< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Volledig nieuwe reis!
 • MTB huurfiets inbegrepen t.w.v € 250,-
 • Fietsen over verkeersluwe routes van New Zealand Cycle Trail
 • Kamperen tussen fjorden en gletsjers
 • Twee reisbegeleiders aanwezig tijdens deze reis; 1 meefietsende begeleider en 1 kok
 • Fiets-kampeervakantie in groepsverband in Nieuw Zeeland
 • Bagagevervoer en volgwagen zijn geregeld
 • De schitterende Marlborough Sounds
 • Je reisbegeleider zorgt iedere dag voor de boodschappen
 • De fietsreis voor zowel natuurliefhebber als avonturier
 • Bezoek het Abel Tasman, het juweel onder Nieuw-Zeelands nationale parken
 • Gebruik tent en kookspullen zijn inbegrepen
 • Actieve vulkanen, kokende modderpoelen en besneeuwde bergtoppen
 • Alp2Ocean Trail, Otago Rail Trail, Clutha Gold Trail
 • West Coast Wilderness Trail, Abel Tasman Trial, Queen Charlotte Trail

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Christchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Vlucht Amsterdam - Cristchurch

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 3

  Aankomst Christchurch

  Je komt in de middag in Christchurch aan. Hier word je door de reisbegeleiding opgevangen en naar de eerste camping gebracht. De rest van de dag kun je vrij besteden om je fiets reisklaar te maken of om bijvoorbeeld een stadswandeling te maken vanaf de camping.

 • 4

  Christchurch, rondrit Little River Trail 25-50 km

  Christchurch is de oudste en op één na grootste stad van Nieuw Zeeland en is gelegen aan de oostkust, aan de monding van de rivier de Avon. Veel gebouwen zijn in gotische stijl gebouwd. Door haar vele parken en musea doet de stad erg Europees aan. Het plein Cathedral Square is zeker een bezoek waard, maar ook een bezoek aan de botanische tuin of aan het Antarctica Museum behoort tot de mogelijkheden. We gaan in de loop van de dag "infietsen" op de Little River Trail. Een vlakke rit door een wetland bij Christchruch. De rit kan zo lang gemaakt worden als je zelf wilt.

 • 5

  Christchurch - Tekapo

  De transfer per Intercity bus vindt plaats in de ochtend. Het vertrek zal rond 9 uur zijn en je na zo'n drie uur aan in Tekapo. De hele middag is dan beschikbaar om de omgeving te verkennen. Neem hier de tijd om te genieten van het schitterende blauwe meer, omringd door bossen en bezoek het  piepklein kerkje, de 'Church of the good Shepherd'.

 • 6

  Tekapo - Twizel, Alp2Ocean Trail, 54 km

  Vandaag begin je aan de eerste echte fietsdag. We fietsen over de Alps2Ocean trail naar Twizel, dit is grotendeels licht dalend. Langs het groenblauwe kanaal fiets je naar het turquoise gekleurde Lake Pukaki. Van de drie parallel aan elkaar gelegen meren, Tekapo, Ohau en Pukaki, is dit meer met zijn 178,7 vierkante kilometer oppervlakte de grootste. De Southern Alps en de 3754 meter hoge Mt Cook/Aoraki (De berg die wolken pakt) zijn nu echt in zicht! Aoraki is met haar 3754 meter niet alleen de hoogste berg in Nieuw Zeeland, maar van heel Australasia. Het laatste gedeelte naar de camping in Twizel rij je over de verkeersluwe trail door het schitterende berglandschap.

 • 7

  Twizel - Lake Ohao - Omarama Alp2Ocean Trail, 83 km

  Over de uitlopers van de Alps fiets je van Twizel eerst licht dalend naar Lake Ohau. Dit is een meer dat wordt gebruikt in het enorme Hydro-Power-Development-Scheme, dat een groot deel van Nieuw Zeeland voorziet van stroom. Hierna wordt de trail iets uitdagender omdat er een flinke klim in voorkomt en het wegdek wat meer dan het eerste deel uit ruw gravel  bestaat. Niet echt ingewikkeld, en ook een mooie eerste uitdaging. Na de klim wordt het makkelijker en voor je het weet is Omarama al in zicht. 

 • 8

  Omarama - Cromwell, fietsen naar Clyde, 25 km

  De busrit van Omarama naar Cromwell duurt anderhalf uur. In de middag fiets je dan nog een kleine 25 km naar Clyde, startpunt van de Otago Rail Trail, een fietsroute die grotendeels over het tracé van niet meer gebruikte spoorlijnen loopt. Dit is de oudste en bekendste van de Nieuw-Zeelandse biketrails. 

