< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Fietsvakantie in groepsverband door Alicante
 • Ruta del Vino: heerlijke wijnen
 • Vias Verdes door indrukwekkend natuurschoon
 • Historische plaatsjes, zon en zee
 • Nederlandse, meefietsende reisbegeleider
 • 5 etappes in 8 dagen
 • Bagagevervoer
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Huurfiets inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Aankomst in Elche

  Je wordt op het vliegveld van Alicante welkom geheten door de reisbegeleider. Hierna volgt een transfer per minibus naar Elche. In het midden van de stad vind je een heus palmenbos. De stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, dankzij deze Palmeral. Met ongeveer 600.000 bomen is het veruit de grootste palmentuin van Spanje. Elche is een gezellige stad met vele leuke straatjes. Je kunt er fijn winkelen, een terrasje pakken of tapas eten. 

 • 2

  Rondrit vanuit Elche via St. Pola, 40 km

  Vanuit Elche kun je een rondrit maken naar Santa Pola aan de Middellandse Zee. Je fietst door het Parque Natural Salinas. Voor Santa Pola zie je de enorme zoutmeren (Salinas) waar grote groepen flamingo’s hun voedsel staan te zoeken. De zoutmeren van het reservaat kleuren heel mooi roze, blauw en groen, afhankelijk van de hoeveelheid zout die aanwezig is en de stand van de zon. Vanuit de haven van Santa Pola vaart een frequente ferrydienst naar het eiland Tabarca, dat officieel tot natuurgebied is uitgeroepen door haar schone wateren en de uitbundige flora en fauna. Santa Pola heeft ook een groot aquarium, dat eigenlijk bestaat uit negen aquariums met fauna en flora van de Middellandse Zee. Via het natuurgebied Cabo de las Huertas keer je weer terug naar Elche.


  Je stijgt 190 meter.


 • 3

  Elche – La Romana, 36 km

  Vandaag ga je het rustige achterland ontdekken. In je tocht langs de rivier El Tarafa maak je kennis met verschillende archeologische vondsten, een grote diversiteit aan flora en fauna én de wijnbouw van deze regio. Het gebied rond Aspe is verantwoordelijk voor een groot deel van de Spaanse tafeldruif-productie. De 12 druiven die alle Spanjaarden eten op oudejaarsavond om 12.00 uur komen hier vandaan. Naast de druivenproductie is dit gebied bekend om de marmerindustrie. 


  Je stijgt 480 meter.

 • 4

  La Romana – Jumilla, 53 km

  Je fietst via een vrijwel autoloze route naar Jumilla, een Spaans wijngebied waar wijnen gemaakt worden van zeer hoge kwaliteit en waar de wijnen (nog) zeer betaalbaar zijn. De Bodega’s rond Jumilla zijn voor de wijnliefhebbers een bezoek meer dan waard. Zie hoe de wijnen geproduceerd worden en proef onder het genot van tapas de wijn die deze streek beroemd maakt. De wijnen uit het D.O (Denominacion de Origen) Jumilla, zijn in heel Spanje geliefd en ook steeds vaker in de rest van Europa te koop. 


  Je stijgt 460 meter.
 • 5

  Jumilla – Villena, 53 km

  Als je Jumilla verlaat, ben je alleen in de natuur. Geen enkele auto verstoort de rust. Alleen jij, je fiets, bergen in de verte, druiven, olijven, amandelen, schapen en geiten, alles waar je aan denkt bij Spanje. Genieten! De tweede helft van deze etappe, het stuk van Yecla naar Villena, gaat over een voormalige spoorlijn. In de verte zie je al het kasteel van Villena, dat prachtig gerestaureerd is. Maar ook om de wijnbouw kun je niet heen. In deze prachtige vallei, te midden van weelderige groene hellingen en imposante bergen, bevindt zich het 3.500 hectare tellende landgoed van Francisco Gomez, met duizend jaar oude olijfbomen en oude Monastrell wijnstokken, maar ook met mediterrane bossen, pijnbomen en groenblijvende eiken. 


  Je stijgt 380 meter.


 • 6

  Villena – Bocairent, 52 km

  De route voert je langs vele wijnvelden met bodega's en door een gebied dat door de vele cipressen ook wel ‘Toscane’ wordt genoemd. Door een spectaculaire kloof arriveer je in Bocairent. De stad, met rond de 5000 inwoners, is gelegen in het Sierra Mariola gebergte en is nog niet echt ontdekt door de toeristen. Een wandeling door het middeleeuwse stadje, met zijn kleine en gezellige straatjes, is een aanrader. Hoogtepunten zijn de kerk en het Plaza de Toros uit 1843 (de oudste die nog in gebruik is voor stierengevechten in de regio Valencia). Er zijn maar liefst elf fonteinen, die allemaal gebouwd werden rond de achttiende eeuw. Niet alleen Bocairent zelf, maar ook de omgeving is prachtig. Zo kun je wandelingen maken door het aangrenzende natuurgebied of de Moorse grotten bezoeken.


  Je stijgt 550 meter.


 • 7

  Bocairent – Castalla, 42 km

  Ook de laatste etappe gaat deels over een Via Verde, een voormalige spoorweg waar geen gemotoriseerd verkeer kan komen. Je komt door Biar, een zeer goed onderhouden plaatsje met een prachtig kasteel. Smalle, geplaveide en autoloze straatjes met mooie doorkijkjes, omgeven door bergen en dennenbossen, rustig en pittoresk. Van daar ga je via een klein klimmetje over de Alto de Biar naar het dal van Castalla. 


  Je stijgt 360 meter.

 • 8

  Vertrek naar Nederland

  Je wordt naar de luchthaven van Allicante gebracht voor je terugvlucht.

Fietsvakantie Spanje - Ruta del Vino (hotel)

Fietsen door de wijngebieden rond Alicante

image
8 dagen vanaf € 1.098
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 19 januari bij Theater Kikker, Utrecht
 • 26 januari in de Verkadefabriek, Den Bosch
 • 2 februari presentaties Kenia & Tanzania & Namibië, Amsterdam

Meld je gratis & vrijblijvend aan.