< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Termas de Papallacta - Papallacta

  • image image
   Rainforest Alliance
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Puur Sawadee - overnachting Termas de Papallacta

  In een prachtige omgeving op 3200 meter hoogte, liggen de thermale baden van Papallacta en het gelijknamige zeer comfortabele hotel. De in chalet stijl gebouwde kamers liggen in een halve cirkel om de baden heen. Je kunt vanuit je kamer lekker in bad stappen. Er is keus uit verschillende baden met uiteenlopende temperaturen. Er is een goed restaurant en mogelijkheden tot massage.
 •  

  Cuello de Luna - Cotopaxi

  Het hotel voor deze dag is een berglodge aan de voet van de Cotopaxi vulkaan in het Cotopaxi nationaal park. Het hotel is basic maar heeft uiteraard de belangrijkste voorzieningen zoals toilet en douche.

 •  

  Hostal Llullu Llama - Insilivi

  Deze dag verblijf je in een romantisch hostel dat vroeger een traditionele boerderij was. Vanaf het terrein heb je een prachtig zicht over de Andes.

 •  

  Cabanas Quilotoa - Quilotoa

  In het kleine dorpje op de rand van de vulkaan Quilotoa ligt een leuk, door een familie gerund hostel. Het is redelijk basaal qua voorzieningen maar zeker voldoende. Er is hier geen telefoon aanwezig.
 •  

  Hotel Rosim - Latacunga

  In het historische centrum van Latacunga verblijf je in een eenvoudig hostel.


 •  

  El Galpon - Riobamba

  In dit oud koloniale stadje is genoeg te doen. Het hotel ligt op een heuvel en geeft hierdoor een mooi uitzicht over de stad
 •  

  Hostel Isla de Banos - Banos

  In Baños verblijf je in een hotel, gelegen in een mooie tropische tuin met een heuse waterval met paviljoen.

 •  

  Hosteria Turingia - Puyo

  De verblijfplaats in Puyo bestaat uit losse bungalows met badkamer. Er is WiFi op het terrein en een mooi zwembad
 •  

  Hostal Aya Huma - Otavalo

  Aan de niet functionerende spoorlijn vind je het hostel in Otavalo. Het hostel is gevestigd in een traditioneel indiaans huis dat sfeervol is omgebouwd tot gastenverblijf.

 •  

  Hacienda Chorlavi - Ibarra

  Vlakbij Ibarra verblijf je in een zeer mooie accommodatie dat traditioneel is ingericht. Er zijn veel voorzieningen zoals een Turks stoombad en een sauna. Heerlijk na een dag fietsen.

 •  

  Ecuodor View Inn - Quito

  De dag van aankomst en vertrek verblijf je in de hoofdstad van Equador. Dit is tevens de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld op een hoogte van 2850 meter. In het mooi ingerichte hotel kun je wennen aan de ijle lucht. Ze hebben een groot terras dat uitzicht op de vulkaan Pichincha biedt
 •  

  Jungle Lodge Jardin Aleman - Tena

  • image image
   Rainforest Alliance
  • image image
   eigen badkamer

  Puur Sawadee - overnachting Jungle Lodge Jardin Aleman


  Jungle Lodge El Jardin Aleman is een mooie duurzame lodge met een eigen restaurant en comfortabele kamers. In de tuin van de lodge zie je met wat geluk al apen en papegaaien. Vanuit de lodge maken we diverse junlge tochten met een gids waarbij we op zoek gaan naar apen, toekans, tapirs, slangen en andere jungledieren.

Accommodatie algemeen

Je verblijft in goede hotels met voldoende comfort naar Ecuadoriaanse begrippen. Overal is warm stromend water, behalve wanneer de elektriciteit uitvalt, wat soms gebeurt.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 350,-.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je een eenpersoonskamer boeken vanaf € 350,-.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

NB: tijdens deze fietsvakantie zijn er meestal maar een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar. In Papallacta is een 1-persoonskamer niet mogelijk. Het is niet altijd mogelijk om alle nachten een 1-persoonskamer te boeken. De toeslag is berekend op basis van verblijf van 14 nachten in een 1-persoonskamer.

 Vervoer ter plaatse

Volgwagen en bagage

Wanneer de groep groter is en er twee volgwagens meerijden, zal één van beide wagens achteraan rijden en de andere meer naar voren. De bagage kan dan over beide wagens verdeeld worden.

Fietsvakantie Ecuador

Fietsen over junglewegen en vulkaanhellingen

image
19 dagen vanaf € 3.128
Naar boven
 

Sawadee informatiedag, Utrecht
Zondag 12 maart 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor verschillende reispresentaties. O.a. Peru & Vietnam.
 • Elles van het Reishoekje verkoopt verschillende producten. O.a. decoratieve landkaarten, globes en scratchmaps.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.