< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Mogelijkheid tot boeken landarrangement
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Estremadura
 • Kurkeiken, eucalyptussen, strand
 • Historische plaatsen Sintra en Fatima
 • Korte of lange etappe over rustige wegen
 • Ontdek Lissabon
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Mobiel restaurant, ruime luifel, zitplaatsen en tafels
 • Huurfiets inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Startpunt Vila Franca de Xira

  Na aankomst in Lissabon krijg je een transfer naar de camping van Vila Franca de Xira.

  .


 • 2

  Vila Franca de Xira, rustdag of rondrit Arruda dos Vinhos, 41 of 53 km

  De eerste fietstocht heeft een heuvelachtig karakter. Je fietst door dorpen en langs velden. Het gebied wordt door landbouw gedomineerd, waarbij het accent op de druiventeelt ligt. Op deze eerste fietsdag heb je de mogelijkheid om de route te verkorten. Zo bepaal je zelf hoeveel je op de eerste dag fietst.

  Je stijgt (en daalt) maximaal 1004 meter.

 • 3

  Vila Franca de Xira – Alpiarça, 70 of 88 km

  De etappe van vandaag is, op het begin na, vooral vlak. Je begint met een klim en komt daarna in de uiterwaarden van de Taag. Je fietst door een heideachtig landschap met parasoldennen. Langzamerhand komen er ook kurkeiken en eucalyptussen, de omgeving wordt opener en gaat geleidelijk over in wijngaarden en akkers. De route kan eventueel worden ingekort.

  Je stijgt 608 en daalt 679 meter.
 • 4

  Alpiarça, rustdag of rondrit 55 of 75 km

  De korte rondrit naar Santarém heeft een vlak begin- en eindgedeelte, met kleine stukjes onverharde weg. Het middenstuk, aan de overkant van de Taag, is licht glooiend. Er is één behoorlijke klim naar de provinciehoofdstad Santarém. Daar kun je aan de rand van de oude stad in het park genieten van een schitterend uitzicht.

  Je stijgt (en daalt) 547 meter.


  Ook de rondrit naar Azinhaga brengt je aan de overkant van de Taag. Deze route is iets langer. Langs de rand van Santarém fiets je door een lichtglooiend, overwegend vlak landschap, dat wordt gedomineerd door landbouw. Ook zul je zien dat in de vlakke dorpen van Portugal de plaatselijke bevolking veelvuldig de fiets als transportmiddel gebruikt. In Azinhaga kom je ongetwijfeld lokale fietsers tegen. Om de bergspieren niet te veel rust te geven, zijn er in Chamusca nog twee kleine uitdagingen.

  Je stijgt (en daalt) 478 meter.

 • 5

  Alpiarça – Constância, 65 of 83 km

  Op deze groene etappe met veel eucalyptusbossen kom je slechts af en toe een dorpje tegen. Door het dal van de Atela slingert de weg, langs pijnbomen en kurkeiken, glooiend omhoog. Later volgen er meer weilanden, akkers en eucalyptussen. Aan de rand van het dorp ligt de camping aan het rivierstrand ingeklemd tussen de rivieren de Taag en de Zêzere. Je kunt de route eventueel inkorten.

  Je stijgt 808 meter en daalt 818 meter.

 • 6

  Constância, rustdag of rondrit Tomar, 51 of 60 km

  Een rondrit door een glooiend tot heuvelachtig landschap. Je fietst naar Tomar, een stad met vele bezienswaardigheden, waaronder een kasteelklooster van de Tempeliers. Er is een mooi park om te picknicken. Het tweede deel brengt je langs de eerste waterkrachtcentrale van Portugal, in de stuwdam van Castelo de Bode. Na de laatste klim volgt een mooie afdaling die je langs een ongerepte rivier terug naar Constância brengt. Je kunt de route eventueel iets inkorten.

  Je stijgt (en daalt) 897 meter.

 • 7

  Constância – Porto de Mós, 75 km

  Dit is een van de zwaardere etappes. Je gaat naar het Parque Natural das Serras de Aire e Candeeiros, dat je al van verre ziet liggen. Het is een verzameling bergkammen boven op een hoogvlakte. De camping ligt even buiten Porto de Mós, verscholen in een dennenbos.

