Uitgebreide reisroute van de Groepsrondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia
< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Arba Minch

  image

  Welkom in Ethiopië! Om zes uur in de avond ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman. Kom je eerder aan in Arba Minch? Dan kun je bijvoorbeeld een boottocht maken over Lake Chamo naar de zogenaamde “crocodile market”. Dit is een aanrader: waarschijnlijk zag je nooit eerder zoveel grote krokodillen van zo dichtbij. Ook kun je nijlpaarden, visarenden, pelikanen en Guji vissers zien.

 • 2

  naar Konso / dorpbezoek

  image

  Vandaag gaan we vroeg op pad naar Konso. De weg wordt omzoomd met enorme bananenplantages en onze truck moeten regelmatig tussen enorme kuddes koeien door laveren, die door de veehoudende stammen naar de veemarkten worden gedreven. De Konso staan bekend om de houten totems die als eerbewijs op graven van 'helden' werden geplaatst. De totems symboliseren de held, zijn vrouwen en de gecastreerde vijanden die hij tijdens zijn leven heeft gedood.

  image

  We bezoeken vandaag een dorp van de Konso. Hier zien we hoe de bevolking al honderden jaren op dezelfde traditionele manier leeft. De vrouwen dragen karakteristieke kleurrijke shirts en strak naar achteren gevlochten haar. De mannen dragen vaak felgekleurde hoedjes. 

 • 3

  naar Moyale

  image

  We reizen in ongeveer 8-10 uur naar het zuiden en steken de grens over met Kenia. De grensformaliteiten kunnen wat tijd in beslag nemen. We verblijven een nacht in Moyale, een grensstad die zowel in Ethiopië als in Kenia ligt. We slapen in een eenvoudig hotel of kamperen op een camping.

 • 4

  naar Samburu village

  image

  We gaan vandaag vroeg uit de veren, want we doorkruisen vandaag Noord Kenia en komen uiteindelijk aan in Samburu. De omgeving is spectaculair. In de avond bezoeken we een Samburu dorp. We dansen en zingen samen met de Samburu rond een kampvuur. De kleurrijke Samburu zijn veenomaden en familie van de Maasai. Beide volkeren kennen een systeem van verschillende levensfasen die ieder achtereenvolgens doorloopt. Maak zeker een praatje met de dorpelingen, die op een hele andere manier leven dan wij. We kamperen vannacht in het hart van de gemeenschap. Er is geen stromend water of toilet aanwezig. 

 • 5

  Samburu Nationaal Park / gamedrives

  image

  We brengen vandaag een bezoek aan Samburu Nationaal Park waar we met onze eigen truck een gamedrive maken. Enkel in Samburu komen oryxen, grevy zebra's, netgiraffen en langgenekte gerenuks (girafantilope) voor. Met wat geluk spotten we een luipaard. De olifanten komen soms zo dicht bij de truck dat je ze bijna kunt aanraken! Er zijn veel apen en vogels maar soms ook een stekelvarken of een olifant! We kamperen vandaag midden in het Samburu Nationaal Park. 

 • 6

  gamedrive Samburu / naar Naro Moru

  image

  We staan al vroeg op. Misschien worden we zelfs wakker gemaakt door de dierengeluiden om ons heen. We maken een ochtend gamedrive. Daarna rijden we verder naar het kleine dorp Naro Moru, dat aan de voet van Mount Kenya ligt. De rit duurt ongeveer 4-5 uur. We slapen de komende twee nachten op een camping met goede faciliteiten.

 • 7

  Naro Moru / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag in Naro Moru. Je kunt verschillende wandelingen maken over de hellingen van Mount Kenya, een bezoek brengen aan de Mau Mau grotten of een optionele gamedrive maken in het Sweetwaters Nationaal Park. 

 • 8

  naar Naivasha / paardrijden of fietsen in Hells Gate Nationaal Park

  image

  We rijden in ongeveer 2-3 uur verder naar Naivasha. Indien er tijd genoeg is kun je een boottocht maken over het meer. Hier leven vele verschillende soorten vogels, zoals visarenden, pelikanen en aalscholvers. In de middag bezoeken we Hell's Gate Nationaal Park. Je kunt het pad te voet of per paard verkennen. In dit bijzondere park vind je vreemde rotsformaties en diepe kloven. We kamperen op een camping bij Naivasha aan de oevers van het meer. 

 • 9

  naar Nairobi

  image

  We rijden in ongeveer 3-4 uur naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. We kamperen vannacht op een rustige eco-camping buiten de stad. Vandaag of morgen heb je wellicht nog tijd om een bezoek brengen aan het giraffe center. Er lopen hier een aantal giraffen en wrattenzwijnen rond in een prachtig groene omgeving. Het centrum wordt ook gebruikt om schoolkinderen uit Nairobi voorlichting te geven over het belang van natuurbescherming.

 • 10

  Nairobi

  image

  Het overland-avontuur door Ethiopië en Kenia eindigt in Nairobi. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Afrika, neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden
 • Maak kennis met de Konso en Samburu
 • Gamedrives in Samburu Nationaal Park
 • Ontdek Hells Gate N.P. per fiets of paard
 • Avontuurlijk afwisseling van kamperen en accommodaties
 • Kamperen midden in Samburu village
 • Alle maaltijden inclusief in de reissom
 • Mogelijkheid om een boottocht te maken over Lake Naivasha

Groepsrondreis met Dragoman door Ethiopië en Kenia

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Dragoman: Arba Minch - Nairobi
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven