< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

6-9 personen:
Begeleiding tijdens de gehele reis door een lokale Marokkaanse berggids. Tijdens de fietstocht is er daarnaast ook een 2e lokale begeleider die mee fietst met de groep. Uiteraard wordt de bagage ook vervoerd door de volgwagen.

Vanaf 10 personen:
Nederlandse meefietsende begeleider. Tijdens de fietstocht word je ondersteund door de Marokkaanse berggids (met assistent indien volle groep). Wij werken al jaren lang met dezelfde berggids, die naast Frans, een klein beetje Engels spreekt en inmiddels ook heel wat Nederlands begrijpt. De bezem- en bagageauto wordt door de Marokkaanse begeleider gereden.

 Beste reistijd

Het Atlasgebergte strekt zich uit over Marokko, Algerije en Tunesië. De hoogste piek is de Toubkal, een berg nabij Marrakech, met een hoogte van 4167 meter. Het Atlasgebergte in Marokko kunnen we verder opdelen in Hoge Atlas, Midden-Atlas en Anti-Atlas. Welk klimaat in het Atlasgebergte heerst, is sterk afhankelijk van de hoogte. Marrakech en Fez worden bijvoorbeeld wel omringd door het Atlasgebergte, maar liggen zelf niet zo hoog. In deze steden kunnen de temperaturen dus erg oplopen, vooral in de zomer. In de bergen zelf heerst echter een bergklimaat. De zomers zijn er warm en vrij droog, maar de winters zijn er streng en nat. Er kan ook heel wat sneeuw vallen. Het Atlasgebergte in Marokko heeft zelfs enkele skigebieden.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie. Over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Lichte fietsvakantie. Niet te steile en niet te lange hellingen, over goed begaanbare wegen. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Iets sportievere fietsvakantie. Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km. Een normale conditie volstaat.

  • image

   Tochten met een sportief karakter. De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km. Geschikt voor iedereen die regelmatig langere afstanden fietst.

  • image

   Tochten met een zeer sportief karakter. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


Deze fietsvakantie door de Hoge Atlas is geschikt voor iedereen met een goede conditie. We fietsen tijdens deze 8-daagse reis vijf dagen een etappe. De afstand is gemiddeld 55 kilometer. Er moeten wel redelijk veel hoogtemeters worden overwonnen en de routes zijn voor een belangrijk gedeelte onverhard. De combinatie met transfers, vele nieuwe indrukken en relatief eenvoudige onderkomens maakt deze reis een intensieve ervaring..

Je fietst gedeeltelijk over onverharde pistes(zand/gravelwegen). De kwaliteit van deze wegen is erg afhankelijk van de weersomstandigheden voorafgaand en tijdens de reis. De bewoners onderhouden de pistes zelf en willen ze nog wel eens verleggen als de bestaande piste in de winter door het weer vrijwel is verdwenen. Hierdoor veranderen de routes regelmatig. Een droge veel bereden piste, fietst vrijwel als een asfaltweg.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Al naargelang het traject vinden de transfers plaats in minibusjes of taxi’s. Tijdens de fiets­tocht zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, één of meerdere auto's aanwezig voor vervoer van bagage, materiaal en volgwagen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Marokko

Fietsen in de Atlas en oases

image
9 dagen vanaf € 1.098
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!