< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Inclusief 14x ontbijt, 9x lunch en 11x diner
 • Fietsvakantie in groepsverband in woestijn tussen Sahara en Atlas
 • Technische assistentie en materiaalservice
 • Maak kennis met de Berbercultuur
 • Bezoek aan de wereldstad Marrakech
 • 5x bivak onder de sterren in de woestijn
 • Volgwagen op de route
 • Huurfiets inbegrepen
 • Meefietsende reisleider aanwezig
 • Je fietst 8 etappes in 15 dagen
 • Bagagevervoer is geregeld

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Marrakech

  Je vliegt naar Marrakech. Bij aankomst op het vliegveld kun je alvast geld wisselen of pinnen. Bij aankomst staat de minibus klaar, die je in ongeveer 15 minuten naar het hotel brengt.

 • 2

  Marrakech, transfer naar Agdez/Tamnougalt

  Via een transfer van ongeveer 6,5 uur reis je naar Tamnougalt. De overnachting is in de buurt van Tamnougalt, een door Unesco beschermde stad en gelegen op enkele kilometers van Agdez. Tamnougalt ligt in de groene Draavallei. De brede uiterwaarden van de Draarivier worden gevuld met dichte dadelpalmbossen en schilderachtige oasedorpjes. Je kunt een bezoek brengen aan de eerste Kasbah van deze reis.

 • 3

  Agdez/Tamnougalt - Temsla, 65/57 km.

  Vandaag staat de eerste fietstocht van je fietsvakantie in Marokko op het programma. Je fietst door de vallei van de Draa en de weg stijgt en daalt. Diverse dorpjes met de namen Tamezmoute en Ouled Otmane liggen op je route. De tijd lijkt hier stil gestaan te hebben. Het laatste gedeelte van de fietsroute gaat over een minder begaanbare piste met veel losse stenen. Af en toe zullen er korte stukjes geklommen moeten worden. De route eindigt vandaag bij het bivak aan de oever van de rivier. Tegen het licht van de altijd vroeg ondergaande zon vormt de slingerende Draa een fantastisch zilveren lint.

 • 4

  Temsla - Zagora, 54 km.

  Je rijdt vandaag voor 95% over onverharde wegen. Vooral het eerste gedeelte van de route vraagt je aandacht omdat de weg bezaaid is met grote keien. Op de noordoever van de rivier buigt de route af in zuidelijke richting. Ook vandaag passeer je weer een paar dorpjes waar je het Marrokaanse plattelandleven kunt aanschouwen. Je overnachtingsplek is op de camping aan de zuidkant van de stad Zagora. Het stadje is een van de 'toegangspoorten' tot de Sahara. Timboektoe is volgens de plaatselijk verkeersborden nog 52 dagen per kameel.

 • 5

  Zagora - Tizi-N-Tafilalet, 45 km.

  Vanuit Zagora fiets je verder in zuidelijke richting door de palmen oase van de rivier de Draa. Achter je vervagen langzaam de contouren van Zagora, terwijl je het dal uitfietst en op een weidse vlakte komt waar de wind vrij spel heeft. Bij tegenwind is het een zware tocht. Langzaam stijgend bereik je de top van Tizi-N-Tafilalet op 2200m. Het laatste gedeelte van de route van vandaag gaat over onverharde weg die zeer stenig is en licht daalt. Het bivak wordt opgezet in de woestijn, enkele kilometers voorbij Tizi-N-Tafilalet.

 • 6

  Tizi-N-Tafilalet - Takcha, 52 km.

  De etappe gaat verder over de open vlakte met een stenige weg. Er volgt een pittige klim naar de hoogvlakte. Daarna daal je weer af naar een vallei en wordt de ondergrond wat zanderig. Ondanks het zand is deze route prima te berijden. Je komt door diverse oasedorpjes en eindigt deze etappe midden in de woestijn. Hier staan de enthousiaste Marokkaanse begeleiders al op je te wachten in het bivakkamp voor vannacht.

 • 7

  Takcha - Tazzarine, 53 km.

  De dag begint vandaag met een steile beklimming waarna een afdaling over een stenige piste volgt richting Tharbalt. Op het klimwerk van vanochtend na, hoef je vandaag niet veel te stijgen en te dalen. Via de fantastische zandduinen, waar je langs rijdt, vervolg je de etappe naar het plaatsje Tazzarine. Je overnacht in een bedoeïentent op de camping van Tazzarine.

 • 8

  Tazzarine, optioneel rondrit naar Les Gravures Rupestre de la Prehistoire, 48 km.

