< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Inclusief volgwagen op de route
 • Fietsen in je eigen tempo
 • Fietsvakantie in groepsverband door een uniek deel van Ecuador
 • Fietsen door en overnachten in de jungle
 • Langs prachtige watervallen in het Andesgebergte
 • Goede 21 versnellingen huurfiets in de reissom inbegrepen
 • Kratermeren en vulkanen in het Cotopaxi National Park
 • Bezoek aan de Indianenmarkt van Otavalo

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vertrek Schiphol - Quito

  Na aankomst op de luchthaven van Quito word je opgewacht door de reisbegeleider en word je naar je eerste hotel gebracht.

 • 2

  Quito, rustdag

  Het is verstandig om de eerste dagen rustig aan te doen om te wennen aan het klimaat en de ijle lucht in één van de hoogst gelegen hoofdsteden ter wereld. Quito, gelegen op 2850 meter boven zeeniveau en slechts 22 km ten zuiden van de evenaar, heeft een heerlijk lenteachtig klimaat. De stad is gelegen in een vallei die omgeven is door bergen. Op een heldere dag zijn verschillende, met sneeuw bedekte, vulkanen vanuit de stad te zien. 


  In 1978 besloot UNESCO dat Quito's culturele erfgoed bewaard moest blijven voor het nageslacht en kreeg de stad een speciale status. In het oude stadsgedeelte van Quito mogen sindsdien geen nieuwe gebouwen meer gebouwd worden en is de sfeer van het koloniale verleden bewaard gebleven. Quito biedt een zeer prettige eerste kennismaking met Ecuador. Een wandeling door oud-Quito is dan ook zeker aan te bevelen.

 • 3

  Quito - Otavalo ca. 45 km + transfers

  Na de transfer start je fietsvakantie langs de oude spoorweg, die enkel toegankelijk is voor fietsers. Tot 1975 was het spoor tussen Quito en Ibarra in gebruik, sindsdien ligt de treinbaan er verlaten bij. In het verleden zijn door verschillende organisaties enkele kilometers opgeknapt waardoor er nu een unieke kans is om hier te fietsen. Vanaf Tumbaco fiets je 18 km langs het stroomgebied van de Chiche rivier naar Puembo. Je fietst door vijf tunnels, waarvan er een meer dan 322 meter lang is. Deze spectaculaire rit brengt je langs de canyon van de rivier. Vervolgens rij je per minibus naar het San Pablo meer (ca. 100 km). Ter plaatse maak je een fietstocht rond het meer (ca. 21 km) en daal je vervolgens af langs de spoorweg naar Otavalo.


  ’s Middags rij je per jeep tot aan het kratermeer Cuicocha (ca. 25 km). Een mooie omgeving waar je kunt genieten van de prachtige uitzichten en de mooie ‘andina’ flora. Je kunt per fiets afdalen door de verschillende dorpjes tot in Otavalo (ca. 24 km). Ook aan te bevelen is een bezoek aan het dorpje Cotacachi, dat bekend is om zijn lederwaren, gelegen op de flanken van de nabij gelegen vulkaan met dezelfde naam. De overnachting vindt plaats in het dorpje met indiaanse atmosfeer, Peguche.

 • 4

  Otavalo - Ibarra, ca. 45 km

  ’s Morgens rij je per jeep of minibus naar de pas van Cusin (ca. 15 km) en van daar daal je af in de vallei van Zuleta tot aan San Antonio de Ibarra (ca. 32 km). Dit plaatsje is bekend om zijn houtsnijwerk. Tussendoor geniet je van het middagmaal in La Esperanza.

 • 5

  Ibarra - Papallacta ca. 75 km + transfers

  Liefhebbers kunnen nog 19 km naar Otavalo terug fietsen over de Pan-Amerikaanse snelweg, de verbindingsader tussen Noord- en Zuid-Amerika. In de middag kun je de wereldberoemde Indianenmarkt van Otavalo bezoeken. Deze markt dateert uit de Incatijd en de meest fantastische en kleurrijke handwerkproducten worden hier te koop aangeboden. Hier worden onder andere de bekende poncho’s en hangmatten verkocht.

  Per jeep of minibus rij je na de markt tot aan de pas van Las Cajas (ca. 25 km). Per fiets steek je de evenaar over. Hier, op de scheidingslijn van het noordelijk en zuidelijk halfrond, kijk je uit op de indrukwekkende Cayambe, de hoogste vulkaan op de equator. Hierna fiets je verder naar Pifo. 


  De ‘die hards’ kunnen vervolgens nog 8 km omhoog fietsen, tot aan het kleine dorpje Palugillo. Een transfer tot aan Papallacta volgt, waar je overnacht op 3200 meter hoogte. In deze prachtige omgeving, of bij het hotel, kun je genieten van warmwaterbronnen.


 • 6

  Papallacta – Tena, ca. 130 km

  Je fietst vanuit Papallacta (ca. 3200 meter) naar Baeza (ca. 40 km). Na de lunch fiets je de eerste 20 km vlak, alvorens je begint met de ca. 8 km lange klim tot op de top van de Guacamayos Pass. Je daalt vervolgens 65 kilometer(!) af naar Tena, dat op 500 meter ligt. Hier bevind je je inmiddels in de jungle. Je brengt de nacht door in een jungle lodge.

