< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Johannesburg

  We vliegen rechtstreeks met KLM op Johannesburg, waar we in een prachtig en zeer comfortabel hotel in de stad overnachten. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht naar Maun

  image

  Een korte vlucht brengt ons naar Maun; een klein stadje midden in Botswana en toegangspoort tot de wereldberoemde Okavango Delta.

 • 3

  Moremi Wildreservaat (Okavango Delta)

  image

  Vanuit Maun gaan we per terreinwagens de Okavango Delta in: één van de grote draslanden ter wereld. We gaan naar het minder bezochte en ongerepte Moremi Wildreservaat. Onderweg naar ons kamp zullen we ongetwijfeld de eerste wilde dieren zien. We hebben een picknick in de bush. Na het opzetten van het kamp gaan we met de terreinwagens op safari tot de zon ondergaat. We kamperen twee nachten midden in de Delta in grote tenten met opgemaakte stretchbedden. Begeleid door een kakofonie van nachtelijke dierengeluiden val je in slaap in een van 's werelds meest beroemde en uitgestrekte wildernissen.

 • 4

  Moremi Wildreservaat (Okavango Delta)

  image

  We gaan de hele dag de Delta in. We gaan in eerste instantie met de terreinwagens, maar we maken bovendien een tochtje van een uur of twee per mokoro. Mokoro’s zijn uitgeholde boomstammen die als bootje gebruikt worden. De mokoro’s worden door zogenaamde ‘polers’ als een gondel voortgeboomd door een labyrint van slootjes, stroompjes en rietkragen. Tijdens de tocht daalt een oneindige rust over je neer en de mokoro is de beste manier om het uitbundige vogelleven gade te slaan. Er komt veel wild voor, waaronder de zeldzame moerasantilope Red Lechwe, maar ook de wilde hond en het luipaard, al laten die laatst genoemden zich zelden zien. Tegen zonsondergang keren we terug in ons kamp.

 • 5

  Kalahari

  image

  We staan vandaag vroeg op om naar de Kalahari te reizen. We maken een lunchstop in Maun en rijden dan de oneindige vlaktes van de Kalahari tegemoet. Het droge en woeste Central Kalahari Game Reserve is een compleet andere wereld dan de groene, waterrijke Okavango Delta. Eenmaal in de Kalahari minderen we vaart en rijden we langzaam al wildspottend naar ons kamp. Onder het genot van een bush-braai geniet je ’s avonds van een overweldigende sterrenhemel en absolute stilte; een ervaring om nooit te vergeten.

 • 6

  Kalahari

  image

  We gaan op pad met de terreinwagens en nemen in Deception Valley de tijd om een kijkje te nemen in wat ooit een rivierbedding was. In deze droge omgeving leven verrassend veel dieren, waaronder leeuwen (met zwarte manen), honingdassen, aardwolven, hyena’s, vossen en de altijd waakzame stokstaartjes. Ook na de lunch en een kleine siësta gaan we de wildernis in. De zonsondergangen boven de vlaktes zijn van een onwaarschijnlijke schoonheid.

 • 7

  Kalahari

  image

  Vandaag maken we een dagtocht naar Passarge Valley; een van de meest geïsoleerde en mooie regio’s van de Kalahari. We nemen de tijd om dieren te spotten bij Sunday en Leopard Pan, waar het wild wat meer geconcentreerd is, en we stoppen op een mooie plek voor een bush-lunch. Terug in het kamp wacht ons bij zonsondergang een heerlijke barbeque.

 • 8

  naar Gweta

  image

  We verlaten de Kalahari en rijden terug naar de ‘bewoonde wereld’, maar niet voor we de immens grote en lege zoutvlaktes van de Makgadikgadi Pan hebben bezocht. Een maal in Gweta kun je in het zwembad het woestijnstof heerlijk van je af zwemmen.

 • 9

  naar Nata, Elephant Sands

  image

  Op weg naar Chobe maken we een tussenstop bij Elephan Sands, waar talloze dieren hun dorst komen lessen. We slapen een nacht in een mooie lodge.

 • 10

  naar Chobe NP

  image

  We vervolgen de weg naar het noorden en komen in het noordelijkste puntje van Botswana, in het stadje Kasane. We slapen hier twee nachten in een lodge van waaruit je morgen het olifantrijke Chobe National Park kunt bezoeken.

 • 11

  Chobe NP

  image

  ’s Morgens kun je deelnemen aan een gamedrive in Chobe N.P. In de namiddag ben je in de gelegenheid om wellicht de mooiste bootsafari in Afrika te maken en onder het genot van een drankje langs krokodillen en nijlpaarden te varen. Olifanten, buffels, bosbokken, koedoes en waterbokken komen in het late middaglicht naar de oevers om te drinken.

 • 12

  naar Victoria Falls

  image

  We verlaten Botswana en zetten koers naar Victoria Falls. Dit stadje ligt aan de oevers van de Zambezi en onder de rook van de Victoria Watervallen. Je hebt twee volle dagen om de watervallen te bekijken en de meest enerverende activiteiten te ondernemen. We slapen hier twee nachten in een charmant centraal gelegen hotel.

 • 13

  Victoria Falls

  image

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest fotogenieke ter wereld. Vroeg in het seizoen (t/m juli) stort er hier met donderend geraas meer dan een half miljoen kubieke meter water per minuut in een honderd meter lager gelegen nauwe kloof. Dit natuurgeweld resulteert in een constante waternevel boven de waterval, waardoor de lokale bevolking haar de bijnaam Mosy-oa-Tunya gaf; de 'rook die dondert'.

 • 14

  vlucht naar Johannesburg en Amsterdam

  image

  Wellicht kun je vanuit het vliegtuig nog een laatste blik op de watervallen werpen, voor je naar Johannesburg vliegt. De overstaptijd in Jo'burg kan soms best lang zijn, maar het grote winkelcentrum van Sandton ligt op slechts 10 minuten met de metro van het vliegveld.

 • 15

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 13 deelnemers
 • Luxe kampeersafari door de mooiste plekken van Botswana
 • Per 4x4 door de Kalahariwoestijn
 • Overnachtingen tussen de wilde dieren.
 • Wandelen tussen zebra’s, giraffen, impala’s en wildebeesten onder leiding van een deskundige ranger
 • Op safari in het olifantrijke Chobe NP

Groepsrondreis - Het beste van Botswana

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven