< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Eigen vervoer of fietsbus naar Haro (niet inbegrepen)

  Je kunt zowel met eigen vervoer naar Haro gaan als met de fietsbus.

  Let op: ‘dag 1’ van de reis in deze reisroute is de dag dat de reis op bestemming begint, d.w.z. het landarrangement. Als je ervoor kiest om met eigen vervoer naar de startplek van deze reis te komen, zorg er dan voor dat je op ‘dag 1’ arriveert in Haro. Kies je voor de fietsbus, dan heb je heen en terug 1 dag extra reistijd. Je vertrekt dus één dag eerder dan de aangegeven vertrekdatum vanuit Nederland en je arriveert op ‘dag 1’ van de reis in Haro. Op de terugweg vertrek je op dag 15 van de reis en ben je één dag later weer terug in Nederland. Als je kiest voor de fietsbus, wordt je reis dus in totaal 2 dagen langer.


  Optioneel Fietsbus Nederland - Haro (retour)

  Optioneel Fietsbus vanuit Amsterdam

  Optioneel Fietsbus vanuit Utrecht

  Optioneel Fietsbus vanuit Breda

  image


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  
Indien je van de fietsbus gebruik maakt, wordt je reis 17 dagen. Op de heenreis vertrekt de bus op vrijdag vanuit Nederland en komt op zaterdag (dag 1) aan in Haro. Voor de terugreis naar Nederland vertrek je op zaterdag (dag 15) en kom je op zondag aan.


  De reistijd vanaf Breda naar Haro bedraagt ongeveer 18 uur. De bus zal rond 07.30 uur in Haro aankomen. Bij aankomst zal de reisbegeleiding je opwachten en zal er een ontbijt voor je klaar staan.


  Heenreis: vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 10.00 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 07.00 uur Haro


  Terugreis: vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 23.00 uur Haro
  • A 17.30 uur Breda
  • A 19.00 uur Utrecht
  • A 20.00 uur Amsterdam


  Op- en uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16.


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 1

  Startpunt Haro

  Je wordt in de loop van de dag verwacht op de camping in Haro. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Je kunt een bezoek brengen aan Haro, de wijnhoofdstad van La Rioja. In de Barrio de la Estación zijn de meeste Bodegas gevestigd. In het oude centrum kun je naar de Basillica de Nuestro Señora de la Vega of naar de mooie Plaza de la Paz. Vlakbij zijn er kleine straatjes met bars en restaurantjes.

  Voor de fietsers hebben we een korte rondrit uitgezet (11 km) naar het hoger gelegen dorpje Villalba de Rioja.

  Je kunt ook gewoon lekker een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 2

  Haro, rondrit Miranda de Ebro, 43 km

  Vandaag geniet je van prachtige uitzichten op de vallei van de rivier de Ebro. In de stad Miranda de Ebro kun je lekker slenteren en shoppen.

  Je stijgt (en daalt) 600 meter.

 • 3

  Haro - Santo Domingo de la Calzada, 41 km

  De route loopt via fietsvriendelijke wegen door graanvelden en wijngaarden. Echt Rioja! Je fietst door kleine dorpjes met mooie pleintjes en kerkjes. Halverwege, in Treviana, heb je mooie uitzichten. Vervolgens fiets je over kleine, op- en neergaande weggetjes, opnieuw met prachtige vergezichten. Voordat je de camping bereikt, passeer je het grotere Santo Domingo de la Calzada, een belangrijke stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

  Je stijgt 483 meter en daalt 267 meter.

 • 4

  Santo Domingo de la Calzada, rustdag

  Santo Domingo de la Calzada ligt ongeveer 3 km van de camping. In het oude middeleeuwse centrum vind je de kathedraal met een echte witte haan in een gotisch kippenhok, ter herinnering aan een mirakel dat hier heeft plaatsgevonden. Een gebraden haan sprong uit de pan en kraaide de onschuld van een jonge pelgrim uit die hier onterecht werd opgehangen wegens diefstal. Vervolgens herrees deze pelgrim uit de dood. Verdere bezienswaardigheden zijn de restanten van de oude 13e eeuwse stadsmuren, de alleenstaande toren (Torre Exenta), een museum over de pelgrimsroute naar Santiago, het klooster van San Francisco en meer. Er zijn ook vele kleine straatjes met herenhuizen, intieme pleintjes, terrasjes en restaurantjes. Als je de stad wilt bezoeken én een stukje wilt fietsen, kun je een korte rondrit volgen (20 km). 

 • 5

  Santo Domingo de la Calzada, rondrit Grañón 34 km of Alto de Pradilla, 87 km

  Vandaag kun je kiezen uit een korte rondrit door een ruig, kaal landschap naar Grañón, waarbij je 300 meter stijgt en daalt, of een langere ontdekkingstocht naar Alto de Pradilla. Je krijgt dan een lange klim van 5 km (gemiddeld 5%), naar de top van deze col (1245 m). Je stijgt (en daalt) in totaal 950 meter.

 • 6

  Santo Domingo de la Calzada - Berceo, 39 km

  Het eerste deel van de etappe brengt je door landbouwgebied en kleine dorpjes. Na 12 km gaat de weg lichtjes stijgen. Na 9 km bereik je de top en heb je mooie zichten op de vallei en de achterliggende bergen van de Sierra de la Demanda. Bij Cañas kun je de 13e eeuwse cisterciënzer abdij bezoeken. Het landschap verandert stilaan, de bergen naderen en je krijgt een mooi kleurenpalet met rode ondergrond en groene bomen voorgeschoteld.

