< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • De schitterende Marlborough Sounds
 • Gebruik tent en kookspullen zijn inbegrepen
 • Fietsen door de schitterende Kawarau Gorge
 • Actieve vulkanen, kokende modderpoelen en besneeuwde bergtoppen
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Nieuw Zeeland
 • Je reisbegeleider zorgt iedere dag voor de boodschappen
 • De fietsreis voor zowel natuurliefhebber als avonturier
 • Kamperen tussen fjorden en gletsjers
 • Bezoek het Abel Tasman, het juweel onder Nieuw-Zeelands nationale parken

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Vlucht Amsterdam - Cristchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 3

  Aankomst Christchurch

  Je komt in de middag in Christchurch aan. Hier word je door de reisbegeleiding opgevangen en naar de eerste camping gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden om je fiets reisklaar te maken of om bijvoorbeeld een stadswandeling te maken vanaf de camping.

 • 4

  Christchurch, vrije dag of rondrit

  Christchurch is de oudste en op één na grootste stad van Nieuw Zeeland en is gelegen aan de oostkust, aan de monding van de rivier de Avon. Veel gebouwen zijn in gotische stijl gebouwd. Door haar vele parken en musea doet de stad erg Europees aan. Het plein Cathedral Square is zeker een bezoek waard, maar ook een bezoek aan de botanische tuin of aan het Antarctica Museum behoort tot de mogelijkheden. Heb je geen zin om te lopen of te fietsen dan kun je met de bus een rondrit maken op Banks Peninsula, een schitterend vulkanisch schiereiland.

 • 5

  Christchurch - Methven, 96 km.

  Op je eerste fietsdag rijd je door de Rakaia Gorge en over de Canterbury plains. De plains, gelegen aan de voet van de Zuidelijke Alpen, zijn adembenemend mooi. Je passeert een in 1882 aangelegde brug die je naar het stadje Methven brengt. Op de Gorge na is de route voor Nieuw Zeelandse begrippen redelijk vlak.

 • 6

  Methven - Geraldine, 93 km.

  Uit een dagboek van een oud-deelnemer: "Prachtig zonnig weer bij het opstaan, dus de bergen waren goed te zien. Het werd echt een langdurig feestje vandaag. Zon en een bijna vlakke weg, soms iets vals plat omlaag. Dat schoot dus lekker op. Geluncht bij de Rangitata River. Dat is één van die enorme rivieren die je hier veel ziet. Daarna naar het Peel Forest voor een wandeling naar een waterval. Eerst tussen de varens door en andere wilde begroeiing. Daarna steil naar beneden naar de bedding van het stroompje. Een stukje van rots naar rots springend tot aan een waterval van 14 meter hoog."

 • 7

  Geraldine - Lake Tekapo, 95 km.

  Vandaag krijgen we de eerste 'col', de Burke Pass, na lang over vals plat gereden te hebben. Vanaf de pas fiets je over een plateau met prachtige vergezichten. Met helder weer zijn er bergtoppen met sneeuw zichtbaar en zie je af en toe het topje van Mount Cook. Na langzaam te zijn afgedaald heb je plotseling het magische Lake Tekapo in zicht. Neem hier de tijd om te genieten van het schitterende blauwe meer, omringd door bossen en een piepklein kerkje, de 'Church of the good Shepherd' genaamd.

 • 8

  Lake Tekapo – Glentanner/Mount Cook, 82 km.

  Langs het groenblauwe kanaal fiets je over de Tourist Drive naar het turquoise gekleurde Lake Pukaki. Van de drie parallel aan elkaar gelegen meren, Tekapo, Ohau en Pukaki, is dit meer met zijn 178,7 vierkante kilometer oppervlakte de grootste. De Southern Alps komen nu echt dichtbij! Het laatste gedeelte naar de camping in Glentanner rij je door de uitlopers van de alpen langs het meer.

 • 9

  Glentanner/Mount Cook, vrije dag

  Een schitterende plek voor een welverdiende rustdag. Vanuit de camping loop je recht op Mount Cook af. Aoraki, de berg die de wolken pakt, is met haar 3754 meter niet alleen de hoogste berg in Nieuw Zeeland, maar van heel Australasia. Bij de Rangers in het Visitor Center kun je alle informatie vinden over de natuur in dit gebied. In The Hermitage Hotel kun je daarna heerlijk relaxen in de luie fauteuils met een kopje thee. Als je zin hebt in een actief dagje, dan zijn er vele wandelroutes om uit te kiezen. Vanaf de vliegstrip in de nabijheid van de camping worden rondvluchten boven Mount Cook en de gletsjers georganiseerd.

 • 10

  Glentanner - Omarama, 71 km.

  Terug over de uitlopers van de Alps fiets je naar Twizel. Als je vandaag zin hebt in wat extra kilometers, kun je een uitstapje maken naar Lake Ohau. Dit is een meer dat wordt gebruikt in het enorme Hydro-Power-Development-Scheme, dat een groot deel van Nieuw Zeeland voorziet van stroom.

 • 11

  Omarama - Cromwell, 110 km.

