< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Volgwagen op de route
 • Meefietsende reisleider
 • Bagagevervoer is geregeld
 • Je fietst 5 etappes in 8 dagen
 • Huurfiets inbegrepen
 • Fietsvakantie in groepsverband in Atlas en Oases
 • Technische assistentie en matriaalservice
 • Maak kennis met de Berbercultuur
 • Bezoek aan de wereldstad Marrakech
 • Overnachtingen in lokale gîtes, bij bewoners thuis of in een lokale herberg

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Marrakech

  Je vliegt naar Marrakech. Bij aankomst op het vliegveld kun je alvast geld wisselen of pinnen. Bij aankomst staat de minibus klaar, die je in ongeveer 15 minuten naar het hotel brengt.

 • 2

  Naar de Hoge Atlas, transfer ca. 4 uur. en fietsen, 32 km.

  Transfer (asfalt 233 km / 3 - 4 uur) Fietsen: totaal ca 32 km: 20 km. asfalt / 12 km. piste (onverhard)
  Na het ontbijt is er een transfer in minibus naar Ouaouizarte, gelegen op 930 m. hoogte, aan het grootste stuwmeer van Marokko. We rijden om het stuwmeer heen, over een metalen brug en vervolgens omhoog de bergen in. Hier wordt een geschikte lunchplek gezocht en bereid je je voor op de eerste fietstocht door de noordelijke uitlopers van het Atlasgebergte. Je start op ca. 1250 m hoogte en fietst over een geleidelijk stijgende asfaltweg naar een pas van 1820 m. Onderweg geniet je van de mooie uitzichten op het immense stuwmeer. Daarna gaat het weer naar beneden. Na 19 km gaat de asfaltweg over in een piste (onverharde weg of breed pad). Veel hellingen zijn begroeid met naaldbomen. Na ongeveer 11 km bereik je het logeeradres.

 • 3

  Door de Gorges van de Assif Melloul naar Anergui, 35 km.

  Vandaag wacht je een hele spectaculaire route. Gedurende het hele traject volg je de Assif Melloul (de witte rivier), die in de loop van eeuwen diepe kloven heeft uitgesleten in het ruige bergmassief. De rivier zoekt al kronkelend haar weg tussen metershoge, steile rotswanden. Sommige rotswanden zijn kaal met prachtige reliëfs. Anderen zijn bedekt met een groen tapijt van planten en struiken. Op sommige plaatsen waaiert de rivier breed uit, dan weer wordt hij smal of vormt hij kleine bassins. De smalle uiterwaarden langs de rivier worden dankbaar door de bewoners gebruikt om van alles te verbouwen. Af en toe kom je Berbers tegen die op driftig dravende muilezels op weg zijn naar hun akkers of naar een weekmarkt. Let goed op onderweg, want op sommige plaatsen zie je halverwege de rotswanden grote gaten en sporen van trappen. Dit zijn (niet meer gebruikte) oude voorraadschuren, gebouwd door de nomaden. Ze hielden zich hier ook schuil als er gevaar dreigde. Eindpunt is het dorpje Anergui.

 • 4

  Anergiu - Imilchil, transfer 12 km en fietsen 65 km.

  Transfer (asfalt 12 km.) / Fietsen totaal 65 km: 50 km. onverhard / 15 km asfalt.

  Je verlaat de kloof. De eerste 12 km (een klim van meer dan 1000 m. naar een bergpas van ruim 2500 m. ) vindt plaats in een taxi. Boven op de pas (Tizi n Tibarchit) stap je op de fiets en daal je af naar een groene vallei. Vervolgens klim je naar de top van de Aguerd n-Ouadou (2425 m). Na de afdaling fiets je over een uitgestrekt groen plateau (El Hanouat 2100 m) bezaaid met eeuwenoude groene eiken en jeneverbes bomen. De dag eindigt in Imilchil (2165 m hoogte), een groot bergdorp en van oudsher het centrum van de Ait Haddidou Berbers.,

 • 5

  Imilchil – Msemriz, transfer 36 km, fietsen 57 km.

  Transfer (asfalt 36km.) / Fietsen: totaal 57 km: 44 km onverhard / 13 km asfalt.

  Het traject van vandaag is wederom een indrukwekkende tocht overeen drietal passen, waarvan de laatste bergpas de hoogste (2893 m) de hoogste van de Hoge Atlas is.
  De dag begint met een transfer langs de Melloul rivier. Een mooie route langs diverse lemen dorpjes omgeven door groene akkers. Net voor Agoudal (2360 m hoogte), dat in een brede vallei ligt, stap je weer op de fiets. Je doorkruist het stadje en komt daarna in een desolaat berglandschap terecht van geërodeerde berghellingen, grotten en canyons met stenige rivierbeddingen, bezaaid met rotsblokken. Hoog in de bergen houdt de lammergier het landschap schoon. In de overhangende rotswanden nestelen zwaluwen en steenarenden. Op de vlaktes zwerven de nomaden met hun kuddes.

  Bovenop de hoogste pas, de Tizi Nouerz (2892 m), word je verrast door een magnifiek uitzicht over de vallei van de Dades rivier. In haarspeldbochten gaat het naar beneden. Al snel fiets je door de eerste dorpen van de Dades vallei.


 • 6

  Msemriz - Ait Youl, 62 km.

  Je sluit deze fietsvakantie af met een schilderachtige route door de indrukwekkende kloof van de Dades rivier. Het ongenaakbare berglandschap van gisteren ruil je in voor een levendig landschap, een goede mix van natuur en cultuur. Vrijwel geen stijgingen maar alleen dalingen. Je volgt de Dades rivier en fietst door een prachtig kleurenpalet van diverse tinten rood, groen en bruin. Soms via haarspeldbochten, dan weer over rustigere trajecten waarbij er voldoende tijd is om het schitterende landschap op je in te laten werken. Je ziet fantastisch gevormde vulkanische rotsmassa's, diepe ravijnen waardoor de rivier haar weg zoekt, diverse pittoreske leembouw dorpen, brede groene valleien met allerlei fruitbomen, populieren en vruchtbare akkers. Massieve lemen vestingen (Kasba's) verheffen zich boven de vallei.

 • 7

  Ait Youl - Marrakech, transfer 6.5 uur.

  De fietsen worden opgeborgen en je stapt in het busje dat je terugbrengt naar Marrakech. We rijden de vallei uit en daarna in westelijke richting naar Ouarzazate over de Kasba route waarbij we door en langs vele imposante lemen vestingdorpjes rijden. Na Ouarzazate rijden we naar het noorden en steken de Hoge Atlas over. Een mooie route met veel verschillende landschappen en panorama's. In haarspeldbochten voert de weg over de hoogste (geasfalteerde) pasovergang van de Hoge Atlas, de Tizi n Tichka (2260 m). De aardkleurige dorpjes liggen verspreid over de diepe dalen of tegen de bergwanden. In de vooravond bereik je Marrakech. Al van verre zie je de Minaret van de Koutoubia moskee. Voor of na het diner kun je een rondje maken over het sprookjesachtige Plein Jemaa el Fna. Als de avond invalt en de lampen worden aangestoken, is dit plein hét Arabische sprookje uit Duizend-en-een-nacht.

 • 8

  Vlucht naar Nederland

  Je wordt 's avonds naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor je terugvlucht.

 • 9

  Aankomst in Nederland

  In de vroege ochtend word je naar Kathmandu Airport gebracht voor de vlucht naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Fietsvakantie Marokko (hotel)

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!