 • 7

  Tena, rustdag of jungletrek

  Op deze dag kun je deelnemen aan een jungletrek. Je vertrekt ’s morgens te voet de jungle verder in. De gids weet je alles te vertellen over het Amazonewoud. Hij geeft uitleg over de gebruikelijke jachtmethoden, medicinale planten en kruiden. De lunch wordt ter plaatse georganiseerd.  Vandaag worden de fietsen schoongemaakt en nagekeken voor het vervolg van de reis.

 • 8

  Tena - Puyo, ca. 70 km

  Vandaag fiets je van lodge naar lodge. Je kunt van de flora en fauna optimaal genieten terwijl je de hele dag door de jungle fietst. De lunch wordt onderweg door de gids bereid.

 • 9

  Puyo – Baños, ca. 65 km

  Je verlaat vandaag de jungle en je fietst het prachtige Andes-gebergte in. Hierbij overbrug je een hoogteverschil van 1300 meter. Tijdens deze etappe fiets je langs vele watervallen, waarvan de bekendste de “Duivels-waterval” genoemd wordt. Te voet kun je deze waterval bezoeken. Op deze wonderbaarlijke plek nuttig je de lunch. Daarna fiets je verder tot aan Baños, waar je rond 14.00 uur aankomt bij het hotel. In de namiddag ben je vrij en kun je de heerlijke warmwaterbronnen zelfstandig bezoeken.

 • 10

  Baños, rustdag

  In Baños is er veel te doen, zoals paardrijden, mountainbiken (mocht je nog niet genoeg gefietst hebben), wandelen en winkelen.

 • 11

  Baños - Riobamba, ca. 60 km

  Vandaag moet je opnieuw in hoogte stijgen. Je fietst geleidelijk omhoog naar één van de grotere steden van Ecuador: Riobamba. Riobamba is een interessante stad die op 2750 meter boven zeeniveau ligt. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met handel, landbouw en het vervaardigen van decoratieve voorwerpen. De sfeer in Riobamba is ronduit gemoedelijk.

 • 12

  Riobamba - Latacunga, ca. 65 km + transfers

  De dag begint met een transfer vanuit Riobamba naar de Chimborazo vulkaan. Met ongeveer 6300 meter is dit de hoogste vulkaan van Ecuador. Je rijdt met de minibus tot aan de op 4800 meter hoogte gelegen schuilhut. Je kunt verder wandelen naar de hoogste schuilhut ter wereld, op 5000 meter! Na deze wandeltocht heb je een kopje soep wel verdiend. Je wandelt vervolgens weer naar beneden naar de minibus en maakt de rest van de afdaling per fiets tot in de stad Ambato. Dit is een afdaling van 65 km met een hoogteverschil van ongeveer 2000 meter. De laatste 40 km reis je met de jeep over de Panamerican Highway.

 • 13

  Latacunga - Quilota, 50 km

  De komende twee dagen heb je de mogelijkheid om door te brengen met de Indiaanse bevolking. De mensen leven in dit gebied voornamelijk van de landbouw. Je fietst door een prachtig berglandschap. ’s Avonds bereik je het kratermeer Quilotoa, met zijn kleine indianendorpje. Daar kun je kennis maken met het dagelijkse leven en tradities van de Indianen.

 • 14

  Quilotoa – Isinlivi, 50 km

  Vanuit het dorp fiets je over de Paramo, een soort heide die op 3800 meter boven zeeniveau groeit. Een route om te genieten van de prachtige omgeving en van het zicht over de besneeuwde vulkaan. Overnachting vindt plaats in Isinlivi.

 • 15

  Isinlivi - Lasso, 50 km

  Een prachtige rit vol natuurschoon door authentieke dorpjes in de omgeving rond de beroemde Cotopaxi vulkaan.

 • 16

  Lasso - Quito, 35 km + transfers

  Vandaag fiets je een prachtige route in het nationaal park van de Cotopaxi. Je wordt met de jeep naar 4500 meter hoogte gebracht. Hiervandaan daal je per fiets af tot 3100 meter (ca. 35 km). Een route om te genieten van de prachtige omgeving en van het zicht over de besneeuwde vulkaan. Dit is volgens kenners een van de mooiste afdalingen van Ecuador. Na de middag reis je per jeep of minibus (ca. 70 km) door naar je accommodatie in Quito.

 • 17

  Quito, rustdag of rondrit Nono-Tandayapa ca. 45 km

  Je rijdt per jeep vanuit Quito naar het Noordwesten (ca. 20 km) en geniet onderweg van de vergezichten op de omringende bergen en vulkanen, zoals de Cayambe. Dan stap je op de fiets voor een afdaling naar het voor Ecuador laaggelegen Tandayapa, op 1800 meter hoogte. Je luncht in dit gebied van typisch 'cloud-forest' regenwoud, groen en weelderig met bromelia's, orchideeën en exotisch bos. Deze locatie is zeer geliefd bij vogelaars, omdat er zoveel verschillende soorten vogels te zien zijn. Na de lunch fiets je de laatste 5 km naar de hoofdweg van Calacali naar La Independencia. Hier heb je de keus om per jeep naar Mitad del Mundo te rijden en een bezoek te brengen aan het museum of dit zeer zware traject per fiets af te leggen (32 km klimmen en 8 km dalen).

 • 18

  Vlucht Quito - Amsterdam

  Je vertrekt vanuit Quito naar de luchthaven.

 • 19

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsvakantie door Ecuador.

Fietsvakantie Ecuador (hotel)

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.