  Vandaag kun je kiezen uit een bezoek aan Tazzarine of een fietstocht maken naar Les Gravures Rupestre de La Prehistoire. Tazzarine is een kleine stad in de woestijn. De hoofdstraat met zijn lemen huizen heeft diverse winkels, waar je op je gemak kunt rondkijken. Net buiten de stad is een uitzichtpunt waar je prachtig over de stad met zijn minaretten en palmtuinen kunt kijken. Terug in de stad kun je een van de palmtuinen bezoeken en hier genieten van een kopje thee of frisdrank.


  Indien je voor de fietstocht kiest rij je Tazzarine uit, de bergen in, naar plaatsen waar zich een aantal bijzondere rotstekeningen bevinden. Enkele hiervan zijn pas in 2000 ontdekt en vertellen de geschiedenis van het Berbervolk.

 • 9

  Tazzarine - Cascades Iminougoulzi, 56 km.

  Na twee nachten in Tazzarine gaat de tocht verder met de eerste 25 km over asfalt. Zoals je gemerkt zult hebben, is het bij deze reis een uitzondering wanneer je over mooi geplaveide wegen rijdt. Al snel verlaat je weer het asfalt en volgt een pittige klim van ca. 7 km. Je wordt beloond met een schitterend uitzicht over een oase die aan de oever van de rivier ligt. Er volgt een spectaculaire en steile afdaling. Je volgt de rivierbedding naar Cascades Iminougoulzi. Het bivak is prachtig gelegen in de buurt van de waterval. Dappere deelnemers kunnen daar bij voldoende water een duik nemen.

 • 10

  Cascades Iminougoulzi - Tizi-n-Tazazert - Tine Ewrkane, 44 km.

  Je hebt inmiddels voldoende kilometers in de benen voor de 16 kilometer lange beklimming naar de 2238 m hoge Tizi-n-Tazazert. Uiteraard is de volgwagen altijd in buurt. Een prachtige klim over een slechte weg met om je heen mooie markante rotspartijen. Stap gerust een aantal malen van je fiets om de omgeving in je op te nemen. Na de top volgt een zeer fraaie afdaling. Je fietst door enkele dorpjes, zoals Ait Merside. Merside betekent ‘smeden’, en het is niet verwonderlijk dat je diverse smederijen tegen komt. Het bivak is 10 km voorbij Ikniouin, het administratieve centrum van de streek.

 • 11

  Tine Ewrkane - Tineghir, 50 km.

  Ook vandaag fiets je door een prachtig berglandschap met een mooie afdaling in de route. Diverse kleine dorpjes liggen op de route. Het laatste gedeelte van de etappe fiets je parallel aan de Todhra rivier. Net voor de camping is er ter afsluiting nog een korte maar steile klim. De camping ligt aan de oever van de rivier, tegenover de dadelpalmen oase. Hier verblijf je twee nachten.

 • 12

  Tineghir, vrije dag

  Vandaag kun je er voor kiezen om nog een laatste fietstocht te maken naar de Gorges de Todhra. Deze imposante kloof nodigt uit om ook te voet te ontdekken. Je kunt er ook voor kiezen om Tineghir te bezoeken. Slenter door de smalle straten van de medina, bezoek de joodse wijk of breng een bezoek aan het ambachtelijke museum. De stad biedt vele verrassende hoekjes en winkels. Wil je even een dagje helemaal tot rust komen dan kun je heerlijk aan de rand van het zwembad vertoeven (tegen betaling).

 • 13

  Transfer van Tineghir naar Marrakech

  Na het ontbijt vertrek je met het minibusje naar Marrakech.  Tijdens de stops voor en op de Tizi-n-Tichka (een pas van 2260 m), heb je een prachtig uitzicht.  Na circa 400 km bereik je in de vooravond het hotel in Marrakech.’s Avonds eten op het Djemaa el Fna plein is een bijzondere belevenis.


 • 14

  Marrakech, vrije dag

  Mogelijkheden over om de vrije dag te besteden. Stadspoorten, paleizen, souks, tuinen naar keuze en het spectaculaire Djemaa el Fna plein. Je kunt ook een bezoek aan het badhuis brengen of een rijtour door de stad maken. Voor elk wat wils!

 • 15

  Vlucht Marrakech - Nederland

  Je wordt 's avonds naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor je terugvlucht.

 • 16

  Aankomst in Nederland

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsvakantie door Marokko.

Fietsvakantie Marokko

Niet boekbaar

Naar boven
 

Doe mee aan de Memory Challenge

En maak kans op mooie prijzen!

 • 1e plaats: Jack Wolfskin jas t.w.v. €199,95
 • 2e plaats: The North Face Surge rugzak t.w.v. €129,95 
 • 3e plaats: Een Fatboy Lamzac t.w.v. €74,50 

Daar gaan we!