< Terug naar resultaten

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  aankomst Gondar

  image

  Welkom in Ethiopië. Om zes uur in de avond ontmoet je de rest van de internationale groep en de crew van Dragoman.

 • 2

  Gondar / halve dagtocht

  image

  Vandaag gaan we op een halve dagtocht langs de historische sites van Gondar. We bezoeken het Gondar kasteel, paleizen en kerken. We slapen in hetzelfde hotel als de eerste nacht. 

 • 3

  naar het Simien gebergte (dag 1 van de 3-daagse tocht)

  image

  Vandaag begint onze drie-daagse tocht door het Simien gebergte. Het gebied heeft enkele van de meest overweldigende berglandschappen van Afrika en is uitermate geschikt om te genieten van een aantal ongelooflijk mooie wandelingen en adembenemende uitzichten! In dit gebied kun je verschillende inheemse dieren zien zoals roofvogels als de grote lammergier en de alleen in Ethiopië voorkomende Gelada-bavianen. Alle dagen kun je kiezen tussen een korte (2-5 uur) en lange (5-8 uur) wandeltocht. De eerste nacht overnachten we bij Sankaber. We kamperen hier in het wild. 

 • 4

  Simien gebergte (dag 2 van de 3-daagse tocht)

  image

  Ook vandaag zijn er weer twee opties voor een wandeltocht door dit prachtige landschap. De komende twee nachten overnachten we in het gebied van Chenek, gelegen aan de voet van de Ras Bhawit. De Ras Bwahit is de een na grootste berg in het Simien gebergte. Het kan voorkomen dat we vanwege weersomstandigheden het programma iets moeten aanpassen. Ook kan het 's nachts erg koud worden, dus neem een dikke slaapzak mee.

 • 5

  Simien gebergte (dag 3 van de 3-daagse tocht)

  image

  De laatste dacht van deze prachtige meerdaagse tocht door het Simien gebergte. Je wordt aan alle kanten omringd door fantastische uitzichten. Vooral na de regentijd is het erg groen met overal bloeiende bloemen. We wildkamperen een laatste nacht bij Chenek.  • 6

  naar Debark

  image

  We verlaten het Simien gebergte en rijden verder naar Debark. We overnachten in een eenvoudig hotel.

 • 7

  naar Axum

  image

  We verlaten Debark en vervolgen onze reis naar Axum. We rijden door het heuvellandschap van het Simien gebergte. Axum ligt in ver in het noorden van Ethiopië en het is dan ook een hele rit en de wegen zijn slecht. Het uitzicht daarentegen is adembenemend. In Axum overnachten we in een eenvoudig hotel. 

 • 8

  Axum / halve dagtocht

  image

  We gaan op een halve dagtocht langs de historische sites van Axum. We bezoeken onder andere Stelae Field, de tombe van Koning Kaleb en het paleis van de koningin van Sheba. Daarna heb je een vrije middag om bijvoorbeeld de kerk van St. Mary of Zion te bezoeken of de kapel waar de Ark des Verbonds wordt bewaard.

 • 9

  naar Mekele

  image

  Vandaag staat er een lange rit op het programma. In ongeveer 9-10 uur rijden we naar Mekele. Onderweg is genoeg te zien en we stoppen regelmatig. We rijden door indrukwekkend gebergte waarna we aankomen in het dorpje Mekele. We slapen hier een nacht in een eenvoudig hotel. 

 • 10

  naar de Danakil depressie

  image

  Na het ontbijt gaan we met 4x4 jeeps verder. Onderweg komen langs Tigre dorpjes en zien we verschillende karavaans van kamelen. In Brehalle halen we onze permits op voor onze trip naar de Danakil depressie. We slapen de komende nacht onder de sterrenhemel bij de Erta Ale berg. Zo kunnen we morgenochtend al vroeg beginnen met onze tocht naar de Danakil depressie. 

 • 11

  Danakil depressie

  image

  Vandaag bezoeken we de indrukwekkende depressie. Het is een van de droogste en heetste plekken op aarde. Het zout, de zwavel en verschillende mineralen zorgen voor een bizar kleurenspektakel. Deze plek is onwaarschijnlijk en lijkt onaards. We bezoeken ook het Asale meer waar we de zoutvlakten kunnen bewonderen. We slapen na deze indrukwekkende dag in een homestay.

 • 12

  naar Mekele

  image

  We rijden terug naar Mekele. Onderweg komen we langs kleine dorpjes. We overnachten in een eenvoudig hotel.

 • 13

  naar Lalibela

  image

  We rijden in ongeveer 9-10 uur door een prachtig gebied naar Lalibela. Lalibela is wereldberoemd vanwege de elf in rotsen uitgehakte kerken uit de twaalfde eeuw. We slapen drie nachten in een eenvoudig hotel in Lalibela

 • 14

  Lalibela / dagtocht rotskerken

  image

  Een bezoek aan de kerken met gids is absoluut een hoogtepunt van de reis. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat deze door mensenhanden zijn gemaakt en er bestaat dan ook niet voor niets het verhaal dat engelen hebben geholpen bij het uithakken ervan. Je kunt ronddwalen door het labyrint van gangen en kloven die sommige kerken met elkaar verbinden. Rond gebedstijden weerklinken de religieuze liederen door de omliggende vallei.

 • 15

  Lalibela / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de dag naar eigen wens invullen. Zo kun je bijvoorbeeld een wandeltocht naar enkele zeer mooi gelegen kerken en kloosters buiten Lalibela maken. Het hoog op een rotspunt gelegen Asheten Mariam klooster of het serene, weinig bezochte Naakuto'lab klooster zijn daarbij aanraders. De tocht voert langs tukuls (ronde huisjes gemaakt van hout, leem, mest en stro) en akkers. De mensen zijn erg vriendelijk en voor je het weet doe je mee met een familie aan de koffieceremonie. Ook Yemrehane Christos is een schitterende grotkerk van leisteen en fraai bewerkt hout.

  image

  Op orthodoxe feestdagen zie je indrukwekkende processies van gelovigen en priesters in met gouddraad doorweven gewaden. Een dienst in één van de kerken is een bijzondere belevenis. De geur van wierook, het gezang van de kerkgangers, kaarslicht, de muziek van trommels, ratels en fluiten die weergalmt geven het geheel een mystieke, sprookjesachtige sfeer. In Lalibela kun je 's avonds ‘tej’ uitproberen, de Ethiopische honingwijn die hier gemaakt wordt.

 • 16

  naar Bahir Dar

  image

  We rijden naar Bahir Dar, een klein dorpje aan het Tana meer. De rit duurt vandaag ongeveer 8-9 uur. Onderweg passeren we verschillende dorpjes en mooie uitzichtpunten. We slapen drie nachten in een hotel in Bahir Dar.

 • 17

  Bahir Dar / boottocht over het Tana meer en bezoek klooster

  image

  We beginnen de dag met een boottocht over het Tana meer. We leggen aan voor een bezoek aan het oude klooster van Gabriel Ure Kideth. Ook varen we naar het gedeelte waar het meer uitmondt in de Blauwe Nijl. 

 • 18

  Bahir Dar / Tis Issat watervallen

  image

  We bezoeken vandaag een eeuwenoude door Portugezen gebouwde brug over de Nijl. We maken een mooie wandeling maken in de omgeving van de watervallen. De Ethiopische naam Tis Issat betekent 'water dat rookt'. Het gedreun van de vijftig meter hoge waterval kan overweldigend zijn. Helaas is dit tegenwoordig een uitzondering omdat er in verband met elektriciteitswinning bovenstrooms sluizen zijn gebouwd. In de middag heb je genoeg tijd voor optionele excursies zoals een bezoek aan de "Hippo Bridge" of het Tigray oorlogsmonument. 

 • 19

  naar Debre Markos via Blue Nile Gorge

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 4-6 uur naar Debre Markos. Onderweg stoppen we bij de de indrukwekkende 1000 meter diepe kloof van de Blauwe Nijl. De Blauwe Nijl stroomt vanuit Ethiopië richting Soedan. In Debre Markos slapen we in een eenvoudig hotel.

 • 20

  naar Addis Abeba

  image

  We stappen voor de laatste keer in de overlandtruck. In ongeveer 7-9 uur rijden we naar Addis Abeba. In de gezellige oude wijk Piassa kun je ronddwalen in de drukke winkelstraatjes, vol met juwelierszaakjes die de beroemde Ethiopische kruizen aanprijzen. In deze buurt ligt ook de St. George kathedraal, door keizer Menelik II gebouwd ter herinnering aan de overwinning op de Italianen. We slapen in een hotel. 

 • 21

  Addis Abeba

  image

  Het overland-avontuur door Noord-Ethiopië eindigt in Addis Abeba. De truck reist verder, indien je het overland-avontuur wilt verlengen door Afrika, neem dan contact op met een van onze kantoormedewerkers. 


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Op overland-avontuur in een internationale groep
 • Van de gebaande paden
 • 3 nachten in het overweldigende Simien gebergte
 • 2 dagen met 4x4 jeeps op avontuur in de Danakil depressie
 • Boottocht over het Tana meer
 • Avontuurlijk afwisseling van kamperen en accommodaties
 • Dagtocht met gids langs de rotskerken in Lalibela
 • Met gids door de oude koningsstad Gondar
 • Oog in oog met geladas-bavianen, steenbokken en wolven
 • Met gids naar de tempels en paleizen in historisch Axum
 • Langs de kloof van de Blauwe Nijl

Groepsrondreis met Dragoman door Noord-Ethiopië

Op overland-avontuur van Gondar naar Addis Abeba

Dragoman: Gondar - Addis Abeba
21 dagen vanaf € 2.570 € 2.313
Avontuur-Plus
Naar boven