< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband door Catalonië
 • Technische assistentie en hulp onderweg
 • Twee dagen camping aan het strand
 • Je fietst 7 etappes in 15 dagen
 • Bezoek aan het Dali-Museum
 • Bezoek aan de steden Barcelona of Girona
 • Kinderbegeleiding, kok en mecanicien
 • Mobiel restaurant, zitplaatsen en tafels

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of Fietsbus naar Esponellà (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer naar Esponellà gaan als met de Fietsbus.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Esponella (retour)

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Indien je gebruik maakt van de fietsbus, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Esponellà. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Esponellà bedraagt ongeveer 21 uur, de bus zal rond 09.15 uur in Esponellà aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek op vrijdag / aankomst op zaterdag:

  • V 10.00 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 09.15 uur Esponellà


  Terugreis: vertrek op zaterdag / aankomst op zondag

  • V 9.15 uur Esponellà
  • A 15.00 uur Amsterdam
  • A 16.30 uur Utrecht
  • A 17.30 uur Breda


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt in Esponellà

  Je wordt op zaterdag in de loop van de dag verwacht op de camping in Esponellà. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers.


 • 2

  Esponellà – Santa Pau, 37 km.

  Bij het verlaten van Esponellà begin je meteen met een klim, maar daarna fiets je redelijk vlak tot aan Banyoles. Dit stadje, gelegen aan het gelijknamige meer, is met zijn historische centrum zeker een bezoekje waard. Na Banyoles moet er geklommen worden, niet echt steil, maar wel langdurig. Onderweg heb je prachtig zicht op de omringende vulkanische natuur. Je eindbestemming van vandaag is Santa Pau, gelegen in het prachtige vulkanische natuurpark Garrotxa.

 • 3

  Santa Pau, vrije dag

  Santa Pau is met zijn middeleeuwse gebouwen gelegen tussen de uitgedoofde vulkanen. Vanuit Santa Pau kun je Olot bezoeken. Dit is de hoofdstad van de Garrotxa en heeft gezellige pleintjes met terrassen en een grote winkelstraat. Rond Olot ligt een prachtig natuurpark met enkele uitgedoofde vulkanen en met een unieke fauna en flora, die nergens anders ter wereld voorkomt. Als je een dag iets anders wilt doen dan fietsen, dan kunt je de omgeving ook op een andere manier verkennen: te paard of met een huifkar.

 • 4

  Santa Pau – Rupit, 37 of 73 km.

  Je hebt de keuze uit een korte of een lange route. Ook vandaag moet er weer geklommen worden, maar eerst daal je af naar Olot. Als je dit leuke plaatsje gister nog hebt bezocht, dan heb je hier vandaag nog de gelegenheid voor. Via vlakke landweggetjes kom je uiteindelijk op de weg naar Rupit terecht, waar je twee lange, maar niet al te steile cols moet beklimmen. Wij raden je aan om voldoende eten en drinken mee te nemen, want na Olot kom je onderweg geen winkeltjes en terrasjes meer tegen. 


  De lange route gaat vanaf kilometerpunt 14,8 via een andere weg naar Rupit. Deze route is niet alleen langer, maar door de klim naar de Coll de Bracons ook steiler. Je daalt daarna naar Torello en gaat vervolgens via de Coll del Bac naar Rupit. Die col is minder steil dan de Coll de Bracons, maar vergt toch ook serieus klimwerk. De Coll de Bracons en de Coll del Bac kun je ook beklimmen in de rondrit op dag 5.

 • 5

  Rupit / rondrit Collada de Bracons, 81 km.

  De rondrit Collada de Bracons is 81 km. Zin in een flinke klim? Dat kan met deze rondrit. Na een pittige klim naar de Coll de Bracons daal je af naar Torello. Vervolgens fiets je via de Coll del Bac terug naar Rupit. Hoewel de Coll del Bac minder steil is dan de Coll de Bracons, vergt de klim toch ook serieus klimwerk. De rondrit is vrijwel gelijk aan de lange variant van de etappe Santa Pau – Rupit. 


  Een dagje relaxen? Dat kan natuurlijk ook. Vlakbij de camping ligt het stuwmeer van Sau. Hier zijn in de zomer veel watersporten mogelijk. Lekker zwemmen, kanoën, windsurfen en zeilen: het kan allemaal.

 • 6

  Rupit – Espinelves, 41 km.

  Over een paar kleine, smalle weggetjes ga je via een mooie afdaling naar het stuwmeer Pantano de Sau. Na de afdaling moet er weer geklommen worden. Vooral voor de Coll del Buc moet je flink op de pedalen gaan staan. De inspanning wordt onderweg echter beloond met een imponerende natuur.

 • 7

  Espinelves / rondrit Vic, 45 of 95 km.

  De rondrit via Vic is 45 km. Deze route kent een mooie mix van natuur en cultuur. Via een heuvelachtige route arriveer je uiteindelijk in de leuke stad Vic. Na een bezoek aan de stad met zijn fraaie marktplaats met arcades, 14e eeuw stadhuis, kathedraal en museum met grote collectie middeleeuwse religieuze kunst, vervolg je de route via de leuke dorpen Taradell en Villadrau. De natuur krijgt hier weer de overhand.


  De lange rondrit is 95 km en de ultieme uitdaging voor klimmers. De rit is heel mooi, maar zeer zwaar. De langste klim is 13,4 km. In totaal moet je meer dan 40 klimkilometers overwinnen. Als je de sfeer van het klimmen wilt proeven en wilt genieten van fraaie uitzichten, dan kun je op het hoogste punt (na 14 km) ook weer omkeren naar de camping.

 • 8

  Espinelves – Fornells, 68 km.

  De etappe begint met een stukje klimmen om wakker te worden en daarna volgt een hele lange afdaling naar Anglès. Voor Mas Llunes moet er nog even geklommen worden, maar verder is het een redelijk vlakke etappe. Je maakt nu kennis met een heel andere kant van Catalonië: fruitteelt, landbouw, dorpen en steden bepalen het beeld.


 • 9

  Fornells, vrije dag

  Indien je Barcelona wilt bezoeken, dan is dit de meest gunstige dag. Vanaf Girona gaat er om de circa 45 minuten een trein naar Barcelona (reisduur 60 tot 90 minuten, prijs per enkele reis ca € 7 tot € 19). Indien je geen zin hebt om lang onderweg te zijn, dan kun je natuurlijk ook Girona bezoeken.

 • 10

  Fornells – L’Escala, 66 km.

  Je fietst vandaag deels over een voormalige spoorlijn, tegenwoordig in gebruik als Via Verde. Bij Casia de la Selva verlaat je de Via Verde en klim je geleidelijk de heuvels in. De uitzichten onderweg zijn weer prachtig! Daarna kom je via vlakke wegen langs een aantal boeiende plaatsen. La Bisbal d’Empordà bijvoorbeeld, staat bekend om zijn pottenbakkers en heeft het voormalige bisschoppelijk paleis en een middeleeuwse brug als belangrijke attracties. In Peratallada kun je de middeleeuwse huizen en de stadsmuur bewonderen. De voormalige havenstad Torroella de Montgrí heeft een fraai marktplein; de ruïne van het Castell de Montgrí staat iets verder van de stad af. Uiteindelijk bereik je via landelijke weggetjes de levendige kustplaats L’Escala.

 • 11

  L’Escala, vrije dag

  L’Escala was oorspronkelijk een vissersdorpje en die sfeer is nu nog steeds te proeven. Als je van de Spaanse zon wilt genieten kun je hier een dagje op het strand doorbrengen. Zon, zee, strand en een lekkere lunch in één van de vele visrestaurants zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag.


 • 12

  L’Escala – Garriguella, 46 km.

  De etappe van vandaag is landelijk en vlak. Het eerste gedeelte gaat langs de Phoenicische en Romeinse ruïnes van Empúries. Via het prachtige Sant Martí d'Empúries fiets je langs veel kustcampings naar Sant Pere Pescador. In Castello fiets je over een fraai gerestaureerde middeleeuwse brug. In Peralada ben je bijna bij uw bestemming, maar misschien wil je eerst nog even het kasteel van Peralada bewonderen.

 • 13

  Garriguella, vrije dag of rondrit (49 km)

  Strandliefhebbers kunnen naar het strand in Llança fietsen (6 km), maar dan mis je wel Figueras en het prachtige Natuurpark Cap de Creus.

  De rondrit Parc Natural del Cap de Creus is 49 km.
  Tijdens deze rondrit moet er geklommen worden, maar word je wel beloond met prachtige uitzichten over bergen, vlaktes en zee. Een bezoek aan het klooster van St. Pere op de top van de berg is een aanrader. Je kunt hier een rondwandeling maken en vervolgens dezelfde weg teruggaan, of via een steile weg afdalen naar het witte watersportdorp El Port de la Selva. Je maakt dan een langere lus door het nationale park.


  Wat je zeker niet mag missen is het stadje Figueres. In dit stadje is Salvador Dali geboren. Het Teatro-Museu Dalí is een groot surrealistisch kunstwerk waar Dali zelf 13 jaar aan heeft gewerkt. Ook de kerk van Sant Pere en het kasteel, tevens gevangenis van Sant Ferran, zijn zeker een bezoek waard.

 • 14

  Garriguella – Esponellà, 66 km.

  Je verlaat de kust en gaat de heuvels weer in. Hoewel er in het begin geen lange klimmen zijn, is de weg wel heuvelachtig. Het stuwmeer Pantá de Boadella is landschappelijk gezien het hoogtepunt van de dag. Daarna worden de klimmetjes iets langer. Neem voldoende eten en drinken mee, want onderweg kom je amper terrasjes tegen.


  Een alternatief is de route van 55 km. Je kunt ook voor een iets kortere variant kiezen. De korte variant gaat niet langs het stuwmeer Pantá de Boadella en gaat in plaats daarvan vlak langs Figueres. Na Figueres volgen een paar pittige klimmetjes. In het plaatsje Vilanant kom je weer op de route van de langere variant terecht.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).


Fietsvakantie Spanje

Niet boekbaar

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.