< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Fietsbus naar Garriguella

  Je vertrekt in de loop van de dag met onze fietsbus naar Garriguella. 

  Optioneel Fietsbus Nederland - Garriguella (enkele reis heen inbegrepen)

  Fietsbus Nederland Garriguella

  De fietsbus is bij de reis inbegrepen. Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.


  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.


  Vertrek vrijdag / aankomst zaterdag

  • V 09:45 uur Amsterdam
  • V 11.00 uur Utrecht
  • V 12.30 uur Breda
  • A 08.45 uur Garriguella


  Opstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16


  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je op wilt stappen.

 • 2

  Startpunt Garriguella

  Je komt in de loop van de dag aan bij Garriguella. Je treft daar de reisbegeleiding en de overige deelnemers. Indien je de eerste dag gelijk een leuk uitje wilt plannen kun je naar het nabij gelegen stadje Figueres fietsen. Dit is een nagenoeg vlakke rit van in totaal 28 kilometer. In dit stadje is Salvador Dali geboren. Het Teatro-Museu Dalí is een groot surrealistisch kunstwerk waar Dali zelf 13 jaar aan heeft gewerkt. Ook de kerk van Sant Pere en het kasteel, tevens gevangenis van Sant Ferran, zijn zeker een bezoek waard. 

  Alternatief is een rondrit naar het Parc Natural del Cap de Creus. Tijdens deze rondrit van 49 kilometer  moet er geklommen worden, maar word je wel beloond met prachtige uitzichten over bergen, vlaktes en zee. Een bezoek aan het klooster van St. Pere op de top van de berg is een aanrader. Je kunt hier een rondwandeling maken en vervolgens dezelfde weg teruggaan, of via een steile weg afdalen naar het witte watersportdorp El Port de la Selva. Je maakt dan een langere lus door het nationale park. Je stijgt 850 meter.

  Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 3

  Garriguella - Banyoles 77 km

  Deeerste etappe loopt door een groene omgeving met de bergen op de achtergrond. Er zijn geen lange klimmen maar de hele dag gaat het op en neer. Halverwege fiets je langs het stuwmeer Pantà de Boadella. Uiteindelijk arriveer je bij Banyoles en zijn camping gelegen aan het gelijknamige meer.

  Je stijgt 1100 meter.

 • 4

  Banyoles - Ripoll 65 km+

  De tweede etappe gaat nu echt de bergen in. Na het verlaten van het meer bij Banyoles gaat de weg stijgen. In verschillende stapjes klim je tot even na Santa Pau naar een hoogte van 600 m en fietst daarbij door het Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, een gebied dat nu bebost en groen is maar 11.000 jaar geleden vulkanisch was. De route daalt af naar het grotere Olot. Na het doorkruisen van de stad start de 13 km lange klim via de Coll de Coubet (1010 m) en verder naar de Coll de Canes (1120 m). Na de top is het vooral afdalen naar Ripoll. Je doorkruist de oude binnenstad en 3 km later arriveer je bij de camping, gelegen op een hoogte van ruim 750 m.

  Je stijgt 1440 meter.


 • 5

  Ripoll - Sosona 93 km

  Na het verlaten van Ripoll start een 10 km lange klim naar een hoogte van 970 meter. Je bevindt je in een groene omgeving met mooie valleien en de bergen op de achtergrond. Na een stukje afdalen gaat de weg nogmaals stijgen alvorens vooral af te dalen naar het Pantà de la Baells (stuwmeer). Je bent nu een klimmetje verwijderd van het grotere Berga waar je op een terrasje kunt genieten van de gezellige drukte. Onderschat het tweede deel van deze pittige etappe niet. Je krijgt een aaneenschakeling van klimmetjes onder de wielen geschoven en fietst daarbij door een meer open landschap, veelal bestaande uit landbouwgebied afgewisseld met stukje bos in een rotsige omgeving.

  Je stijgt 1500 meter.


