< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

De reisbegeleiding is door Cycletours geselecteerd en getraind in het begeleiden van fietsvakanties. De reisbegeleiding zorgt ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en is je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. De reisbegeleiding verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven of camping.

Tijdens het fietsen wordt je begeleid door een team van Marokkanen (berggids/kok, afhankelijk van de groepsgrootte bijgestaan door 2 of 3 keukenhulpen) en een meefietsende Nederlandse reisbegeleider. De volg- en bagageauto's worden door de Marokkaanse begeleiding gereden.

 Beste reistijd

Beste reistijd : november - april

Tijdens het fietsen is overdag de temperatuur normaal gesproken heerlijk, maar zodra de zon onder gaat koelt het enorm af. De verschillen tussen dag en nachttemperaturen zijn behoorlijk. Zo zijn in december en januari ’s nachts temperaturen rond het viespunt niet uitgesloten. In Marrakech is het de hele winter prima vertoeven. Het vroege voorjaar en het late najaar kan het ook wel eens een dagje regenen, maar dat duurt nooit lang.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de fietsvakantie

  arrow
  • image

   De lichtste fietsvakantie, over grotendeels vlak terrein, met niet al te lange dag-afstanden (gemiddeld 50 km). Korte hellingen met hoogteverschillen tot ongeveer 100 meter komen voor.

  • image

   Niet te steile en niet te lange hellingen over niet erg moeilijk terrein. De dag afstanden zijn soms wat langer, tot ongeveer 65 km per dag.

  • image

   Zo af en toe langere en steilere hellingen zonder dat deze overheersen. De dag-afstanden zijn gemiddeld 70 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje.De hellingen zijn steiler en langer dan die van de voorgaande categorieën en vragen derhalve meer kracht. Het landschap heeft een bergachtig karakter. Dag afstanden tot ongeveer 80 km.

  • image

   Tochten met een meer sportief tintje. Fietsen in pittig heuvellandschap of zelfs bergen met veelal een wat langere afstand. Dag afstanden variëren van 70 tot 100 km.

  • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image


Deze fietvakantie tussen Sahare en Atlas is geschikt voor iedereen met een goede conditie. We fietsen tijdens deze 15-daagse reis negen dagen een etappe en twee dagen een rondrit.. De afstand is gemiddeld 50 kilometer. Er moeten wel redelijk veel hoogtemeters worden overwonnen en de routes zijn voor een belangrijk gedeelte onverhard. De combinatie van transfers, vele nieuwe indrukken en kamperen in primitieve omstandigheden maakt deze reis een intensieve ervaring.

Je fietst gedeeltelijk over onverharde pistes (zand/gravelwegen). De kwaliteit van deze wegen is erg afhankelijk van de weersomstandigheden voorafgaand en tijdens de reis. De bewoners onderhouden de pistes zelf en willen ze nog wel eens verleggen, als de bestaande piste in de winter door het weer vrijwel is verdwenen. Hierdoor veranderen de routes regelmatig. Een droge veel bereden piste, fietst vrijwel als een asfaltweg.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Al naargelang het traject vinden de transfers plaats in minibusjes of taxi’s. Tijdens de fiets­tocht zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, één of meerdere volgauto's aanwezig voor vervoer van bagage en materiaal.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Fietsvakantie Marokko

Fietsen tussen Sahara en Atlas

image
16 dagen vanaf € 1.558
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!