  Je stijgt 1069 en daalt 957 meter.

 • 8

  Porto de Mós, rustdag of rondrit Fátima, 32, 51 of 71 km

  Je fietst door een ruiger landschap en door een kalksteengebied. Een kruisweg brengt je naar Fátima, dat zichzelf tot het altaar van de wereld heeft benoemd. Ook als je niet katholiek bent, is het indrukwekkend om dit bedevaartsoord te bezoeken. Het tweede deel gaat over de ecopista, de voormalige spoorlijn van de mijnindustrie. Het levert geweldige vergezichten op. Je kunt de route eventueel inkorten.

  Je stijgt (en daalt) 1046 meter.

 • 9

  Porto de Mós – São Martinho do Porto 59 of 70 km

  Het gebied waar je vandaag doorheen fietst is in het begin wat heuvelachtig en gaat later over in een gevarieerd landschap met dorpen, bedrijven en productiebossen. Dichter bij de kust zie je meer en meer pijnbomen en fiets je een groot gedeelte over een fietspad. Voordat je bij de camping van São Martinho do Porto aankomt, krijg je na Nazaré nog een flinke klim die beloond wordt met prachtige uitzichten op zowel land als zee. Je kunt de route eventueel inkorten.

  Je stijgt 918 meter en daalt 921 meter.

 • 10

  São Martinho do Porto, rustdag of rondrit Alcobaça, 50 km

  Deze streek staat bekend om zijn appels en peren en je zult ze deze tocht veelvuldig tegenkomen. Hoewel je het binnenland opzoekt, blijft het over het algemeen een open landschap. Na het bezoek aan Alcobaça, met haar imponerende klooster, kom je in de uiterwaarden van de Rio Alcobaça meer in de akkerbouw terecht.

  Je stijgt (en daalt) 681 meter.

 • 11

  São Martinho do Porto – Peniche, 60 km

  Dit is een heuvelachtige etappe. Na Caldas da Rainha ga je naar de Lagune van Óbidos. Je fietst door een bosrijke en duinachtige omgeving waar je af en toe de lagune en later de zee te zien krijgt. De camping zelf ligt op het schiereiland, dicht bij prachtige kliffen.

  Je stijgt 737 meter en daalt 753 meter.

 • 12

  Peniche, rustdag of rondrit Óbidos 50 of 70 km

  Tijdens de rondrit breng je een bezoek aan Óbidos, een wit vestingstadje dat in zijn geheel een internationaal cultureel erfgoed vormt. Het staat parmantig op een heuvel aan de rand van een laagvlakte. Hierna klim je naar Usseira, het Tiel van Portugal, om met mooie uitzichten en een enkele klim terug te keren naar de camping. Je kunt de route eventueel inkorten.

  Je stijgt (en daalt) 869 meter.

 • 13

  Peniche – Ericeira, 72 km

  Door het heuvelachtige landschap is het één van de zwaardere etappes. Langzamerhand kom je dichter bij Lissabon en dit kun je merken aan het aantal dorpen dat je onderweg tegenkomt. Je zult genieten van het open landschap onder het heldere kustlicht. 

  Je stijgt 960 meter en daalt 947 meter.

 • 14

  Ericeira, rustdag of rondrit Sintra 26 of 68 km, of een bezoek aan Lissabon

  Je fietst vandaag naar het imposante paleisklooster van Mafra. Vervolgens ga je door het Parque Natural de Sintra e Cascais naar het betoverende, maar ook toeristische, Sintra.

  Je stijgt (en daalt) 1170 meter.


  Je kunt er ook voor kiezen om een dagje naar Lissabon te gaan. Er is een goede busverbinding naar het centrum.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Op deze dag heb je een transfer naar het vliegveld. Afhankelijk van de vluchttijd is het eventueel nog mogelijk om een laatste duik in de zee of om een kopje koffie met een 'pastel de nata' te nemen.

Fietsvakantie Estremadura

Niet boekbaar

Naar boven