< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Bezoek aan de middeleeuwse steden Siena en San Gimignano
 • Bezoek aan het kunstrijke Florence
 • Iedere dag een 3-gangenmaaltijd op de camping
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Toscane
 • Iedere camping zwemgelegenheid
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels
 • Fietsen door de wijnproducerende Chianti-streek
 • Bezemwagen en bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 6 etappes in 15 dagen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt in Florence

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping waar je de begeleiders en de overige deelnemers treft. Vanaf de camping heb je de mogelijkheid om de beroemde stad aan de Arno te bezoeken. De lokale bus naar de bakermat van de renaissance stopt vlakbij de camping.

 • 2

  Florence – Marcialla, 30 km.

  De eerste etappe is meteen een pittige. Je rijdt door het typische Toscaanse landschap met veel wijngaarden (Chianti-wijnen) en olijfbomen. In deze etappe zul je drie langere klimmetjes tegenkomen, na 2 km (een klim van 7 km), na 14 km (een klim van 5 km, dit is de zwaarste klim) en na 24 km (een klim van 4.4 km).

 • 3

  Marcialla, Rondrit 48 km.

  Op deze dag kun je heerlijk genieten van het prachtige uitzicht bij het kleine campingzwembad. Voor de liefhebbers hebben wij ook nog een rondrit uitgezet. Dit is een pittige rondrit waarbij het vele klimwerk ruimschoots wordt beloond met uitzichten op de prachtige valleien. Via Tavarnelle Val di Pesa zul je naar San Donato in Poggio rijden en vervolgens via kleinere wegen naar Panzano in Chianti. Een nog kleinere weg brengt je bij het Monastero di S. Michele Arcangelo in Badia a Passignano (zeker een bezoek waard). Je fietst opnieuw terug via Tavarnelle (met de laatste 8 km over hetzelfde traject).

 • 4

  Marcialla – San Gimignano, 42 km.

  Afdalend en via een relatief vlakke route kom je in Montespertoli en later in Certaldo. Het oude ommuurde gedeelte (Certaldo Alto) is een bezoek meer dan waard. In de smalle en steile weggetjes waan je je terug in de tijd van Michelangelo en Da Vinci. Daarna volgt er een langere klim (8 km, maar zeer onregelmatig) via Pancole naar San Gimignano. Bij de afdaling ligt gravel op de harde bodem, dus oplettendheid is geboden.

 • 5

  San Gimignano, vrije dag

  San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens, het wordt ook wel ‘Het Manhattan van Toscane’ genoemd. De op twee kilometer van de camping gelegen binnenstad heeft zijn middeleeuwse karakter in de loop der eeuwen behouden. Alle straatjes gaan opwaarts naar het hoogste punt.

 • 6

  San Gimignano – Siena, 45 km.

  De derde etappe van deze rondreis brengt je naar een zo mogelijk nog beroemder stadje: Siena. Je fietst door het inmiddels bekende Toscaanse landschap. Pittige stukjes klimmen worden beloond met prachtige uitzichten. Vandaag merk je aan de iets drukkere wegen dat je in het populairste gedeelte van deze streek bent beland.

 • 7

  Siena, vrije dag

  De camping, op 2 km van de de binnenstad, heeft de perfecte ligging voor een tweedaags bezoek aan Siena. Een aantal van de hoogtepunten zijn: Piazza del Campo (het centrale plein), Torre del Mangia, de 102 meter hoge kloktoren, de Duomo en het Palazzo Pubblico.

 • 8

  Rondrit Siena Le Crete, 67 km of bezoek aan de stad

  Toscane kent meerdere landschapstypen. Het landschap ten zuidoosten van Siena is met geen van allen te vergelijken. Het landschap van Le Crete doet denken aan een maanlandschap van aaneensluitende bleke kleiheuveltjes en ravijnen. De eenzame cipressen proberen tevergeefs de wind in de kloven partij te bieden. De rondrit is niet geschikt voor een racefiets. Uiteraard is het ook mogelijk om deze dag door te brengen in het prachtige Siena.

 • 9

  Siena – Capannole, 47 km.

  Na het verlaten van de camping en Siena komen er al snel (na 2,2 km) kleine en rustige wegen. Opnieuw gaat de route door een landbouwgebied met hier en daar wijnbouw en olijfgaarden of stukjes bos. Het eerste deel is een aaneenschakeling van korte klimmetjes en afdalingen. Na 18,9 km start een 13 km lange klim naar Monteluco (770 m). De klim zelf is zeer onregelmatig (met hier en daar stukjes vlak of zelfs een korte afdaling). Daarna volgt een lange afdaling tot bijna bij de camping. Tijdens het afdalen zijn er mooie uitzichten op de vallei van de Arno.

 • 10

  Capannole. rondrit, 50 km.

  Bij deze rondrit worden twee op heuveltoppen gelegen steden bezocht: Civitella in Val di Chiana en Monte San Savino, met daartussen het pittoreske kleine stadje Oliveto. Meteen na het verlaten van de camping start de 12 km lange klim naar Civitella. Daarna rijd je via kleine weggetjes naar Oliveto waarna je verder fietst naar Monte Savino (met korte klim naar de oude stad). Op de terugweg is er nog een langere klim (9 km) naar San Pancrazio, voordat je afdaalt naar de camping.

 • 11

  Capannole – Cavriglia, 35 km.

  Een overwegend verkeersarm traject brengt je via kleine weggetjes in een bosrijke omgeving, met steeds hier en daar wat wijnbouw of olijfgaarden. Het eerste deel is een opeenvolging van korte klimmetjes en ten slotte is er de 7 km lange en pittige klim (met ca. 500 hoogtemeters) naar de camping.

 • 12

  Cavriglia – Troghi, 49 km.

  Deze etappe brengt je door een bosrijke omgeving met vele prachtige uitzichten op de valleien. Eerst zijn er wat heuvels en na 2,5 km komt de top: Valico del Morellino (747 meter). Dan volgt een lange afdaling die onderbroken wordt met de klim (4 km) naar La Planca. Daarna volgen nog twee langere klimmen (5.2 km en 6.7 km). Een etappe die lang is, maar met veel rustige wegen waardoor je volop van de omgeving kunt genieten.

 • 13

  Troghi. rondrit, 39 of 53 km.

  Dit is een pittige rondrit naar het hoogste punt van de reis: Vallombrosa, gelegen op een hoogte van 1000 meter. Na 9 km komt een 16 km lange klim met ca. 900 hoogtemeters. Bij Vallombrosa krijg je fantastische uitzichten op de vallei van de Arno en kun je een middeleeuwse abdij bezoeken. Vallombrosa is gelegen in het Riserva Naturale di Vallombrosa, een beschermd natuurgebied met prachtige bossen. Daarna daal je af naar de Arno, maar na Rignano volgt nog een 4,7 km lange en pittige klim voordat je de camping bereikt.

 • 14

  Troghi – Florence, 43 km.

  Deze laatste etappe heeft alle steeds terugkerende Toscaanse ingrediënten in zich: wijnbouw, olijfgaarden, pittige klimmetjes, zichten op de mooie valleien en stukjes bos. Na het verlaten van de camping start je meteen met de klim naar Le Corti (5 km). Daarna daal je af en bij Rosano zullen de kleine weggetjes opgezocht worden. In de afdaling bij Candeli is er een mooi uitzicht op Florence (later nogmaals bij S. Gersolè).

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Vandaag reis je weer terug naar Nederland. De reissom is exclusief vliegtickets van en naar Amsterdam.


Fietsvakantie Italië

Niet boekbaar

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!