 • 9

  Clyde - Oteruhua, Otago Rail Trail, 65 km

  Na een vlak en makkelijk begin klim je na Omakau nog ongeveer 25 km geleidelijk tot je na in totaal 65 heerlijke kilometers in Oteruhea aankomt. Onderweg niets dan rustige fietspaden, oude spoorbruggen, tunnels, klein dorpjes en ruige natuur. Vergeet in Oteruhea niet de 100 jaar oude en in originele staat zijnde dorpswinkel Gillchrists General Store te bezoeken.

 • 10

  Oterohua - Middlemarch, Otago Rail Trail, 86 km

  Weer een dag ontspannen fietsen door het landschap van Cental Otago. Direct aan het begin kun je al een kijkje nemen in de goudmijn van Golden Progress. In Wedderburn kun je in de lokale pub stoppen voor en een koffie. Later rij je door de beroemde Taieri Gorge tot je in de middag in Middlemarch aan komt. 

 • 11

  Middlemarch - Lawrence, 80 km

  Vandaag staat er voor de verandering een rit over de openbare weg op het programma. En gelijk ook een echt uitdagende heuvelachtige rit waarin je in totaal 1300 meter stijgt en 1200 meter daalt.  

 • 12

  Lawrence - Roxburgh, Clutha Gold Trail, 63 km

  De Clutha Gold Trail volgt de loop van de Clutha rivier die in vroeger dagen een heuse Goudkoorts heeft meegemaakt. Nu is het meeste goud wel gemijnd en is er een fraaie fietsroute aangelegd langs deze rivier.  Over een vrijwel vlak parcours peddel je 63 kilometer makkelijk weg. Langs de route vind je verschillene plaatsjes waar je wat kunt eten of drinken en er is ook gelegenheid om te zwemmen. Neem dus je zwemspullen mee als het goed weer is.

 • 13

  Roxburgh - Queenstown

  In de ochtend vertrek je per Intercity bus naar Queenstown. De middag is ter vrije besteding in deze zelfbenoemde Adrenaline Capital of the World.

 • 14

  Queenstown, vrije dag, of Queenstown Trail

  Als je vandaag niet wilt fietsen, zijn er voldoende mogelijkheden om je vrije dag te besteden: een bezoek brengen aan het Kiwi and Birdlife Park, met de Skyline Gondola naar de Ben Lomond Peak of een dagtocht naar Milford Sound.

  Als je wel wilt fietsen, kun je het netwerk van de Queenstown Trail verkennen. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en je kunt de rit tussendoor regelmatig afkorten. De bekende Shotover Bridge, de Kawarau Bridge (bungy jump!) en het stadje Arrowtown liggen aan deze fietsroute.

 • 15

  Queenstown Fox Glacier

  Een schitterende busrit brengt je van Queenstown naar het aan de Westkust gelegen Fox Glacier. Hier heb je de middag de tijd om de omgeving te verkennen.

 • 16

  Fox Glacier vrije dag of fietsen naar Franz Jozef Glacier 50 km

  Bij helder weer kun je de dag starten met een bezoek aan Lake Matheson, waar je bij windstil weer de weerspiegeling van Mount Cook en Mount Tasman ziet. Fox naar Franz Jozef is een etappe met twee flinke heuvels: je klimt tweemaal over de morenen van de gletsjers. Het dorpje Franz Josef heeft een prachtig Visitor Center waar de Rangers ook regelmatig lezingen houden met soms fantastische diavoorstellingen erbij.

  Als je niet gaat fietsen heb je de tijd om een georganiseerde tour te doen om de Fox en wellicht ook Franz Josef gletsjer te bekijken: dit kan vanaf de grond of vanuit de lucht per helikopter. 

 • 17

  Fox Glacier - Ross, fietsen naar Hokitika, WCW Trail 33 km.

  Een busrit van 3 uur brengt je naar Ross. Ross is een dorpje in "the middle of nowhere". Een overblijfsel uit vroeger tijden, toen er nog goud gepand werd uit de rivieren in dit gebied. Het Historic Empire Hotel is een relikwie uit deze tijd en een must om te zien. Na aankomst fietsen we over de West Coast Wilderness Trail langs de kust naar Hokitika. Het stadje is bekend vanwege zijn jade-fabrieken. Van dit kostbare groene gesteente worden hier typische Nieuw-Zeelandse sieraden gemaakt. Op het strand van Hokitika worden vaak de wonderlijkste kunstwerken van drijfhout gebouwd.

 • 18

  Hokitika - Cowboys Paradise, WCW Trail, 36 km

  Een kort en vlak half dagje fietsen, brengt je in het afgelegen gehucht Cowboys Paradise. We verblijven een nacht in deze Nieuw-Zeelandse wildernis waar een heus “’cowboy”’ dorp is nagebouwd. 

 • 19

  Cowboys Paradise - Greymouth, WCW Trail, 63 km

  Na een geleidelijke klim daalt de West Coast Wilderness Trail door regenwoud en langs meren en rivieren tot je aankomt in Greymouth aan de kust. Onderweg passeer je het oude gouddelvers stadje Kumara en kun je in het attractiepark Shantytown meer informatie vinden over de geschiedenis van deze roerige regio. 

 • 20

  Greymouth - Nelson

  De ochtend kun je nog in Greymouth besteden en vroeg in de middag vertrekt de Intercity bus naar Nelson bij het Abel Tasman National Park waar je aan het begin van de avond aankomt. De camping ligt direct aan het water en in het stadje zijn verscheidene gezellige cafeetjes en eetgelegenheden.

 • 21

  Nelson - Motueka, Tasman Great Taste Trail, 61 km

  Door vlak kustlandschap en door wijngaarden fiets je ontspannen van Nelson via Rabbit Island waar je het pontje neemt naar Mapua Ferry, en vandaar verder naar de kustplaats Motueka. 

 • 22

  Motueka - Kaiteriteri v.v. Tasman Great Taste Trail, 32 km

  Als je wilt fietsen, is de rit van Motueka naar Kaiteriteri en terug een erg fraaie. Je hebt ook nog de tijd, als het goed weer is, om van het strand te genieten. Er zit voor de liefhebber ook leuk klimmetje door het bos in met echte haarspeldbochten. Als je het Abel Tasman Park anders wilt verkennen, kan dat ook. Je kunt een watertaxi nemen en je af laten zetten in het park om daarna terug te wandelen. Na een gedegen instructie per kano de kust verkennen, is een andere optie. Een prachtige manier om ten volste van dit beroemde park te genieten.

 • 23

  Motueka - Wakefield - Nelson, Tasman Great Taste Trail, 65/95 km

  Langs de kust (65 km) of via het binnenland (95 km) fiets je terug naar Nelson, de stad met de meeste zonuren van Nieuw Zeeland. Een voor Nieuw Zeeland ongekend uitgebreide winkelstraat in Nelson maakt dit een perfecte plaats voor de inkoop van souvenirs en andere herinneringen aan je reis.

 • 24

  Nelson - Picton

  Rond 10 uur vertrekt de Intercity bus voor de 2 uur durende rit naar Picton. Picton is de ideale uitvalsbasis om de Queen Charlotte Sound te ontdekken. Dit is een van de Marlborough Sounds en is bekend vanwege de inspanningen die gedaan worden voor het behoud van de bijzondere natuur en het terugbrengen van de oorspronkelijke fauna.

 • 25

  Picton - Camp Bay - Portage, Queen Charlotte Trail, 25 km

  Na de transfer per ferry (niet inclusief) naar Camp Bay is er vandaag de keuze om op de Queen Charlotte Trail de mountainbike route te volgen of om ongeveer dezelfde route te doen maar dan over rustige kustwegen. Beide opties worden door de reisleiding aangeboden. 

 • 26

  Portage - Picton, deels Queen Charlotte Trail, 40/55 km

  Na ongeveer 20 km mountainbiken of gewoon fietsen tot Anakiwa rij je over een schitterende kustweg langs de Queen Charlotte Sound verder naar Picton waar je kunt bijkomen van deze bijzondere laatste fietsdag van je fietsavontuur in Nieuw-Zeeland.

 • 27

  Picton - Kaikoura - Christchurch

  Na een vroeg vertrek kom je in de ochtend rond 09.30 uur met Intercity bus aan in Kaikoura. Kaikoura is de plek om walvissen of dolfijnen te spotten. Omdat we pas laat in de middag verder reizen, heb je hier nog de tijd voor een excursie. De aankomst in Christchurch is vroeg in de avond.

 • 28

  Christchurch - Amsterdam

  We nemen afscheid van dit prachtige land en je zult niet meer verbaasd zijn dat Nieuw-Zeeland vanwege haar uitzonderlijke natuurlijke schoonheid “God's own country” wordt genoemd. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Wanneer we met Malaysia Airlines vliegen, vlieg je eerst van Christchurch naar Auckland. Indien we met Singapore Airlines vliegen, vlieg je vanuit Christchurch.

 • 29

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag land je weer op Schiphol, na een avontuurlijke fietsreis door Nieuw-Zeeland.

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven