< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Ali - Marrakech

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  In Marrakech wordt overnacht in een centraal gelegen hotel met typisch Marrokaanse inrichting. Er is een binnenplaats, balkon met uitzicht op het plein, wifi en een hamam. De comfortabele kamers beschikken allen over airconditioning en privé sanitair.

 •  

  Herberg - La Cathedrale

  De herberg is prachtig gelegen op 1200m. hoogte aan een bergrivier en tegen de steile wand van een indrukwekkende ruim 700m hoge roodgekleurde rotsformatie, die niet voor niets de Kathedraal wordt genoemd.
 •  

  Gîte - Anergui

  Je verblijft in het dorpje Anergui, gelegen op 1465 m hoogte in een grote groene vallei, aan een kant geflankeerd door een hoge bergwand. Karakteristiek zijn enkele imposante lemen burchten. Er is een grote souq (marktplaats) met weekmarkt op donderdag. Logies in een van de oudste gîtes van het dorp.

 •  

  Gîte Said - Imilchil

  Je verblijft in Imilchil (2165m. hoogte), een groot bergdorp en van oudsher het centrum van de Ait Haddidou Berbers. Het stadje is beroemd vanwege de jaarlijkse bruiloftsmoussem (feest met religieuze achtergrond). Je logeert in de gîte van Said, al jarenlang de vaste (berg)gids van alle Cycletours groepen.

 •  

  Guesthouse - Msemrir, Dades Vallei

  Je verblijft in een van de dorpjes van de Dades vallei op zo'n 2000 meter hoogte.

 •  

  Guesthouse - Ait Youl, Dades Vallei

  Je onderkomen ligt pal naast een mooi gerestaureerde kasba's, eigendom van de Glaouï een roemrucht feodaal heerser uit de vorige eeuw.

Accommodatie algemeen

In Marrakech
wordt overnacht in een eenvoudig centraal gelegen hotel in tweepersoonskamers
met privé sanitair. Tijdens de fietsvakantie wordt overnacht in lokale gîtes, bij
bewoners thuis of in een lokale herberg op basis van twee en/of
meerpersoonskamers met eigen of gedeeld sanitair, afhankelijk van de
overnachtingsplaats.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

Eenpersoonskamers
zijn mogelijk in de hotels en in de gites. Hou er wel rekening mee dat de
beschikbaarheid van de 1-persoonskamers in de gites pas bij aankomst bekend
zijn en je ter plekke een toeslag dient te betalen van circa € 7,- p.p.p.n.


 Vervoer ter plaatse

Al naargelang het traject vinden de transfers plaats in minibusjes of taxi’s. Tijdens de fiets­tocht zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, één of meerdere auto's aanwezig voor vervoer van bagage, materiaal en volgwagen.

Fietsvakantie Marokko (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
 • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
 • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
 • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
 • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.