  Op het programma staat de tweede pas van deze fietsvakantie in Nieuw-Zeeland: Lindis Pass, 970 meter. Het lijkt niet hoog, maar als je tegenwind hebt, moet je het laatste stukje toch flink op de pedalen staan. Daarna volgt een lekkere afdaling en nog een aantal goede klimmen, totdat het laatste stuk langs het stuwmeer aanbreekt. Vergeet onderweg niet even te stoppen bij de tearooms van Tarras.

 • 12

  Cromwell - Queenstown, 65 km.

  Uit het dagboek van een oud-deelnemer: "Op naar Queenstown dus en vanuit Cromwell fietsen we eerst naar de Kawarau Gorge. In deze canyon is het geweldig fietsen, schitterende vergezichten, een snel stromende rivier en middels korte klimmetjes en afdalingen kunnen we al dit moois aanschouwen. Zo ongeveer aan het eind van de Kawarau Gorge ligt hij dan, daar waar ik al enkele dagen naar uitkijk, de Kawarau River Bridge.

 • 13

  Queenstown, vrije dag

  Er zijn voldoende mogelijkheden om je vrije dag te besteden: een bezoek brengen aan het Kiwi and Birdlife Park, met de Skyline Gondola naar de Ben Lomond Peak of een dagtocht naar Milford Sound.

 • 14

  Queenstown - Wanaka, 78 km.

  De dag begint met een stevige klim over de Cardrona Highway: een fantastische en geasfalteerde route over de Crown Range, langs het skigebied van Cardrona. Een stop in het Cardrona Hotel brengt je terug in de tijd van de goudzoekers. Wil je geen zware col rijden, dan kun je om deze bergketen heen fietsen, uiteraard betekent deze optie de nodige extra kilometers. De camping ligt direct aan Lake Wanaka.

 • 15

  Wanaka - Makarora, 67 km.

  Over de landstrook tussen Lake Hawea en Lake Wanaka fiets je over een kleine pas, The Neck. Vlak langs de meren over een soms smalle weg rij je naar het Rangerstation van Makarora, waar de tearooms en het benzinestation de enige bebouwing vormen buiten de camping.

 • 16

  Makarora - Haast, 81 km.

  Uit het dagboek van een oud-deelnemer: "Eerst de Haast Pass: makkie! Daarna door een beetje regenwoudachtig gebied: mooi! Vlak voor de lunchstop doornat geregend: beetje soppen dus! Het was gelijk duidelijk dat we na de Haast Pass aan de westkant van de Southern Alps waren gekomen. 's Avonds maar in een cabin gekropen."

 • 17

  Haast - Fox Glacier, 125 km.

  "Eerst over de halve kilometer (!) lange brug over de Haast River. Daarna prachtig fietsen door het Rimu-regenwoud: onbeschrijfelijk mooi. Het ziet er allemaal heel vochtig uit, maar wij fietsen heerlijk in de zon! Vlakbij de camping af en toe uitzicht op Mount Cook, nog niets van Fox Glacier te zien. Na het eten met een spectaculaire zonsondergang nog even op zoek gegaan naar de gloeiwormen. In het Glowworm Forest vonden we ze, wel een stuk of 100!", aldus een oud-deelnemer.

 • 18

  Fox Glacier - Franz Josef, 23 / 35 km.

  Bij helder weer kun je de dag starten met een bezoek aan Lake Matheson, waar je bij windstil weer de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman ziet. Terug vanuit Fox volgt een etappe met twee flinke heuvels: je klimt tweemaal over de morenen van de gletsjers. Het dorpje Franz Josef heeft een prachtig Visitor Center waar de Rangers ook regelmatig lezingen houden met soms fantastische diavoorstellingen erbij.

 • 19

  Franz Josef, vrije dag

  Tijd om de Franz Josef gletsjer te bekijken: vanaf de grond of misschien wel vanuit de lucht per helikopter.

 • 20

  Franz Josef - Ross, 112 km.

  Een lange dag die begint over de Plains. Bijna halverwege doemt Mount Hercules op. Hij klinkt echter stoerder dan hij is: alleen de laatste 2 km zijn even pittig omhoog. Ross is een dorpje in the middle of nowhere, een overblijfsel van vroegere tijden, toen er nog goud gepand werd uit de rivieren in dit gebied. Het Historic Empire Hotel, waarnaast je kampeert, is een relikwie uit deze tijd.

 • 21

  Ross - Greymouth, 67 km.

  Vlak voordat je Hokitika, het eerste echte stadje langs de Westcoast, binnen rijdt fiets je over de delta van de Torana River. Het stadje is bekend vanwege zijn jade-fabrieken. Van dit kostbare groene gesteente worden hier typische Nieuw-Zeelandse sieraden gemaakt. Op het strand van Hokitika worden vaak de wonderlijkste kunstwerken van drijfhout gebouwd.

 • 22

  Greymouth - Westport, 107 km.

  De laatste dag fietsen aan de Westcoast langs het water van de Tasman Zee. Bij de Pancake Rocks in Punakaiki zijn een aantal zogenaamde blowholes. De hoge golven bouwen hier zo'n enorme druk op in de onderwatergangen en grotten, dat het water als een soort geiser opspuit uit de gaten, in de als pannenkoeken op elkaar gestapelde rotsen. Met een stevige wind en opkomende vloed is dit natuurverschijnsel het meest spectaculair

 • 23

  Westport, vrije dag

  Op deze vrije dag zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je langs de kust fietsen (ongeveer 12 km) om naar een zeehondenkolonie te kijken bij Cape Foulwind. Vanaf de hoge rotsen zie je deze waterliefhebbers lekker lui hangen op de stenen. Uiteraard kun je ook een van de vele outdoor activiteiten vanuit Westport boeken, zoals hiking en caving

 • 24

  Westport - Murchison, 103 km.

  Je fietst door de Buller Gorge weer landinwaarts. Ook hier zie je onderweg verscheidene restanten uit de tijd van de goudzoekers: vergane dorpjes en historische bruggen. In Murchison rij je langs een heerlijke moderne tearoom, waar een afternoon tea with pie (thee met taart) vast wel verdiend is.

 • 25

  Murchison - Motueka, 135 km.

  Dit is de langste en misschien ook wel de zwaarste van deze fietsvakantie in Nieuw-Zeeland. Je steekt vandaag over van de westkust van het eiland naar de noord-oost kust. De eindbestemming Motueka ligt aan de rand van een paradijs: Het Abel Tasman National Park. Even flink doorbijten dus!

 • 26

  Motueka, vrije dag

  Vanuit Motueka kun je eenvoudig het park bereiken. Je kunt een watertaxi nemen en je af laten zetten in het park om daarna terug te wandelen. Na een gedegen instructie per kano de kust verkennen is een andere optie. Je kunt deze activiteiten ook samen met een nacht in het Abel Tasman Park reserveren. Een prachtige manier om ten volste van dit beroemde park te genieten.

 • 27

  Motueka - Nelson, 45 km.

  Langs de kust fiets je naar Nelson, de stad met de meeste zonuren van Nieuw Zeeland. De camping ligt direct aan het water en in het stadje zijn verscheidene gezellige cafeetjes en eetgelegenheden. Een voor Nieuw Zeeland ongekend uitgebreide winkelstraat in Nelson maakt dit een perfecte plaats voor de inkoop van souvenirs en andere herinneringen aan je reis.

 • 28

  Nelson - Picton, 105 km.

  Over twee zadels (Whangamoa Saddle en Rai Saddle) klim en daal je naar de Pelorus Bridge. Een kleine tearoom heet je welkom en is het uitgangspunt voor een wandeling naar een waterval. Van hieruit fiets je verder naar Picton. Uit het dagboek van een oud-deelnemer: " Na Havelock kregen we de Sounds weer in het oog. Wat is dat toch prachtig! We werden er gewoon een beetje stil van."

 • 29

  Picton, vrije dag

  Picton is de ideale uitvalsbasis om de Queen Charlotte Sound te ontdekken. Dit is een van de Marlborough Sounds en is toegespitst op het behoud van haar bijzondere natuur en het terugbrengen van de oorspronkelijke fauna.

 • 30

  Picton – Wharanui, 85 km.

  Vanuit Picton fiets je door een prachtige vallei richting Spring Creek, vanwaar het een aantal kilometers redelijk vlak gaat voordat de route weer heuvelachtig wordt.

 • 31

  Wharanui – Kaikoura, 65 km.

  Je laatste fietstocht is een schitterende tocht tussen de bergen en de oceaan.

 • 32

  Kaikoura, vrije dag

  Kaikoura is een ideale locatie om je laatste vrije dag door te brengen. Het is een goede uitvalsbasis om walvissen of dolfijnen te spotten. Een dagje bijkomen op de prettige camping is natuurlijk geen verkeerd alternatief.

 • 33

  Transfer Kaikoura - Christchurch

  Een transfer van Kaikoura naar Christchurch brengt je terug op de camping waar de reis begonnen is. In de middag is er eventueel nog tijd voor een gondelvaart over de Avon, een terrasje pakken in het centrum of een bezoek brengen aan het International Antartic Centre.

 • 34

  Christchurch - Amsterdam

  We nemen afscheid van dit prachtige land en je zult niet meer verbaasd zijn dat Nieuw-Zeeland vanwege haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid “God's own country” wordt genoemd. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Wanneer we met Malaysia Airlines vliegen, vlieg je eerst van Christchurch naar Auckland. Indien we met Singapore Airlines vliegen, vlieg je vanuit Christchurch.

 • 35

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door Nieuw-Zeeland.

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Fietsevent 14 april, Amsterdam
Bij Cycletours


Ontdek jij graag fietsend de wereld?

Speciaal voor alle fietsliefhebbers organiseren wij op 14 april een dag die volledig in het teken staat van onze fietsreizen binnen en buiten Europa. Deze fietsreizen worden in samenwerking met Cycletours Produkties B.V. aangeboden. Het fietsevent zal dan ook plaatsvinden bij Cycletours in Amsterdam.