< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Deze reis wordt begeleid door onze medewerker ter plaatse die de routes gemaakt heeft. Dit betekent dat hij het gebied zeer goed kent en de routes zelf heeft uitgezet. Hij zorgt voor bagagevervoer, materiaalservice en (technische) assistentie onderweg. De reisbegeleider spreekt vloeiend Portugees en heeft een jarenlange ervaring in het uitzetten en (technisch) begeleiden van fietsreizen voor groepen.

Technische assistentie en hulp onderweg
Je zult de bagagewagen in de loop van de dag op de route zien. De begeleider kan, als dat nodig is, hulp verlenen. Hij is technisch goed op de hoogte en kan je helpen bij reparaties onderweg of op de etappeplaats. Mocht je later in de tocht absoluut niet verder kunnen en de begeleider is al voorbij, dan bel je de begeleider en word je opgehaald.

 Beste reistijd

Wat deze regio zo speciaal maakt is de geografie en het klimaat. Door
de speciale weersomstandigheden werd deze vallei de geboortegrond van
een van de meest bekende wijnen ter wereld, de portwijn.

De Douro heeft een eigen microklimaat. De lange bergketen langs het
westen van deze regio beschermt de vallei tegen de koude en vochtige
wind die vanaf de Atlantische Oceaan het land inblaast. Hierdoor onstaan
hier drogere omstandigheden dan aan de kust, en de winters zijn kouder
en de zomers juist warmer.

Je zult zien dat de temperatuur door de hele vallei heen licht
verandert. In delen van de vallei richting het zuiden heersen hogere
luchttemperaturen dan richting het noorden. Dit bezorgt de Douro een
metamorf aspect, en dit verandert weer als je verder en verder het
drogere landschap in het oosten en de groene gedeelten in het westelijke
deel inrijdt.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie, over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje.De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


Deze fietsvakantie in Estremadura is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt. We fietsen tijdens deze 10-daagse reis zeven dagen een etappe en bijna iedere dag is er een rondrit. De afstand is gemiddeld 60 kilometer. Er moeten wel redelijk veel hoogtemeters worden overwonnen.


In het reisschema staan zoveel mogelijk de fietsafstanden genoemd bij de betreffende dag. De route is grotendeels geasfalteerd.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse


Terwijl je naar het volgende hotel fietst, wordt je bagage vervoerd. De reisbegeleiding is in de loop van de dag op de route om je onderweg je te kunnen helpen bij pech of om iemand op te pikken die even genoeg heeft gefietst.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Portugal

Boekbaar vanaf 01-01-2017.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven