< Terug naar resultaten

Fietsvakantie Portugal - Setúbal (hotel)

Fietsen tussen Lissabon en Evora

Waarom deze reis?

 • Fietsvakantie in groepsverband het achterland van Lissabon
 • Door het Parque Natural de Serra de Arrábida
 • Bruisend Lissabon
 • Serra de Monfurado
 • Havenstad Setúbal

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Portugal

Route 8 daagse fietsvakantie Portugal - Setúbal (hotel)

Maak kennis met de uitgestrektheid en het rijke verleden van Portugal, onthaast fietsen door mooie landschappen en genieten van de Portugese gastvrijheid. Voeg deze zaken bij elkaar en je hebt genoeg redenen voor een bezoek aan Portugal. Plaatsen als Évora en Setúbal vertellen het verhaal van het ooit zo rijke Portugal. Geniet van een ontspannen en mooie fietsreis die je vanuit het binnenland langzaam naar de kuststreek voert.

 1. Dag 1 - Startpunt Mora
 2. Dag 2 - Mora – Évora, 60 km
 3. Dag 3 - Évora, rondrit 30 / 45 / 60 km
 4. Dag 4 - Évora – Montemor-o-Novo, 45 / 65 km
 5. Dag 5 - Montemor-o-Novo – Vendas Novas, 50 km
 6. Dag 6 - Vendas Novas – Setúbal, 60 km
 7. Dag 7 - Setúbal, bezoek Lissabon of rondrit, 40 / 50 km
 8. Dag 8 - Vertrek naar Nederland
Bekijk Fietsvakantie Evora en Setúbal

Deze reis is samengesteld door Cycletours Produkties B.V.

Zorgeloze fietsvakantie

Je overnacht tijdens deze groepsvakantie in hotels. Na het ontbijt fiets je zorgeloos rond aan de hand van een gedetailleerde routebeschrijving. Op de verplaatsingsdagen regelt de reisbegeleiding het vervoer van je bagage. Op de dag dat je naar en ander hotel gaat, kun je je eigen weg gaan of een omschreven rondrit fietsen.

UNESCO wereld erfgoed

Over rustige wegen en tot fietswandelpaden omgebouwde spoortrajecten voert de fietsreis over glooiende velden langs kurkeiken en olijfgaarden, vredig grazend vee en uitgelijnde wijngaarden. Dit alles afgewisseld met zonovergoten karakteristieke dorpjes en steden. Een ideale omgeving om te onthaasten en te genieten van de natuur. Vanuit Mora maak je kennis met de provincie Alentejo, bijna zo groot als Nederland maar met een half miljoen inwoners. De hoofdstad Évora was ooit de verblijfplaats van het Portugees koningshuis. Een mooie UNESCO wereld erfgoed stad die het verdient om beter ontdekt te worden. Hier zijn ook hunebedden en andere monumenten uit de steentijd te bewonderen. Tegen de helling ligt het oude centrum van Montemor aan de voeten van het kasteel. Setúbal vormt een mooie basis voor het slot. Geniet van de laatste rondrit door het natuurpark Arrábida langs de Atlantische kust of bezoek een van de stranden. De stad zelf is ook het ontdekken waard, in de oude binnenstad zijn nog Nederlandse invloeden te zien uit de tijd dat er met ons land een levendige zouthandel was.

Fietsvakantie Portugal - Setúbal (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven