< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Tijdens de reis in Ecuador word je begeleid door een Engels- en Spaanstalige reisbegeleider. De reisbegeleiding is al meerdere jaren woonachtig in Ecuador en daarom zeer thuis in de lokale gebruiken en gewoonten van het land. Hij zorgt in de eerste plaats voor een goed verloop van de reis en is je steun en vraagbaak voor alle vragen onderweg.

De begeleider rijdt in de auto die onderweg aanwezig is als volgwagen. Deze wagen wordt ook voor het bagagevervoer gebruikt. Hij rijdt dezelfde route als de fietsers en verleent indien nodig technische assistentie.

 Beste reistijd


Ecuador is het gehele jaar door goed te bereizen. De verschillen tussen de regio's zijn echter groot:


Costa
-tropisch warm en vochtig gedurende het gehele jaar
-regenseizoen van eind december t/m mei. Over het algemeen is het juist dan zonnig, met stevige tropische buien.

Sierra
-de hoogte bepaalt het klimaat
-overdag lenteklimaat met felle zon, 's avonds is het fris
-november t/m mei nattere periode met regenbuien. In de periode half december-eind januari vaak een korte droge periode.

Oriente
-tropisch warm en vochtig gedurende het gehele jaar
-juli en augustus natte periode.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze fietsvakantie naar Ecuador is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt. We fietsen tijdens deze 19-daagse reis 12 dagen en fietsen gemiddeld 50 kilometer per dag. In het reisschema staan zoveel mogelijk de fiets- en transferafstanden genoemd bij de betreffende dag. Je kunt desgewenst ook vaker in de minibus of jeep stappen of juist meer kilometers fietsen, hoewel het wegdek zich hier niet altijd voor leent. De route is voor het grootste gedeelte geasfalteerd. De gesteldheid van het asfalt is echter slecht. Er zijn enorm veel gaten (kraters) in de weg, ondanks dat deze geasfalteerd is.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Hoogteopbouw van de reis:

Tijdens deze reis slaap je op maximaal 3900 meter hoogte. Lees daarom het stuk over hoogteziekte goed door onder het kopje 'gezond op reis' bij praktische informatie.

image

 Vervoer ter plaatse

Volgwagen en bagage

Wanneer de groep groter is en er twee volgwagens meerijden, zal één van beide wagens achteraan rijden en de andere meer naar voren. De bagage kan dan over beide wagens verdeeld worden.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Ecuador

Fietsen over junglewegen en vulkaanhellingen

image
19 dagen vanaf € 3.098
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!