  Je stijgt 430 meter en daalt 373 meter.

 • 7

  Berceo, rustdag

  Berceo is een klein dorpje op een steenworp van San Millán de la Cogolla, waar zich de middeleeuwse kloosters van Yuso en Suso bevinden. Het dorpje San Millán de la Cogolla is genoemd naar de benedictijner kluizenaar Millán de Bercero. Hij zou volgens de legende na zijn dood in de 6e eeuw op een wit paard de Moren hebben bestreden en de opmars tegen de christenen tot stilstand hebben gebracht. Het dorp is ontstaan rondom de twee kloosters, Yuso en Suso. Beneden in het dal staat het grotere klooster Monasterio de Yuso uit de 16e eeuw. De bibliotheek bevat een grote verzameling van middeleeuwse boeken. Boven in het dal bevindt zich het Monasterio de Suso. Hier zou Millán zich in een grot hebben afgezonderd. De abdij werd in de 10e eeuw gebouwd.

 • 8

  Berceo, rondrit Nájera, 53 km

  Nájera is een stopplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De kerk Santa María la Real is de belangrijkste bezienswaardigheid. Aan de rand van de stad zijn er de overblijfselen van een tegen een rotswand opgetrokken vesting met kasteel en grotten. Aan de overzijde van de rivier bevindt zich het klooster van Santa Elena.

  Je stijgt (en daalt) 678 meter.

 • 9

  Berceo, rondrit Puerto de Peña Hincada, 91 km

  Een uitdagende dag voor klimmers. De rondrit gaat naar de top van de Peña Hincada (1412 m) en je krijgt een lange klim voorgeschoteld. Lekker relaxen bij het zwembad op de camping kan natuurlijk ook.

  Je stijgt (en daalt) 1705 meter.

 • 10

  Berceo - Navarrete, 45, 52 of 59 km

  Na het verlaten van Berceo fiets je stroomafwaarts in de vallei van de rivier Cárdenas. Na 13 km moet je wat klimmen. De route loopt door een mooi wijnbouwgebied met kleine dorpjes. Na Huércanos volgt er opnieuw een klim. Je wordt beloond met mooie uitzichten op de omliggende bergen. Uiteindelijk brengt een langere afdaling je bij de camping in Navarrete.

  Je stijgt 498 meter en daalt 708 meter.


  De langere etappes maken nog een ommetje na Arenzana de Arriba. Na Santa Coloma kun je er nog voor kiezen om naar het stuwmeer van Yalde te fietsen.

  Je stijgt 639 of 790 meter en daalt 857 of 1003 meter.

 • 11

  Navarrete, rondrit Puerto de La Rasa, 105 km

  Navarrete is een dorp tegen een heuvel met een klein historisch centrum. Je kunt daar rustig doorheen slenteren en daarna relaxen bij het zwembad op de camping. Voor klimmers is er weer een uitdagende rondrit, deze keer naar de Vallei van de Leza, de Puerto de La Rasa (1420 m) en de Vallei van de Iregua.

  Je stijgt (en daalt) 1773 meter.

 • 12

  Navarrete, rondrit Logroño, 34 km

  De rondrit voert je naar Logroño, de hoofdstad van de provincie La Rioja. De stad telt 135.000 inwoners. Met zijn 2 klokkentorens domineert de kathedraal van Santa Maria de la Redonda het centrale plein Plaza del Mercado. De stad huisvest nog 3 fraaie kerken: Iglesia de San Bartolomé, Iglesia de Santiago El Real en Iglesia Imperial de Santa Maria de Palacio. De middeleeuwse bruggen over de rivier de Ebro, Puente de Piedra en Puente de Hierro, mag je niet missen.

  Je stijgt (en daalt) 400 meter.

 • 13

  Navarrete - Haro, 50 km

  Na het oversteken van de Ebro bevind je je in Spaans Baskenland. De route volgt de rivier en je fietst door de vele wijngaarden. Af en toe is er een klimmetje. De uitzichten op de vallei zijn fantastisch. In San Vincente de la Sonsierra kun je de op een heuveltop gelegen vesting bezoeken, met kasteel, klokkentoren en kerk. Ook hier zijn er mooie uitzichten over de weidse omgeving. Er rest nog één klimmetje voordat een lange afdaling je bij de camping in Haro brengt.

  Je stijgt 712 meter en daalt 755 meter.

 • 14

  Haro, rondrit Puerto de Herrera , 69 km

  Het is goed toeven op de camping in Haro en op de terrasjes in de stad. Wie wil kan nog één keer flink op de pedalen gaan staan voor een afsluitende klim naar de Puerto de Herrera (1100 m).

  Je stijgt (en daalt) 1325 meter.

 • 15

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. Je kunt zowel op eigen gelegenheid terug naar Nederland als met de Fietsbus (niet inbegrepen).


Waarom deze reis?

 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband door La Rioja
 • Groene bossen en maanlandschap
 • Heerlijke wijnen, tapas, terrasjes
 • Vallei van de Ebro
 • Middeleeuwse kastelen, kathedralen en kloosters
 • 4 etappes in 15 dagen
 • Bezemwagen en bagagevervoer
 • Kok, mecanicien en kinderbegeleider
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis (optioneel)

Fietsvakantie Spanje - La Rioja families

Niet boekbaar

Naar boven