< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of fietsbus naar Lesce-Bled (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer naar Lesce-Bled gaan als met de fietsbus. Let op: ‘dag 1’ van de reis in deze reisroute is de dag dat de reis op bestemming begint, d.w.z. het landarrangement. Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Lesce-Bled. Kies je voor de fietsbus, dan heb je heen en terug 1 dag extra reistijd. Je vertrekt dus één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland en je arriveert op ‘dag 1’ van de reis in Lesce-Bled. Op de terugweg vertrek je op dag 15 van de reis en ben je één dag later weer terug in Nederland. Als je kiest voor de fietsbus, wordt je reis dus in totaal 2 dagen langer.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Bled (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam / €285,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht / €285,00 per persoon

  Optioneel Fietsbus vanuit Arnhem / €285,00 per persoon

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op maandag vanuit Nederland en komt op dinsdag (dag 1) aan in Bled. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op dinsdag (dag 15) en kom je op woensdag aan.


  De reistijd vanaf Arnhem naar Bled bedraagt ongeveer 16 uur, de bus zal rond 09.00 in Bled aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek maandag / aankomst dinsdag

  • V 14.00 uur Amsterdam
  • V 15.15 uur Utrecht
  • V 16.45 uur Arnhem
  • A 09.00 uur Bled


  Terugreis: vertrek dinsdag / aankomst woensdag

  • V 21.00 uur Bled
  • A 12.30 uur Arnhem
  • A 14.00 uur Utrecht
  • A 15.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Arnhem: Restaurant de Doedel Oosterbeek


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Lesce

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Lesce (bij Bled). Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Bled ligt aan de oevers van het gelijknamige meer tussen de groene heuvels en bergen. Voordat je 's avonds aanschuift voor het diner, kun je een mooie wandeling maken, het stadje verkennen, een verfrissende duik nemen of een stuk gaan fietsen (daarvoor hebben we een korte rondrit van 20 km gemaakt).

 • 2

  Lesce - Ljubljana, 54 km

  Je start de eerste etappe met een opeenvolging van korte klimmetjes in een bosrijke omgeving. Na 17 km bereik je het hoogste punt van de dag. Daarna hoef je minder te klimmen. Bij Kranj word het iets drukker en fiets je door tal van dorpen. Je bereikt de camping in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, over redelijk rustige wegen.

  Je stijgt 751 meter en daalt 886 meter.

 • 3

  Ljubljana, bezoek stad

  Vandaag kun je met de bus naar de hoofdstad. Ljubljana is een bruisende en veelzijdig stad. De oude stad, aan de voet van de markante burchtheuvel, bevat fraaie gebouwen uit vele perioden, van de Renaissance tot aan de moderne tijd. De bekendste bouwwerken zijn de drie bruggen en het kasteel Ljubljanski Grad. In de stadsdelen om het stadscentrum heen staan veel gebouwen uit de communistische tijd. Langs de rivier zijn er veel restaurants, terrasjes en leuke winkels.

 • 4

  Ljubljana - Postojna, 69 km

  Je verlaat Ljubljana via kleine en rustige wegen. Je fietst door een groen heuvellandschap naar Vrhnika. Hier start een lichte klim (5 km) op een drukkere weg. Daarna opnieuw de vertrouwde rustige wegen. Vooral het laatste deel van de route, na Laze, is erg mooi. De klimmetjes zijn vandaag niet zo steil.

  Je stijgt 1058 meter en daalt 792 meter.

 • 5

  Postojna, rondrit 39 km of vrije dag

  De rondrit brengt je door de heuvels (karstgebergte) rond Postojna. Je fietst over lichtglooiende wegen door prachtige bossen. Op de terugweg kun je nog genieten van een terrasje in Postojna. De route gaat deels over gravelwegen.

  Je stijgt (en daalt) 549 meter.

  Je kunt deze vrije dag ook bebruiken om de beroemde grotten te bezoeken. Postojnska Jama, zo heet het bijzondere karstgrottenstelsel bij Postojna. Met een lengte van 21 km is het de langste grot van Slovenië en de op één na grootste druipsteengrot ter wereld. De grotten werden gevormd door de rivier de Pivka. Ruim 5 km van de grotten zijn toegankelijk voor het publiek. Door een gedeelte van de grotten rijdt een treintje. Vanaf de grot kun je eventueel nog een stukje verder fietsen om het kasteel van Postojna te bezoeken, dat fraai tegen de karstgrotten is aangebouwd.

 • 6

  Postojna - Nova Gorica, 71 km

  Via rustige wegen fiets je naar Bukovje. Daar start een 6 km lange klim. Een stukje verderop fiets je over een gravelweg door een prachtig bos. Als je weer op een asfaltweg fietst, krijg je een lange afdaling naar Ajdovščina. Je geniet daarna van een schitterend landschap met wijngaarden en kersenbomen.

  Je stijgt 1026 meter en daalt 1515 meter.

 • 7

  Nova Gorica - Kobarid, 60 km

  Je verlaat al snel de drukkere wegen bij Nova Gorica en bereikt na een pittige klim (4,4 km) Ravnica. Ook bij Grgar moet je lang klimmen (5,6 km en 5,3 km). Eenmaal in Čepovan fiets je over een groene hoogvlakte. In de verte zie je schitterende bergtoppen. Een van de hoogtepunten van de reis! Na Most na Soci rij je door slaperige dorpjes langs de smaragdgroene rivier de Soča.  

  Je stijgt 1251 meter en daalt 1097 meter.

 • 8

  Kobarid, rondrit Italië, 61 km of 78 km of vrije dag

  Vandaag een pittige rondrit naar Italië. Bij Idrsko start een 5 km lange en zeer steile klim naar Livek. Even verderop ben je in Italië. Na gedane arbeid smaakt het ijs in San Pietro al Natisone natuurlijk prima. Na 29 km start de lange klim (19.4 km) naar Slovenië. Deze is niet zo steil en loopt na de grens nog een stukje door tot een top van circa 1150 m. De uitzichten op de soms besneeuwde bergtoppen zijn de beloning. De lange variant volgt deels dezelfde route, maar voegt daar nog wat extra klimwerk aan toe. Op heldere dagen kun je de Adriatische Zee zien.

  Een vrije dag in Kobarid kan ook nuttig besteed worden. Bezoek het goede museum over de veldslagen in de 1e Wereldoorlog of loopt de speciale wandelroute. Ook een wandeling naar de omringende watervallen is zeer de moeite waard. Een andere optie is naar Tolmin terug te fietsen om de beroemde Tolmin Gorge te aanschouwen.

 • 9

  Kobarid - Bovec, 22 km

  Een korte etappe door de zeer mooie vallei van de Soča. Neem vooral de tijd om een duik te nemen in het heldere water van deze fraaie rivier.

  Je stijgt 491 meter en daalt 263 meter.

 • 10

  Bovec, rustdag

  Bovec is de ideale startplaats voor rafting, canyoning en kajakken. Je kunt ook met een gondel naar Kanin (2200 m). Hier zijn een aantal mooie, uitgezette bergwandelingen mogelijk.

 • 11

  Bovec - Kranjska Gora, 46 km of 49 km

  Je kunt vandaag op twee verschillende manieren naar de volgende camping. Beide etappes zijn pittig. In de eenvoudigste variant klim je naar Prelaz Predel / Passo del Predil (1156 m, 7 km), tevens de grens met Italië. Daarna daal je af naar Tarvisio, waar je kunt genieten van een terrasje. Via een fietsroute (fietspaden of verkeersarme wegen) bereik je vervolgens Kranjska Gora.


  De alternatieve route gaat via de Vršič-pas (1611 m, 14 km) naar Kranjska Gora. Na 19 km begint een stevige klim. Het wordt na 4 km echt pittig (nog 9 km, met een gemiddeld stijgingpercentage van 10%). Deze route gaat door het magnifieke Triglavski Narodni Park, een absolute aanrader. Op de top van de pas en in de afdaling heb je schitterende uitzichten op het spectaculaire berglandschap.

 • 12

  Kransjka Gora, rustdag

  Na de koninginnenrit gisteren mag je nu uitrusten in Kransjka Gora. Bezoek het beroemde wintersportplaatsje met de vele terrasjes en restaurants of doe gewoon lekker niks op de camping of aan het nabij gelegen beekje. 

 • 13

  Kranjska Gora - Lesce, 44 km

  Vanaf Kranjska Gora vervolg je je weg over de fietsroute D-2, voornamelijk een fietspad. Na 15 km, in Mojstrana, verlaat je de fietsroute en begin je aan een pittig klimmetje (3 km). Je fietst vervolgens door fraaie bossen en langs het meer van Bled naar de camping in Lesce.

  Je stijgt 514 meter en daalt 916 meter.

 • 14

  Lesce, rondrit Bohinjsko Jezero, 80 km

  Natuurlijk kun je heerlijk uitrusten bij het meer en op de camping, maar je kunt ook op de fiets stappen voor een laatste tocht. Vanaf Blejsko Jezero (het meer van Bled) volg je stroomopwaarts de rivier Sava Bohinjka tot aan Bohinjsko Jezero (het meer van Bohinj). Je fietst door een mooie vallei. Op de terugweg moet je af en toe lang klimmen. Een lange en bochtige afdaling (12 km) brengt je uiteindelijk weer terug bij de camping.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Slovenië
 • Ruige rivieren, spiegelgladde meren
 • Groene bossen, verstilde dorpen
 • Luisterrijk Ljubljana
 • Outdoor activiteiten in de Soca Vallei
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Slovenië - Triglav (families, vanaf 14 jaar)

Fietsen door de groene bergen

Slovenië - Triglav (families, vanaf 14 jaar)
15 dagen vanaf € 829
Naar boven