< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of fietsbus naar Garriguella (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer als met de fietsbus naar Garriguella reizen. Let op: Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Garriguella. Kies je voor de fietsbus, dan vertrek je één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland. En ben je één dag later, dan de terugkomst datum, weer terug in Nederland.

  Optioneel Fietsbus Nederland - Garriguella (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  Cycletours fietsvakanties fietsbus


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.

  Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Garriguella. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdagavond (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Garriguella bedraagt ongeveer 20 uur, de bus zal rond 09.00 in Garriguella aankomen. Bij aankomst op de bestemming zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaarstaan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 09.45 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 08.45 uur Garriguella


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 21:45 uur Garriguella
  • A 15.00 uur Breda
  • A 16.30 uur Utrecht
  • A 17.30 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Garriguella

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Garriguella. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Indien je de eerste dag gelijk een leuk uitje wilt plannen kun je naar het nabij gelegen stadje Figueres fietsen. In dit stadje is Salvador Dali geboren. Het Teatro-Museu Dalí is een groot surrealistisch kunstwerk waar Dali zelf 13 jaar aan heeft gewerkt. Ook de kerk van Sant Pere en het kasteel, tevens gevangenis van Sant Ferran, zijn zeker een bezoek waard. Dit kun je ook de laatste dag van de reis doen.

  Je kunt ook gewoon lekker een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 2

  Garriguella – Esponellà, 66 km

  Je verlaat de kust en gaat de heuvels in. Hoewel er in het begin geen lange klimmen zijn, is de weg wel heuvelachtig. Het stuwmeer Pantá de Boadella is landschappelijk gezien het hoogtepunt van de dag.
  Je stijgt 1007 meter en daalt 951 meter.


  De iets kortere variant gaat niet langs het stuwmeer Pantá de Boadella maar gaat in plaats daarvan vlak langs Figueres. Na Figueres volgen een paar pittige klimmetjes.

  Je stijgt 606 en daalt 551 meter.

 • 3

  Esponellà, rustdag

  Op de camping kun je kano's huren voor een tocht over de rivier. Ook zijn er een aantal mooie wandeltochten uitgezet. Vanaf Esponellà kun je naar Banyoles fietsen met zijn historische binnenstad. 

 • 4

  Esponellà – Santa Pau, 37 km

  Bij het verlaten van Esponellà begin je meteen met een klim, maar daarna fiets je redelijk vlak tot aan Banyoles. Dit stadje, gelegen aan het gelijknamige meer, is met zijn historische centrum zeker een bezoekje waard. Na Banyoles moet er geklommen worden, niet echt steil, maar wel langdurig. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de omringende vulkanische natuur. Je eindbestemming van vandaag is Santa Pau, gelegen in het vulkanische natuurpark Garrotxa.

  Je stijgt 989 meter en daalt 502 meter.

 • 5

  Santa Pau, rustdag

  Vanuit Santa Pau kun je Olot bezoeken. Dit is de hoofdstad van de Garrotxa en heeft gezellige pleintjes met terrassen en een grote winkelstraat. Rond Santa Pau en Olot ligt een prachtig natuurpark met uitgedoofde vulkanen en met een unieke fauna en flora die nergens anders ter wereld voorkomt. Je kunt de omgeving per fiets, te voet, maar ook te paard of met een huifkar verkennen.

 • 6

  Santa Pau – Rupit, 37 of 73 km

  Ook vandaag moet er weer geklommen worden, maar eerst daal je af naar Olot. Indien je dit leuke plaatsje gister niet hebt bezocht, dan heb je daar nu de gelegenheid voor.

  Op de korte route beland je via vlakke landweggetjes op de weg naar Rupit, waar je twee lange, maar niet al te steile cols moet beklimmen.

  Je stijgt 1062 meter en daalt 761 meter.


  De lange route gaat via een andere weg naar Rupit. Je beklimt de Coll de Bracons en daalt daarna af naar Torello. Daar pak je de Coll del Bac naar Rupit. Beide cols kun je ook beklimmen in de rondrit van de volgende rustdag.

  Je stijgt 2094 meter en daalt 1792 meter.

 • 7

  Rupit, rustdag of rondrit Collada de Bracons 81 km

  Zin in een flinke klim? Dat kan met deze rondrit. Na een pittige klim naar de Coll de Bracons daal je af naar Torello. Vervolgens fiets je via de Coll del Bac terug naar Rupit. De rondrit is vrijwel gelijk aan de lange variant van de etappe Santa Pau – Rupit.

  Je stijgt (en daalt) 2690 meter.


  Liever relaxen? Vlakbij de camping ligt het stuwmeer van Sau. Hier zijn in de zomer veel watersporten mogelijk. Lekker zwemmen, kanoën, windsurfen en zeilen: het kan allemaal.


 • 8

  Rupit – Espinelves, 41 km

  Over een paar kleine, smalle weggetjes ga je via een mooie afdaling naar het stuwmeer Pantano de Sau. Na de afdaling moet er weer geklommen worden. Vooral voor de Coll del Buc moet je flink op de pedalen gaan staan. De inspanning wordt onderweg echter beloond met een imponerende natuur.

  Je stijgt 1675 meter en daalt 1775 meter.

 • 9

  Espinelves, rustdag of rondrit Vic 45 of 95 km

  De korte route biedt een mooie mix van natuur en cultuur. Via een heuvelachtig parcours arriveer je in Vic. Na een bezoek aan de stad met zijn fraaie marktplaats met arcades, 14e eeuw stadhuis, kathedraal en museum met grote collectie middeleeuwse religieuze kunst, vervolg je de route via de leuke dorpen Taradell en Villadrau. De natuur krijgt hier weer de overhand.

  Je stijgt (en daalt) 1387 meter.


  De lange rondrit is een echte uitdaging voor klimmers. De rit is heel mooi, maar zeer zwaar. De langste klim is 13,4 km. In totaal moet je meer dan 40 klimkilometers overwinnen. Als je de sfeer van het klimmen wilt proeven en wilt genieten van fraaie uitzichten, dan kun je op het hoogste punt (na 14 km) ook weer omkeren naar de camping.

  Je stijgt (en daalt) 3025 meter.

 • 10

  Espinelves – Fornells, 68 km

  De etappe begint met een stukje klimmen om wakker te worden en daarna volgt een hele lange afdaling naar Anglès. Voor Mas Llunes moet er nog even geklommen worden, maar verder is het een redelijk vlakke etappe. Je maakt nu kennis met een heel andere kant van Catalonië: fruitteelt, landbouw, dorpen en steden bepalen het beeld.

  Je stijgt 965 meter en daalt 1616 meter. 


 • 11

  Fornells, rustdag of bezoek Barcelona

  Indien je Barcelona wilt bezoeken, dan is dit de meest gunstige dag. Vanaf Girona gaat er om de circa 45 minuten een trein naar Barcelona (reisduur 60 tot 90 minuten). Indien je geen zin hebt om lang onderweg te zijn, kun je natuurlijk ook Girona bezoeken.

 • 12

  Fornells – L’Escala, 66 km

  Je fietst vandaag deels over een voormalige spoorlijn, tegenwoordig in gebruik als Via Verde. Bij Casia de la Selva verlaat je de Via Verde en klim je geleidelijk de heuvels in. De uitzichten onderweg zijn weer prachtig. Daarna kom je via vlakke wegen langs een aantal boeiende plaatsen. La Bisbal d’Empordà staat bekend om zijn pottenbakkers en heeft het voormalige bisschoppelijk paleis en een middeleeuwse brug als belangrijke attracties. In Peratallada kun je de middeleeuwse huizen en de stadsmuur bewonderen. De voormalige havenstad Torroella de Montgrí heeft een fraai marktplein; de ruïne van het Castell de Montgrí staat iets verder van de stad af. Uiteindelijk bereik je via landelijke weggetjes de levendige kustplaats L’Escala.

  Je stijgt 800 meter en daalt 904 meter.

 • 13

  L’Escala, rustdag

  L’Escala was oorspronkelijk een vissersdorpje en die sfeer is nu nog steeds te proeven. Als je van de Spaanse zon wilt genieten, kun je hier een dagje op het strand doorbrengen. Zon, zee, strand en een lekkere lunch in één van de vele visrestaurants zijn de ingrediënten voor een heerlijke dag.


 • 14

  L’Escala – Garriguella, 46 km

  De etappe van vandaag is landelijk en vlak. Het eerste gedeelte gaat langs de Phoenicische en Romeinse ruïnes van Empúries. Via het prachtige Sant Martí d'Empúries fiets je langs veel kustcampings naar Sant Pere Pescador. In Castello fiets je over een fraai gerestaureerde middeleeuwse brug. In Peralada ben je bijna bij je bestemming, maar misschien wil je eerst nog even het kasteel van Peralada bewonderen.

  Je stijgt 277 en daalt 240 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen). De bus vertrekt in de avond, dus overdag kun je nog genoeg ondernemen. Zoals eerder genoemd kun je het stadje Figueres bezoeken. 

  Alternatief is een rondrit naar het Parc Natural del Cap de Creus. Tijdens deze rondrit van 49km moet er geklommen worden, maar word je wel beloond met prachtige uitzichten over bergen, vlaktes en zee. Een bezoek aan het klooster van St. Pere op de top van de berg is een aanrader. Je kunt hier een rondwandeling maken en vervolgens dezelfde weg teruggaan, of via een steile weg afdalen naar het witte watersportdorp El Port de la Selva. Je maakt dan een langere lus door het nationale park.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Catalonië
 • Twee dagen camping aan het strand
 • Superstad Barcelona, historisch Girona
 • Dwars door het groene, rustige achterland
 • Dali-Museum in Figueres
 • 7 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Spanje - Catalonië

Niet boekbaar

Naar boven
 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

 • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
 • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
 • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen