10-daagse groepsrondreis Ethiopië en Kenia - Dragoman | Sawadee Reizen
< Terug naar resultaten

Groepsrondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Op overland-avontuur van Arba Minch naar Nairobi

Waarom deze reis?

 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden
 • Maak kennis met de Konso en Samburu
 • Gamedrives in Samburu Nationaal Park
 • Ontdek Hells Gate N.P. per fiets of paard

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Ethiopië

Route 10 daagse groepsrondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Tijdens dit overland-avontuur door Ethiopië en Kenia reis je langs de hoogtepunten en meest afgelegen en ongerepte plekken van het noorden. Echt op avontuur houdt in dat je in aanraking komt met de Konso bevolking, op safari gaat in Samburu Nationaal Park en slaapt in een dorpje waar geen toiletten of stromend water aanwezig zijn. Met Dragoman kom je dicht bij de lokale bevolking en meest ongerepte plekken van Ethiopië en Kenia. 

 1. Dag 1 - aankomst Arba Minch
 2. Dag 2 - naar Konso / dorpbezoek
 3. Dag 3 - naar Moyale
 4. Dag 4 - naar Samburu village
 5. Dag 5 - Samburu Nationaal Park / gamedrives
 6. Dag 6 - gamedrive Samburu / naar Naro Moru
 7. Dag 7 - Naro Moru / vrije dag
 8. Dag 8 - naar Naivasha / paardrijden of fietsen in Hells Gate Nationaal Park
 9. Dag 9 - naar Nairobi
 10. Dag 10 - Nairobi
Bekijk Route van Arba Minch naar Nairobi Bekijk Route van Nairobi naar Arba Minch

Op overland-avontuur met Dragoman

In samenwerking met Dragoman biedt Sawadee voor de echte avonturiers reizen aan per overlandtruck. Deze trucks doorkruisen Amerika, Afrika en Azië. Je reist in een internationale groep waar iedereen een ding gemeen heeft: de wens voor een ruig avontuur op de meest bijzondere en afgelegen plekken. Met de truck kom je op plaatsen waar je met een gewone bus niet komt. Er gaan tenten en kookmateriaal mee, zodat we kunnen kamperen op de meest afgelegen locaties. Op welke afgelegen plek zie jij jezelf al zitten met een biertje bij het kampvuur?

Overland reizen met Dragoman vraagt om een flexibele en participerende instelling. Het motto van Dragoman is “It’s the journey not just the destination”. De route kan door omstandigheden onderweg veranderen en een dag kan er altijd anders uit zien dan beschreven staat. Ook als groep heb je hier een stem in. Voornamelijk tijdens de kampeerovernachtingen wordt van je verwacht dat je meehelpt. Je zet je eigen tent op en elke avond is een ander groepje verantwoordelijk voor het koken van de maaltijden. Zij halen de nodige producten op de lokale markt. Kortom, go with the flow, want al deze dingen maken reizen met Dragoman één groot overland-avontuur!


Zuid-Ethiopië: meren en de Konso

Arba Minch is prachtig gelegen aan Lake Chamo. Indien je tijd genoeg hebt kun je een boottocht maken over het meer naar de zogenaamde “crocodile market”. Ook kun je nijlpaarden, visarenden, pelikanen en Guji vissers zien. De Konso staan bekend om de houten totems die als eerbewijs op graven van 'helden' werden geplaatst. De totems symboliseren de held, zijn vrouwen en de gecastreerde vijanden die hij tijdens zijn leven heeft gedood. De ommuurde dorpen van de Konso zijn een doolhof van steegjes, gemeenschapshuizen, tukuls en familie-erfjes. De terrassen op de heuvels zijn beplant met 'sorghum', waarvan dit volk een eigen bier brouwt. 

Kenia: op safari bij de Samburu

Tijdens ons bezoek aan Kenia maken we gamedrives in het Samburu Nationaal Park. Enkel in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilope) voor. Met wat geluk spotten we een luipaard. De olifanten komen soms zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken! Nog meer dieren zien we in Hell's Gate Nationaal Park, waar we te voet of per paard doorheen gaan. We maken kennis met de kleurrijke Samburu in een Samburu dorp. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt.

Combineer je overland-avontuur

Met Dragoman reis je per stoere truck door de meest ongerepte plekken op aarde. Verschillende trucks crossen over drie continenten van Noord naar Zuid of van West naar Oost. In Afrika reizen de trucks van Caïro naar Kaapstad. Je kunt instappen op verschillende trajecten, zoals bijvoorbeeld van Arba Minch naar Nairobi (of visa versa). Wanneer je langer op reis wilt kun je verschillende trajecten met elkaar combineren. Dit traject (Arba Minch-Nairobi) kun je combineren met het 15-daagse traject Addis Abeba - Arba Minch

Groepsrondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Dragoman: Arba Minch - Nairobi
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven