< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

In Addis Abeba, Tigray, Axum en Gondar overnachten we in hotels in tweepersoonskamers, indien mogelijk met een eigen badkamer. Deze hotels variëren in klasse van ‘basic’ tot, voor Ethiopische begrippen, comfortabel.

In sommige plaatsen in de Danakil Depressie overnachten we in heel eenvoudige hotelletjes. Op andere plaatsen in de Danakil Depressie en in het Simien gebergte kamperen we od slapen in bedden onder de sterren.

We leggen hotels ruim van tevoren vast, maar de ervaring leert ons dat dit wel eens fout loopt. Kijk dus niet vreemd op als het hotel vol zit en we in een ander hotel moeten overnachten. Bereid je er ook op voor dat het kan voorkomen dat we op andere plaatsen overnachten door pech onderweg.

Houd er te allen tijde rekening mee dat je in Afrika bent: de hotels beschikken niet altijd over warm water en het komt regelmatig voor dat de stroom- of watervoorziening in een hotel of zelfs het hele dorp uitvalt. Tijdens de kampeerovernachtingen verzorgt Sawadee de kampeeruitrusting (tenten, slaapmatjes, kookmateriaal). Zelf dien je een goede slaapzak en lakenzak mee te nemen. De voorzieningen op de kampeerplaatsen zijn beperkt. We willen je er op wijzen dat in sommige hotels de éénpersoonskamers van mindere kwaliteit zijn. In verband met overboekingen of een beperkt aantal kamers in kleine hotels kunnen we je echter niet altijd en overal een eenpersoonskamer garanderen. Tijdens de kampeerovernachtingen is het mogelijk om een eigen tent te boeken.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. Je kan ervoor kiezen om een kamer (of tent indien van toepassing) te delen en te rouleren met andere ‘op indeling’ deelnemers van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.


Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

In het noorden maken we gebruik van een eigen bus. Om veel reistijd te besparen vliegen we de trajecten Addis Abeba-Bahir Dar, Axum-Lalibela en Lalibela-Addis Abeba. Tijdens de expeditie naar het moeilijk toegankelijke stammengebied in het zuiden verplaatsen we ons in terreinwagens met vierwielaandrijving, een noodzakelijk vervoermiddel op de veelal ongeasfalteerde wegen in dit gedeelte van Afrika en sneller en comfortabeler dan een bus. In iedere terreinwagen zitten maximaal vier reizigers; drie op de achterbank en een op de voorbank.

Groepsrondreis Ethiopië

Niet boekbaar

Naar boven