 • 6

  Solsona, rustdag of rondrit 55 km

  Als je vandaag wilt uitrusten van de vermoeiende dagen hiervoor dan is Solsona een heerlijke stad daarvoor. Solsona (ca. 9000 inwoners) heeft een mooie binnenstad met smalle straatjes, terrasjes en winkeltjes Bij de Oficina de Turisme is een leuke stadswandeling te verkrijgen.  Rondrit Coll de Jou Bij het verlaten van de camping ga je meteen klimmen en na bijna 20 kilometer bereik je de Coll de Jou (1480 m). De uitzichten op de lager gelegen grillige valleien zijn meer dan een beloning. Vervolgens daalt de route af naar het pittoreske Sant Llorenç de Morunys. Het stadje herbergt een middeleeuwse stadswal en een 11de -eeuwse kerk. Op een terrasje geniet je van het leven in Spanje. Vervolgens slingert de route zich langs het stuwmeer Pantà de la Llosa del Cavall en de vallei van de Cardener. Bij het verlaten van de rivier volgen nog wat lichte klimmetjes tot je weer in Solsona aankomt. Je stijgt 1150 meter.

 • 7

  Solsona-Talarn 105 km

  Deze lange maar tevens erg mooie etappe start met een lichte klim naar de Collada de Clarà. Opnieuw zijn er mooie uitzichten op de lager gelegen valleien. De route daalt af naar het Pantà de Rialb. Via kleine wegen cirkel je om het stuwmeer heen en krijgt daarbij twee klimmetjes te verwerken. Lastig, maar waarschijnlijk onthou je vooral de prachtige natuur waar je doorheen fietst. Na de afdaling en de tweede brug over het meer gaat de weg opnieuw stijgen naar de Coll de Comiols met zijn 1102 m ook het hoogste punt van de dag. Een lange afdaling brengt je bij het stadje Tremp. Na een terrasje en nogtwee2 korte klimmetjes bereik je 5 km later het stuwmeer Pantà de Sant Antoni en de daarbij gelegen camping.

  Je stijgt 1750 meter

 • 8

  Talarn, rustdag of rondrit 63 km

  Via het stuwmeer Pantà de Sant Antoni fiets je naar het levendige Pobla de Segur. In de stad ga je meteen klimmen en volgt daarbij de rivier El Flamisell. In 2 stappen (4.0 km / gemid. 3.9 %) en 13.8 km / gemid. 3.0 %) bereikt u een hoogte van 1050 m. De laatste 5.5 km van de klim na het verlaten van de rivier zijn een ietsje steiler. De route loopt op een klein wegje, via kleine dorpjes en de uitzichten op wat komen gaat zijn nu al adembenemend. De afdaling brengt u in de vallei van de rivier La Noguera Pallaresa met de bekende Congost de Collegats, een erg mooie diepe kloof die u van dichtbij kunt aanschouwen. Via La Pobla de Segur waar u nog even kunt genieten op een terrasje keert u opnieuw via het stuwmeer terug naar de camping. Je stijgt 800 meter.

 • 9

  Talarn - La Puebla de Castro 88 km

  Na Tremp start de eerste van drie onregelmatige en lange klimmen. De weg gaat ruim 15 km stijgen naar een hoogte van 1080 m. Je fietst hierbij door een dorder en kaler landschap met verre uitzichten op de weidse omgeving en achterliggende Pyreneeën. Na de afdaling en bij de rivier La Noguera Ribagorçana verlaat je Catalonië en bevind je je in Aragon. Op een grotere weg krijg je de tweede iets kortere klim voorgeschoteld.  Na een korte afdaling start op een kleinere weg de derde en meest onregelmatige klim van bijna 15 km naar een top van 900 m. Na 60 km zit het zwaarste deel van deze pittige etappe er op en ga je vooral afdalen naar het stuwmeer van Barasona en zijn camping.

  Je stijgt 1500 meter 

 • 10

  La Puebla de Castro - Labuerda 80 km

  Je fietst nagenoeg de hele dag op kleine wegen door een fantastisch landschap met grillige rotsen en lage begroeiing, kleine dorpjes op heuveltoppen en met de majestueuze Pyreneeën op de achtergrond. Een eerste klim brengt je op de Alto de San Roque. Na de afdaling loopt de route langs de stuwdam van het Embalse de El Grado. Om het gelijknamige dorpje binnen te rijden krijg je een kort maar steil klimmetje te verwerken. Na het dorp start de lange maar ook niet zo steile klim naar de Alto del Pino (857 m). Na 6 km echter kunt je even van de route afwijken bij het pottenbakkersdorp Naval en heerlijk dobberen in de merkwaardige zoutbaden aldaar. Het tweede deel van de etappe start met drie korte maar pittige klimmetjes alvorens een langere klim je op een hoogte van 850 m brengt. De afdaling wordt ingezet en na 80 km bereik je de camping bij Labuerda.

  Je stijgt 1500 meter. • 11

  Labuerda, rustdag of rondrit 44 km

  De rondrit brengt je bij het hoog in de bergen gelegen Monasterio de San Victorián. Na Aínsa klim je via kleine wegen in verschillende stapjes naar een hoogte van 1100 m. Bij het kleine klooster, dat ook bezocht kan worden krijg je een prachtig panorama over de weidse omgeving. De terugweg naar de camping is vooral afdalen… Je stijgt 850 meter 

 • 12

  Labuerda - Jaca 94 km

  Na Boltaña start de eerste lange klim van de dag naar de Puerto de Serrablo (1291 m). Je fietst op een kleine rustige weg langs het Parque Natural de Guara in een mooie bosrijke omgeving. De lange afdaling wordt eerst nog onderbroken door wat korte klimmetjes en volgt nadien stroomafwaarts de rivier de Guara. Na een stukje drukke weg zoek je  opnieuw de kleine wegen op en krijg je de tweede niet zo steile maar onregelmatige klim naar de Alto de Navasa (1068 m) voorgeschoteld. De route loopt nu door een meer open omgeving en bestaat vooral uit landbouwgebied. Ook nu wordt de lange afdaling naar Jaca onderbroken door een drietal korte klimmetjes. Reeds van ver zie je de grotere stad liggen.

  Je stijgt 1500 meter.

 • 13

  Jaca - Ochagavia 92 km of 107 km

  Prachtige valleien, een bosrijke omgeving, toeristische bergdorpjes en drie langere klimmen zijn de ingrediënten van de langste etappe van deze vakantie. De eerste 20 km lopen langs een drukkere weg stroomafwaarts in de vallei van de Río Aragón. Bij Puente la Reina start de lange klim naar Alto de Vedao (1095 m). De eerste 23 km zijn vals plat te noemen. Bij Hecho wordt het steiler maar is het nog maar kort naar de top. Na een korte afdaling gaat je even voor Ansó weer klimmen. Op de top (1144 m) fiets je Navarra in. Een spectaculaire afdaling brengt je in de vallei van Roncal. Hier begint ook de laatste klim. Na Alto Laza (1129 m) is het enkel nog afdalen naar het pittoreske Ochagvía en zijn camping.Je stijgt 1400 meter.

  Het korter alternatief blijft langer op de drukkere weg in de vallei van de Río Aragón. Na Puente la Reina verandert het landschap. De vallei wordt breder en er komen maanlandschappen te voorschijn. Bij het stuwmeer van Yesa verlaat je de rivier en gaat de weg lichtjes stijgen. Je bevind je nu in de vallei van de Esca met erg mooie kloven. Na 58 km fietst je Navarra binnen. Na Burgui klim je op een kleine weg naar een hoogte van ca. 900 m. Na de afdaling fiets je stroomopwaarts in de vallei van de Salazar naar de camping bij Ochagavía. Je stijgt 900 meter.

 • 14

  Ochagavia, rustdag of rondrit 29 of 40 km.

  Je kunt uitrusten van alle inspanningen. Het kleine dorpje Ochagavia met kasseistraatjes en enkele leuke terrasjes en gelegen in de vallei van de rivier de Salazare leent zich hier prima voor. 

  We hebben ook twee rondritten uitgezet. 

  Rondrit Paso Tapia 29 km Na het verlaten van de camping gaat de weg eerst lichtjes stijgen, maar geleidelijk wordt de klim pittiger. Je krijgt het niet cadeau op deze klim. De laatste kilometer zit je boven de boomgrens en bij de Paso Tapia of Paso Tapla (1365 m) wordt de inspanning beloont met prachtige uitzichten op de weidse omgeving en de achterliggende Pyreneeën. De loslopende paarden en koeien zijn de extra attracties hier. Afdalen en terugkeren naar de Ochagavía verloopt langs hetzelfde traject. Je stijgt 650 meter. 

  Rondrit Puerto de Larrau 40 km Deze klim gaat naar een van de de klassieke oversteken naar Frankrijk. Een echt col of puerto in het Spaans dus.  De klim is gelijkmatig te noemen met wat kortere steile stukjes. Halverwege kom je boven de boomgrens met fantastische uitzichten. Puerto de Larrau (1585 m) is de grens met Frankrijk en tevens het hoogste punt op deze vakantie. Je bevind je nu te midden van de Pyreneeën. Afdalen en terugkeren naar de Ochagavía verloopt langs hetzelfde traject. Je stijgt 850 meter.

 • 15

  Ochagavia - Eusa (Pamplona), 83 km

  De laatste etappe gaat verder in het spoor van zijn voorgangers met kleine bergdorpjes, prachtige valleien en een bosrijke omgeving. Na het verlaten van de rivier Salazar start de klim naar de Alto de Remendia (1040 m). Er volgt nog een onregelmatig klimmetje naar het dorp Abaurrea Alta waarna je gaat afdalen. Vervolgens blijft het op en neer gaan. Je krijgt uitzichten op het stuwmeer van Itoiz, en de vallei van de río Irati herbergt enkele mooi kloven. Naar mate Pamplona nadert worden de wegen drukker… en na 83 km arriveer je bij de camping even ten noorden van de grote stad.Je stijgt 1100 meter.

 • 16

  Vertrek naar Nederland

  Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie. De fietsbus vertrekt pas in de avond, dus overdag kun je nog genoeg ondernemen. 

  Een leuke rit van net 10 km brengt je in Pamplona.  Pamplona (ca. 200.000 inwoners) is vooral bekend voor de jaarlijkse stierenrennen. Deze feesten (San Fermín) spelen zich af tussen 6 en 14 juli. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de gotische kathedraal La Catedral Basílica de Santa María la Real, het Palacio de Navarra, de middeleeuwse kerk Iglesia de San Saturnino, het barokke stadhuis, het Museo de Navarra, de 16e-eeuwse Citadel, de oude stadsmuren met het Redin-Bastion als magnifiek uitzichtpunt,

  Indien je voor vertrek nog een fietstochtje wilt maken kun je een lusje fietsen door het heuvellandschap ten noorden van Pamplona. Je fietst hierbij op rustige wegen door een overwegend landbouwgebied met tal van kleine dorpjes. Bij het verlaten van de camping gaat de weg meteen stijgen. Na een korte afdaling komt de langste klim naar een hoogte van ca. 625 m. Nadien is het vooral afdalen in de vallei van de rivier Ultzama. De laatste kilometers lopen via een drukkere weg.

  Optioneel Fietsbus Pamplona - Nederland (enkele reis terug inbegrepen)

  De fietsbus is bij de reis inbegrepen.

  De fietsbus is ideaal om comfortabel, veilig en milieubewust met je fiets naar het startpunt van je fietsvakantie te reizen. De Royal Class touringcars hebben veel beenruimte en verstelbare stoelen. Toilet en klimaatregeling ontbreken uiteraard niet.

  Vertrek zaterdag / aankomst zondag

  • V 21.30 uur Pamplona
  • A 16.30 uur Breda
  • A 18.00 uur Utrecht
  • A 19.00 uur Amsterdam


  Uitstapplaatsen:

  • Amsterdam: NS Sloterdijk
  • Utrecht: Parkeerplaats 3(P3) van de Jaarbeurs Utrecht (tegenover Jaarbeursplein Utrecht CS. Aan de overzijde van de Croeselaan)
  • Breda: Station Breda – Prinsenbeek. Een parkeerterrein aan de Elleboog, een zijstraat van de Westerhagelaan in Breda-Noordwest bij de A16

  Op het boekingsformulier kun je aangeven waar je uit wilt stappen.

 • 17

  Aankomst in Nederland

  In de loop van de dag kom je met de fietsbus in Nederland aan.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 25 deelnemers
 • Fiets-kampeervakantie Spaanse Pyreneeën
 • Eindpunt Pamplona
 • Fietsen met de Pyreneeën op de achtergrond
 • Dwars door het groene, rustige achterland
 • Van de Middellandse Zee naar de Atlantische Ocean
 • 9 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer en hulp bij pech onderweg
 • Kok en mecanicien
 • Cycletours-keuken, ruime luifel, banken en tafels
 • Comfortabele fietsbus naar begin/eindpunt van de reis inbegrepen.

Fietsvakantie Spanje - Spaanse Pyreneeën Oost - West

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven