< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Bezemwagen en bagagevervoer is gergeld
 • Je fietst 7 etappes in 15 dagen
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Toscane
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Fietsen door de wijnproducerende Chianti-streek
 • Bezoek aan de middeleeuwse steden Siena en San Gimignano
 • Bezoek aan het kunstrijke Florence
 • Kinderbegeleiding, kok en mecanicien

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Siena (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Siena reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Siena. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Siena (retour) €265,- pp

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Eindhoven

  Optioneel Fietsbus vanuit Maastricht

  image

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Siena. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Maastricht naar Siena bedraagt ongeveer 16 uur, de bus zal rond 08.00 in Siena aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 12.00 uur Amsterdam
  • V 13.00 uur Utrecht
  • V 14.30 uur Eindhoven
  • V 16.00 uur Maastricht
  • A 8.00 uur Siena


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23.00 uur Siena
  • A 15.30 uur Maastricht
  • A 17.00 uur Eindhoven
  • A 18.30 uur Utrecht
  • A 19.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Eindhoven: NS Station Strijp-S, bij Achtseweg
  • Maastricht: Voetbalstadion de Geusselt


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Siena

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. De camping, op 2 km van de de binnenstad, is perfect gelegen om het stadje deze twee dagen te bezoeken. Een aantal van de hoogtepunten zijn: Piazza del Campo (het centrale plein), Torre del Mangia, de 102 meter hoge kloktoren, de Duomo en het Palazzo Pubblico.

 • 2

  Siena, rustdag of rondrit Le Crete 67 km

  Toscane kent meerdere landschapstypen. Het landschap ten zuidoosten van Siena is met geen van allen te vergelijken. Het landschap van Le Crete doet denken aan een maanlandschap van aaneensluitende bleke kleiheuveltjes en ravijnen. De eenzame cipressen proberen tevergeefs de wind in de kloven partij te bieden. De rondrit is niet geschikt voor een racefiets. Uiteraard is het ook mogelijk om deze dag  door te brengen in het prachtige Siena.

 • 3

  Siena – Capannole, 47 km

  Na het verlaten van de camping (en Siena) komen er al snel (na 2,2 km) kleine en rustige wegen. Opnieuw gaat de route door een landbouwgebied met hier en daar wijnbouw, olijfgaarden of stukjes bos. Het eerste deel is een aaneenschakeling van korte klimmetjes en afdalingen. Na 18,9 km start een 13 km lange klim naar Monteluco (770 m). De klim zelf is zeer onregelmatig (met hier en daar stukjes vlak of zelfs een korte afdaling). Daarna volgt een lange afdaling tot bijna bij de camping. Tijdens het afdalen zijn er mooie uitzichten op de vallei van de Arno.

 • 4

  Capannole, rustdag of rondrit Capanolle 50 km

  Bij deze rondrit worden twee op heuveltoppen gelegen steden bezocht: Civitella in Val di Chiana en Monte San Savino, met daartussen het pittoreske kleine stadje Oliveto. Meteen na het verlaten van de camping start de 12 km lange klim naar Civitella. Daarna rijd je via kleine weggetjes naar Oliveto, waarna je verder fietst naar Monte Savino (met een korte klim naar de oude stad). Op de terugweg is er nog een langere klim (9 km) naar San Pancrazio, voordat je afdaalt naar de camping.

 • 5

  Capannole – Cavriglia, 35 km

  Een overwegend verkeersarm traject brengt je via kleine weggetjes in een bosrijke omgeving, met steeds hier en daar wat wijnbouw of olijfgaarden. Het eerste deel is een opeenvolging van korte klimmetjes en ten slotte bereik je de 7 km lange en pittige klim (met ca. 500 hoogtemeters) naar de camping.

 • 6

  Cavriglia – Troghi, 49 km

  Deze etappe brengt je door een bosrijke omgeving met vele prachtige uitzichten op de valleien. Eerst zijn er wat heuvels en na 2,5 km bereik je de top: Valico del Morellino (747 meter). Dan volgt een lange afdaling die onderbroken wordt met de klim (4 km) naar La Planca. Daarna volgen nog twee langere klimmen (5.2 en 6.7 km). Een etappe die lang is, maar met veel rustige wegen, waardoor je ten volle van de omgeving kunt genieten.

 • 7

  Troghi, rustdag of rondrit Vallombrosa 39 of 53 km

  Dit is een pittige rondrit naar het hoogste punt van de reis: Vallombrosa, gelegen op een hoogte van 1000 meter. Na 9 km komt een 16 km lange klim met ca. 900 hoogtemeters. Bij Vallombrosa heb je fantastische uitzicht over de vallei van de Arno en kun je tevens de middeleeuwse abdij bezoeken. Vallombrosa is gelegen in het Riserva Naturale di Vallombrosa, een beschermd natuurgebied met prachtige bossen. Daarna daal je af naar de Arno, maar na Rignano volgt nog een 4,7 km lange en pittige klim voordat je de camping bereikt.

 • 8

  Troghi – Florence, 43 km

  Deze laatste etappe heeft alle steeds terugkerende Toscaanse ingrediënten in zich: wijnbouw, olijfgaarden, pittige klimmetjes, uitzicht over mooie valleien en stukjes bos. Na het verlaten van de camping start je meteen met de klim naar Le Corti (5 km). Daarna daal je af, en bij Rosano zullen de kleine weggetjes opgezocht worden. In de afdaling bij Candeli is er een mooi uitzicht op Florence (later nogmaals bij S. Gersolè).

 • 9

  Florence, rustdag

  De beroemde renaissance stad aan de Arno heeft musea, kerken en prachtige pleinen. Verder kun je genieten van een mooi uitzicht over de rivier de Arno. Je kunt zelf een invulling geven aan deze dag.

 • 10

  Florence – Marcialla, 30 km

  Deze etappe is een pittige. Je rijdt door het typische Toscaanse landschap met veel wijngaarden (Chianti-wijnen) en olijfbomen. In deze etappe zul je drie langere klimmetjes tegenkomen, na 2 km (een klim van 7 km), na 14 km (een klim van 5 km, de zwaarste klim) en na 24 km (een klim van 4.4 km).

 • 11

  Marcialla, rustdag of rondrit Marcialla 48 km

  Op deze dag kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht bij het kleine campingzwembad. Voor de liefhebbers hebben wij ook nog een rondrit uitgezet. Dit is een pittige rondrit waarbij het vele klimwerk ruimschoots wordt beloond met uitzichten op de prachtige valleien. Via Tavarnelle Val di Pesa zul je naar San Donato in Poggio rijden en vervolgens via kleinere wegen naar Panzano in Chianti. Een nog kleinere weg brengt je bij het Monastero di S. Michele Arcangelo in Badia a Passignano (zeker een bezoek waard). Je fietst opnieuw terug via Tavarnelle (met de laatste 8 km over hetzelfde traject).

 • 12

  Marcialla – San Gimignano, 42 km

  Afdalend en via een relatief vlakke route kom je in Montespertoli en later in Certaldo. Het oude ommuurde gedeelte (Certaldo Alto) is een bezoek meer dan waard. In de smalle en steile weggetjes waan je je terug in de tijd van Michelangelo en Da Vinci. Daarna volgt er een langere klim (8 km, maar zeer onregelmatig) via Pancole naar San Gimignano. Bij de afdaling ligt gravel op de harde bodem dus oplettendheid is geboden.

 • 13

  San Gimignano, rustdag

  San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens, het wordt ook wel ‘Het Manhattan van Toscane’ genoemd. De op 2 km van de camping gelegen binnenstad heeft zijn middeleeuwse karakter in de loop der eeuwen behouden. Alle straatjes gaan opwaarts naar het hoogste punt.

 • 14

  San Gimignano – Siena, 45 km

  De derde etappe van deze rondreis brengt je naar een zo mogelijk nog beroemder stadje: Siena. Je fietst door het inmiddels bekende Toscaanse landschap. Pittige stukjes klimmen worden beloond met prachtige uitzichten. Vandaag merk je aan de iets drukkere wegen dat je in het populairste gedeelte van deze streek bent.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De deelnemers die reizen met de fietsbus kunnen er nog een leuke dag van maken voor de bus 's avonds naar Nederland vertrekt.

Fietsvakantie Italië

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!