prachtige rondrit over het eiland kunt maken. Onderweg doe je Vathy aan, een groene oase vol citrusbomen op dit verder zo kale eiland. Een flinke pasweg brengt je aan de noord- en westkust waar veel klimrotsen zijn. Je moet op tijd terug zijn in de haven voor de veerboot terug naar Rhodos.

 • 7

  Rhodos-stad, stadswandeling of excursie Symi

  Je dag in Rhodos-stad gebruik je natuurlijk om deze prachtige historische stad nader te bekijken. Je kunt dat doen aan de hand van een stadsrondwandeling die je niet alleen bij alle highlights brengt (zoals de ridderburcht, de goed gerestaureerde moskeeën, het Turkse badhuis, de pleinen en stadspoorten) maar ook in de achterafstraatjes en zelfs tussen de dubbele stadsmuren, waar je een onverwachte oase van rust aantreft. Een andere mogelijkheid voor vandaag is een excursie naar het pittoreske eiland Symi. De veerboot doet zowel de zuidelijk haven Panormitis aan, met een indrukwekkend klooster, als de noordelijk hoofdplaats waarvan de pastelkleurige huizen als een amfitheater tegen de hellingen liggen. Als je de fiets meeneemt kun je de 20 km tussen beide havens fietsen; die weg brengt je op 500 m hoogte.

 • 8

  Vertrek naar Nederland of verlenging

  Vaak is je terugvlucht pas 's avonds en veel mensen knopen nog een paar nachten Kalavarda aan deze reis vast. In beide gevallen kun je dan vandaag op de fiets terug naar Kalavarda, via de zeeroute. Dit is een rit die over sluipweggetjes zoveel mogelijk de kustlijn volgt. Je wordt van Kalavarda naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht. Vlieg je al 's ochtends, dan brengt een taxi je van Rhodos-stad naar het vliegveld.

Fietsvakantie Griekenland

Niet boekbaar

Naar boven